Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 1 oktober 2011

Är det höst?

Det är den stora frågan den här helgen. Åkte till råda och red i dimma. Fick putsa glasögonen flera gånger för de var helt fulla med vatten droppar efter ett kort tag. Men det är något speciellt med att rida ut när herrgården ligger i dimma och solen håller på att gå upp. Dagen fortsatte med vackert väder och underbara aktiviteter. Vi hade stallet i helgen så medan jag mockade vägde upp foder så red Dottern i padocken...ensam. De tär första gången jag släpper upp henne själv men Fabian är verkligen så trygg att man nästan vågar lite på honom. Fast hon fick inte galoppera. Som om hon hade kunnat det , eftersom hon glömde spöet fick jag snällt stå med långpisken i mitten för att hålla igång galoppen och efter var han mer än lovligt svettig. Tror jag det, 20 grader varmt i oktober!

Jag släpte av Dottern i stan där hon blev upp hämtad av en kompis där hon ska sova över. Jag skulle ta en kort promenad med en kompis i Sävedalen...jag vet inte varför jag trodde  den skulle vara kort...det var den alltså inte med väldigt vacker och full med härliga samtal och tystnad. Det finns nog inte mycket som slår svensk höst när det är som idag... kolal här:)




















fredag 30 september 2011

sur...

Min dotter är sur...eller något. Det måste vara åldern. Jag hoppas det för det är verkligen inte lätt att säga rätt saker. Just nu är hon nog mest besviken över att inte få byta ponny på ridskolan. Hon fick Tindra. Sö,t pigg, ung ponny. Hon vill ha Triumf. Så nu är hela dagen förstörd och mamma är inte rätt person att säga något. Lektionen gick jätte bra, ridläraren kom till och med fram efteråt och sa att hon tyckte hon var så duktig. Men nejdå allt gick dåligt och nästa vecka ska de hoppa och det är där skon klämmer kanske.

Jag hade en fantastisk fredag, den första på väldigt länge så våra humör är inte direkt synkade om man säger så. Sov tills jag vaknade kvart över nio. Det blev lång  frukost men gott bröd och kaffe innan jag åkte till stallet. Fabbe var trevlig och mysig som vanligt. Det var dimma på förmiddagen men halvägs genom ridpasset sprack solen igenom. Vi var mer än lovligt svettiga efter turen. Allt gick väldigt lugnt och det var riktigt kul att rida ett helt pass i padocken. Kanske att han till och med gick i bra form efter 45 minuter. Jag tror tappade bort tiden för jag var väldigt sen när jag var klar.

Efter ridturen störtade jag alltså ifrån stallet till MassörMaggan som fullständigt mördade mig. Under tortyrliknande förhållanden löste hon upp allt i rygg slutet och nacken med lätt huvudvärk och total avslappning som resultat. Jag kommer ha blåmärken imorgon...Ryggslutet mår inte riktigt bra efter veckan tyvärr så jag hoppas att jag kan rida imorgon.
Nu blir det pizza rödvin och filmkväll...inte alls ett dåligt slut på en härligt dag.

torsdag 29 september 2011

bra jobbat Annkin!

Klapp, klapp och applåder...Det är visserligen alldeles tyst i huset . Inga fanfarer, inga hurrarop...faktiskt ingen som bryr sig ett dugg i den här församlingen så nu klappar jag mig på axlarna och säger
-bra jobbat Annkin!

Vad har jag då åstadkommit? Det kan man ju fråga sig. Har det betydelse för världsekonomin? Miljöförstöringen? De sociala strukturerna i närområdet (läs familjen)? Nej absolut inte...Allt jag gjort är ännu ett halvtrist bildspel med jazzig bakgrundsmusik som ingen någonsin kommer att kunna ta del av. Är det då speciellt intressanta bilder? Nej inte ens det...samma gamla ponny som vanligt, dock med söt ryttare på ryggen (inte jag)
Men, (och det är nu det spännande kommer) Jag har gjort det i openoffice! Hurra...

Tanken med dagen var att jag direkt efter Teampilot mötet skulle jobba lite extra och sen planera inför nästa kurs. Men solen lös så fantastiskt idag så jag tog äntligen itu med min egen trädgård. Tre timmars grävande och planterande resulterade i ryggont och endast en liten liten del av trädgården färdig. Faktiskt ca en sjättedel av en rabatt...när den är färdig är det alltså bara fyra stora rabatter kvar plus växthus och köksträdgård kvar. Ehhh?... nej jag tror inte det blir klart innan vintern men jag har fått planterat ner min dillpion och de flesta andra av mormors växter jag hämtade i morfars trädgård för två helger sedan...sen åt jag tomater. Massor av tomater. De är söta som socker och alldeles varma. Mmmm Men snart är de slut för året. Gurkorna är mer beska än något annat men jag fortsätter att skörda och plåga barnen med dem (de verkar inte ha upptäckt att gurka ska vara söt och krispig om den inte är inlagd)

Men som jag sa förut, det var inte trädgården jag skulle jobba i idag. Det var digitalt. Och eftersom jag ägnade soltimmarna ute har jag suttit alltför länge och pysslat vid datorn inne. Vi har ju inte office paketet längre utan måste hitta nya vägar för att dokumentera. Bildspel brukar vara uppskattat och jag vill lära ut flera olika varianter. Tidigare har jag gjort ljudinspelningar direkt i presentationen men det kan man inte i openoffice. Man fick bifoga ljudfil...resultatet blev riktigt snyggt faktiskt och det är inte omöjligt att jag använder den igen trots att det var lite komplicerat. Enkelt men många steg och lätt att glömma detaljer. Intressant? Antagligen bara för mig. Men Satan i Gatan vad nöjd jag är när jag listat ut hur man gör:)...helt ödmjukt alltså...

onsdag 28 september 2011

Ja...?

