Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 5 januari 2013

Fina ponnyn

Idag kändes det som om vi borde ha köpt den här fina ponnyn trots allt från början. Det har gått så bra med ridningen den här veckan så man undrar vad som hände i måndags. Jag är ganska övertygad om att det var lektionen i ridhuset som öppnade upp för de här framstegen. Först trodde jag inte att det skulle bli så mycket ridet idag. Vi har äntligen saltat paddocken. Det tog nästan två timmar från att jag kom till stallet tills vi var klara och hade städat bort allt. Johan kom och sladdade tidigt på morgonen så Fabian slapp agera draghäst. Sen var vi många som hjälptes åt så själva saltandet tog nog en timme eller så. Kläderna var hemska efter, alldeles kladdiga och fuktiga. Det var bara att lägga allt i tvätten.


För att komma ihåg till nästa år skriver jag ner hur vi gjorde. Ett halvt ton magnesiumklorid (20 säckar á 100 kr,eg. 107:- men vi fick rabatt på naturnära) Vi valde ca 30x20 meter yta i mittten av ridbanan där underlaget är som bäst. Först sladdade vi, sen spred vi tio säckar på ytan och på hela fyrkantsspåret. Johan sladdade igen och sen på med de sista 10 säckarna. Hörnen markerades med blåa vatten tunnor så vi vet var det är slut på saltad sand.
Jag tror vi kommer behöva köpa fler säckar om några veckor och lägga på igen om det vankas snöfall eller blir väldigt mycket regn som spolar bort . Då ska man inte behöva sprida så mycket så om vi har säckarna stående i paddocken borde två eller tre kunna göra det på nån timme.

Fin halt i Fabianmått:)
Efter arbetet  fikade vi tillsammans. Nattis skulle träffa en kompis så hon åkte hem och jag fick rida. Vädret var helt otroligt skönt så det gjorde absolut inget, Till en början var det som vanligt jämna plågor (lite taskigt sagt för han var glad och framåt och trevligt mjuk) En halvtimme in i passet släppte han igenom helt. Bara i slutet började han kasta med huvudet. Kunde till och med göra övergångar i bibehållen form och rida på rakt spår! För ovanlighetens skull var det dessutom folk i paddocken som såg oss! Det var roligt. Evelina tog ett par kort med sin iPhone som bevis...fast tyvärr fastar ju inte känslan på bild:)





fredag 4 januari 2013

sista lediga dagen

I morse var jag uppe i stallet klockan 10 för att hjälpa till att få upp saltet till paddocken. Bosse körde upp med sin fyrhjuls drivna bil och jag var mer än lovligt imponerad! Däckspåren var minst 20 cm djupa och bilen slirade hit och dit men upp kom han! Saltet var avpackat på bara en kort stund så redan halv elva var jag redo att åka hem. Funderade på att låta Fabian vila. Gick till och med ut till bilen innan jag ångrade mig och gick tillbaks. Egentligen hade jag en lunchdate med min gamla plastmorsa Anitha men hon var tvungen att ställa in så plötsligt hade jag ju gott om tid....och solen stack nästan fram i dimman.

Jag bestämde mig för att rida en kort stund och skyndade att ta in Hästen. Väl i sadeln börjar jag fundera på varför det är så svårt att få Fabian i bra form. När jag tömkör är det inga problem. Lätt i munnen, tar fint stöd, bjuder framåt med kraft. När jag sitter på går första halvtimmen till åt att bråka. Idag försökte jag med att bara jogga först och sen sitta stilla med handen. Tog ett jätte tag i schabraket och bara åkte häst. Det gick väl ganska bra till och från och den sista halvtimmen släppte jag stigbyglarna och rätt som det var hände det! Han tuggade på Bettet så det yrde och gick kvar i form till och med på fyrkantspåret i skritt och i trav. Han börjar tyvärr kasta med huvudet efter en stund, antar att han blir trött. Eftersom det inte finns något motstånd när jag tömkör måste det ju ha med min sits att göra. Ska bli spännande att prova ny sadel...hoppas den kommer snart.

Jag var i varje fall jättenöjd och glad att jag beslöt att rida. Fast det började regna på mig och jag red i bara hoodie och fleecebyxor (grymt välklädd i stallet) så när jag åkte hem var jag blöt rakt igenom.

