Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 4 juli 2012

Semester!

Stapplade över mållinjen i måndags kväll och det var så himla skönt att komma hem. Semestern startades med en av de mest fantastiska ridupplevelser jag har haft, på Kinnekulle. Stället heter just ridupplevelser och gjorde alltså skäl för namnet. När vi kom dit serverades först en jättegod köttfärspaj till lunch innan vi hämtade bjässarna från hagen och red i väg. det skulle vara en lugn tur men så mycket som jag har travat de här dagarna har jag nog aldrig gjort förr. Vi red uppför Kinnekulle och nästan över toppen innan vi började ta oss ner genom lövskogarna. Vädret var verkligen på vår sida, lite i varmaste och kvavaste laget till och med.

Ridkompisarna var väldigt trevliga men det blir ju mest att man njuter av naturen på en sån här tripp...Läckrast är att rida över hedarna med alla blommor och utsikt över Vänern. Första rast platsen var på ett sådant vackert ställe och hästarna njöt i skuggan en stund medan vi åt en macka och drack vatten.

Sen var det bara att krångla sig upp igen för flera timmars fortsatt tur. Vi måste ha ridit över fem timmar första dagen, mest trav och skritt, någon galopp...halkiga backar upp och ner och grenar att ducka under. Min häst heter Tronar och var verkligen en pärla. Lite harig kanske och småtittig på brevlådor och så där. Vi red förbi en hästhage med nån galen arabhingst som drog runt runt och brallade. Tronar var mer än lovligt stor just då och gjorde små piaffer på stället med hingstnacken krum och gnäggningar från magen...Mycket läckert...Sen är det ju ganska häftigt att sitta på 700 kg häst som småtravar fram av energi och samtidigt går på tygel...på trafikerad asfalts väg. Det är man inte van vid. Han var en härlig häst att rida trots att han var lite småfeg

Vi kom fram ganska sent, släppte hästarna i hagen. Jag trodde för ett kort ögonblick att det inte skulle bli nån ridning dagen efter för nacken gjorde väldigt ont efter en hel del snubblingar och ett jätte skutt över vatten i nedförsbacke. Men efter en varm dusch lagade vi middag öppnade en flaska vin och satt ute till efter tolv och småpratade om livets viktigheter. Vi bodde på ett B&B som heter Biskopsborgen som jag varmt rekommenderar. Väldigt vackert med egen borgruin på tomten.



Morgonen var något stel men efter frukost och ett par värktabletter kom man igång igen. Vi var färdiga att rida ut strax innan tio. Då var det redan varmt ute och solen låg på. Vi som oroat oss för att det skulle regna hela tiden fick verkligen två fantastiska sommardagar i sadeln. Ritten var lättare andra dagen, inte lika mycket skog utan öppna landskap. Massor av trav och lite mer galopp men i ett härligt tempo. Det blev bara tre och en halv timme idag med ett kort stopp i ett naturreservat. Vi badade benen i ett vattenfyllt stenbrott på vägen och sen var det tillbaka i stallet. Innan vi åkte fick vi en underbar fisksoppa till lunch. Maten har varit helt underbar och Lena som var turguide var helt fantastiskt trevlig. Hennes mamma Gärd stod för kokkonsten, bara att tacka!

Nu är jag helt slut i kroppen. Jag hade räknat med att det skulle kännas en del men det är mest nacken som gör ont. Lite träningsvärk för övrigt kan man säkert få njuta av några dagar men det är ju bara skönt.
Tack för en härligt tur, kan absolut rekommendera
http://www.ridupplevelser.com/ till alla som uppskattar vacker natur och trevliga hästar.
















söndag 1 juli 2012

vilar i form...


Jag har inte ens orkat öppna datorn de senaste dagarna, jag bara väntar på att semestern ska dra i gång så hjärnan får vila ut utan massa måsten som hänger över. I torsdags hade vi arbetsfest vilket i förskolan betyder, promenera 6 km och sitt vid en sjö men en sallad och en miljard knott. Det låter inte så trevligt men det är ju sällskapet som räknas och av någon anledning är det i just detta sällskap jag trivs allra bäst. Kolla bara vilka skönheter och dessutom är de smarta som satan allihopa! Inte konstigt att man drabbats av sorg när fyra av dessa fantastiska kollegor går vidare med nya jobb och utmaningar efter sommaren. Kanske är det därför luften pyst ut ur mig som en badboll med spricka i plastsömmen?

På fredagen var jag ute med alla mina fantastiska kusiner och min underbara syster. Vi spelade biljard och drack öl. Jag måste dock säga att jag var betydligt bättre på biljard sist jag spelade, typ 1990 eller när det nu var. Jag minns att det var betydligt lättare att luta sig över bordet och sikta också...undrar varför?
Jag hittade en favorit öl jag provade i USA på Cheeky munk och det var precis lika gott här. La trappe quadrupel heter den och jag hoppas det är en väldigt stark öl för efter tre var jag helt onykter! Igen...inte bra det här att tolerans nivån är så låg...

Jag fick dock en ny chans på lördagen då vi var hos Emma och firade hennes födelsedag. Mycket trevligt, god mat och gott vin. Dessutom massa folk vi träffar så där en gång vart femte år så det var lite att ta igen om man säger så... Dessutom kom Lovisa och överraskade oss lite sent på kvällen. Nyss hemkommen från Shanghai, lätt jetlaggad men i god form. Det var så roligt att se henne, så som jag saknat den tjejen:) Kul att hon orkade komma...Bortsett från sällskapet lekte vi charader i regnet. Jag hatar att leka. Med det sagt får jag ändå skrytas med att jag lyckades föreställa snövit och dessutom gissa rätt på mer en en film...och det var kul, kanske just för att regnet öste ner?

Imorgon jobbar jag sista dagen på nästan sex veckor. Det känns väldigt skönt och det bästa är att det är tvådagars ridning på Kinnekulle som startar semestern. Längtar verkligen nu.