Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 26 mars 2011

Stall, stall och stall!

Mycket blev det idag. Först en jättekul lektion på Råda men jag tror jag borde tagit det lite lugnare. Jag red lätt och stod i galoppen men vi jobbade massor med skritt skänkelvikningar och vändningar och det tog mycket mer än jag trodde. Jag har verkligen inte en muskel kvar efter att först ha fuskat med ridning och träning hela vinten och sen varit i 5 veckors totalvila. Ställde mig på en våg häromdagen...jag får nog göra en överläggning med mig själv snart! Om jag fortsätter i den takt jag gjort hittills är det nog inte ett alternativ att tänka på ponny, hehehe. Och så har jag dessutom sagt upp mitt träningskort på sportlife. Men jag har beställt en DVD om yoga, alltid något som man säger. Sen ska den ju användas också men det blir en senare fråga.

Igår satt vi och tittade på en film tillsammans. Jag var lite stressad av nån anledning men plötsligt så där 10 minuter in i filmen upptäcker jag att vi har ny tv! Med tanke på storleken och att den var platt så borde jag uppmärksammat detta betydligt tidigare. Hoppsan! Den ser dyr ut...inte bra för ponny kontot:)

För Dottern gick det riktigt bra idag. Hon red programridning på snälla Bonnie och gjorde riktigt bra ifrån sig. De fick inget protokoll eller så men Ridläran kommenterade vad de gjort bra och så fick de göra om det som gått mindre bra. Dottern fick bara massor av beröm för både vägarna och ridning så nu är hon laddad för morgondagens tävling och räknar kallt med en rosett. Det han bli ett hårt fall men hon hade riktigt roligt idag även om det såg ut som om hon tänkte kräkas på ponnyn innan hon kom igång. Och som hon glatt säger kommer det i varje fall inte kunna "gå lika dåligt som på din första tävling mamma". I detta ligger stor visdom....



fredag 25 mars 2011

Som det rasar!

Vintern rasar ut för fjällar och tiden bara rasar iväg...och inte har jag hunnit med en enda av alla de saker som står på lisan av saker att göra innan man blir 100. I morse vaknade jag med spännings huvudvärk och insåg att jag shoppat hela natten. Och sprungit i okända stall och letat efter ridskolehäst att rida och nån sorts grej till pessoabettet...Nja man kan väl säga att det inte är vad som kallas skönhetssömn i varje fall...vill dessutom minnas en trögflytande lerig flod som jag var tvungen att dyka i...FY för nattsömn ibland, och det var dessutom inte veckans första mardröm! Jag kan bara tolka det som stress och oro för att inte riktigt räcka till på de stackars timmar man fått fördelat per dygn.

Jag har i varje fall hunnit jobba ett par timmar tagit sonen till doktorn och varit i stallet några timmar under dagen. Jag vet att jag lovat mig själv att inte rida utan sällskap men jag var såååå sugen! Så det blev en halvtimmes skritt och några långsamma varv i trav. Det gick bra men det känns allt i ryggen. jag vet inte om det är träningsvärk eller ryggraden men det var kul i varje fall!. Sak bättre på musklerna med ett nytt handikapp pass på Ned i morgon bitti sen får vi se.

Dottern ska tävla i helgen för första gången. Ett travprogram  ska det bli är tanken. i morgon får hon träna programmet en gång i ridhuset och på söndag är det tävlings debut. Hon har fått låna en ridkavaj och vi ska försöka hitta ett par vita byxor till dess. Lite nervöst är hon och jag med...fast inte för samma sak...jag är mest rädd att inte hinna till de olika aktiviteterna som sk klämmas in i helgen. så kan det va ibland....

onsdag 23 mars 2011

Masage!

Ahhh och ohhhh och lite aj...Jag vaar hos MasageMaggan igen för att få mina ryggmuskler justerade. Det var mycket bättre idag det kändes men då hittar hon nya onda punkter att misshandla med sina hårda fingrar och kokheta laserapparat. Det kommer att kännas ett par dar och jag undrar hur det kan bli bättre av det här. Fast uppenbarligen blir det det.

Eftersom jag hade bokat tid på eftermidagen var jag tvungen att ta en snabb sväng förbi stallet. Det var ändå vilodag för hästen idag så det passade ju bra. Tyvärr blev det inte nån vilodag för människan. Plockade in i stallet och tog av täcket. För att vi skulle ha lite extra mysigt fick han lite hö att knapra på och jag ryktade i boxen. Jag brukar göra i ordning i stall gången eftersom han kan ha svårt att stå stilla ibland...men inte idag alltså. Mums mums...och jag borstar i godan ro när han tittar upp vänder rumpan åt och går! Rakt ut ur boxen. Men vi har ju jobbat med lydnads träning sista tiden så det löser sig nog....inte! ut ur stallet, ut ur logen över gårdsplanen till hösilagebalen. Där stannar han och äter tack och lov! Ända tills jag kommer för att fånga. Pumpan åt och in i Britts trädgård! Ut på gärdet! långsam utstuderad skrit men järnkoll på vart matte är...Nonchalant tar han en tugga gräs och vänter tills jag är precis framme...sen iväg i skritt igen...I 15 minuter jagade jag runt skrället på gräsmattan innan jag kommer på att jag ska driva honom bort och sen backa...Jo när handen närmar sig godisfickan kommer han snällt.

