Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 12 oktober 2013

Beijing

Vi gick upp jätte tidigt i morse och nej jag sov inte något vidare. Men tillslut har jag lite användning för min oförmåga att sova.
Kroppen klarar sig på otroligt lite sömn flera dagar i sträck utankroppen känns  annorlunda än vanligt. Tur för idag blev det en intensiv dag. Landade tidigt i Beijing och åkte direkt till förbjudna staden. Vår guide heter Bob och är VÄLDIGT mån om vår säkerhet ... Såpass att vi ramlar i hop av skratt när vi minst anar.

Förbjudna staden var vacker och Bob pratade på så man inre förstod ett skvatt mer än att kejsaren var stor och troligen hade kläder. Vi hade inte ätit innan och jag var glad att jag är en frukost ägare så jag hade ätit massor på morgonen. För maten på planer var kanske inte ens mat?  Efter palatset sov vi en kvart eller halvtimme innan det var ut i blåsten. Är Det något jag vill säga om Beijing är  att här är storm orkanstyrka just nu... Inte bra  för frisyren. Som å andra sidan är intressant pga föroreningarna. Det syns inte så bra och vi är mycket beundrade. Idag har vi blivit smygfotograferade mer än jag kan räkna och öppet fotograferade tillsammans med kineser som vill posera med oss! Man skrattar ihjäl sig:)

Bäst idag var nog maten! Lovisa tog oss i taxi ut i okända trakter för attraktion dumpnings som jag absolut inte trodde jag skulle gilla men blev glatt överraskad av. Hittills klarat av att vara vegitarian med goda resultat även om jag blev lite sugen På att smaka de andra varianterna. När aug fick nudlar med jordnötter och skickade tillbaka dem och bad om stekt ris istället sa hon att det kan du inte äta som vegitarian, du får ris så skavde de lite... Men allt var jättegott så det måste jag prova igen:)

Imorgon blir det en tur på kinesiska muren och nån annan sevärdhet som jag glömt bort vad det var. Nu är klockan över åtta och vi ska gå och lägga oss. Upp tidigt och vi har övat Bob att lägga oss tidigt och ta på oss jacka!






Dag 2-3 eftersom bloggar och Facebook är förbjudet i Kina kunde jag inte uppdatera inlägget. Nu blir det ett långt inlägg i stället:)

Vi åkte en lång stund med mr wong och mister Bob till den kinesiska muren. Det var en upplevelse som knapt kan beskrivas. Alla fina bilder ligger i kameran så de kanske jag lägger upp senare. Vi gick långt oc brant. Tillslut kom jag väldigt högt. När jag stod där i värmen kom mr Bob och flämtade att det var dags att gå ner. Själv gick han fortsätta flera torn till bort då tre av gänget letade efter toppen av muren. Oj oj så han sprang stackars Bob. Tidigare hade han gått till tionde tornet. De som gick längst av oss gick 17 eller 18!!! Inga turister hade gjord det förut...you make legend crazy girls...

Så fortsatte resan med trötta ben och magmuskler som skrattar sig i form. Vii har sett: förbjudna staden, kinesiska muren, ming tombes, himmels palatset, somma rpalatset och åkt rickswa genom ett klassiskt trängt kvarter ... Nu tillbaka i Shanghai för en dags vila innan vi kör igång sista veckans upplevelser. 




onsdag 9 oktober 2013

Alla sover...

Jag ligger här och väntar på melatoninkicken... Som vanligt blir alla kvällströtta utom jag. Nu står väckarklockan på 4.30 så jag borde sova snart... Men det är ju semester så då orkar man massor. Just nu ligger jag och irriterar mig på luftkonditioneringen som låter och blåser rakt på mig! Fy en sån uppfinning kommer aldrig kunna sova...

Det var skönt att vakna utvilad efter 13 timmar. Har inte känt av ett uns jetlag om inte ovanlig pigghet på kvällen räknas. Efter frukost blev det en heldag på stan. Först fakemarknad där jag köpte några souvenirer, en tröja till sonen och en fånig väska jag inte behövde för 40 kr... 

