Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 21 december 2013

På plats

Flygresan var evighetslång. Började redan klockan tre på morgonen, eller det var då klockan ringde för att kliva ut sängen. Eftersom man trots allt är ganska spänd av förväntan går det bra. Man orkar äta lite frukost och fundera på varför tidningen inte kommit. Sen åkte vi stor taxi och kom med rätt plan i rätt tid. Det evighetslånga började inte förrän  flygplatsen i Frankfurt där vi fick vänta i fem timmar på flyget till USA. Väl på det var det ytterligare 9.5 timmes lång väntan. För oss som inte kan sova...jag hann tre filmer...17 timmar sammanlagd resväg om man inte räknar taxi och incheckning. Utcheckningen gick ju som vanligt långsamt, massor av koller och sen en sväng genom väskundersökning då knarkhunden nosát upp nåt i nån väska. Inte knark i varje fall men kanske att den kände lukten av frukt för det är visst lika illa eller till och med värre att ta in i det här landet. (Där det för övrigt är tillåtet med marijuana och vapen men inte frigjord sex)

Nåväl det är kallt och lite blåsigt men första kvällen köpte vi en gran som vi ännu inte orkat klä.  Skulle gjort det i kväll men min förkylning har lett till att jag nu ligger nerbäddad med kroppen fullmatad av en blandad kompott. 

Vi sov ganska bra första natten ca 10-13 timmar beroende på ålderskategori. Barnen verkar klara av höjdskillnaden bra. Jag har lite huvudvärk men det beror nog mer på förkylning än höjdsjuka. Karl har lite tungt att andas och alla är väldigt trötta. Till och med barnen lägger sig tidigt.

Efter lunchen idag åkte vi iväg till orchad, ett stort shoppingcenter. Väldigt fin julstämning fick vi där. Kallt men torrt och vindstilla, julmusik i högtalare på gatorna och vacker belysning. Vi fick köpt några julklappar till varandra för resten är vi klara med. Övertalade dottern om att köpa två tröjor till bra pris på ross och en snygg svindyr blus till julafton och sommaren faktiskt på tillys. Det låter inte så stort men det är det...själv var jag inte sugen på att handla alls. Provade en grymt snygg tröja men kom på att jag nog inte behövde just en sån. Jag tror jag ska fylla min väska med hästprylar. Brads farfar Wayne som fyller 90 i veckan ska ta med Mig och Natta till sina favorit hästaffärer och då blir det shoppat av.  

Jag hade en tanke med att ta med min sd-kort läsare så jag skulle kunna lägga in lite fina bilder men det för bli nån dag när jag kan låna Cias dator. Just nu ska jag bara kurera mig så jag orkar följa Mede för mer julklapps handel i morgon.

          Utsikten från köket. Kallt och ruggigt.


 Nya hundvalpen Cooper är en riktigt busig liten gullunge som stal hjärtat direkt. Tror jag packar honom i en väska och hoppas att katterna blir glada för sin nya lekkamrat...

tisdag 17 december 2013

Sådär

Japp då var det klart. Eller ja inte riktigt men nu får jag sätta mig ner och fundera...är det klart? I varje fall har jag packat en väska full med saker och lite kläder. Och ett par underbyxor i handbagaget. Vi behöver städa lite för husgästerna som ska passa huset, vill ju inte att de ska vantrivas här. Så katterna blir väl omhändertagna men marsvinen får inte bo hemma, det räckte med katter, kanin och matlådorna som kommer till dörren och måste tas om hand. Marsvinen fick i varje fall klorna klippta, tänderna kollade och så blev de vägda...på gränsen till övervikt båda två, trots att de nästan bara får Hö och grönsaker...men för övrigt var de i finfin form. De ska bo hos Emma och bli kramade och pysslade med av pojkarna. 

Jag har städat ut stallskåpet på onödigheter så att Ida kommer åt. Skötselråd om alla djuren är skrivna, telefonnummer antecknade för akutlägen och jag tror all mat är packad och förberedd så att alla djur får vad de ska ha. Tänk om man hade en hel bondgård?!  Nåväl när jag väl flyttat ut på landet och har mina hönor och mina hästar och min lilla hund (utöver de få små husdjur vi har nu) så kommer vi ändå inte ha råd att resa bort. I varje fall väldigt skönt att huset inte står tomt... Och att Fabian blir riden. 

Jag har så snälla arbetskamrater så jag fick kommpa lite tid jag gjort för mycket, eller kommer göra för mycket under vår terminen i dag så jag han till kloklipparen. Det var väldigt skönt för jag var ändå sent hemma för att fixa middagen. Idag blev det soppa på det som fanns i skåpet. Jordärtsskocka, potatis, purjolök... Vitt vin och buljong och lite grädde. Sen grönkål och bacon i botten av skålen och ösa över den goda släta lena soppan....mums. Jag måste säga att jag är en fena på att laga soppa på udda matvaror. Kajsa Warg har inget att komma med där inte...

