Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 5 oktober 2013

Ny stjärna i familjen!

Vi hämtade en liten kattunge utanför Jönköping idag. Cassiopeja efter sköldpaddan i Momo eller kampen om tiden av Mikael Ende. En klok och långsam sköldpadda...sån som vi önskar att kisse är. Men redan nu misstänker att hon inte är. Ett yrväder i familjen! Det var Ellen och flisan som vi var på ridläger med på Vedis för tre år sedan som behövde bli av med den sista ungen i kullen. Och eftersom vi har en känsla av att Pandora inte kommer vara med oss så länge till beslöt vi att vi nog kunde behöva en ny liten hålldam till vår kung. Lite långt att åka för en katt men eftersom vi pratat så långe om att träffas blev det äntligen ett stort skäl att åka. När vi kom dit åt vi först lunch och sen åkte vi till ridskolan där de har sin ponny. Jättesöt verkligen. Nattis fick låna en ridskolehäst och debuterade på storhäst med en riktig långritt i skogen. Jag stannade kvar och pratade och hjälpte till med att fixa ett överaskningskalas och hålla bebis. (Farligt) Hästen var snäll och ritten gick bra. Precis lagom stor också på 155 cm. 

Ett väldigt vackert område och hösten hade kommit lite längre där än här så färgerna var otroliga trots att det var mulet och dimmigt. Jag älskar hösten och det retar mig lite att man missar fyrverkeriet när man reser bort så är års...men det är typ 25-27 grader dit jag ska så jag klagar inte egentligen. 

I morgon blir det till att vara lite effektiv. Vi ska ta Fabian och Felix till PRK och rida ut en sväng. Sen ska jag packa! Det blev som vanligt sista sekunden. Men jag är i varje fall förberedd den här gången. Och det viktigaste är klart. Borde gå på en timma. Tack och lov går planet på måndag eftermiddag så jag behöver inte gå upp tidigt.

Känns lite tråkigt att lämna nya kattungen men familjen tar hand om den när jag är borta. Och förhoppningsvis lär hon sig gilla våra katter. Lancelot som brukar fräsa djävulslikt när han ser en främmande katt har bara snällt backat undan när lillfisen fräser och Pandora bemödar sig knappt med att öppna ögonen så de är ganska coola med att ha fått en ny bebis. Söt är hon i varje fall och vi är glada för tillökningen













!

fredag 4 oktober 2013

Veckoslut

Två dagar kvar och har en väska. Som har lite kläder i som behöver plockas ut och bytas mot mer sommaraktiga kläder. För det verkar vara varmt i Kina. Är ganska nöjd med att ha hunnit fixa mitt pass och växlat pengar. Köpt lite mediciner också...så egentligen är det bara att luta sig tillbaka och inse att man ska på två veckors semester. Och att man har glömt vaccinera sig. eller glömt och glömt. Jag kom på det när jag ändå bara skulle hinna ta en spruta så då var det ju liksom ingen idé . 

Det var en lång vecka men den kändes väldigt positiv, bra att sluta på topp så man är positiv till att komma hem igen:)

Igår red Nattis hopplektipn för Sanna i stallet. Dr var en grymt bra lektion och både Fabian och Nattis presterade på topp! Förstår att hon börjar längta efter en riktigt bra hopphäst när jag ser henne. Men så fort vi börjar prata om det och vi tittar på Fabian så måste vi byta samtalsämne. Det är svårt när man fäster sig vid djuren. Det är därför jag och Nattis åker till Jönköping i morgon och hämtar hem en ny katt att fästa sig vid, så vi inte får tråkigt. Och det är en ganska kass planering rent tidsmässigt så jag får packa på söndag. Men den är såååå söt! Hoppas Sir Lancelot och Pandora uppskattar sin nya fosterdotter. Med tanke på hur de kuckilikurar hela tiden borde de ju inte bli förvånade över att det tillslut dyker upp en liten bebis! 


