Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 29 december 2012

skitväder

Om det åtminstone kunde regna hela tiden! Inte snöa och sen övergå i regn ...Fem plusgrader och regn var bättre än väntat Nu håller jag tummarna för ännu varmare väder och massor av regn några dagar för som det ser ut nu är det hopplöst att ha häst. I går såg jag framför mig att Karis lycka skulle vara snötäckt och Fabian skulle galoppera lugnt och stilla på en stor volt medan snön yrde under hovarna. Så var det alltså inte. Karis var till hälften blankis och resten hade en snöskorpa som gick att gå på försiktigt. Jag valde att tömköra först på En volt men sen provade jag offroad för första gången. Jag vet inte varför det är så läskigt att gå i skogen med tömmar...Alla draghästar gör ju det... Fabian visade sig vara en klippa! Lugn och lättstyrd. Vi gjorde slalom mellan träden och bakdelsvändningar runt stenar och stubbar. Vansinnigt roligt och sen tog jag mod till mig och öppnade stängslet och vi gav oss ut i stora skogen. Det gick lika bra och nu är jag sugen på att dra timmer!

Idag var det om möjligt ännu värre underlag så det slutade med att jag skrittade uppsuttet och Kajsa ledde Pickolina 45 minuter runt i blåbärsrisen. Regnet vräkte mer och allt som varit snö var nu is med regnpölar ovanpå. Helt enkelt livsfarligt. Nu har vi åtminstone kommit hyfsat överens om att salta halva paddocken så man kan rida där. Det ska inte vara alltför farligt för hästhovarna men för säkerhets skull vill vi ha en osaltad halva. Kanske blir det arbetsdag på onsdag då om det värsta istäcket försvunnit! Hoppas det regnar och regnar och regnar tills på onsdag sen får det vara som det vill med vädret ett tag:)


Årets julklapp!
Det är ganska mysigt att sitta i nya soffan och titta på granen i varje fall. Om man nu ska glädja sig åt något. Om några timmar kommer Nattis kompis och hennes familj hit på middag. Det ska bli väldigt trevligt och förhoppningsvis gott. Karl har inte träffat dem mer än i dörröppningarna när vi hämtat och lämnat barn hos varandra så det ska bli spännande att se vad de gillar varandra!

Jag läste på Syrrans blogg att våra julklappar var uppskattade. Det var våra också! Jag har inte riktigt ork att räkna upp allt fint vi fått i familjen men alla var väldigt glada och nöjda. Fast i ärlighetens namn undrar jag vad jag ska använda årets julklapp till. Det är väldigt speciell och glittrande. Kanske kan fungera i växthuset? Motsatts till fågelskrämma?


fredag 28 december 2012

Fattig?

Inte jätte fattig men efteråt gårdagens tur till Alingsås för mellandagsshopping så är det lite skralare i kassan. Men jag fyndade massa tröjor som jag tror jag behöver för det är ju kallt ute...Alla behöver ju nya tröjor ibland eller hur? Maken funderar på hur de fyra påsarna med kasserade men användbara kläderna rimmar med att jag måste köpa nytt. Har hon ett bra svar så meddela mig snarast...bad att få återkomma efter lite eftertanke.

Idag skiner solen och det är kallt igen. Paddocken går inte att rida i för nu är det blankis och knölar. Jag ska försöka ta en tur på karis om det inte går att komma ut i skogen, det är säkert blankis där med, det brukar det ju vara. Alla vekar med på att salta nu i varjefall så nu håller jag tummarna för att det där blidvädret de hotat med verkligen drar in efter nyår!

Maken köpte en ny spis i går efter att ha tröttnat på att vi bara har tre plattor och en trasig ugnslucka! Vi har inte behövt tejpa ihop den i varje fall så jag trodde det skulle dröja ett tag till. Kanske att den retroaktiva lönen som kom med lönen denna månaden var en bidragande orsak till detta lilla inköp? Lite fattigare men det var det värt!

onsdag 26 december 2012

slappar dagar

Merlin älskar julen
Julafton blev fantastiskt rolig och trevlig fast vi saknade några familjemedlemmar. Första julen utan Morfar, andra utan Mormor...och Cia i USA och Kusin Peter i England...Vi fick med oss Sonens flickvän och provade nya traditioner som julklapps spel och Alkoholfritt. Både jag och Karl fick köra till Eskilsby eftersom vi plötsligt var en till i bilen. Och väl hemma var vi inte sugna på vin utan tog en liten whisky framför brasan till paket öppningen. Det var den nyktraste jul jag haft på väldigt länge...Därmed inte sagt att vi brukar  ligga fulla i högar men en liten snaps brukar det allt bli och ett par glas vin under kvällen...

Vi öppnade julklappar, välte granen fick fina nya julgranskulor som höll...nej vem lurar jag vi fick riktigt coolt asfula julgranskulor från USA! En surfande tomte med drink i handen ( inte jätte ful) och Maken fick en fotbollsspelande tomte ( Jätteful!!!) av min älskade syster som vet precis hur hon ska lätta upp stämningen på ett party. De hänger högst upp på första parkett så att alla ser vilken bra smak du har! Bredvid den amerikanska fotbollen i Bronco färger och en amerikansk flagga! Hjälp vad har du gjort med mitt vackra julträd!!!?

