Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 22 december 2011

dan före dan...

En riktigt härlig födelsedag blev det igår trots vissa magbekymmer, de verkar ge med sig i takt med att vinet rinner ner i den. Efter att ha lagat julmat och pysslat här hemma blev jag upp hämtad  och körd till Sussies nya hus på landet en bit norr om stan. Väldigt fint var det. Vi tog en hund promenad innan glögg och massa god mat och vin. Somnade inte förrän efter ett och var inte helt rak riktad om man säger så. Det är värst vad vin man dricker till och från i livet, och glögg...mycket trevligt och vi han en morgon promenad för att titta på ägorna också innan i åkte hemåt stan igen.


Väl hemma var det bara att svida om till stall kläder för det var torsdags-mockning , ridning och foder fix. Det var också blötsnö och ruggväder, igen. Men ingen storm, det var ju bra. Dottern ville rida barbacka och varför inte? Jag kravlade  mig faktiskt upp för en liten barbacka galopp också och om jag får säga det satt jag ju kvar ganska bra trots orutin på detta. Jag blev väldigt förvånad faktiskt. Jag hade ingen aning om hur mycket mer muskler det krävs jämfört med att sitta i sadel! Jag ska aldrig mer säga att Dottern ska rida "på riktigt" . Det blev ett härligt motions pass och sen skrittade vi ut en halv timme efter. Då kändes det lite som en engelsk film. Söt skäckponny i snödimma...saknades bara en stenstuga med en kiltklädd whisky serverande skotte...

Vi har julpyntat i stallet också så klart för det ska ju vara fint för vår gull ponny...ock sen ska vi ju upp på julaftons morgon så lite får man ju satsa eller hur?

onsdag 21 december 2011

41

många år blir det...Det är ok jag behöver inte oroa mig på ett tag till. Jag tog semester idag och gick upp tidigt för att hinna fixa lite julstämning. Jag har griljerat skinkan, stekt ett kilo köttfärs till världens absolut godaste julköttbullar (lite skryt tycker jag man kan kosta på sig när man fyller år) och lagt in en burk sill att ta med till min kusin på lördag. Jag hade en plan med att göra tre sorters sill men jag tror affärens senapssill är godare så det blir ett litet ica besök. Dottern kom hem lagom till pepparkaks baket så nu doftar det jul i huset ska ni veta.

Det finns inget jag gillar mer än jul. Det är nästan barnsligt (nästan???) men jag har inga såna där julångestar man hör talas om. Det är lätt att hitta julklappar, för det är pappret som räknas inte innehållet. Maten fixas lätt, för färdigkokt skinka är godare än hemma gjord. Jag brukar inte ens bry mig om att göra köttbullarna eftersom mamma scan gör lika goda( nej inte riktigt men om man steker dem i smör med lite mald kryddpeppar i luras man lite lagom) NEj det viktiga för mig är att fylla huset med musik och en jävla massa tomtar! I år är det första gången vi inte är på näset. Syster är saknad, mormor är saknad...men på något vis ser jag trots det fram emot julafton.

Idag åker jag hem till Sussie för att sova, dricka vin och promenera i vintervädret (regn rusk och blåst?) nu är det bara att vila in julen...

                

tisdag 20 december 2011

Äntligen ledig!

Otänkbart att joba en enda sekund till. Vid lunch idag drabbades jag av Riktigt jobbiga mag smärtor. Maten kom liksom inte på plats utan kändes som glas i magsäcken. Alltså har man magkatarr eller magsjuka, vet inte vilket som är att föredra. Det var så illa att jag kände mig tvungen att gå hem en halvtimme tidigare, för säkerhets skull. Det skulle inte vara så just att smitta ner Barn och kollegor så här innan jul. Jag körde en specialare, samarin och Ipren och tio minuter under en filt.

Där under filten hade jag gärna stannat om det inte var för att ponnyn vill ha mat och motion regelbundet, dessutom hade jag bokat en lektion...och ska man spy kan man ju göra det utomhus lika väl eller hur? Väl på häst ryggen glömmer man ju bort det mesta och trotts snöflingor stora som tallrikar och frusen padock överlevde vi. Det blev en ganska lugn lektion mycket skritt öppnor och slutor på volten. Fabbe var jätte fin så jag var nöjd med att ha åkt dit. Så fort jag satt av kom magont och uppkördheten tillbaka...fast eftersom jag inte spytt så lutat det väl åt en släng av magkatarr då...inte helt oväntat för nu är jag ju ledig och dåd brukar ju alltid kroppen säga ifrån! Äntligen ledig liksom...

Jag ska iväg till Kina kompisen och umgås lite i kväll så jag hoppas jag blir bättre efter maten.

Nu är jag i varje fall äntligen ledig och ska bara återfå min telefon, mitt körkort och mina kredit kort som jag råkade lägga i någon annans ficka!

måndag 19 december 2011

fyller inte år...

Man skulle kunna tro det för jag har fått massa paket idag. Ett armband från mina arbetskamrater och sen firade familjen mig med sång, tårta och paket...jag var väldigt nöjd och inte inte alls äldre. Inte än i varje fall, ett par dar till som 40åring.

Vi fick ett par nya leksaker idag igen. Barnen var väldigt glada och jag med.Jag har lekt lite med olika appar men det är svårt att veta vad som är bra och vad som bara är roligt. Jag vill gärna att det inte bara är ny kul teknik utan att verktygen utvecklar lärandet...fast lite kul ska man ju ha oxå...Jag vet inte riktigt vad jaf ska ha en collage app till egentligen men väldigt fina bilder blir det och ett kul sätt att samla sina bästa bilder på. Jag får väl se om de går att skriva ut...då kanske man kan använda det till något...

Jag var på fest i lördags och mår fortfarande som jag förtjänar. Kompisen flyttar utomlands så nu får man följa henne på Bloggen istället....Gud vad jag kommer att sakna henne och familjen med. Väl utfirade blev de och barskåpet tömt. Vi åkte dessutom hem till en annan vän och hämtade granar, en stor och några små. Granen blev klädd klapparna inslagna och glöggen drucken. Bara några dagar kvar att hinna göra sill, skinka och köttbullar på.

Fast jag har ledigt på onsdag och ska ligga i lite på dagen så är jag väl klar sen att njuta av julpraliner och ligga på soffan och bli fet.