Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 18 augusti 2012

hästlivet

Då var man tillbaka i hästlivet igen då! Så härligt det kändes att åka upp till stallet i förmiddags. Vi träffade Nattis kompis Thea och hennes mamma Anki så de får lära sig lite om hur man gör i vårt stall. Fast nu är ju stallet inte helt färdigt så hästarna går ute och de ska de få göra så länge det finns mat och vädret tillåter. Fabian ser bättre ut än förra året men han har lagt sig till med lite ovanor som han helt enkelt får lägga av med. Jag vet tex att han inte är rädd för flugsprayen den har jag sprutat på honom så många gånger innan sommaren men nu fjantar han runt innan han förstår att det inte hjälper...

Vi började med att rida ut en sväng med Kajsa och Piccolina. det gick ju bra, Fabbe gick snällt först. Sen fick Piccolina för sig att hon inte kan gå över murar så jag fick hjälpa henne med mitt finaste sto handlag. Jag gillar inte ston... "Skicka in en förfrågan skriftligt och i två exemplar" brukar man ju säga...Det var en tacksam tjej efter att vi fick över henne tillslut.

Nattis fick en återupplevelse av förra årets envetna ponny när vi skulle in i paddocken och Fabian bestämt gick till stallet. Många spörapp på bogen och halva bettet genom munnen senare vann hon den drag kampen. Vi får sätta på honom andra tränset med nosgrimma  på tills han slutar upp med de fasonerna. För övrigt såg han pigg och glad ut. Tog fel fattning i vänster två gånger men konditionen är nästan som innan sommaren tack och lov.

Jag satt upp för att skritta en sväng, min skyddsväst låg i skåpet och man ska ju inte rida utan. Sen blev det lite trav och till och med ett par galopper ändå och även om det tog ett par varv extra för att få honom att spåra så fick vi till en helt ok form för att vara första ridpasset på två månader. Gud vad skönt att rida igen!

Nu ska vi åka hem till mamma och äta lite kräftpaj så jag behöver inte ens laga middag i kväll! Kanske en flaska vin blir perfekt lördag kväll också!?

fredag 17 augusti 2012

långfredag

Sååå lång, så lång och helt utan påskdagar i sikte...nej här är det bara långt. Det är ju bara att vänja sig vid arbete hela fredagar. Idag var det stängningsdag så den här veckan har jag bara varit i barngrupp två dagar. Det kommer att kännas ovant att jobba femdagarsvecka det märker jag. Det var väl en helt ok dag trots att det var fredag. Dessutom lyste solen när vi satt inne HELA dagen. Det är det bästa annars med jobbet i förskolan, man får vara ute med trevliga människor i ur och skur...

Direkt efter jobbet åkte jag upp till PRK för att hämta hem Dottern. Fick en lång trevlig pratstund med Amy och den första bra nyheten på länge. Vi hittade tre dagar i veckan då det är möjligt att rida lektion! Och sen får Nattis rida extra på Onsdagar med Fabian om vi vill...
De hade byggt om på PRK och de som ansvarat för det har gjort ett fantastiskt fint jobb. Ett helt nytt stall:) Jag tror jag ska betala in medlems avgift till klubben bara för ATT.

Följa utan ledrep...
Direkt efter tog vi en kort tur till Fabbe. Nattis och Thea var där och pysslade hela dagen och red en kortis i Paddocken på kvällen tog Nattis Repgrimman och tränade lite ledarskaps lekar i andra hagen. det såg fint ut och jag blir glad i hela mig när jag ser dem...

Imorgon ska vi fixa boxen hoppas jag och rida en sväng. det blir Nattis som får börja, jag håller mig till söndag...

torsdag 16 augusti 2012

Äntligen Hemma

Inte inrednings programmet för det är helt ointressant för oss som inte lider av renoveringshysterin som verkar ha drabbat resten  I-världen.

Nej jag pratar Ponny såklart, detta vi laddat för i flera veckor! Efter att ha lyckats få på transporten på dragkroken åkte vi iväg. Berättade jag om hur smart jag var i går? Efter att jag varit så duktig och parkerat? Då jag plötsligt fick för mig att det behövdes lite mer smörja på de rörliga delarna och började dra lite i spaken som håller stödhjulet uppe?


Jaså jag skrev inte om det...kanske för att listan på dumheter jag tar mig till med min transport börjar bli så lång att pinsamt bara är förnamnet. Det krävdes alltså en hyfsat stark man för att hjälpa till idag och lite meckande....Men sen bar det i väg. Vi fick vänta ett bra tag på att alla papper skulle bli klara. I år fick vi inte med vare sig foderstat eller skötselråd för "ni kan ju häst" redan....Som sagt hade de sett honom när han var som fetast förra året hade de kanske inte sagt så... eller om de sett mig tillsamman med min transport...

