Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 3 augusti 2013

Toppen!


Det är sammanfattningen av de senaste dagarna. Jag älskar mina vänner. Jag tror inte man kan ha bättre vänner än vad jag har. Det är givetvis subjektivt och jag har ju inte direkt någon vetenskaplig grund att stå på vad gäller den bedömningen. Men ändå, de är bäst. Och i två dagar (en för den ena parten) har vi bara fått rå om varandra.  

Vi har ätit massor av godsaker. Mer än vi borde kanske men helt utan dåligt samvete. Och promenerat runt på Tjörn och Orust och en annan liten del som jag inte alls kan namnet på. Där låg ett fint och välbesökt säteri dit jag måste åka tillbaka och äta lunch igen. Kanske passa på och besöka akvarellmuseet med någon som är intresserad. Dagarna har varit stilla och varma men inte helt soliga. Vi har varit vid havet och jag doppade mig faktiskt! Första gången i år och första gången i havet på väldigt många år. Gillar inte brännmaneter och tång alltså men bortsett från det var det skönt. Finast var ändå kvällarna. Två fantastiska solnedgångar den ena i rask promenad den andra på en bergshäll med ett glas vin eller om det var två... Vi tog massor av kort också men de ligger i kameran. Lovisa hade med sig sin kamera och fotade oss vid havet. De blev jättefina och väldigt smickrande. Hon skulle skicka dem för det kan behövas lite egoboost så här efter semestern.


             




                               













fredag 2 augusti 2013

Njuter av svensk sommar


Det är bäst att passa på... Man vet aldrig hur länge det varar. Har ätit lite mer krabba, kräfta och räka än vad som är lämpligt...tillsammans med världens bästa tjejer. Nästan en Facebook status. Jag var till och med lite frestad att lägga upp lite bilder med eftersom jag redan gjort ett inlägg där på dotterns bekostnad fick det räcka.

Nu är det snart söndags och i morgon ska vi semestra på Orust eller om det nu är Tjörn vi är på. Ser fram emot en heldag i solen så det kommer säkert att regna.


onsdag 31 juli 2013

Småland

Igen...Jönköping inom bara några veckor...Nattis är på ridläger på gamla kära Vedbände för fjärde året på rad. Jag hoppades så klart att få tillfälle att träffa min Tabasco men i år går han inte på läger i så stor utsträckning och just denna veckan gick alla gamlingarna på bete så tji fick jag.

Det tar sin lilla tid att åka dit men varje gång jag kommer in på grusvägen mot gården blir jag så lycklig. Det måste vara ett av de trevligaste och vackraste lägerplatser i Sverige. Jag blir lite avundsjuk på Dottern som ska få ägna tio fantastiska dagar bland trevliga människor tillsammans med bästa kompisen och en ursöt ponny.

Tror hon var nöjd med årets läger häst som heter Tuborg och verkar söt och snäll. Lite skumpig i traven men förövrigt verkar det vara perfekt matchning. Jag och Theas pappa Mats passade på att fika och njuta av solen när den stack fram. Det gjorde den tyvärr inte hela tiden utan det regnade en hel del. och mest när flickorna var ute och red så klart. Vi han ju inte lämna gården innan solen kom tillbaka så jag hoppas att resten av veckan blir sådär underbar som sista semesterveckan ska vara.

I morgon ska jag till Lovisa ett par dagar och njuta av semesterfinalen. Har hört att lördagen ska bli Spanskvärme på 30 grader så jag kanske ska ta med en bikini för årets första utomhus bad? Kanske...

Lite fina bilder på min Dotter och hennes läger ponny kommer här...Finns det något finare än ridlägerlyckliga ungar?







måndag 29 juli 2013

Måndagskväll

Här ligger vi och myser i hammocken 
Jag och Pandora i skymningen. Det är väldigt mysigt och man måste ju passa på att göra allt det där man inte hinner när man arbetar. Som att träffa goda vänner och leka med barnen. Dottern umgås jag ju med hela tiden när hon inte är på övernattning hos kompisar eller på ridläger eller så... Sonen är klurigare. Men idag Fick han lära sin gamla mor skatea. Hur stavar man det på slang? Vad vet jag, inte var det så lätt som det ser ut heller. Efter en halvtimme tog jag mig i varje fall fram hjälpligt. Åtminstone rakt fram för svänga är inte lätt...när det sen kommer tanter på cykel som småler är det ännu svårare. Eller, Ulrika, när din man joggar förbi och ser betydligt mer road ut än vad som är artigt;)
Sonen tyckte nog att modern var lite kass men han undervisade snällt och gick bredvid i början. Som när han lärde sig cykla på samma gata för 13 år sedan...fast tvärt om. Kul var det och ett par gapflabb blev det. Nu kan jag åka långsam slalom säker 100 meter på cykelbanan men det blir nog träningsvärk imorgon.

Roligas var när en tant starkt rekommenderade en cykelhjälm till "tant".



söndag 28 juli 2013

Lite regn? Någon?

Halva Julis normalmängd vatten på ett par timmar igår. Vi hörde att Partille var helt översvämmat från en expedit i Bäckebol. Vi hörde ju regnet och åskan tidigt på morgonen och bestämde att inte åka till Trollhättan, vattenfall hade vi gott om hemma liksom. Sen kom solen tillbaka och värmen. Man kan ju inte klaga. Fast  när jag såg tidningen i morse så tyckte jag lite synd om de som drabbats av översvämningarna. Och var ganska nöjd med att inte behöva vattna köksträdgården.

Jag köpte en kamera på rea för att kunna filma i hd och fota med stor zoom. Min gamla kamera gav upp i våras så de sista månaderna har jag använt Karls. Sen tar ju faktiskt iPhone riktigt fina bilder. Jag skrattade för mig själv när jag inser att jag nu kan fota med telefonen och bilderna dyker upp på iPad. Sen kan jag fota med kameran och skicka dem med wifi till telefonen och då dyker de upp på iPad. Och tar jag bilder från datorn kan jag skicka den till iPad via min bildström och då dyker de upp på telefonen... Undrar om jag kan ringa från min kamera om det skulle behövas?

Miriam kom och drack vin halva natten och vi åt otrevligt mycket ostar till. Var som en korv när jag vaknade. Idag skulle jag träffa Elisa på Landvetterfiket men det var stängt. Vi tog vägen förbi Råda säteri men de hade inget vi var sugna på så det slutade med att vi åkte hem till mig och jag slängde ihop en mangold och squash soppa till lunch. Väldigt gott, och nyttigt... Toppade med en halvtimmes rask promenad och lite yoga så nu har jag väl kompenserat för gårdagens utsvävningar...det blir ju några sådana till innan semestern är slut.

                                 
För att hantera "semesterångest", eller om det är "byta jobb" ångest eller kanske "var fan är mina hönor?" ångest  passade jag också på att göra rabarbermarmelad och svartvinbärssylt. Kanske man ska slänga ihop en liten krusbärsmarmelad i morgon också?