Nu ska jag njuta av att väskan är halvt packad och i morgon är det bara att gå upp tidigt och rida och stämma av det sista med Ida. Sen hem och duscha, åka till massören, stanna till på Apoteket om jag hinner för jag är naturligtvis på väg att bli förkyld. Slår sällan fel...så fort det vankas ledighet blir jag risig. Aldrig att man får vara lite sjukskriven när man ska jobba utan så fort man ska vila. Hur kommer det sig? Andra blir ju sjuka även när de inte har semester... Orättvist (men ganska billigt för jag tror bara jag haft två,tre sjukdagar på se sista fem åren.) och så ska jag visst hinna hämta ett paket klockan fyra och sen äta något? Innan det är dags att lämna marsvinen och hämta mamma. 

Sista ridpasset för Natta gick bra. Det blev ett hopppass så jag var tvungen att åka dit en sväng idag också. Vi har sett vår drömponny på hästnet. Nu har jag skickat ett mail och visat intresse men inte fått svar på två dagar. Vi är lite nojjiga för vi är ganska säkra på att det är vår ponny vi sett. De säljer bara till garanterat gott hem...tänk om de inte vill sälja till oss?! Men visst är det så att jag ska få en häst i födelsedagspresent? Så den 21:e borde det bara klart.




söndag 15 december 2013

December...

Det är en speciell månad. Jag gillar julmånaden väldigt mycket...framför allt julmusik och alla vackra överdrivna dekorationer och julfilmer... vi har inte riktigt hunnit med att se alla filmer som vi MÅSTE se innan julafton men i helgen betade vi av Fred Clause och The Grinch. Det finns några till men kanske vi inte hinner alla i år. Jag är bara lite stressad i år för det finns en del jag borde ha hunnit göra innan jul som jag inte kommer hinna.

Idag hade vi i varje fall Peter och Lindsey på middag för att visa lite kring katterna och kanien eftersom de ska passa huset när vi är borta. Man vågar ju lämna hus och katter ensamma...Det blev väldigt god mat och fantastiskt trevligt sällskap. Måste verkligen ta oss tid att umgås oftare. Så nu är det bara att fixa skötsellista till Ida som ska ta hand om Fabian.

Förövrigt har helgen varit stressig. Jobbigt att ha så mycket som hänger över med barnens skolor, främst Sonens där rektorn slutar igen efter tre månader typ och det där åtgärdsprogrammet har jag fortfarande inte sett till...och så var det mer frånvaro och en liten misshandel förra helgen som gör familjen lite på tårna igen efter vårens utpressningssituation...Finns det samband? Behöver vi vara rädda? Kommer sonen få betyg eller csn? Kommer jag överleva fram till julafton men allt jag ska hinna göra till dess? frågorna hopar sig, inga svar finns och ibland vill man bara gråta för allt bara blir för jobbigt.

Så det gjorde jag i fredags då, grät en skvätt och sen tog vi ett par glas vin och tittade på Iron Man 3 och det kändes lite lättare igen.

På lördagen åkte vi till Ryggebol för Natta skulle rida lektion för Amy och så skulle vi titta på en saluponny hon hade. En sån liten pärla! Söt som socker och med en underbar personlighet. Tyvärr inte riktigt den ponny vi letar efter då hon inte var så utbildad. Natta red henne bra men det var svårt att få till galoppfattningarna inne. Utomhus ska hon vara riktigt bra men vi bestämde oss efter moget övervägande att tacka nej. Vi letar vidare men sötare ponny får man leta efter...




På kvällen var vi sen hos Anki och Mats på middag. Började med en Gintonic, en jordnöt och en allergitablett. Tack och lov bara lite magknip som resultat men det kanske berodde på att jag inte han svälja jordnöten utan spottade och sköljde ordentligt. Maten var i varjefall otroligt god och med lite rödvin i systemet höll vi i gång till efter ett då jag bara var tvungen att lägga mig NU...

Idag har jag påbörjat min packning. Tycker själv att jag har god framförhållning och har fått plats med julklapparna och några klänningar. Resten av kläderna ligger i tvätten och om allt går som det ska köper jag ändå nya i USA. Jag var ju tvungen att lämna packningen och åka till stallet. Fabian gick jätte trevligt och vi fick massor av beröm av Jill. Det var ganska tungt i Paddocken men allt regn som kommit så det blev ett ganska tekniskt pass. Min sits är mycket bättre säger hon så all träning ger lite tillbaka. 

Och i kväll såg vi ännu en fantastisk häst på hästnet som skulle kunna vara vår drömhäst och den passar in på i varje fall sex-sju av våra kriterier...kanske till och med fler. så nu skickade jag ett mail så får vi se om det blir något av den. Spänningen stiger...