Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 11 juli 2013

Riktig sommarvärme

För ovanlighetens skull är det varmt. Och soligt. Flera dagar på raken utan moln och blåst...det känns ju otippat för att vara svensk sommar. Min första semestervecka är snart slut och jag är nöjd med att ha njutit hela dagarna. Igår och idag har jag mest njutit av att vara hemma i trädgården. Lite ogräsrensning, sitta under träden och läsa i skuggan. Som vanligt lyckas jag dåligt med att bli solbrun. Så blir det när man föredrar att sitta i skuggan under träden och då tro att man är skyddad. Det är man inte... så nu har jag grisskära fläckar där solen strilat ner genom bladen. Men det gör ingenting. Grisskärt matchar min favoritfärg orange så bra.

Jag tog en promenad också för att känna mig lite nyttig och stod i en yoga position eller två i en kvart innan jag tänkte, skit samma och satte mig under äppelträdet igen. Det är inte så konstigt att man sitter där. I solen doftar honungsrosen så starkt att alla i grannskapet kan känna den och i kvällsljuset bara lite lagom, bara för mig. Och den är andlöst vacker de där tre veckorna den blommar varje år så det är faktiskt väldigt viktigt att ta sig tid att njuta.

Det gick två damer på gatan idag. Ja inte "på gatan" då utan utanför mitt hus. Jag såg dem på avstånd, de stannade och tittade och pratade. Sen tog den ena upp en kamera och fotade så nu sitter det kanske någon och tittar på bilder från min trädgård. Jag var på väg att gå fram och fråga om de ville komma in och titta men så kände jag mig lite väl excentrisk . När jag väl bestämt mig så hade de redan hunnit gå.

I morgon tror jag att jag ska lämna huset en stund. Kanske hämta ut mitt nya körkort och köpa en glass eller något annat gott.



tisdag 9 juli 2013

Semester

Jag kan sätta den rubriken varje dag hela sommaren och känna mig väldigt nöjd. Idag är det kanske tisdag? Jag tror det men ett par dagar in i semestern känner jag mig veckovill och underbart utan sammanhang. Jag har hittills hunnit vara på spa, träffa tjejgänget, åka på familjeutflykt till Alingsås, sova hos mamma, hänga en heldagsutflykt till Kungsbacka med syrran och övernatta hos min exkollega Sofia...det är mer än jag hinner på ett år vad gäller nöjen.

Jag har ett litet lätt orostryck i kroppen som jag behandlar med respekt och fysisk aktivitet. Tror att vårens oroligheter väckt en allmän olustkänsla och oroskänsla till liv. Den där känslan av att man trots allt man försöker göra för att allt ska gå bra i livet för en själv och framför allt för barnen så är det bara en tunn slöja av hopp. Man gör allt för dem och sen är det ändå bara tillfälligheternas nycker som avgör om de överlever eller inte...förstår de som skaffar 10 barn för säkerhets skull. 

Så jag promenerar och yogar och dricker te på altanen på kvällen medan vinden viner utanför...det lättar oron lite. Och trädgårdsarbete! Gud vad skulle man göra om man inte fick ta livet av sniglar och ogräs som nån sorts universalhämd på alla orättvisor, sanna och påhittade? 

Idag vaknade jag alltså i en barnsäng hos Sofia. Inte bakfull tack och liv, det har jag gjort redan så det räcker för den här sommaren. Åkte hem tidigt och satte mig i trädgården och åt frukost. Sen gick jag ut i trädgården och rensade en liten rabatt på ogräs och skördade en gurka till. Nattis ville bli körd till en kompis så på vägen köpte jag ett kilo jordgubbar till lunch och sen tog  jag en promenad i värmen. Det gick långsamt och på vägen träffade jag dessutom en vän som jag stod och pratade med en stund. Vi bokade en spontan vin och ost kväll i morgon så listan på saker jag hunnit under semestern blir allt längre. 

Väl hemma beslöt jag att resten av dagen skulle ägnas åt en bok i hängmattan. Jag lyckade slog möla i mig åtminstone 700 gr jordgubbar. Det blev inget annat till lunch och magen känner sig som en ballong. (Det är antingen jordgubbar eller all ost jag åt i går) sommarvärmen var underbar och rätt som det var hade jag somnat där i trädgården så helt spänd är jag alltså inte.

Vi grillade och åt nykokt egenodlad potatis, sallad från trädgårdslandet och nygjord pressgurka från växthuset. Det är något speciellt att äta sitt eget. Vi hamnade framför ett avsnitt av sherlock innan jag gick ut och körde ett avslappnande yoga pass i kvällssolen. Och nu sitter jag här i min lilla oas på altanen, som tusen och en natt med smålampor som stjärnor i taket och levande ljus...

Det är en dag i morgon...


Bilder som Lovisa tagit när vi var på stan...visst är de fantastiskt fina?