Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 3 december 2011

inte bra idag...

Nej lite ledsen faktiskt om jag ska vara ärlig. Och det ska man ju vara har jag hört. Min nacke strular ju igen och ridningen på Råda kostar absolut mer ån den smakar. Idag satt jag på stora Leo igen som är väldigt trevlig på sitt sätt. Men stor som sagt och i dag ilsk när han var tvungen att jobba lite som jag ville. Det gick i ärlighetens namn riktigt bra enligt ridläraren men när vi skulle göra galopp öppnor utefter långsidan insåg jag att det var bäst att stå still i mitten för att inte utsätta nacken för onödigt slitage. Jag har funderat fram och tillbaka och i dag på medel linjen bestämde jag mig...Jag ska sluta rida lektion...Det är för dyrt att missa lektion efter lektion för att nacke och rygg smärtar så fort det blir kallt ute. Skit tråkigt och jag är väldigt besviken och ledsen. Det innebär att jag bara kommer rida en ynka gång i veckan på Fabian fram till sommaren...så jag tycker jag har rätt att vara ledsen idag, faktiskt.


Det regnade dessutom småspik och stormade igen. Jag hade sett fram emot att sadla med  jul utstyrsel och se på när Dottern red lektion för sin nya lärare som tyvärr inte har haft möjlighet att komma ännu. Och idag var det ju bara tt inse att hoppning kanske inte var på agendan...så jag satt i padocken och tittade poå när dotttern red barbacka i regnstormen...att vädret kan vara så växlande...

Söt är ponnyn ivarje fall och tomte luvan passade utmärkt:)

fredag 2 december 2011

det där var väl väldigt onödigt:(

Som om det inte var svårt nog att få i hop julklapps pengar så här års...och för vems skull om man frågar sig? Vilket man gör...ofta. Frågar sig alltså. Men idag sken solen helt fantastiskt över oss. Man kan inte tro att det är jul om bara några veckor. Så jag tycker nog att han förtjänar det, trots allt. Fast sen bryr han sig kanske mer om att få äta grås än att vara vacker. Men det är helt oemotståndligt och får man chansen att julshoppa så tar man den ...väl? jag erkänner att inget i världen kan få mig att tycka att det var ett klokt och väl genomtänkt inköp. Men jag lääängtar redan till att få prova om han blir fin.

Jag har varit ledig idag. På riktigt. Sov först länge innan jag gick upp och åt frukost och åkte till stallet. Det var verkligen en helt underbar dag. Tänk att det kan skilja så mycket på ett par dagar. Tisdagen var allt annat än roligt och sen en sån här fantastisk dag. Ridningen gick riktigt bra, Tycker jag hittar en bättre form på honom för var dag som går. Fortsätter han så här kanske han är värd sina pengar fram i sommar, vem vet...jag uppskattar verkligen att kunna sitta avslappnat och njuta i solen.

Jag ska lägga in sill i år. Massor av sill att ha med på julafton och kanske bjuda till höger och vänster. Så nu ska jag surfa på bästa sillrecepten. En i familjen kommer bli överlycklig för hon frågar ganska regelbundet om vi inte kan få sill till middag snart...och jag äter ju gärna en sill bit eller två...resten av familjen tittade bara storögt och undrade varför...konstigt att den frågan återkommer hela tiden.

Så här underbara kan mina lediga fredagar vara. Jag tänker verkligen inte jobba en sekund idag. I veckan har jag lagt nästan två timmar utanför arbetstiden för att bara fixa färdigt lite...NO MORE!

torsdag 1 december 2011

lång dag igen

Igår satt jag och tänkte att det var väldigt dumt att stänga av telefonen och inte kunna pin koden...så fick jag puk koden skickad men det hjälpte ju knappast, förrän jag slog in fel kod tre gånger...gud va bra tänkt! Mest orolig var jag eftersom jag bokat in handledning på morgonen och tänk om det inte blev av...tänk vad skönt om det inte blev av med tanke på att jag skulle jobba till 21 på kvällen sen och att jag hade minst två uppgifter som låg släpandes och verkligen behövde tas itu med...

Som tur var finns ju mailen för visst blev handledningen inställd och istället kunde jag jobba hemifrån i lugn och ro. Och jag han precis få gjort det jag var tvungen att få gjort. Så nu har jag skrivit rent mina minnes anteckiningaar från måndagens kvälls föreläsning och anmält mig till massor av seminarier och studiebesök i London. Det känns väldigt spännande.

Sen blev det ett mindre inspirerande team pilot träff i mörkret i aulan...zzzz (oftast brukar dessa träffar vara höjdpunkten i månaden men nu var det stora gruppen med alla lärare mycket förskola men även mycket skola...träffade en vän/kollega dock som gjorde eftermiddagen lite ljusare....)

Avslutade kvällen med tre och en halv timmes planering (vi missade november planeringen...)som var riktigt effektiv och bra. God tomat soppa serverades av en kollega också. Allt som är kvar att hantera nu är årets Lucia firande. Brukar vara så trevligt men tar en del förberedelse tid och massor av engagemang...sen kan man gå på jullov mentalt först och därefter fysiskt. Behöver verkligen semester så jag tänker inte göra nåt från 20 december tror jag...mer än fylla år då...

