Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 19 juni 2014

Ser fram emot lite rajtantajtan

Midsommarfest...mmm stilla sommarnätter, ljumma vindar och skratt. Jaja, det ska i varje fall bli väldigt trevligt att göra något annat än rida eller städa stallsaker eller jobba. Och framför allt väldigt roligt att få fira  med Lovisa! Så glad och lycklig över att ha henne hemma några veckor. Ikväll skulle vi stämma av över telefon om morgondagens matfix. Det tog väl en timme bara småprat. Det är nog den jag pratar allra längst med i telefonen utav alla jag känner. Det är inte alltid jag är bekväm med att prata  men med Lovisa är det så lätt. Ser även fram emot att träffa alla andra som blivit bjudna. De flesta känner jag men faktiskt inte alla. Kul nog tar karin med sin svärmor också! Så från sonens kompis till någons mamma...sicken blandning, det måste väl ändå bli rajtantajtan som heter duga!? 

Och nej alla plankor kom inte upp men det gör inget. Och huset blev inte färdigstädat. Trädgården är bara lite ansad här och där och vi tror vi har halvkoll på matläget. Men det är en värdslig sak som världens bästa Karlson skulle säga. Efter ett par snaps är det ingen som bryr sig. Eftersom jag hade sovmorgon var jag dock duktig och gick ut redan på morgonen och beskar linden så att vi ska få plats att sitta runt bordet och grillarna inre ska elda upp busken. Jag flyttade även lite möbler och vattnade. Katten roade sig med att leka panter i rosklätterställningen. Hon har nog nån identitetskris. Är jag ett marsvin? En häst? Kanske en örn eller... Inte helt frisk i huvudet helt enkelt...

Sen blev det en lång arbetsdag och vi sa hejdå till flera barn som gick på sommarlov. Lite sorgligt är det alltid till och med när man bara känt varandra ett år. Avslutade med att åka till betet. Jag hade tänkt skita i det men när Susanna ville ha ridsällskap kunde jag inte låta bli. Det hade regnat hela eftermiddagen men när vi kom till stallet sprack det upp till en fantastisk sommarkväll. Det doftar så gott med nyregnad sommar...Dan som äger stället slog i ett par extra sömmar i skorna så de ska sitta tills Nina kommer på onsdag. Skorna var rejält lösa och skulle troligen åkt av innan onsdag så det var ju tur...det var inte katastrof på hovarna på något sätt men det hade vuxit ordentligt. Vi skrittade ut till travbanan. Jag kände mig lite mer avslappnad på bilvägen än tidigare trots att det körde förbi både traktorer och bussar...vi blev rejält skrämda av ett rådjur dock. Det stod väldigt nära och när vi skrittade förbi hoppade det framför oss och över vägen. Merlinda hoppade till och Manolito vände och drog några steg innan jag fick stopp på honom. Efter det gick han i varje fall framåt lite bättre...idag körde vi två varv i trav och jag vågade till och med släppa i väg honom i en liten galopp. Första varvet gick ju lugnt och städat men andra var det svårt att hålla honom. Han blir lite stark. Det var kul tycker jag som faktiskt inte gilla fart så mycket... Hem vägen gick också bra bortsett från att de blev lite skrämda av typ tusen måsar som flaxade upp på ängen och hästarna skuttade ut på vägen! Anledningen till att jag inte gilla att rida på vägar, hästen är ju mer rädd för plastpåsar i vägrenen än bilarna! Allt gick ju bra denna gången men man ska vara försiktig alltså.

Det blev sen lite kall middag igen. Svårt att riktigt äta och njuta av maten då och inte underligt att jag tappat tre fyra kilo sen i julas. Men det är intet som oroar mig, sommaren kommer fylla ut hålrummen ganska Snabbt. 



onsdag 18 juni 2014

Nu börjar det närma sig...

