Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 7 februari 2014

Till och från

I livet är det verkligen till och från...ibland på topp och ibland på botten. Oftast puttrar det dock på på mellanvärme utan att göra väsen av sig. Den senaste tiden har det varit mycket men nu känns det som om det ljusnar i horisonten...bara så ni vet, det kommer en vår. 

Kanske kommer vi hitta vår drömponny nästa lördag. Jag har tjyvkikat på lite bilder jag googlat fram och hon ser fantastiskt fin ut. Välbyggd med raka ben och stabilt byggd kropp. Håller tummarna för att hon är lika fin i verkligheten och att psyket är lika välbyggt som kroppen...

På tisdag kommer en mäklare hit för att titta på huset och värdera det. Vi funderar nämligen på att flytta. Tillsammans och inte var för sig får man ju förtydliga så här i 40 års åldern. Jag drömmer om ett lantligt boende med hönshus och ett litet stall, nära en sjö med fina ridvägar och en inglasad punschveranda. Maken drömmer om en lägenhet i Haga. Där vi bor har alltid varit en kompromis och en bra sådan men nu funderar vi...om vi får sålt det här huset var kan vi få ett bättre och renoverat hus med massor av utrymme som ligger hyfsat nära en charmig stadsdel? Det gnager lite att inte vara helt bekväm där man bor. Familjen hade ju lite strul i sommras och kommunen känns inte helt trygg för mig längre. Och den jävla motorvägen var ju hemskt förra sommaren efter att vägverket tagit ner träden. Det kanske jag inte ska skriva förästen? Mäklaren hade frågat maken om han verkligen ville sälja sitt hus eftersom han bara räknade upp husets brister...ja det är ju där vi är i livet. Vi ser alla brister och glömmer räkna våra välsignelser.

Och så fick vi då lite panik i går kväll efter att vi bokat mötet. Vill vi verkligen flytta. Orkar vi packa . Vill vi att någon annan ska se vårt hemska hus och ojja  sig över hur dåligt renoverat det är? Vi försöker tänka på folk som har gjort lyckade husköp och är nöjda men kommer inte på en enda...så tar vi ett djupt ande tag och tar en dag i sänder...igen.

Och så kan vi njuta av ännu en vecka lagd till handlingarna. Det är helg igen!  Fredagen firades med nyinköpta reiker skor som får ersätts dem "jag" uppenbarligen glömt i USA. Därefter god mat, vin och film. En gammal klassiker de tolv apornas armé med en lysande Brad Pitt och Bruce Willis i huvudrollerna. Det kändes som en bra start även om jag vet att helgen kommer vara slut innan jag hunnit blinka och strax är det sommar...det är bäst att njuta...

onsdag 5 februari 2014

Landat

Nu har jag landat hemma efter en lång dag. Fick gjort rätt mycket och förhoppningsvis rätt saker på jobbet idag. Nu är jag laddad för nästa veckas kurs och förhoppningsvis för workshopen veckan därefter. Fick även bokat en nätverksträffarna och fixat till lite på siten där mina länkar och foton försvunnit...

Det är så gott med solsken och det är inte mycket som slår grus på asfalt. Med smältvatten ovan. Möjligen sopad asfalt som är torr...men det dröjer några månader till. 

Jag åkte till allum efter jobbet för att löpa mig ett par skor men hittade inga lika snygga som dem maken glömde packa ner i sonens väska, eller som sonen packade ur innan vi reste hem. I vilket fall har jag inga skor och de jag vill ha står i. USA inklusive mina nya thermosulor jag köpte där...

Jag har alltså  fortfarande broddde skor som knastrar när jag går. Sen blev det lite brottom för jag skulle köra till Alingsås och tackade alltså vädergudarna för att de rensat vägarna från snö så jag kände mig betydligt säkrare bakom ratten. Fabian däremot blir jätte störd av att det är liv och rörelse runt oss när vi lastar så han vägrade gå på. Vi stod tillslut med två linor och fick ändå be om hjälp. Lika dant på vägen hem så nu är vi lite griniga på honom. Han skötte sig till en början bra på hoppningen men vägrade så nattis flög av en gång och hamnade på halsen en gång. Mycket titthjinder, vattenmattor och annat men jag tror egentligen inte det var det som var problemet utan mer att han var motvalls ponnyskrälle. Men vi älskar honom ändå. 