Ganska snart kommer jag att inse att det hela blir ganska bra i slutändan. Fast uppriktigt talat, hur otroligt engagerad lyckas man hålla sig hela dagarna. Veckorna går väldigt fort och onsdagar brukar jag inbilla mig att det är helg. Men så ser jag att nej det blev det inte. Imorgon har jag först ett teampilotmöte hela förmiddagen vilket innebär att jag behöver jobba in den tiden nån annan gång. Jag är väldigt duktig på att skriva upp vad jag gör varje vecka och hur mycket jag har jobbat. Men det är så svårt att säga nej. Och så finns det ju så många roliga saker att göra. Och jag måste ju bara lära mig lite nya saker så jag har något att lära ut på kursen. Jag tror faktiskt att jag börjar närma mig heltids arbete., smygande men säkert. De tär bra för plånboken...mindre bra för tiden. Kanske måste jag jobba över ett par timmar imorgon också för vi har lite svårt att hitta vikarier.

Ja det var veckans onsdags gnäll då. Nej förresten jag glömde säga att jag varit inomhus hela arbetsdagen.Fy! Och så slutar man sex och det är mörkt när man ätit färdigt så trädgården är fortfarande i stort behov av sin underhållare. Kommer jag hinna göra höstfint i år eller inte? Det är frågan för dagen och veckan.

tisdag 27 september 2011

Äntligen HÖST!

Jag menar naturligt vis rätt sorts höst...Den där frasiga soliga nästan sommarvarma vindstilla hösten som infinner sig ibland. En dag om året kanske om man har tur. Förra året var hela september och oktober just sådana, innan vintern kom och stannade ett halvår. Det här året har det regna rutan uppehåll sen i juli tror jag. Åtminstone känns det så. Men inte idag alltså.

På jobbet sken solen, vi var i skogen och kunde njuta av att leka i höstvärmen. Jag slutade dessutom tidigt idag så jag kunde njuta hela eftermiddagen också. Dottern tog bussen till stallet men eftersom jag ska jobba ikväll      (ganska exakt om sex minuter...jag sitter på en förskola och väntar på att planeringen ska vara klar för några kurs deltagare...) så åkte jag direkt till stallet och tog i Fabian. Jag ryktade och gjorde honom i ordning så det var bara för Dottern att sitta upp när hon kom. Snacka om service:) jag gillar ju skarpt att få mysa så där utan prestations krav så det gör ingenting. Dottern och en Cools Matte ville rida ut så jag fick en lång härlig promenad på de nya skritt stigarna vi röjde i helgen, de blev väldigt trevliga ridvägar. Det tog 45 minuter så Dottern tog ett varv i padocken också och var mycket mycket nöjd med livet. Jag är också nöjd när hon är nöjd, lite omvänt från det där talesättet om lyckliga föräldrar... Men kan man vara annat än lycklig när livet ser ut så här?

måndag 26 september 2011

måndag hela veckan...

Gårdagen passerade snabbt och lämnade endast en smärtande korsrygg/höftled som spår. Solen sken och dagen var bara helt underbar. Vi hade arbetsdag i stallet så mellan 11 och 13.45 klippte jag sly utefter en nu skogsstig. Vi kommer ju inte alls ut via Karis eftersom vi tvingats stängsla av för att hålla hästarna borta från ekollonen. Det gjör ingenting för Långåkern behöver vila ett tag från hårda hästhovar. Vi hittade en jättefin slingrande stig som var näst intill TORR... det var lite jobb att klippa fram den, mycket döda grenar men också en del som levde och frodades. Säkert inte lagligt att knippsa men det var inge som såg oss. Försökte verkligen se ut som om vi höll på med skogsvård och inget annat. Vi hittade massa spännande saker, övergivna hus och skrot. Jag ska ta med kameran en dag för det var inte alls omöjligt att få riktigt fina bilder där.
Stall kompisarna fick under tiden upp ett brett vitt elband runt padocken så nu ser det nästan ut som värsta dressyr staketet:) Bara nästan men om man tänker på vad vi haft hit tills att nöja oss med... TOPP!

Jag träffade min Pappas andra fru som precis skilt sig från sin andra man... Det låter mer komplicerat än det är. Vi hade en riktigt mysig eftermiddag på Golden Days (där var det väldigt länge sedan jag var...). Vipps hade det gått tre timmar och vi fick slåss om notan, jag vann. Så hade hon ett rabatt kort så det blev halva priset och kanske dubbla vinsten. Stora vinsten var att vi fick ses. Sist vi träffades var på SYsters bröllop i min trädgård. Och det var allt för länge sedan faktiskt. SYster och hennes man har skickat inbjudanskort till deras Wedding reception. ÅÅÅH vad jag önskar jag kunde komma... Men tyvärr lilla syster måste jag tacka nej...snyft.