Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 27 november 2013

Halva veckan gjord...



Och det går lite för snabbt...snart är det första advent och sen vips är julen här. Jag har ju knappt hunnit fundera på jul. Jo jag vet var jag ska vara och i helgen köpte jag julklappar till de flesta som ska närvara. Några stackare som är svåra. Barnen vill ju bara ha pengar men det får de inte. Tji...jag älskar julklappar. Mest att slå in dem i fina papper och göra julklappsettiketter. Och rosetter i naturmaterial och helst matcha julgranens senaste kulor. Men i år ska vi inte ha nån gran. Och inte känns det jätteviktigt att rota fram alla adventssakerna på vinden. Men jag tjyvstartade lite härom dagen med nyinköpt adventsljus och fjolårets sista glöggdroppar...fortfarande gott.



Idag fick jag gjort massor på jobbet. Satt i den nya lokalen på gymnasiet och pratade med kollegan Anette. Väldigt mysigt. På eftermiddagen blev det lunch på kommunhuset innan jag hade en riktigt trevlig workshop i iPad. Kul och väldigt uppskattad. Sista kommentaren från en glad deltagare var "redan slut? Jag hade kunnat sitta tre timmar till med dig direkt"  det värmer i hjärtat att få så där spontan och direkt positiv feedback.

Tyvärr orkade jag inte åka till stallet, Nattis blev dålig så hon kunde inte heller åka till stallet. Jag tror Fabian får en härlig vilovecka den här veckan för i morgon om hon inte orkar rida blir det också vila och på fredag med... 

söndag 24 november 2013

Mysig höstvinterdag



Började med att umgås med mysiga Fabian och mysiga Britt. Vi har nog världens mest sympatiska stallägare faktiskt... Guld värd i alla lägen. Pålle var också trevlig. Red i över 1.5 timme idag för han var så arbetsvillig. Riktigt nöjd med formen men det var nog egentligen bättre sist. Men rygga kan vi ibland.




I lbland är det bara så roligt att rida och samspelet känns nästan magiskt. Just idag var en sån dag helt klart.
 

Direkt efter packade jag övernattnings väskan och åkte till Sussie. Vi mattade fåren och sen tömkörde vi hennes trevliga men ryggskadade nicky. Hjälpte till lite och tömkörde och det gick bra...väldigt stor ock stark häst men oj vad kul att  se henne jobba och för en gångs skull kunna hjälpa nån annan. Sussies stall kompis hade en trevlig Morgan häst som jag fick rida en liten stund. Väldigt trevligt steg men också väldigt framåt och med massa energi. När jag hittade knapparna gick hon i super trevlig form. Hon rider akademiskt så lite likheter med western. Svårt och kul och nånstans bra att känna på hur det ska kännas med en utbildad häst. Det är alltså inte bara jag... På rätt häst blir det lättare...bara att kämpa på med Fabian men det var kul att rida något som inte kräver att man driver hela tiden utan själv går fram...synd att jag inte fick nån bild.

Sen drack. I vin och pratade över tacos tills ögonen gick i kors...sist jag var där var vi uppe hela natten men i går klockade bi in runt elva redan. Det var ganska bra för jag vaknade med huvudvärk och hade drömt en konstig dröm om sur mjölk...det kan kanske analyseras...till frukost slapp jag sur mjölk i kaffet som tur var. Vi tog en kort tur i tömmen igen med stora nicky.

Jag bar helt svettig och muskel trött efter för det är en hel del motor i den pållen! Men det var kul och jag lärde mig ytterligare lite om mig själv när jag försöker berätta för Sussi vad det är jag gör för att hon ska lära sig...kom på att jag egentligen bara gör i min kropp vad jag Vill att hästen ska göra med sin kropp. Spännande att den känner det genom tömmen.

Efter tömkörningen fick jag lämna älvängen och åka hemmet. Träffade mammsen på allum och köpte lite julklappar att ta med till USA. En riktigt skön och energigivande helg precis vad jag behövde?...