Idag hade jag sista IT-timmarna för terminen och klockan 11 gick jag hem med gott samvete men med vetskapen om att jag nog trots allt inte är riktigt klar. Jag skulle visa Office 365 för de tappra närverksdeltagarna som gång på gång behöver stå ut med min förvirring när saker plötsligt inte fungerar som det ska. Idag var det hämtningen av en app för onedrive PRO som plötsligt såg helt annorlunda ut och och inte alls hämtades på samma sätt som för två veckor sen då jag kollade upp det här hos ITsuporten...jaha? Och nu då? kolla på lathunden, som inte uppdaterats så de fick snällt gå hem utan den kunskapen. Snälla är de som säger att de trots detta fick med sig nya saker och tyckte det var givande. Jag kände mig inte direkt som om jag viste vad jag gjorde och skulle nog helst ha lämnat över till en mer kompetent kollega om jag bara kunde hitta nån som gillade att stå där och plötsligt inte kunna lära ut för att itutvecklingen går så fort att det är nytt varje vecka...jag får alltså ägna  några timmar till åt att meila och kolla upp läget innan jag med gott samvete kan gå på semester:)

Jag tog en snabb tur till betet och fixade i ordning oss för lite dressyrtrim i paddocken. Manolito kliar sig i manen trots flugtäcke och massor av spray. Idag var den alldeles torr och rufsig så det gick åt en halv tub helosan för att mjuka upp och förhoppningsvis lindra. Han verkar inte klia sig så mycket trots allt men det var massor av man som föll ut när jag borstade. Får kolla upp om det finns nåt annat man kan göra. Skon satt i varjefall kvar men det blev ett lugnt pass på 45 minuter plus skritttiden fram och tillbaka som fortfarande sker för hand på grund av bilarna. Formen var riktigt ok idag tror jag. Gjorde en övning nattis fick göra på hoppträningen i söndags och han lossnade direkt. Lite tittigt och okoncentrerat när hästarna galopperar runt i hagarna breddvid men det gick bra ändå. Det var väldigt varmt idag så det var lite svårt med motivationen.

Väl hemma var det bara att kasta sig över altanstädning. Halva är nu målad och hälften av plankorna uppe . Jag kunde ställa tillbaka möbler och dammsuga och fixa till mitt myggskyddstält. Vädret verkar fortfarande vara till vår fördel och barnen har hjälpt till massor för att vi ska komma i ordning. Jag var och handlade lite till midsommar och Jonte hjälpte mig bära och fixa. Han är på sitt hjälpsammaste och mest arbetssamma humör för tillfället. Misstänker att han hoppas på att bli bjuden på en whisky till kvällen på fredag...

Jag är trött och nöjd med vad jag hunnit idag. I morgon ska jag nog skritta ut en sväng med Susanna, Dan som har betet erbjöd sig att sätta ny söm i skon så vi kan rida tills hovslagaren kommer. En sån servis! Han verkar vara världens trevligaste beteshållare. 

Ser mycket fram emot att få tid att sitta på min härliga altan och läsa i sommar varjefall mellan stallbesöken.


tisdag 17 juni 2014

Sommarkänsla...


Solen skiner fortfarande från klarblå himmel och det verkar som om hela veckan ska hålla sig vacker. Till och med på fredag! Det skulle väl vara första midsommar på flera år som inte regnat. Förra året satt vi under parasoller och fick rädda sillen från störtskurar. I år hoppas vi på lite bättre väder men för säkerhetsskull jobbar vi stenhårt på att få lite ordning. På altanen där vi tror vi får plats om vi planerar väl. Kan vi sitta ute är det underbart och inte alls så trångt. Igår höll jag på att få lite panik över midsommarfirandet. Vi har knytkalas och jag är sent ute med att boka vem som köper vad och framför allt med allt festfix. Så här ser det ut i dag...undrar hur det ser ut på fredag?


På jobbet fick jag också lite försommarkänsla då jag gick med sex barn och plockade blommor och filosoferade på sommarängen. Vi tittade lite på korna hos Britt och plockade smörblommor. Det finns mycket mellan himmel och jord att samtala om med små filosofer. Det är alltid så, att de man har just nu är de bästa man någonsin haft i sin grupp. Konstigt men sant. Och två timmar gick väldigt fort. Resten av eftermiddagen flöt liksom på i samma goa anda och även om det blev en lång dag kändes det gott i hjärtat när jag gick hem. Och fixade maten och sen bara slappade tills mamma kom förbi och överraskade. Fick ett gott avslut ute i trädgården med lite te i jasmindoften. 

måndag 16 juni 2014

Måndag igen?!

Hur gick det till? Helgen bara försvann och jag fick inte gjort nåt. Eller det fick jag ju, har träningsvärk i hela kroppen. Det tar på krafterna att försöka hålla ställningarna själv. Men nu har jag i varje fall bara en häst att titta till och ta hand om varje dag. Hur mycket jag än saknar Fabbe skulle jag inte vilja hämta honom i morgon och börja om...

