Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 25 oktober 2014

Lördagsnöje

Jag tvättade min transport noga inuti i torsdags, idag tog jag högtryckstvätten och blev av med alger och smuts innan vi stressade iväg till transportcenter på Hisingen. Att det blev stressigt berodde på att det naturligtvis inte går att tvätta av en transport lite... Så fort det blir rent på ett ställe ser man hur smutsigt det är på ett annat. Det gäller förövrigt allt annat i livet med. Det är därför jag undviker att göra för rent runt mig, det går inte att sluta när man börjat. Men med transporten är det ju då så att den förhoppningsvis ska hitta en ny ägare och ge lite pengar tillbaka. 

Den nya transporten är ju  ganska fin om jag får säga det. Lite sliten i lacken på några ställen och i behov av en vaxning. Jag hade en klump i magen när jag åkte dit, när jag betalade (en smärre förmögenhet) och när jag körde därifrån. Men efter tio minuter hade väghållningen övertalar mig om att det var rätt köp!  Så fin att köra...

Manolito fick också äran att inviga den då vi var på Partille för hopplektion. Han gick på och stod helt stilla hela vägen, inga trängningar mot väggarna eller flytta på mellanvägg. Skönt! Det var lite läskigt med rullgardinen bara och att matte hänger över luckan. Han vibrerade lite men höll sig i skinnet. Faktiskt har han lärt sig lita på oss väldigt väl.

Idag tvättade tex Nattis benen i hinken som vi gjorde med Fabian. Ja inte sina egna ben utan hästens. Han stod helt stilla, många hinkar har vi spillt ut i träningsprocessen men nu funkar det alltså.

Träningen gick också väldigt bra idag. Bana på en meter och enstaka hinder på 110. Och bara några stopp som nog berodde på att han kommer i höger galopp på för högt hinder. Vi behöver jobba massor med den där högersidan. Men Sanna är nog den bästa tränaren jag ridit för och hon funkar jättebra för Nattis med.

På dagens minus sida luggen mathållningen. Sybilla till lunch, pizza till middag för mycket godis till efterrätt och bara en oskalad morot i stallet som grönsak. Får bättra mig i morgon.

tisdag 21 oktober 2014

Födelsedagar och annat jippo!

Idag fyller Manolito år. Det skulle firas med partyhatt och tårta, tyckte vi. Så efter jobbet åkte jag och red i paddocken i väntan på att tårtmakerskan skulle komma. Jag har utmanat mog själv. Jag ska rida i hoppsadel tills jag känner mig lika bekväm i tvåpunkt som sittande i soffan. Jag ska också stå i heta stolen varje dag jag inte rider...det går ganska bra. Eller inte alls bra om jag ska vara riktigt ärlig. Musklerna är helt avsaknade, och balansen under all kritik. Dessutom blir jag rädd att han ska hoppa runt. Sist jag red var det kasst med liten ryttare mest hela passet. Vet inte vad som flög i honom faktiskt. Löven var livsfarliga, träden som knakade i stormen satte flyktbeteendet i full styrka. Vist borde en häst tåla lite väderlek de har ju päls och allt?

Idag var det helt lugnt. Nu blåste det inte idag eller regnade så kanske är det därför? Så jag red allt jag kunde. Och massor i tvåpunkt i galopp! Jag har träningsvärk i både ben och rygg nu och inte går han särskilt vackert heller. Men men skam den som ger sig. Och jag har ju faktiskt bara ett år på mig.

I morgon ska vi till strömma för att se hur det ridgymnasiet/naturbruksskolan ser ut för barnet och ponnyn. Hoppas bättre än Kungsbacka. Det var visserligen en bra skola tror jag men jag tyckte som jag sagt tidigare inte om hästhållningen. 

Och pålle förtjänar verkligen det bästa! Idag knäckebrödstårta med rivna morötter och äppleskivor emellan. Den försvann ner så fort i magen att vi inte ens han få ett kort på den! Världens lyckligaste ponny? 

Jag passade på att leta sniglar vid ensilagebalen. Hittade två åkersniglar under en trasig bräda...hemma fick jag senare jackpot och kammande hem högsta vinsten, en leopard snigel! Den ska tas med till jobbet på torsdag och filmas... Helt normalt beteende hos en väl fungerande vuxen. Känner att jag behöver skriva det här...

Förövrigt knallar livet på i superfart! Jobb jobb och stall. På lördag hämtar vi senaste prylen att ruinera oss på, en ny hästtransport...den gamla är inte såld ännu tyvärr. Jag behöver hitta en alternativ inkomstkälla alternátivt en billigare hobby. Kanske man ska samla sniglar på heltid?