Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 5 maj 2011

brun utan sol...

Det blir sol igen men det betyder inte att jag blir särskilt brun för det. Jag införskaffade således en brun utan sol i morse på väg till jobbet. Jag stannade på ICA. mycket motiverad till solbränna kan tänkas, jag ska ju trotts allt bära färgerna chockrosa och orange på lördag. Fåfängan vet faktiskt sina gränser, även om det kan tyckas annorlunda. Jag skulle köpa en blombukett till en slutande kollega på väg till jobbet och det fanns kl 9.00 endast vissna buketter från gårdagen att välja på. Medans den trevliga personalen hämtade fram en vagn med nya föll mina ögon på en reklam bild med glada, runda brunbrända kvinnor och insåg att jag naturligtvis kommer vara lyckligare om jag köper dove...så kan det gå.

Fast brun blir jag väl först när jag lyckats ta mig till badrummet och kleta på skiten. Kanske att ett slagsmål med rakhyveln kan vara en god start? Först och främst ska jag väl ta mig från tv soffa alternativt dator bord. Sen kanske...

PMS är inte bästa uppladdningen inför festen. När man dessutom bara går på fest en gång om året blir ju förväntningarna ganska stora. Det är alltså tur att klädstilen är så ful att det inte spelar någon större roll hur resten ser ut. Jag mår illa också, bara för att få sagt det också.

I morgon är det årets sista Digital kompetens. Det ska bli roligt att se alla avslutnings uppgifter och dela ut fina diplom som jag skrivit under. Man kan nästan inbilla sig att jag gjort något under den här kursen, fast det egentligen är deltagarna som gjort allt. Smart drag eller hur? Lite lunch ska de få imorgon och fylla i enkäter. Sen ska vi bara bestämma vad vi gör nästa termin.

Jag behöver starta en insamling för stackars fattiga ponnybarn och mammor. Hittade en perfekt liten ponny på nätet i går...Det är bara att sätta in alla decimaler från era transaktioner direkt till mitt konto. Glöm inte vidarebefodra till alla ni känner och så vidare (gärna bank anställda med tillgång till de stora kontona) I väntan på förmögenhet fortsätter vi att drömma....

onsdag 4 maj 2011

På hugget...

Av nån märklig anledning är jag lite stingslig. Skönt att skriva det ska ni veta. Ni som sett mig idag har säkert inte märkt någonting men det är för att jag är så troligt snäll hela tiden. Eller nåt... Kanske har alla sett eller kanske hört och jag bara tror att jag är snäll och trevlig? Kan bara inte riktigt sätta fingret på vad det är som stör.

Massör Maggan däremot satte fingret på det direkt. Oj, där har du en FINNE..och där...och en där...suck...Hormoner med andra ord. Hoppas bara inte jag körde alla jobbrelationer i botten omgående denna vecka (kraven på diplomati är superhöga) Det var skönt med massage dock. Lite bäcken justering vågade hon sig på idag eftersom diskarna är bra och en super lång massage och laser behandling efter det. Det gjorde bara liiite lite ont på skulderbladet där det blev dubbla laserprober (det heter så, jag lovar! Inget hämtat ur nån SiFi film...) för muskeln var svullen!

Kunde hon inte ha sagt välutvecklad eller stor eller något? Jag var nämligen i ett provrum idag. Det var länge sedan jag kände mig tvingad att prova ett klädesplagg, kanske för att det var länge sedan jag köpte något?

På lördag är det årets cykel fest i Jonsered och temat är 80-tal.