Idag åkte jag till betet direkt men var inte sugen på att rida. Dessutom gick han tre tuffa dagar på raken och förtjänade lite vila. I stället hämtade jag in och borstade och myste lite innan vi gick till paddocken för en timmes Perelli-lek. För tre år sedan började vi med Fabian, mest för att han var så oartig och gick på oss. Det tog lång tid för honom att lära sig och det vi fick med oss av tränaren, som heter Bea var att alltid vara lugna men fulla med energi eftersom han själv inte hade så mycket. Allt gick långsamt men han gjorde alltid sitt bästa i alla sammanhang och försökte verkligen förstå. Sen krävdes det några sekunder från kommando till utfört arbete i alla sammanhang. 

Manolito är annorlunda. Vill väl och försöker lista ut vad jag vill och hittar på egna små lösningar. Det gäller att ha tålamod här också fast på ett helt annat plan. Han liksom kastar sig in i lekarna och försöker lista ut vad han ska göra innan jag berättar. Charmigt och lite lustigt... Vi provade alla sju perellilekarna idag med varierat resultat. Freindlygame att få,röra hela kroppen utan att hästen blir irriterad funkar bra. Även att backa och flytta undan i porkypinegame... Alla ledövnignar och stopp övningar likaså...svårt kanske att veta hur han ska sätta hovarna och korsa benen men det är inte det viktigaste. Det lustiga är att circlegame och drivningar inte alls funkar. Han kan inte gå på en cirkel runt mig bakom min rygg eller för den delen gå före och förbi mig. Kan alltså inte skicka honom från mig och sen kalla in...jojogame är nästan samma och det funkar så jag förstår inte. Han förstår inte. Försökte sig på att prova lite spansk skritt sådär i stället...kolla mossan é det de här du vill? Haha, gullplutten.  Kul hade vi och och det var skönt att ta det lite lugnt.

Innan maten gjorde jag ett ryck i trädgården. Slogs med en fullständigt fientlig humle som försöker fånga förbipasserande, nu är både armar och ben rivna... Det blev fint och tillsammans med rosorna och pionerna som blommar för fullt är det just nu väldigt vackert....till och med ogräsrabatten är vacker just nu då gräset växt upp och vajar i solnedgången. Bortsett från att altanen fortfarande inte har nån vägg känns det hanterbart just nu. Får se om jag säger samma på fredag. 


söndag 15 juni 2014

Ännu en lång dag...

Uppe med tuppen igen och den här gången för att skritta ut en sväng med Susanna. vi red hela rundan och det tog nästan en och en halv timme i skritt. Det gick ju betydligt enklare än sist, nu när man fick lite draghjälp. Vågade till och med rida på bilvägen...Ryggen däremot var inte alls särskilt medgörlig och sista biten fick jag faktiskt sitta av och gå för det låste sig i bäckenet/korsryggen. Det där med att gräva och sopa är kanske inte helt bra trots allt.

Jag han hem en stund och städa lite på vår fullständigt halvrivna altan. Där ska vi ha fest på fredag och det krävs en hel del målning och kanske att plankorna kommer tillbaka upp igen? Nåväl, det är mina vänner som kommer och jag tror faktiskt att de har överseende om allt inte är i tipptopp. Man kan tro att de har förståelse för att tiden inte riktigt räcker till.

Nattis skulle sen hoppträna för en ny hopptränare som heter Sanna och som står i stallet vi hyr in oss på ridbanan. Var lite fundersam på om Manolito skulle orka gå ett pass till efter den längre skritt rundan men uppenbarligen är inte kondition och ork ett problem. Han var knappt trött ens efter träningen. det var ganska svår övning den ena med galoppbommar, Manolitos sämsta gren och sen en oxer. Det blev ett par stopp men då såg hindret HÖÖGT ut. Det var en kul träning och det blev till och med ett litet bocksprång i slutet. Nattis var inte nöjd med sig själv men väl hemma hade hon lite feber så det kanske är därför. Jag tyckte det såg kanon ut men det känns som det känns när man sitter på. Jag blev sugen på att träna lite dressyr faktiskt...

Avslutade dagen med att grilla och hänga i soffan. Är du ledig i morgon? frågar sonen...Hoppas inte han frågar varje kväll fram till semestern...Då blir två veckor långa...

En liten bildbomb bara för att jag är så stolt över min och Nattis fina Ponny och Nattis som är super duktig:)