Nu är klocka halv tolv och jag ska äntligen ta mig upp till sängen och sovs gott hela natten.

tisdag 4 februari 2014

☀️

Alltså. Och vattenpölarna... Fågelsång. För övrigt: stekt lax, kokta rödbetor och haricoverts, rödkål med apelsin och fetaost...rödvin, pumpafrön, dadel balsamico... Och i fönstret en iris.


måndag 3 februari 2014

Tö...

En så vacker solig vårdag det varit idag. Lite blött ute på gården men känslan av att hämta tidningen och höra fågelsång är obeskrivlig. Lite takdropp också och grus som sticker fram. Visst kan det komma kalla dagar och massor av snö mellan nu och vår, men det är så otroligt löftesrikt såhär års. Minns förra sommarens fantastiska dagar. Den sommaren tog aldrig slut... Och nu är det snart dags för nya tag i trädgård och liv. 

Idag såg jag mitt drömhus igen. På Tjörn som är alldeles för långt borta egentligen. Jag hittar mitt drömhus regelbundet det mör jag sitter på hemnet och drömmer mig bort. Dröm hus och drömponnys dyker ju upp regelbundet men hittills har vi inte hittat den/det där som säger klick utöver det vanliga. Men vi ger inte upp...

Nåväl man får försöka njuta där man är trots allt. Idag hade vi planering klockan fyra så det vR överljudshastighet till stallet. Fabian är ju ren när det är snöigt så på så vis är det ju bra med kyla. (Kan inte riktigt se hur jag ska få ihop måndagarna när det börjar bli lerigt....) slutar arbeta 14:10 och var i paddocken 14.30! Det var helt underbart idag. Fåglar som sjöng i hasselsnåren, solen i nacken och en glad pigg ponny. Ite den bästa ridningen idag heller men med tanke på hur brottom jag hade gick det ändå bra. Jag fick lite magknip innan jag åkte till stallet så utifrån den förutsättningen är jag ändå nöjd.


 

söndag 2 februari 2014

Min skapare...

Det kommer att kännas i morgon. Ja det känns faktiskt redan idag. Överallt liksom... Gårdagens tolkning gav en viss gäddhängs workout och även lår och mage. Sen skottade jag ju lite också. Imorse vaknade jag redan klockan sex och kunde inte somna om på några villkors vis. Gav upp när hjärnan började jobba på helvarv halv sju och efer frukost storstädade jag. Min plan är att jag snart ska ta mig hela vägen upp på övervåningen och packa ur min väska från USA. Jag saknar fortfarande mina bruna kängor och hoppas att hitta dem när jag tagit mig dit. De kan ju faktiskt ligga kvar i USA också...det var maken som packade i sonens väska och vem vet om de faktiskt stannade kvar i den hela tiden. Cia du kan väl kolla om de ligger i en påse i arbetsrummet eller om Cooper kanske ätit upp dem? 

Städat och fint blev det i varje fall. Skulle kanske behöva sätta upp gardinerna igen efter att jag tog ner julgardinerna för några veckor sen blev det tomt. Ljust och fräääsjt helt enkelt ;) tänker kanske att man ska tvätta fönstrens först. Istället åkte jag till blomster landet och köpte massa fina blommor att liva upp sig med i vinterslasket. Och faktiskt om det inte blev lite lättare att leva?! Solen hade dessutom den där "tidigvår"  nyansen som är så löftesrik...


Så snart jag var klar hemma åkte jag till stallet och skottade klart volten tillsammans med Mats och sen kom Anette och hjälpte till. De saltade en också så förhoppningsvis håller den i veckan med. Jag skulle ju rida lektion om vädret tillät och det gjorde det ju sannerligen. Solen sken på oss när vi jobbade och även om den han ner bakom träden inna jag åkte hem var det en ljuvlig dag. Lektionen var inte den bästa jag ridit. Fabian var så trött och slet i kroppen så första halvtimmen var bara motig. Vi travade och skrittade bara mest för att han var så stel. Det släppte så i sluten gick det bra. Men även min kropp kände av helgens arbete.

Nu sitter jag och har ont i ryggen och benen och armarna men på det där genom sköna sättet som innebär att man sätter lite muskler också. Gött!