torsdag 3 oktober 2013

Operan

I går var en fantastiskt vacker höst dag! Efter kursen åkte jag hem och drog på lite snyggekläder och sen tog jag bussen till stan. Mamma och jag var först och åt middag på Eggers. Det fanns inte så mycket att välja på så det blev en steaksandwish med ett glas rött för oss båda. Tur att jag till slut fick mitt mitt i veckan vin. Vi hade väldigt trevligt och gick sen ner till operan. Solen sken fantastiskt och vi stod en stund på kajkanten och bara njöt. Mamma hade alltså vunnit biljetter i volvolotterier och tog med mig. Vi såg La cage aux folles. Musikaliskt kanske inte särskilt nyskapande. Men väldigt rolig. Vi skrattade så bi låg dubbelvikta vid många tillfällen. Sen att den handlar om regnbågsfamiljer och utmanar gängse könsroller lite var ju ett extra plus. Den började lite lätt schablonartad men blev bättre och bättre.

Vaknade i varje fall glad och utvilad trots sen kväll...Min mamma är världens bästa! Kanske att jag inte säger det tillräckligt ofta. Och ibland är jag kanske lite disträ och upptagen med att leva livet så jag glömmer att säga hur mycket jag älskar dig? I varje fall det gör jag och uppskattar verkligen att du är just du och just min mamma! Bara så du vet...


Jag uppskattar också min Goa pålle som ibland verkligen gör allt rätt. Inte så ofta men det händer. Som en trisslott ungefär. I måndags red vi som sagt lite western och Thea skickade den här fina bilden då vi tränar på eftergift. Den här gången var det inte en sekund och upp med huvudet utan vi stod kvar i säkert en hel minut...ibland händer det;)

Sist men inte minst måste jag få säga hur stolt jag är över dottern idag som hoppade bana på dryga 70cm med en jättepigg och hoppglad ponny. Han är mångkompetent vår lilla pålle.

Ja det finns ju massor att säga om Sonen också men han gillar inte alltid att jag skriver om honom så jag får nöja mig med att säga att jag väldigt snart inte har ett barn utan en ung vuxen man som jag bara är så otroligt glad över att ha fått fostra. Och riktigt lyckad blev han också...trots allt. Ja med en sådan mamma får man väl vara tacksam att båda barnen verkar ha blivit lite över förväntan. Som en trisslott där med....Men med högsta vinsten!







tisdag 1 oktober 2013

Tisdag utan vin...

Det borde inte vara konstigt men jag och Maken brukar äta middag tillsammans på tisdagar då det är enda dagen i veckan jag lagar mat och är hemma tidigare än honom. Idag hade jag bytt rid dag med Nattis för jag ska på operan i morgon med mamma. Nån musikal med franskat namn som jag inte vågar försöka uttala men jag har sett en film en gång med samma namn och den var väldigt rolig. Jag ser jättemycket fram emot kvällen trots att musikal inte riktigt är min genre. Det är så mycket det gamla vanliga hela tiden i livet (jag vet att jag åker till Kina på måndag och det inte hör till det vanliga) så varje tillfälle att gå utanför boxen välkomnas.

Man kan till och med klä upp sig i klänning om man vill. Jag har en grå som Mamma köpt (som vanligt med mina kläder) och kanske skulle det vara tillfälle att ta på sig den?

I varje fall Red jag ut med Emelie och Thea i hösteftermiddagen. Vädret var drömlikt vackert och vi skrittade runt en timme bland träden och småpratade. Fabian är långsam men vi njuter av att ta det i hans takt.
Men jag kom alltså hem ganska sent och då hade familjen redan ätit. De sparade lite till mig så jag har ätit ljummen färsk pasta med rostade(kalla) grönsaker och pesto. Hade vi suttit tillsammans hade ett glas rött varit på sin plats men nu blev det alltså vatten. Trist på en tisdag och allt. Jag brukar annars tycka att just tisdagen behöver piggas upp. Lite mer än halva veckan kvar och en ganska småtrist dag.

Undrar om man ska unna sig lite kamomill te? Bara för att vara lite Wild and Crazy?