Jag har minnen från 80-talet. Det är inga vackra bilder. Men när jag står där i provrum nummer ett med en st. kornblå trikåklänning (KORT) med öppna armar ser jag att det inte blir bättre 20 år senare. Då var åtminstone inte armarna fulla med celluliter och kvisslor och ryggslutet SVULLET. (se ovanstående stycke...)´
I provrum nummer två är jag smartare (vissa lär av sina misstag.) Alltså titta inte i spegel när kläder tas av och på. HM lyckas med att sälja skitbilliga (och fula) neonskrikiga tunna trikåkläder. Till detta får jag hjälp av en trevlig expedit att plocka ihop ett orange naglack (neon) rosa/oreangea armband och solbrillor. Det kommer att bli så snyggt. Inte! Tänk att det var deras "ordinarie" sortiment! Tänk att någon i världen kommer att köpa samma kläder som jag...på allvar! Och gå runt i dem... För deras skull hoppas jag att de inte har PMS , är svullna och plitiga för matrealet i klänningen avslöjar nog om man har en rynka under. Men det är kul att cykla...

tisdag 3 maj 2011

Snö?

Jag somnade betydligt bättre i natt och vaknade hyfsat utvilad, faktiskt. Tur det för jag hade inte överlevt ännu en trött dag på jobbet. Sen drar man upp rullgardinen och tittar ut på en grå dag...och nåt vitt som singlar ner, långsamt. Vad kan det vara? Och finns det något samband med att rummet håller betydligt lägre temperatur än i helgen? Är det vinter? Eller sommar? Eller kan det vara så att Moder Natur  gör något sorts mellanslag, typ överslagsräkning på temperaturen och på så sätt får fram VÅR? Lite sommar lite vinter och så skakar vi lite..tadam! Nu är det vår med andra ord. Jag kan tänka mig att ha lite sommar igen snart, för jag fryser...

Det verkar inte bekomma blomstrena nämnvärt, att temperaturen växlar och fröna har inte grott än så det gör nog ingentig, hoppas jag.



Det här är ivarjefall en bild på Mormors Brokbladiga lungört. Den är inte så stor och jag minns att den brukar blomma mer i rosa hos henne. Det måste vara vilken jordmån man har. Eller om den står soligt...fin är den det tycker jag och Mormor ville alltid att man skulle ta en liten bit för den är så fin...men sprider sig så. Jag har varit lite ogenerös mot en del av hennas växter just för att de sprider sig lite väl. Men nu när hon inte lever längre börjar jag nästan oroa mig för att de inte ska sprida sig, jag menar vad ska jag göra utan lungört överallt?

Nu skiner solen och jag funderar på om man ska gå ut i trädgården lite, i kylan. Men jag har ju faktiskt ridit lektion och är lite trött i kroppen så man kunde kanske få sitta här och surfa lite i stället? 

Jag tyckte att lektionen gick ganska bra. Det var mycket skritt idag, skänkelvikning och bommar och slutor på långsidorna i skritt först och sista stunden i trav. Amy tycker det går framåt, både för mig och hästen men idag var jag nog lite självkritisk för jag kunde inte riktigt hålla honom i form i travslutorna i vänstervarv. Kanske mest för att kroppen inte orkar hålla emot? Efter 60 minuter var jag väldigt trött i ryggen och fick avbryta lektionen. jag tyckte nog det gick bättre sist men Amy säger att det var för att övningarna var mycket svårare. Vem vet?

Jag letar efter den perfekta ponnyn till mig och Dottern. Jag skickade en lista på 7 intressanta ponnys till Vedbände så får vi se om det är någon av dem som skulle vara möjig som familjeponny...Fast det hade varit kul att köpa sin egen, då får man kanske en som inte är rädd för att vara ensam...kanske.

måndag 2 maj 2011

även huvudet önskar semester...

Igår var det bara kroppen men idag verkar faktiskt huvudet ha tagit semester också. Utan att ha berätta det..inte bra! Det är inte så att jag tappat bort något. Än. Det känns som om det kommer innan kvällen är slut. Just nu sitter jag i fika rummet och väntar på att kvällens planering ska börja. Eventuellt kommer jag att somna. Jag hade nämligen mycket svårt att somna i går kväll dels för att det var söndag men mest för att nacken gjorde ont.

