Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 3 januari 2014

Estes park

Det här får bli ett kort inlägg från Estes park Colorado. Vi befinner oss högt upp i bergen och vinden pinar verkligen. Inte underligt att träden är krokiga... Vi åkte tidigt i morse för att hinna uppleva den lilla pittoreska staden/byn. Lite shopping i väldigt turistiga konsthantverksbutiker först sen lunch på en trevlig grill. Åt jak burgare med avokado. Otroligt gott!!! Vad är en jak tro? Får googla det när jag kommer hem... Förhoppningsvis inte utrotningshotat. 

Vi kollade lite mer i butiker innan vi checkade in på stanley hotel som ligger vackert vid bergsmassiven. Väl här förstår vi att det är här Steven king bodde när han skrev boken the shining. Filmen är inspelad vid ett annat hotell var vet jag inte... Remaken spelades dock in här och som vi förstår det tyckte mr king bättre om den...

Nåväl stanley hotell är fantastiskt vackert i sig och välkänt för sina spöken. Jag har ännu inte sett något även om vissa timma rum i sentimmen kanske inte ser helt bekväma ut. Vi ville gå spökrunda med guide men den var slutsåld så vi tog en egen med en skrift om vilka rum som spökar och vad som hände där. Vårt var inte på listan så förutom att stormen utanför låter som om den ska bryta sig in och makens snarkningar får jag förhoppningsvis sova lugnt. Fast folk smyger runt med spökdetektorer i korridorerna så man vet ju aldrig.

Vi stannade i varje fall kvar på hotellet efter incheckning och har njutit i först lobbyn med cocktails framför brasan i stora läderfotöljer och sen av en fantastisk måltid och gott vin i restaurangen där vår servitris visade vad gästfrihet innebär i Colorado. Alltsom allt en fantastisk dag och kväll som nog toppar vår resa utan konkurrens... Fast nu knakar det betänkligt i väggarna och jag ska nog släcka ljuset...



Godnatt 

torsdag 2 januari 2014

Shining

Jo solen förstås den skiner och skiner. Underbart men lite kallare dessa dagar. Nyårsfesten var som nyårsaftnar brukar vara. God mat och sällskap. Tog det ganska lugnt och la mig redan 20 över 12 efter ett glas bubbel. 

Igår skulle vi haft ridlektion men det hade kommit en del snö under natten så ridskolan ringde och sköt upp den till Måndag. Hoppas verkligen vädret tillåter ridning då för det är sista chansen. 

Istället åkte vi till Stapelton igen och tittade i den fina affären med uppstoppade djur igen. Jag hade tänkt shoppa lite där men vid valet mellan två snygga tröjor tröttnade jag på mig skälv och hängde tillbaka båda. Ångrar redan den ena som var väldigt fin men den andra som var en fleece hittade jag ett billigt substitut på JC penny så det fanns någon mening med det hela trots allt. Vi åt en grymt god lunch tillsammans som mamsen bjöd på och hade allmänt trevligt. 

På kvällen tittade vi på den klassiska filmen The shining med Jack Nickolsson i huvudrollen. Den är så himla bra och vi har ju sett den många gånger. Men den stora anledningen till att vi såg den i går vara tt vi i kväll ska åka till Estes park och bo på Stanley hotell som är det hotell där filmen spelades in en gång. Det ser ju inte lika dant ut på utsidan så det ska bli spännande att se hur det ser ut på insidan. Hoppas det inte spökar allt för mycket för det har jag hört att det ska göra. Overlook hotel herr we come,