I varje fall imponerade vi stort och fick på Fabian utan linor efter bara fem minuters övertalning i stillhet.
(Här står jag väl bra och tittar in?) och resan hem gick utan missöden. Vi lastade av och Fabian försökte visa vem som bestämde genom att kliva rakt över Nattis och trampa på henne och sen dra i väg in i gröngräset. Nattis visade vem som egentligen bestämde med en snärt..Lite NH-träning är onekligen på sin plats...
Men vad kan man säga, stackars ponnyn har ju gått i grushage hela sommaren och inte fått beta, bara jobba...

Men nu är han där han ska vara och ihopsläppet med Piccolina gick så lugnt, de tittade på varandra på avstånd och sen betade de vidare. De gör kanske upp i natt.
Äntligen tillbaka i hagen:)
Jag har bokat en tid i verkstaden för att justera bromsen. Minst 800 kronor och det bara om det ser bra ut och bara är en enkel justering! Fy...Med färgen och ombesiktningsavgiften har jag snart gjort av med det jag prutade på den. Tur att jag prutade i varje fall.. Nu är det bara Hovslagare och veterinär som saknas för att allt ska vara färdigt för årets stora hästsäsong.

Vi såg en räv i stallet idag. Den vi väntade på när vi tvättade transporten. Riktigt nära var den och otroligt fin. Ingen skabbräv det där fast den borde ha lärt sig att vara rädd för folk...






onsdag 15 augusti 2012

Sommar sommar

Idag har det varit mer sommar än någon dag tidigare i sommar. En bit över 20 grader men det kändes som 30. Och just då skulle jag vara inomhus hela dagen. Det var iktmässa i kommunen för alla lärare. Riktigt bra program men tyvärr väldigt lite för förskolan.

Jag hade ju tidigt skift idag och bokade in bilbesiktningen innan jag visste om mässan. Nu var det inte så mycket jag missade eftersom de sista programpunkterna vände sig till äldrebarn.

här ska man snart köra in då...
På besiktningen var det alldeles tomt nästan så jag behövde inte oroa mig för att köra in. Jag borde ha oroat mig för att komma ur min egen parkering istället men efter att ha klarat att backa in den var självförtroendet högt. Det gick ju bra för all del men lite meckande blev det för att komma mellan stolparna och sen fick jag ta en tur i vår väldigt lilla vändzon eftersom gatan var för smal att bara åka ut på. Så nu vet jag att jag kan komma runt och backa även när man måste dubbelvika ekipaget för att komma runt.

Tyvärr gick ju inte transporten igenom utan en anmärkning på bromsarna som var för korta och behövs justeras. Väldigt trevliga killar som frågade om jag ville se hur det ser ut under och följa med ner i gropen:) Det ville jag ju och bortsett från ett litet påbörjat rostangrepp precis där hästarna kissar ser den perfekt ut. Det kändes ju skönt att den är bra för övrigt och bromsarna var nya de var bara felinställda så det borde inte kosta så mycket att fixa. Ett bra köp tyckte de och det var ju roligt att höra.

Direkt efter åkte vi upp för att göra i ordning i stallet. allt är inte färdigt ännu så vi kunde inte göra torvbädden idag utan få vänta ett par dagar, vilket innebär att vi måste göra i ordning Fabian utom hus ett par dar. Hoppas det är klart på fredag för på lördag ser det ut att kunna bli regn igen. Men alla saker är på plast i skåpet och i morgon blir det hämtning av häst. Hoppas vi inte blir stoppade nu när jag egentligen ska undvika att köra förrän det är lagat.

tisdag 14 augusti 2012

mer förvirrad än väntat...

Inte ens rätt månad! Det var resultatet av min osäkra frisör träff. - Jo jag undrar om det var 17 eller 20 jag skulle komma i morgon? Det var i juni...opps

Som ny igen!
Undrar om jag inte var bra nära att smälla i väggen trots allt innan sommaren eftersom jag han missa det. Tack och lov fick jag komma tillbaka så nu har jag bokat en ny tid. I september! Hoppas jag kommer i håg. Den 5/9 kl 18.30. Kan någon skicka ett sms eller så? Idag fick jag en påminnelse från besiktningen så i morgon ska jag nog lyckas vara på rätt plats i rätt tid. Jag är väldigt nöjd med det yttre på transporten och efter noggran tvättning och sopning ser den fin ut även på insidan, bortsett från liter skrap på väggarna.

Jag har klarat av en hel arbetsdag till. Tog en sömn tablett i går så jag somnade ifrån allt ältande av nya barn och föräldrar och om verksamheten och nya kollegor och vad vi möjligen kan tänkas ha för tema i höst och om vi inte skulle behöva köpa...(ja ni förstår) Inte för att jag behöver älta, allt flyter på och alla verkar trivas det är bara en dålig vana jag har...Efter dagen behöver jag nog ingen för nu är jag så otroligt trött.

