Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 12 augusti 2012

tillbaka till verkligheten

Ja imorgon är det slut på sovmorgon, lata dagar och självbestämmande. Tillbaka till den bistra verkligheten igen. Ställa klockan på alldeles för tidigt och behöva vara trevlig innan frukost. Just det är det värsta med att jobba tycker jag. Det bästa med semestern är att äta frukost i lugn och ro. I år på altanen oftare än annars där även yoga studion funnit sin plats efter frukosten.

Nåväl det är ju inget att göra. Efter nästan sex veckors ledigt borde man vara redo för nya tag men det är jag inte. Det jag tycker allra sämst om är att det inte tar mer än två dagar så är man tillbaka i ekorrhjulet och har helt glömt hur det kändes att vara ledig. Sen är det bara 300 dagar kvar att längta tills nästa gång man får vara ledig. Ska det vara så? Det känns helt bakvänt. Man borde jobba en månad och vara ledig 300 dagar istället då hade fördelningen känts bra.

Idag bjöd moder natur på sommar antagligen för att kompensera det trista faktumet att det inte har varit särskilt varmt. Jag träffade Mor en sväng och undkom med nöd ett inköp av för trånga byxor och för kort klänning. (mycket otacksamt av mig jag vet.. snygg färg men för övrigt...SÅÅ små)

Hemma satte jag mig att läsa i solen en stund innan jag drog upp lite mat till kvällen ur landet. Maken satte upp en pilvindskydd som blev över förra året när vi satte staketet på baksidan. Den blev ett insynsskydd mot nya grillplatsen. Jag solade lite till helt utan att få färg. Funderade på om jag skulle ta en promenad men struntade i det. Tittade i stället på när Maken klippte gräset och läste en stund innan jag tände grillen. Idag blev det torsk i foliepaket med mangold och purjolök.

Kvällen avslutas på altanen under smålampor och med doftljusen brinnande.Jag  har verkligen utnyttjat min altan i år för där är både bekvämt och vackert. Att det regnar lite utanför gör inget utan har nästan förhöjt stämningen.

Bortsett från att det regnade på Transporten har jag inte nåt otalt med regnet faktiskt. Men det blev ju en hel del mer arbete när jag fick skrapa om taket. Resultatet är att sidorna på taket är jämna och vita medan toppen är slät här och där och knögglig av målarfärgsflarn på andra ställen. Färgen kommer säkert inte sitta kvar så länge men eftersom man inte ser taket ovanifrån hoppas jag komma undan med att den är ren och fin. Tvättade ur den också så nu väntar bara en liten häst.

Fabian kommer på torsdag och vi längtar verkligen. Har förberett med matinköp och onödiga prylar som ligger packade i väntan på att komma till stallet. Det är nästan som att vänta barn...man boar och köper saker och tvättar ur transporten så att allt ska vara fint...Det är tur att man har något att se fram emot!

Riktig sommar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar