Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 28 juni 2014

Semester!

Jes...jesjes! Det är semester, "tillslutäntligendetvarpåtiden" Jobbade sista dagen med tårarna sådär i ögonvrån hela tiden. Kollegorna lyckades få dem att svämma över då med paket och kramar. Inga ord sagda, vad finns att säga? Det har varit ett tufft och utmanade och spännande år med mycket självreflektioner och förhoppningsvis personligt växande. Det har också varit vansinnigt kul och jag har lärt känna några fantastiska människor och pedagoger dom kommer bevaras i hjärtat. Barnen kramas och gråter och säger sluta inte! Då är det svårt att inte få hjärtknip. Av alla dagar jag jobbat var detta nog den längsta och sen så skönt att sätta sig i bilen torka tårarna och köra iväg. Efter sommaren blir det då mitt gamla jobb med nya förutsättningar och en hel del nya ansikten. Ska bli roligt och spännande att få sätta tänderna i nya utmaningar...


Men nu först fem härliga veckor som började med en halv flaska rosé vid havet med min bästis. Så härligt att ha dig hemma i Sverige Lovisa och bara få umgås  så där avslappnat som vi gör. Vi skulle meta krabbor men fångstplatsen var enligt krabbexperten inte alls bra så vi nöjde oss med att njuta av solen. 


Dagen blev trots en lätt huvudvärk mysig. Har legat på altansoffan under filtar och druckit the i min fina mugg och läst flera kapitel i boken. Och nu har språket lossnat igen så jag läser flytande! Efter lite slappade städade jag också  mina papper runt sängen, bytte lakan  och dammsög. Ja maken damsög men jag såg på...katten som var så stolt över sina fynd härom natten verkar ha fångat något som tyvärr kom loss. Nu stinker sovrummet lik så jag drömmer om maskar på nätterna. Fy fasen alltså vad äckligt! Vi tror den krupit in innanför golvlisten eller möjligen ner i en springa i golvet och lagt sig i trossbotten. Hur lång tid tar det för maskarna att äta upp kräket eller för kroppen att bli mumifierad så att lukten går bort? Det går faktiskt nästan inte att sova där. 

Nattis hopplektion som hon sett fram emot blev inställd. Hon hanterade besvikelsen väl och sa att då blir det inte för mycket hoppat med tanke på träningslägret i veckan. Några timmar senare verkar det dock som om detta också blir inställt pågrund av skador på deltagarnas hästar och för få som kan vara med. Väldigt väldigt besvikna just nu faktiskt....
Men sånt händer och inget man kan styra över tyvärr. Förhoppningsvis blir det nytt i framtiden men det få vi se hur det blir. Sista beskedet kommer i morgon efter att ridläraren sagt sitt. Annars måste jag hitta på något annat roligt, helst hästrelaterat första semesterveckan med min dotter så vi kommer över besvikelsen.






tisdag 24 juni 2014

Nej...

Shit vad trött jag är!  Idag var vi på utflykt till en av kollegorna. 20 fantastiska barn jag kommer sakna som fasen när jag lämnar dem på fredag. Mycket kärleksfulla varma ungar som kommer lämna stora spår i hjärtat. Och kollegorna med...skönt då att känna sig så välkommen och hämma där jag börjar i augusti, säkert massor av jobb att sätta tänderna i men ändå, hemma. 

Jag skulle skynda mig hem och sen till stallet för en ridtur med kompisarna. Stannade på vägen och hämtade ett paket med schampoo, olja och salva fn nåt som heter prob och ska hjälpa mot klåda och eksem. Inte helt gratis och kanske inte som det dyra alternativmedicin preparatet jag fått tipsat om. Men i morgon ska här tvättas och oljas. I kväll orkade jag inte. Jag lagade middag och först tänkte jag kört upp nattis så hon fick rida. Det ville hon och sen orkade jag inte det heller så då erbjöd sig fR i huset att ta med sitt kvällskaffe och köra henne! Så nu ligger jag på altanen med en katt eller två och läser. Inte boken om paniksyndrom vi fick av chefen i sommar present (den kommer nog inte ligga på. In tio-i-topp lista i sommar) utan en bok jag köpte i julas i USA och började läsa där men sen inte orkat läs utav olika anledningar. Har inte läst ett ord mer än pedagogisk litteratur på hela året så det var verkligen skönt. Men lite ringrostig i att läsa skönlitteratur på engelska är jag. Boken är bra men skriven på gammeldags engelska, från viktorianska tiden så det kräver lite koncentration. Bara en bit över 600 sidor oxå! Häpp!!


Jag tror jag ska ta en tur runt trädgården och stilla dofta på rosorna och plocka några jordgubbar. Imorgon är jag ledig. 

(Egentligen i varje fall för jag har ingen tid kvar att använda, men folk skickar mail som tokiga och vill ha lite hjälp och boka möten i höst. Jag borde alltså ta mig tid och lösa det så jag inte behöver ägna semester åt att tänka på det. Eller också skita i det och inse att det får bli augustis utmaning. Det borde ha varit lugnare så här års. Nej jag tar ledigt tror jag.)

Först kommer hovis klockan 11 och sen ska jag åka till Alingsås med mamma på eftermiddagen. Vi ska hinna tvätta Manolito innan också sen får nattis ta tåget hem i morgon efter att hon ridit klart. Hade inte pålle sett ut som en go rund köttbulle om magen skulle han fått vila lite extra men det får nog bli till att jobba vidare på motionen.  Nej rosendoft och jordgubbar får det bli i kväll så får vi se i morgon hur det blir.





måndag 23 juni 2014

Vardag igen...

Ja det är så himla tråkigt! Vardag hela tiden nästan...Och så kommer en härlig midsommarfest som slår alla rekord i trevlighet. Vilket gäng det blev. Allt från kompisens sons kompis till andra kompisens mans mamma och sonens kompis...och min mamma. Och familjen så klart...nej vi blev inte färdiga med allt jobb men det var ingen som märkte det. Maten var jättegod, snapsen perfekt och framför allt var både vädret och vännerna helt perfekta. Nästan som ett litet tidskriftsinslag. Allt som saknas är blå vindar och hav! Vi satt uppe sent och pratade ikapp allt man inte hinner säga på whatsup under ett halvår. Vi har lite kvar tror jag men det är märkligt hur man med vissa människor kan vara i från varandra i år och sen bara fortsätta som om samtalet inte avbrutits. Det är lycka det. Jag tror alla hade lika trevligt som jag och kanske sonen hade trevligast av alla? De finaste bilderna har Lovisa tagit förstås och jag lånar de av henne...





Av Lovisa Dahlman

Av Lovisa Dahlman

Av Lovisa Dahlman

Av Lovisa Dahlman

Av Lovisa Dahlman

Av Lovisa Dahlman


Lördag och söndag ägnade jag mest åt att städa upp efter festen och promenera med dotter och häst i skogen. Ja söndagen blev avsatt för det där eländet jag måste göra i bland, städa ur garderoben. Tre fulla ica kassar med kläder jag inte använt på flera år. Konstigt nog gjorde jag samma utrensning förra året, jag borde helt enkelt inte köpa kläder. Det var skönt att bli av med det och jag kan bocka av ännu en sak jag måste få gjort på semestern redan innan semestern, stallskåpet var en annan. Skönt för då kan jag ägna semestern åt att rida och läsa böcker på altanen.

Ridningen idag gick både bra och mindre bra. Det var lite spänt idag av nån anledning, blev rädd redan i hagen för en ogräsrensande tant (jag vet, de är läskiga) och sen var han liksom på helspänn hela turen. Jag hade planerat dressyr ändå så det gjorde inget. Först var det varm och kvavt, så jag glömde jackan i stallet. Red en liten stund i paddocken innan första droppen föll. Gissa om jag då var glad att det finns ridhus?! En sån skur det blev! Det hamrade på taket som hagel, men jag var torr och glad. Sen när jag var klar sken solen igen och jag fick promenerat tillbaka till stallet i solsken med doft av klöver och våt asfalt i näsborrarna. Just då kände jag mig lycklig. Jag filmade ridningen både ute och inne. Inne kändes det bättre än ute...men det ser överlag inte så tokigt ut faktiskt. Jag har ju lite att jobba på men det ser betydligt bättre ut än det gjorde på lilla Fabbe. Det  kändes sämre i paddocken men såg bra ut.. Konstigt nog kändes det bättre inne men det såg sämre ut. Ska bli roligt att rida lite lektioner snart så jag får lite feedback!