onsdag 1 januari 2014

Nyårsafton

Så då är årets sista dag här. Vi har fått boka en ridlektion i morgon eftermiddag så jag kom ju plötsligt på att jag var tvungen att köpa ridskor eller cowboyboots. Så med tanke på hur mycket syrran hade att göra idag med mat och inköp så bestämde vi att vi kunde låna hennes bil och försöka hitta till whiteside western outfit i Brighton. Jo men visst, vi tittade på Google maps och insåg att det kanske skulle fungera. Första instinkten var (såklart) Karl får köra, han är amerikan! Men sen kom den där smygande insikten att man ska göra något man är lite rädd för varje dag för att utvecklas. Och det är inte så ofta man får tillfälle att utmana sina rädslor, åtminstone inte om man lever ett välordnat liv och har lite självkänsla. Jag vill gärna tänka att jag har lite av varje och även lite självförtroende, så jag körde.  Hela vägen dit och sen frågade vi efter vägbeskrivning och tog oss vidare till Praire center för att handla lite på Target och äta lunch på Buffalo Wild Wings. Jag tror inte jag bröt mot allt för många trafikregler...och vi fick bara vända vid två tillfällen, det ena när jag missade att man var tvungen att ligga i en viss fil för att få svänga och den andra när jag inte lyckades hitta påfarten till motorvägen...hur dåligt skyltat var inte det? Nåväl barnen och maken verkade hyfsat lugna trots att jag missade dragläget på kopplingen första försöken och hoppade fram på fel växel en gång...det kommer jag nog få äta upp. (fast dottern utrycker beundran för moderns MOD och maken säger sig inte förvänta sig annat än att jag fixar lite bilkörning oavsett land.)

Det var väl årets sista utmaning. Och stövlarna var väldigt bekväma och snygga. 130 dollar var väl att räkna med antar jag men då blev det ett par ariat teknology. Tror ridstövlar i det märket i Sverige är betgydligt dyrare. Och jag undrar om man ens får tag på western stövlar hemma i det märket. Lyxigt ridmärke är det så jag tror det var ett kap. Får se hur de är att rida i i morgon. Det ska bli väldigt spännande. Undrar om det finns hjälmar att låna? Eller om man bara får låna en hatt...

Ikväll kommer Cia och Brad's vänner över och firar in nya året. De kommer med all säkerhet ha mjukisbyxor eller shorts på sig. Jag gillar att klä mig lite fint ibland så jag har ju massa klänningar med mig men det känns fånigt att klä upp sig när andra har jeans. Får göra fin bjudmiddg för mina vänner hemma i Sverige med nyårstema i januari kanske? Allt för att få tillfredsställa behovet av blingbling.

Nej nu ska man väl försöka sätta sig ner och göra en nyårssummering snart. Höjdpunkterna för året, vad man vill förändra i livet och vilket som blir årets utmaning. Just nu kan jag dock inte påstå att jag direkt längtar efter nya utmaningar, jag känner mig fortfarande ny på jobbet så där är det fullt med utmaningar varje dag och i ridningen går det stadigt om inte uppåt så ganska jämt. Kanske att en ny häst är utmaningen 2014? Eller ett nytt hus? Maken är jag fortfarande nöjd med så honom och barnen behåller jag ett tag till...det blir inget resande för det har jag gjort så det räcker och blir över i år. Det tål att tänkas på. 

Förra årets nyårslöfte var att sluta fega och byta jobb. Det gjorde jag också vilket var spännande och en utmaning på många plan. Kan sakna den bekväma känslan av att ha varit länge på ett ställe och känna alla man jobbar med på ett djupare plan. Samtidigt växer man av utmaningar och av att inte alltid vara i bekvämlighetszonen. Och att utmanas är verkligen något jag gillar, annars hade jag nog inte satt mig i en främmande bil i en främmande stad utan att veta trafikreglerna och bara kört, eller?





tisdag 31 december 2013

Tiden rusar iväg...

Ja vi har ju inte mer en en vecka lite drygt kvar! I morgon är det nyårsafton och det är svårt att förstå det när vädret här är så fint. Idag sken solen bättre än någon annan. Vi började morgonen med en ca 8 km lång promenad utefter Platt river. Idag var det jag, mamma, Brad och hundarna. Det är fantastiskt gott att promenera och jag har verkligen försökt att få till en lång med hundarna eller en kortare eftermiddagspromenad varje dag. Det behövs för att man inte ska tappa formen helt med tanke på hur mycket god mat jag äter. Efter långpromenaden gjorde jag lunch till alla. Det blev omelett idag också vilket verkade uppskattas. Cia hämtade karl på flygplatsen för han kom tillbaka från sin lilla familjeträff i Texas idag. Det var skönt att ha honom tillbaka. 

Vmedan vi väntade på honom satt jag ute i solen med en bok och en kall öl. Jag blev lite solbränd på armarna genom tyget på min tröja. Konstigt nog tycker jag inte att jag ser brun utv i ansiktet men ja fler i varje fall frisk och avslappnad ut! 