Jag ska en tur på stan ikväll med Lovisa och Karin så förhoppningsvis blir det lite semesterkänsla hela kvällen. Solen skiner och det är faktiskt säkert 20 grader. Fåglarna kvittrar som om det var sommar.



krasse
mer krasse
 Så här fint blev det i trädgården efter sista skärmen kom på plats. Här tror jag man kan sitta och njuta i bland.


måndag 13 augusti 2012

Förvirring

Första dagen avlöpte under lagom stor förvirring. Konstigt att man inte går under varje år. Jag började klockan nio samtidigt som alla nya inskolningar kom så det var bara att var hoppa rakt in i det. Väldigt konstigt att man så snabbt glömmer att man varit ledig. Veckan kommer gå fort för jag har verkligen bokat in något spännande varje dag. I morgon träffar jag Lovisa på onsdag är det besiktning och kanske eventuellt en tid hos frisören. Hur stor är sannolikheten att man just den gången man glömt bort vilken tid man bokat så ska en till med samma namn klippa sig? Nu vet jag inte om det är kl. fem eller kl. åtta. Eller om det verkligen är på onsdag. Undrar om det verkligen är rätt salong...

Jag fick beställt nya glasögon och kom undan med en tusenlapp! Fantastiskt. Förra gången jag köpte glasögon fick jag dem på ett års avbetalning... det måste ha varit betydligt dyrare . Eller så har jag blivit betydligt rikare.

Det var inte så farligt att gå till jobbet trots allt. Bortser man från att man måste gå dit är det faktiskt ett trevligt ställa att vara på, jobbet alltså. Om man fick välja när man skulle gå dit skulle man säkert vara där längre än man behövde. Lite knäppt resonemang men på något sätt fullt rätt. 

lite trädgårds godis
Äntligen börjar trädgården komma igång. Det blev inte så många morötter men de som kommer är både större och finare än någonsin. Det blev en hel del purjolök och de smakar fantastiskt gott! Idag gjorde jag mangoldsoppa med purjolök och madeira. Lite getost på toppen en laxbit och ett par pilgrimmsmusslor. Det finns inte mycket som slår egen skörd.  Inte bara gott och nyttigt utan också väldigt vackert. Nu tänker jag gå ut och stoppa i mig de sista vinbären till kvällsmat och njuta av att det blev uppehåll igen.

söndag 12 augusti 2012

tillbaka till verkligheten

Ja imorgon är det slut på sovmorgon, lata dagar och självbestämmande. Tillbaka till den bistra verkligheten igen. Ställa klockan på alldeles för tidigt och behöva vara trevlig innan frukost. Just det är det värsta med att jobba tycker jag. Det bästa med semestern är att äta frukost i lugn och ro. I år på altanen oftare än annars där även yoga studion funnit sin plats efter frukosten.

Nåväl det är ju inget att göra. Efter nästan sex veckors ledigt borde man vara redo för nya tag men det är jag inte. Det jag tycker allra sämst om är att det inte tar mer än två dagar så är man tillbaka i ekorrhjulet och har helt glömt hur det kändes att vara ledig. Sen är det bara 300 dagar kvar att längta tills nästa gång man får vara ledig. Ska det vara så? Det känns helt bakvänt. Man borde jobba en månad och vara ledig 300 dagar istället då hade fördelningen känts bra.

Idag bjöd moder natur på sommar antagligen för att kompensera det trista faktumet att det inte har varit särskilt varmt. Jag träffade Mor en sväng och undkom med nöd ett inköp av för trånga byxor och för kort klänning. (mycket otacksamt av mig jag vet.. snygg färg men för övrigt...SÅÅ små)

Hemma satte jag mig att läsa i solen en stund innan jag drog upp lite mat till kvällen ur landet. Maken satte upp en pilvindskydd som blev över förra året när vi satte staketet på baksidan. Den blev ett insynsskydd mot nya grillplatsen. Jag solade lite till helt utan att få färg. Funderade på om jag skulle ta en promenad men struntade i det. Tittade i stället på när Maken klippte gräset och läste en stund innan jag tände grillen. Idag blev det torsk i foliepaket med mangold och purjolök.

Kvällen avslutas på altanen under smålampor och med doftljusen brinnande.Jag  har verkligen utnyttjat min altan i år för där är både bekvämt och vackert. Att det regnar lite utanför gör inget utan har nästan förhöjt stämningen.

Bortsett från att det regnade på Transporten har jag inte nåt otalt med regnet faktiskt. Men det blev ju en hel del mer arbete när jag fick skrapa om taket. Resultatet är att sidorna på taket är jämna och vita medan toppen är slät här och där och knögglig av målarfärgsflarn på andra ställen. Färgen kommer säkert inte sitta kvar så länge men eftersom man inte ser taket ovanifrån hoppas jag komma undan med att den är ren och fin. Tvättade ur den också så nu väntar bara en liten häst.

Fabian kommer på torsdag och vi längtar verkligen. Har förberett med matinköp och onödiga prylar som ligger packade i väntan på att komma till stallet. Det är nästan som att vänta barn...man boar och köper saker och tvättar ur transporten så att allt ska vara fint...Det är tur att man har något att se fram emot!

Riktig sommar