Jag gjorde inte särskilt mycket hårt jobb egentligen men så fort arbetsställningen blir annat än att titta rakt fram blir det problem och i går tittade jag upp några gånger för att se vad jag gjorde över huvudet. Allt över huvudet är överhuvudtaget att ta sig vatten över huvudet! Så nu väntar jag med tillförsikt på onsdagens laser och hoppas att elaka MassörMaggan kör in sina fingrar i triggepunkterna. Jag önskar att den dumma nacken också kunde bli lite bättre men eftersom det gått två och ett halvt år sen olyckan får jag nog lära mig att leva med att inte kunna titta upp. Bara för att vara extra irriterande lyckades jag backa in bilen i en stolpe också med en djup lackskada som resultat. Bara för att jag inte kan vrida på huvudet...surt. Undrar om försäkringsbolaget köper det? Jag använder alltid speglarna när jag backar just därför men i går var jag väl lite slarvig och kanske lite trött. Då blir det dyra misstag.

Vi har bestämt oss för att vi ska försöka hitta en ny häst/ponny till efter sommaren. Tabasco ska lämnas tillbaka den 10 juni samtidigt som barnen ska på läger på Vedbände. I dag sökte jag Emma för att säga att vi vill hyra efter sommaren och fråga om hon kan matcha barnen med en perfekt ponny under lägret. Kravlistan är väldigt lång.

  1. Lättlastad
  2. Helt j...la stabil i skogen, ensam...och inte busa när man rider
  3. Snäll
  4. Barnen ska kunna rida och tävla lite clearrounder
  5. Mamma #1 ska kunna rida Mamma #2 också... 
  6. Funka i storflock och inte ha fångtendenser
  7. Välutbildad och gå i form lätt
Ja jag tror kanske inte att alla krav blir uppfyllda men eftersom det i första hand ska vara barnens utvecklingsponny känns det viktigt med en snäll och lugn ponny ( och eftersom mammorna inte vågar rida busiga hästar får inte barnen göra det heller)

Kanske kommer vi ångra oss och önska oss Tabasco tillbaka, jag saknar honom redan nu. Men det är kanske barnens tur nu? Jag har ändå sagt att det är Dotterns tur nästa år...i ungefär 4 år nu. Och eftersom hon är ganska smart genomskådar hon nog mig snart om jag inte håller mitt löfte.

söndag 1 maj 2011

Min kropp vill ha semester!

Det är sant och ca 2 månader för tidigt! Idag har jag lyckats med det omöjliga. Jag har fått ut alla rutor ur växthustaket! Några av dem var hela och är numera sparade för framtida behov. Två sido-fönster byttes mycket lätt, bara för att visa sig vara 3 cm för små...nåväl, just nu kan jag tänka mig att leva med springor...
Jag tvättade bort alla alger från rutorna också. Sen fick kroppen en ipren som tack för hjälpen. Någon semester kommer den inte att få. Inte på ett tag ivarje fall.

Nästa vecka kommer nämligen mina nya takrutor i kanalplast. De ska sättas fast helt utan silikon. Aldrig att jag kommer i närheten av detta ursla klister igen. De ska bara klämmas fast för de kommer säkert att behöva bytas regelbundet i framtiden.

Mina fingrar är fulla med små skärsår. Men jag kan glädja mig med att jag åtminstone inte skurit mig i någon pulsåder. Nu har jag bara en presening full med vassa stora glasskärvor kvar att ta om hand. Det väger för mycket för att lyftas ut ur växthuset...

Jag har också hunnit laga dammen som Maken gjorde sönder i vintras och fyllt den med vatten. Det kommer bli kanon fint när det växer upp lite. Men som sagt, inga fiska i år...lovar.

Jag firar Valborgs namnsdag idag med att lägga upp en bild mormors pärlhyasinter som blommar för fullt i trädgården. Det blir kanske en följetong på bloggen...Till hösten när jag har kort på alla mormors blommor ska jag göra en riktigt fin scrap layout. Det ser jag fram emot...