Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 30 december 2011

Lata dagar

Verkligen mycket lata dagar...jag hart mest legat på soffan och läst julklappsboken. Där emellan har jag gjort väldigt lite. Igår var vi på stafn jag och mallen. Enda dagen vi ger oss ut tillsammans ska det storma...orkanstorma...klass 2 varning och avstängda broar. Då ska vi gå och jul Mysa i Haga...jag var sur hela tiden och ville bara åka hem, vem vill gå i Haga när det stormar och regnar? Fast sen när vi kom hem var vi ganska nöjda. Jag köpte två böcker och lite julgranspynt bl.a på grönbergs.

Idag red jag igen. Kul att jag fick rida två ggr denna veckan. Fabbe var pigg men inte så intresserad av att jobba dressyr som var min plan. Vi var tre i pari Ken och Sanna galopperade runt och gjorde fattningar så Fabian förstod inte alls varför han skulle jobba i form när alla andra fick busa runt. Det blev istället en del galopp arbete, och vi fick till och med till en liten skänkelvikning eller kanske galoppsluta på diagonalen. Jag tror inte det var korrekt utfört men pålle flyttade snällt sidvärtes vilket faktiskt förvånade mig, vi hade helt enkelt väldigt kul och och det är väl kanske huvudsaken? Efteråt fick han äta upp juldekorationerna som fanns kvar.

Vi åt upp alla juldekorationer som fanns i går...skinkan blev en god pasta sås med kantareller och lök. Och godiset blev bara lite extra om magen. Det gör inget:)

Nu sitterr jag och saknar lite grann. Saknar min syster men iinsåg att det bara är två månaders tills jag åker. Saknar min kompis Lovisa som kom fram tryggt till Kina i går. Egentligen har jag inte hunnit sakna henne ännu för vi sågs ju ganska nyss, men bara det att det är långt till Kina gör ju att man saknar utav bara farten.

Nu luktar det avramlings kaka från ugnen, dottern måste ju bjuda lite eftersom hon låg i backen flera gångeer sista ridpasset, och vem är det som får baka? Tack lilla mamma för citron kakemixen jag fick i somras den kom väl till pass idag!

tisdag 27 december 2011

Utflykt

Solsken, åtta plus men inte helt vindstilla...man kan inte få allt man önskar sig...Fast det var väldigt nära den här gången. Frida och jag träffades tidigt och hade en helt underbar stalldag. Jag fick låna Cool i stallet så Frida fick mysa med Fabian. Jag var inte helt säker på hur Cool funkar, jag har sett honom testa lite då och då. Tack och lov slapp jag detta. INga problem att hämta i hagen, snäll att göra i ordning och mysig att rida. Det blåste lite till och från så ett par små sprätt han vi med och det var väl inte helt roligt att klaffsa fram i geggan men han gick snällt där jag bad honom. Fabian är verkligen en klippa! Jag är så stolt och glad över att ha valt en ponny som vem som helst verkligen kan hantera och rida först eller sist...inga problem.

Vi red ner till Kåsjön där vi drack kaffe och åt lussebullar. Det var väl det ända beviset på att det är jul helg. Verkligen strålande höst eller möjligen vår väder idag. Jag väcktes flera gånger under natten av storm vindarna så jag var verkligen inte säker på att det skulle gå att rida alls. På väg tillbaka gick vi en bit på grus vägen. Mötte en sur gubbe, men han skällde inte i varje fall, det läste jag i boken att någon gjort i går när de red förbi. Jag ropade visserligen "god jul" och vilken härlig vinter dag på långt avstånd i förhoppning att han skulle glömma skälla...vilket verkade fungera även om ögonbrynen var lite rynkade när vi väl red förbi...Det är enskild väg vi rider på men jag har kollat lagen som säger att man får rida där...synd att väg ägarna inte vet om det för det blir så tråkigt med konflikter.

Nu är jag så där härligt härligt vinterväder trött och ska krypa upp i soffan och läsa en stund innan det är dags att äta middag och sen gå bort på julfika.

måndag 26 december 2011

så ledig så ledig...