Lunchen blev middag med ett glas vin. Åt tofu som smakade som falafel ungefär. Väldigt god mat. Har ju tänkt vego mat och Lovisa gulletjejen köpte bra kyckling och stekte själv till en vegetarisk hämt mat första kvällen för att hjälpa mitt miljösamvete. För övrigt tror jag inte 70 Träd räcker som kompensation men just nu njuter jag av semestern och alla fantastiska intryck... Och det är bara första dagen!

Den här bilden är från ett område bakom en marknad. Här hade de inte sett många västerlänningar men med hjälp av charader listade jag ut att ormen jag tittar på ska skivas, stekas och ätas... Och ja mycket giftig;)
Här är min onödiga shopping... Sjalarna prutade jag ner till 63 kinapengar från 280!!! Jag är ganska bra på det där tycker jag...
Liten kvällsbild, har bättre i kameran så fe kommer när jag är hemma igen.
 Imorgon blir det Beijing tre dagar så vi får se om vi hittar fungerande wifi. Solong...



tisdag 8 oktober 2013

Framme

I Shanghai där en tropisk tyfon landade samtidigt som oss ... Vädret har varit rätt kast med massa regn och blåst. Resan gick ok. Jag såg två filmer och vred på muhammedans kompisarna sov eller vilade. Nu har jag varit vaken strax över 30 timmar med en liten nickning i bilen på kanske två minuter. Trotts detta har jag fungerat bra. Vi hat inte gjort så mycket . Först lunch och sen en tur till flowermarket och en mat affär. Lite skumpa och lite rödvin och god mat innan vi tillslut ska krascha för natten.., alla sover, jag väntar på att melatoninet ska kicka in. Planen är 12 timmars sömn så vi orkar heldag på marknader i morgon. Orkar inte ens stavkonttrolera texten... Nattinatti


söndag 6 oktober 2013

Nu är det verkligen dags...

Kvällen har landat och väskan är packad- Och urpackad och packad igen och sen urpackad. Ja det går väl inte så bra med packningen men det brukar ju vara så. Hade kanske en förhoppning om att det skulle gå bättre den här gången eftersom jag tog fram en väska i tid. Men sen hörde jag ju att det ska vara varmt så då packade jag ur.. Just nu ligger fem lingongrova och fyra Kalles kaviar i väskan. Ett par shorts ett par långbyxor som jag nog ska ta ur snart, några linnen och klänningar och underkläder. Mediciner är dock uppdelade i två högar varv den ena ligger packad och den andra får åka carry on. Pass och pengar och biljetter har jag koll på och snart ska jag checka in. Ja ja det blir väl till att shoppa om det behövs, jag har ju klimatkompenserat så det duger.

Kattungen verkar trivas i familjen. Hon springer mest runt och kollar läget och fräser åt de stora. Lancelot är en klok gammal katt så han närmar sig utan att göra några hastiga rörelser och utan att fräsa tillbaka. Idag tryckte han nosen mot henne och backade sen snällt undan. en liten välkomstkyss...Cassiopeja verkar inte veta hur man gör då utan blir liksom stilla och morrar lite lågt. Pandora har inte orkat upp ur soffan utan låter henne gå runt där i rummet. Hon har gått på lådan också trots att hon har fått den full med pellets då Maken glömde kattsanden i affären. Duktig och ursöt.

Dagen blev en härlig uteritt för Natta och Thea i Delsjön. Bortsett från att båda hästarna strulade när vi skulle lasta och åka hem var det en perfekt utflykt med kaffe paus och rask promenad. Förstår inte vad som flög i Fabian för han går alltid ombord som han ska. Idag fick vi ta fram linorna för första gången och då han han gå av tre gånger efter att jag fått på honom. Jag hängde över bommen och vägrade släppa tyglarna och han gick ombord igen trots att jag bara drog lite i tygeln. Kanske var det något i höstluften? Kroppen är lite mör och jag hoppas att lite värme ska göra den gott ett par veckor.

Så nu Packar jag ihop mig och säger på återseende. Kanske kommer det någon uppdatering men jag vet inte hur internet fungerar i Kina och kommer väl inte direkt prioritera att blogga när det finns så mycket annat att göra. Soolong cowboys...

Här kommer några fina bilder till från igår och idag.