Vid tre åkte vi hem till Kathy och Rog för att dela julklappar. Alla var väldigt glada och nöjda och jag torr vi alla uppskattade det. Därefter bjöd farfar Peer på middag på en riktigt äkta amerikansk diner, black eyed pea. Jag åt en överrraskande god hamburgare. Väl hemma ville karl se sin fotbollsmatch som han missade och jag orkar bara försöka försä en kvart innan jag måste göra något annat så jag och nattis har legat och spelat lite spel på paddan en stund innan det är dags att sova. Kanske inte det mest konstruktivs men de där stunderna av att bara vara är så otroligt viktiga.



måndag 30 december 2013

Ännu en vacker dag...

Idag var vi på skönhetssalong ganska nära här...syrrans granne har egen salong och var väldigt duktig. Vi alternerade mellan tre stationer, en massagestol, sfotbad och vaxhandinpackning och en timmes ansiktsbehandling. Helt underbart var det att sitta där och bli bortskämd och dricka momosas ur plastmuggar. Jag tror dessutom att jag är lite lite vackrare nu, åtminstone var det det utlovade resultatet. Möjligen att bekymmersrynkorna pannan gav med sig O här lite slätare? Som om någo. Bryr sig i det stora hela men just när man ligger där i lavendeldoft och blir masserad är det värt det.

När vi kom hem lagade jag en omelett till lunch och sen tog jag och Nattis en promenad i kylan som plötsligt kom i går kväll. Snön smälter bort så fort solen kommer åt men lite snö såg vi på vägen. Vi tittade på två lamor som bor i närheten. De blev nyfikna och kom fram för att hälsa. Vi backade lite försiktigt när de började harkla sig, jag tror att de kam spotta ganska långt...vädret var underbart men efter promenaden var dagens energi helt slut. Jag satte mig i källaren och läste tills kusinerna kom på besök för öl och fotboll. Jag var verkligen i te ölsugen utan satt igenom en period utan att förstå varesig fotbollen eller samtalet.  Efter middagen uraäktDe jag mig och gick ner i källaren igen där jag gömt mig resten av kvällen med min nya jättebra bok och bara njutit. Nu ska jag sova hela natten och imorgon kommer karl tillbaka. Vi ska också byta julklappar med Cias svärföräldrar och  ut och äta med farfar. 







söndag 29 december 2013

Födelsedag

Farfar Peer fyller nittio i morgon och idag var vi och firade med stor fantastisk baluns på golfklubben. Maten var helt fantastisk och festen väldigt trevlig och bekväm. Nu har jag träffat kusinerna så mycket och Brads syster och fru känns som nära vänner efter bara några träffar. Underbar familj min syster har här borta vilket glädjer mig mycket när man inte kan vara nära själv. Jag valde buffel eller bison stek. Inte vildfångad...herregud vad gott! Tror att om man tänker på det så kan jag lika väl äta vegetariskt när jag kommer till Sverige för det är verkligen inte lika gott kött där. Amerikanarna kan sina köttdetaljer det är ett som är säkert.

Innan festen var vi på Ultas, Cias och mammas himmelrike. Jag är så otroligt kass på kosmetika och krämer så jag går mest runt och känner mig vilse. Nu skulle jag ju ha en ny kajal penna eftersom dottern lånat min för att fixa till ett snyggt Lemmy skägg för några veckor sen. Mamma ville köpa något år oss så jag skulle välja en ansiktskräm för min var ju slut hemma. Jag drabbades av beslutsångest men tillslut litade jag på Cias omdöme och köpte en bare minerals som var så skön att det inte går att jämföra med mina oliv krämer jag brukar köpa, mest för att de ser ut att vara miljövänliga. Vi stannade på ett par affärer till och mamma köpte tvålar i mängder. 

Hemmat vi god kycklingsallad och sen tog jag en promenad. Det började blåsa väldigt kallt och strax efter vi kom till festen började det snöa. Kallt och blåsigt värre ska det vara ett par dagar innan det blir varmt och skönt igen. Imorgon ska vi på ansiktsbehandling hos en granne och sen är det fotbollssöndag igen med kusinerna den här gången. 

Den här fina bilden tog Nathalie i går när vi åkte bil. Precis så här upplever jag landskapet här så hon har vetkligen fångat det.