Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 3 oktober 2014

Ynkligt

Den bär veckan har verkligen varit fullproppad med aktiviteter och hårt jobb. Några kollegor är frånvarande på grund av sjukdomar och semestrar vilket innebär att man får vara lite extra allert och energisk på jobbet. Dessutom har jag bytt lite skift och fått stanna över lite gran. Fördelen är att jag fått tre tidiga dagar denna veckan! Wii. Nackdelen med det blev att jag bara fick några timmars sömn mellan hoppträningen på onsdagkväll och när klockan ringde fem för arbete på torsdag. Men det är inte därför jag är ynklig just nu. 

Jag ligger i sängen utan röst och med en hosta från undre regionerna. På min tidiga fredag! Jag som sett fram hela veckan mot att få gräva ut växthuset, fixa mina komposter, flytta rosor, göra planteringslådor för jordgubbarna och rensa ut sista ogräset. Och så är det dessutom varmt och uppehåll. Men jag orkar inte ens läsa... Nej fy vad orättvist. Man sliter hela veckan med förkylning och hosta och så är det bara att bädda ner sig på helgerna.

För att summera några positivismer. Jag har numer 100% tjänst och lön därefter. Jag fick uppdraget att administrera kommunens digitala dokumentationsverktyg och i onsdags blev det klart att jag får tiden för det också. Jättekul, nu ska jag bara sätta mig in i hur man gör (inte jätte kompiserat men jag behöver nog att någon visar lite praktiskt) och sen ta itu med de små uppdrag som blivit liggande mellan stolarna ett par veckor. Hoppas folk har lite tålamod. Det känns skönt att vara uppe i heltid men jag förstår inte hur man ska hinna med ett liv också. Man får väl ta semester.

Eller också får man inse att man inte hinner göra något mer än jobba och vara i stallet. Igår red jag lektion tillsammans med Lisbeth på cool. Jill kom och gjorde ett jättefint jobb med oss. Manolito däremot verkar vara inne testperiod. I tisdags utmanade han mig rejält i ledarskapet. Vände rumpan och gick ifrån. Var lite allmänt trotsig faktiskt. Han gör ju inget farligt men jag fick lägga tid på att återupprätta rangordningen i relationen. Ridningen var ok den dagen, lite snabb och springig men det blir han ofta. Igår var det likadant. Början av lektionen funkar jättebra men sen blir han stressad. Jag tror att det kan ha med att paddocken är helt full med knott och flygfän som stör honom, kanske lite extra pga eksemet. Jag blir så irriterad då så vi fick avsluta. Galoppen var sådär, tyckte han drog lite väl mycket faktiskt. 

Jill tyckte också att något var annorlunda, att han slog med huvet mer än vanligt, vilket troligen är insekternas fel och att tungan var mer ute än vanligt. Hon klämde lite på honom efter. Han gillar ju inte att bli klämd på så det är svårt att avgöra om han har ont eller bara är sur. Hon skulle skicka en kontakt till en massör som kan känna igen om och mjuka upp honom. 

Jag tänker att det kanske finns ert samband mellan att han stannar på hinder och har spänningar i nacke eller rygg. Hoppträningen i onsdags gick både bra och dåligt. Nattis rider honom så himla bra men så fort hon slappnar av en sekund stannar han. Det kan ju vara att han testar henne med? Men vi vet inte....kan en massage hjälpa är det värt pengarna...fast han ser verkligen inte ut att ha ont på bilderna från igår. Å andra sidan ryckte jag ett tag att höger galoppen i onsdags såg oren ut så kanske att något ligger och stör? 

Nej nu ska jag nog trots den här förkylningen ändå och korka upp lite rödvin och tända grillen...vankas ryggbiff med potatisgratäng och grillade grönsaker...sen film och choklad muffins och en slurk cocilana etyfin till kvällsmat. Heja fredagkväll!