I går åkte jag med mamma hem och förberedde juldags-middagen. Jag han hem för att duscha och sova en kvart på soffan innan vi åkte på traditionsenlig kalkonmiddag. Det var fantastiskt gott och jätte trevligt! Massa gott rödvin och myssamtal men kusiner och moster och morbror. Man är glad och tacksam idag...

I morse var jag i stallet och red. Det är slaskigt men vi kunde jobba i paddocken för ovanlighetens skull. Inget bus idag bara fint jobb. Jag har lite ont i nacken trots allt sen sist jag red, det kände jag i traven så det blir till att vara lite försiktigt ett tag.

Bortsett från att jag är jätteförkyld så njuter jag av att ligga i min nya soffa och titta på julfilmer och äta upp resterna i kylskåpet.Det är härligt att vara ledig!

https://plus.google.com/u/0/photos/117941773812891820411/albums/5826251081239935841?authkey=COXK3Yei19OUzgE

Bilder från jul...

måndag 24 december 2012

God Jul


Äntligen den stora dagen! Det började bra med en ridtur i skogen. Eller ganska bra. Jag fick ju gå upp jättetidigt och stoppa en banan i fickan till frukost. Det var hels stilla och snön låg verkligen vit på både väg och tak. Hästarna var fortfarande inne så det gick fort att göra sig i ordning för ridtur. Lite väl snabbt kanske för när jag suttit upp på min förövrigt ganska motvilliga ponny kom jag på att jag glömde skyddsvästen som jag aldrig rider utan. Ramla inte av nu bara sa Britt...näädå sa jag och skrittade ut på Fabian som taktade fram och gnäggade efter kompisarna som just då brallade runt i nysnön i hagen. Just där borde jag ha insett att julafton bör firas hemma i lugn och ro. Men vackert var det och Fabian var pigg och glad. Snön var helt orörd, inte ens djuren hade gått runt där än. Det gick undan. Fabian taktade och små travade och tittade sig runt i snön. Bjällrorna plingade i takt med oss och tomtarna kikade nog fram under de vita granarna. Och de var jätte läskiga så lite hopp och skutt blev det. Och sen blev det rodeo! Efter sisådär 20 bocksprång genom blåbärsrisen i uppförsbackarna fick jag tillslut göra ett elegant avhopp i farten. Raksträckan framför oss såg lite väl inbjudande ut;)
GOD JUL

Sen promenerade jag hem och Fabian fortsatte att bralla runt som värsta ungponnyn hela vägen hem. En halvtimmes njutning blev det innan krubban fylldes med äpplen, knäckebröd och morötter. även en busig ponny förtjänar en julklapp. Och jag ramlade ju inte av som tur var när jag nu satt utan skyddsväst och allt.

Efter ridturen kom jag hem till dukat frukostbord och tomten hade fyllt strumporna som vanligt. Nu bär det alldeles strax av till Kusinerna för julfirande av hög kaliber!

söndag 23 december 2012

dan föra dan...

Födelsedags present
Eftersom världen inte gick  under trotts allt (visst är vi alla förvånade?) så fick man alltså fira sin 42:a födelsedag i går då. Och det var ju inte världens under gång som sagt...Maten var god och jag fick presenter. Det är lite underligt det här med presenter faktiskt. Man får de oftast utan att alls ha presterat eller på annat sätt gjort sig förtjänt av dem. Ja att överleva ännu ett år kan ju för vissa te sig som en prestation förstås...Men året som gått har varit, om inte helt smärtfritt så ganska smidigt och trots många små gruskorn varit övervägande lätt. Därmed inte sagt att ni ska sluta köpa presenter. Jag älskar paket!

Och det är en sak som är bra med att fylla år så nära jul, det är bara några dagar tills det blir fler. Idag har vi haft Mona, Niklas och barnen på lunch. Julmat och julgodis....lika bra att göra av med det så fort man kan för efter jul är man ju så trött på det att man bara inte orkar äta mer. 

sillsillidill
Morfar bara en vecka innan han gick bort











I år har jag gjort sillen helt själv. Jag tror att jag helt missbedömt receptstorlekarna eller möjligen familjestorleken...Det blev en himla massa sill! Vi får låna med oss Sonens flickvän Malin i morgon också för att utöka familjestorleken. Fast hon äter inte heller sill...Plötsligt insåg vi att det behövdes två bilar för att åka till Eskilsby eftersom mamma inte kör bil i halt underlag längre och naturligtvis kom det värsta snöstormen nu. Alltså blir det en vit jul för många av oss i familjen, inte helt planerat och i ärlighetens namn har jag fnyst lite åt alla som önskar en vit jul för alla barn. Jag vill ju ha min julsnaps! Fast nu när morfar inte längre är med oss och sjunger hej tomte gubbar kanske det inte spelar så stor längre?!

Årets gran och klappskörd!
Vi har också hunnit se två julfilmer och slagit in julklappar så nu väntar jag bara på julafton. Jag ångrar att jag inte åkte till stallet idag och nu sitter jag och funderar på om jag skulle hinna åka upp en stund i morgonbitti. Kanske en stilla skritttur i skogen hade varit en perfekt start på julafton. I så fall får jag övertala maken om att laga frukost till hela familjen och det är inte alltid så lätt...vissa är mer morgontrötta än andra.