Igår låg jag i pyjamasen i soffan hela dagen. Vi tittade på ett päron till farsa firar jul (jul filmerna börjar ta slut i hyllan) och käkade marsmallows i överflöd. Så där lagom slött innan Dottern bestämde att jag skulle toppa håret på henne innan vi åkte till mormor för kalkon. Kalkonen var fantastisk i år med. Moster, Morbror, Andreas och familjen och fantastiskt intressanta och roliga samtal...och en hel del vin och snaps, igen...men nu ska man ta det lugnt hela veckan och bara njuta av att åka till stallet och fika och se på film i massor.

Våra super rara katter ägnar den mesta tiden åt dylika aktiviteter...Sover, äter, sover och vill ligga precis rätt på magen när man ätit för mycket...men de gillar att ha oss hemma och hälsar god jul till alla...

Dagen ägnades åt årets julshopping. Vi stannade till på freeport och gjorde av med lite pengar innan vi skulle på kungsmässan. Det var kö för att komma in på parkeringen så jag körde snabbaste svängen för att komma undan. Det gick så där...jag höll på att köra över minst två idioter med blommor under armen, fick kasta mig på tutan då någon bestämt sig för att backa rakt ut...vi kom tak och lov oskadda därifrån efter tio minuter. Det blev en kort sväng till Kållered. Där är verkligen inte jätteroligt. Men de har Hööks (en st. lila funktionsjacka till våren) och ett fik där man kan äta bakade potatisar, vilket var dagens höjdpunkt. Ja förutom dom perfekta kläderna från NoaNoa då...Mor och jag handlade olika saker och skojade om vem som kom undan billigast med kassörskan, bara för att hamna på exakta 428 kr var...(det var säkert mycket roligare där än det låter när jag skriver det)

Imorgon hoppas jag på riktigt vackert väder, vindstilla och sol och ca 8 grader . jag ska rida ut med en kompis och har fått låna en ponny i stallet. Hoppas på att få packa sadelväskorna och fika vid Kåsjön men vi får väl se...det går alltid att fika i uppvärmt fikarum också om det vill sig illa:)

söndag 25 december 2011

Jul jul strålande jul....

Det bästa med jul är att vakn dagen efter julafton och bara känna hur perfekt och mysigt allt varit. Det var väldigt bra att fira jul i Eskilsby med familjen. Kanske den mest opretentiösa julen? Mycket god mat, alla hade med sig något gott, massor av vin sång och snaps. Till årets höjdpunkt utnämner jag godis bordet som var nytt för i år! Bra initiativ:) Vi blev kvar tillräckligt länge för att träffa alla släktingar, Syster via Skype. Hon imponerade med att skåla tomtegubbar och ta en snaps kl 7 på morgonen. Ganska tacksam att tids skillnaden ligger åt det hållet och inte tvärt om...

Efter jul med tjocka släkten åkte vi hem och fortsatte firandet med julklappar, musik och vin. Fram emot tio tog vi en andra sittning med julmat och en liten julesnaps till att sova på. Härligt! Julklapparna var perfekta, barnen hade verkligen lyckats köpa riktigt bra klappar till alla. Från syster fick jag ett fantastiskt armband och en ring som tyvärr var lite stor. Jag får se om den går att ta in lite...själv hade jag köpt den perfekta julklappen till mig själv. "Nej men hoppsan...ett paket till mig? det var väl alldeles för mycket!" Oj så dyr och fin ...Finast var granen förstås, som den viktigaste julsymbolen.

Nu ska jag bara ligga kvar på soffan i några timmar, läsa i nån liten bok och äta klementiner innan det är dags att åka till Mor och äta kalkon och mysa med släktingarna. Helt klart en vanlig underbar jul!


 Jul hälsning hos mormor...
Årets glöggprovning.... 
Julbordet 
 Granen och en glad liten Tomte
 Ganska glada julfirare
Årets julklapp!