Jaha? så mycket för NH och lydnads träning...det får bli en tur i helgen...





tisdag 22 mars 2011

Stalltisdag delux.

Idag tog jag med min goa rumskompis från London till stallet. När hon bjöd hem mig på kaffe var det naturligtvis hembakt. Jag älskar hembakt men hatar att bli bjuden på det. Enbart eftersom man känner ett lätt behov av att bjuda tillbaka. Skönt då att hänga i vackraste stallet i partille och kunna skylla på köket när man trollar fram kaffe på påse, ballerina kakor och massariner inköpta på närlivs i Jonsered på väg dit...JAg måste ändå säga att det inte spelar någon som helst roll för inget går upp mot fika i ett stall, framför allt inte efter en ridtur. Frida har ridit förr och fick den stora äran idag. Naturligtvis brallar han och galopperar iväg med henne. Vad är det med den hästen? Så gör han aldrig med mig...(nästan) om han blivit rädd kunde jag väl accepterat det men så där bara för att retas...grrr matte får skämmas:) Jag red lite skritt idag bara, skänkelvikningar som blev riktigt bra och Frida passade på att klämma in ett par kort. Inte för att Tabasco är sitt vackraste...men jag ser nöjd ut och skänkels ligger ju rätt för en gångsskull...eller nästan rätt ivarjefall!

För att  bevisa detta hade jag ju tänkt att lägga in en fin bilde men just nu verkar inte det verktyget funka.
Jag Lekte lite NH också som Frida filmade. Man ser på filmen hur otroligt mycket roligare det är med Marklek än att bli riden. Öronen spelar och han tittar på mig hela tiden...ska försöka reigera och lägga en film här, kanske imorgon om jag orkar...

måndag 21 mars 2011

lång måndag...

Ja plötsligt känns då helgen väldigt avlägsen. När man klämmer in 12 timmars arbetsdag på en måndag så har man ju nästan gjort en halv vecka redan. Och ska sanningen fram så klarar inte den gamla kroppen så mycket nöje på en gång som jag lyckats klämma in på ett par dar...fredagsvin och lördagsvin...stall,stall och ...stall och så en stadspromenad. två middagar i gott sällskap...ja inte underligt att man är något trött ikväll.

Och det är ju alltid trevligt med arbetsplatsträffar och pedagogiska samtal, som dessutom kändes riktigt givande idag, men det tar på krafterna att vara aktiv. Det verkar ju ändå som om våren är på väg. det var riktigt skönt att vara ute halva dagen. Imorgon ska jag träffa min rumskompis från london. Vi tar en stallrunda så kan jag slänga upp henne på hästryggen en stund så kommer ryggen lindrigt undan...hehe...hoppas hon vet vad hon ger sig in på!...

söndag 20 mars 2011

Mysig helg faktiskt...

Vad skönt att ha haft en aktiv helg för en gångs skull. Faktiskt har den varit så aktiv att jag glömde bort att jag skulle hinna läsa ett kapitel i läroplanen och två artiklar till imorgon. Jag har ju nu läst dessa tidigare även om det var en månad sen så jag hoppas det räcker att läsa igenom som säng lektyr. Och så har jag en timme emellan jobb och APT i morgon förstås!

Nej jag gläder mig åt att jag hade en sån fin stall dag igår. Längtar förstås efter att få rida lektion på Tabasco snart men egentligen tycker jag nog att det är lika kul att jobba från marken. Vi avslutade dagen med middag hos kära Mor. Stek med gräddsås...ja det var ju lite tillbehör också men det viktigaste är såsen! Och sällskapet förstås. Kommer kännas lite tomt när Syster flyttat det är klart men än så länge hinner vi umgås lite.

I går var ett intressant himla fenomen. Det stod om det i tidningen, att månen skulle vara jätte stor och jätte ljus. Jag hade kameran med för att fota men jag vet inte om jag var så imponerad! Har sett betydligt större fullmånar än så, inte på vintern det är klart men ändå...

I förmiddags var min syster här och fixade vårt trådlösa nätverk. För några timmar hade vi således uppkoppling på alla datorer i huset (2) en x-box och nåt mer...sen var det borta när jag kom hem så det var bara att hämta modemet och koppla in i datorn. Fattar inte riktigt vad som är problemet, Det står att jag har perfekt signal och är uppkoplad men det går inte att komma ut på nätet ändå...Himla irriterande.

Bättre var i varje fall att vi tog en tur på stan. Jag kom mig äntligen för att hämta ut en födelsedagspresent på galleri Thomassen. Jag har fått ett medlemskap i en konst klubb, Våga se, och hämtade i dag mitt medlems blad. Det blev en häst på orange metall bakgrund, lite ur folks stuk på den...gillar den starkt, kanske så pass att det kan vara värt att vara medlem ett år eller så för att få en till. Den ska få bo i sovrummet ovanför min säng.

Vi träffade två av våra härliga kusiner idag och åt middag. För att hålla kvar temat med månar hamnade vi på thai moon vid haga kyrkan Klart värt ett besök Maten var god, servitören kändes som hämtat från vår gamla bungalow beach 1990. Framför allt hade vi väldigt roligt! Det var nog första gången vi träffades utanför familjesammankomster så där. Men absolut inte sista. Vi saknade en Kusse bara, vilket var lite trist men nästa gång då kanske vi kan ses alla fem.