Och när jag tänker på att jag inte kan få min årliga födelsedags middag med syrran blir jag lite ledsen...vill ju luncha ta en öl och och kolla juldekorationer...och ta en öl...saknar dig extra nu när högtiderna närmar sig...

onsdag 30 november 2011

en idé

Jag har en tanke med att utveckla en praktisk lättarbetad digital Portfolio för min barngrupp. Om det blir som jag tänker kommer det att fungera så bra så bra...Tyvärr är arbetstiden inte tillräcklig för att man ska kunna hinna utveckla något alls...mest hinner man bara vara med barnen och ordna med rutiner tycker jag. Jag har lärarstudent för tillfället och det är ju väldans bra. Hon ska ta lite mer ansvar vilket gav mig en liten stund på förmiddagen att pyssla med verksamhetsutveckling.

Jag har tänkt en presentation (typ powerpoint) med förinställda sidor. Läroplans målen på plats. Man ska bara behöva klicka för att lägga in bilder och film sekvenser och sen kunna scanna teckningar eller fota med dokumentkamera. Jag har gjort en mall redan så idag skulle jag bara börja lägga in personliga saker. De tär ju bara det att jag har 5 ansvarsbarn men alla måste ju ha en mall...och alla i personalen kan inte hantera en dator så de barnen får jag väl ta också...så hade plötsligt rasten gått (varför gör du det där på din rast? måste du det? är det lämpligt????) och nu sitter jag alltså hemma efter att ha jobbat mellan 8.30 och 18.00. Istället för att vila laddar jag hem portfolio mappar och har till och med foton på min egen (jobb) dator att jobba med..Inte helt friskt. Men jag tror att resultatet blir bra.

Frågan är om man kan stänga av jobb hjärnan på nåt sätt? Ibland tror jag att ända sättet att inte jobba är att jobba med annat...som att vara i stallet till exempel. Då tänker jag inte på jobb. Eller i trädgården...eller med goda vänner. Men hemma är det svårt framför alt när Maken spelar badminton, Dottern står i duschen och Sonen spelar tv spel på sitt rum...vad ska man göra om man inte jobbar...se på TV? Sitta på Facebook eller blogga? Herre gud vilket torftigt liv man lever...

tisdag 29 november 2011

hösten är här...

Precis lagom till advent kom då hösten tillslut. Orkanvindar i söndags, träd och grenar överallt...inte som Gudrun kanske men väl jobbigt att vara ute i. Jag har ont i halsen så jag slipper gå ut. Det är tur. Gårdagen var kanon bra bortsett från att jag inte kunde svälja ordentligt. Jobbade en vanlig måndag men efter åkte jag och en kollega till stan för att äta på Bergakungens och gå på en föreläsning om IKT på opalen. Föreläsningen var bra, fast jag fick gå ut och hosta ett par gånger vilket var lite pinsamt. Kanske inte att jag lärde mig så mycket nytt men det var inspirerande att höra en annan IT-pedagog prata om sitt. Dessutom skulle hon med till BETT i London så jag hoppas vi får prata mer då.

Idag var vi i skogen hela förmiddagen och sen bar det av till Stallet. kanske inte så jätte lockande. Inte ens dottern var värst inspirerad att gå ut och rida i regn och stormvindar i skymningen. Vi överlade och beslöt att köra en blandad kompott. Först en kort tur i skogen för jag orkade inte gå... sen lite töm körning och sist lite barbacka för Dottern. Ponnyn var helt genomblöt när vi tog in så det blev ett litet täcke att sitta på. Äntligen fick jag skäl att använda det! Och min fina regnrock...man ska inte gnälla alltså.

Nu kom lilla Maken hem med blossa stark vins glögg med rom till mig så jag är ganska glad ändå. Om det bara går att svälja blir jag mätt och belåten.




Fy Fasen vilket väder det är...riktig urslig höst!


söndag 27 november 2011

advent

Jo hur man än vänder och vrider på tiden så går den runt...nyss var det jul och nu är det snart jul igen. Och huset håller som vanligt otroligt dåligt med glögg. Maken köpte vin i veckan men ingen glögg. Hur tänkte han då? Fast ska man vara helt ärlig så var det först idag som tanken på att adventstäda slog mig.  Årets adventsstädning innefattade avtorkning av bord...några turer fram och tillbaka till köpcentret för in handlande av små glödlampor. Fast man kan inte köpa glödlampor med gott samvete så nu lyser adventstaken med LED lampor som små lysrör...inte helt mysigt om man ska vara helt ärlig. Fönstrena tvättades med ajax till Dotterns stora förskräckelse. Själv är jag mest förskräckt över att man måste tvätta varje år och håller andan i förhoppning  att gardinernas skrynklor hänger ut sig inom kort...

Jag glömde köpa mossa. Fast halm funkar fint men man vågar inte lämna rummet ens en sekund och måste ha eldsläckaren i rummet. Jul i folkton spelar i bakgrunden, jag funderar på om man ska slicka på en kanelstång för att få lite mer julstämning. Väldigt nöjd med dagen framför allt att inte ha varit ute i stormen.