Mamma ville ha smakråd på några kläder hon sett i en butik i Sävedalen så efter en mycket snabb dusch hämtade hon upp mig. Hon har bra smak min mamma. Och utav alla kläder hon provade satt alltihop i stort sett perfekt på henne. Jag brukar köpa ungefär samma storlek som hon köpte och jag tror hon är lite större så kanske är det därför kläderna jag provar sitter lite sämre? Jag hittade en grymt snygg regnkappa i lysande orange som jag fick köpa för mer än halva priset bara för att den var omöjlig att sälja! Satt perfekt måste jag säga trots att den var small. Mamsen betalade även för kappan så den var väldigt billig för mig. När vi gick därifrån ringde sonen och frågade om jag kunde sätta in pengar på hans konto för han hade hittat en snygg skjorta på rea! Skjorta? Mamma kommer sa jag och så åkte vi dit så jag kunde lösa ut honom med mellanskillnaden:) Glad son och glad mamma som väldigt gärna vill se som i annat än gangster kläder!

Nu ligger jag på soffan igen och känner att jag har grym träningsvärk i kroppen. Det kommer ta tid att hämta sig. Maken ska köpa med sig Indiskt hem efter träningen så jag tänker ligga här och slappa tills det är dags att korka upp vinet. Kanske läsa dotterns Min häst och bli lite nostalgisk?

torsdag 3 januari 2013

ojdå

Jag har precis köpt mig en sadel! På hästnet, osedd och oprovad...undrar hur bra det blir? Men för första gången i en annons såg jag en dressyrsadel till cob/haflinger för bara 1800:- så då slog jag till. Det är en syntetsadel från Hööks, alltså ingen tjusig sak men vi var på Hööks idag och provsatt en av deras och den var riktigt bekväm och bra i storlek. Passade på att handla sadelgjord och stigläder som ska passa till, stigbyglar får jag köpa på Ullared för de var jättedyra på Hööks.

Nu ska man bara hålla tummarna att den passar min korv också för sitsen i den sadel vi har lämnar verkligen en hel del att önska...Jag kommer sitta som Jan Brink inom en vecka jag lovar!

Jag var ganska nöjd med turen till Kållered. Hittade ett dressyr schabrak som matchade min jacka och mössa och var på halva priset. Nattis fick en mjukisdress och jag en hoodie. Inget att rida i men det kändes inte som om det var behövligt och eftersom vi ändå snart behöver till Ullared hittar jag säkert vad jag "behöver" där. Det blev dyrt ändå men eftersom jag är så smart sparade jag massa pengar på att fuska mig förbi trängselskatts betalstationen. Att vi körde över Öjersjö och sen till Mölndal via Pixbo var ju ingen extra omväg på något sätt.. Tänk att det kan kännas så skönt att spara pengar! Det tog 35 minuter en väg och i ärlighetens namn tror jag vi varit där på 20-25 min om jag åkt vanliga vägen. Och på dessa extra 20 minuters resväg tjänade jag alltså 16 kronor. (hmmmm. varför kändes det så bra när jag satt i bilen och körde förbi betalstationen och ropade "WE BEAT THE SYSTEM"!!!)

I stallet hade vi gott om tid. Följde upp gårdagens lektion med att tömköra i paddocken. Fabbe var så fin och framåt så jag kunde verkligen se att det gav resultat igår. Imorgon ska vi fixa upp saltet till paddocken men jag tror Fabbe ska vila i morgon så får vi se på lördag hur det blir. Om inte annat behöver jag vila för jag har ont i hela kroppen efter ridning och dagens stalltjänst.

onsdag 2 januari 2013

Lite utmattad!

Idag var vi först uppe i stallet för NH med Bea. Det tog några timmar innan vi var hemma, kanske fyra men det mesta av den tiden snackade jag med folk och beställde salt som ska komma på fredag och läggas ut på lördag så nu hoppas jag att vädret står oss bi i några dagar. Idag var det soligt och varmt, nästan som en vårdag men det kan man ju inte ens hoppas på att det ska hålla i sig...

Jag hade bokat ridlektion klockan halv åtta på kvällen så efter middagen åkte jag och Nattis upp igen till stallet. Jag lyckades koppla på transporten på Nya bilen men då funkade inte elkabels! Jag fick ringa Maken som sa att det kanske fanns en adapter i bilen någonstans. Jag hittade något som såg ut att funka men det var inte helt lätt att lista ut hur den skulle sitta! Väl på plats gick det utmärkt att både köra och backa idag. Vi hade ett litet missöde när jag lastade bara. Vi har ju börjat träna på att Fabbe ska gå på och sen går jag bak och stänger. Gjorde misstaget att tro att det skulle funka i mörkret utan att ha lagt morötter att tänka på i seglet så när jag gick bak så backade han ut...Dumt för sen gjorde han om det flera gånger samtidigt som Britt och Johan försökte lista ut hur bommen funkade och Bill trängde sig förbi med traktorn en halv meter från baklämmen...Lite stressigt blev det där men vi var iväg ganska snart trotts detta.

snygg volt
Lektionen var fantastiskt roligt! Bara fem ryttare idag så det var gott om plats. Fabian skötte sig exemplariskt och gjorde sitt bästa. Han var stel och spänd i kroppen första halvtimmen, inte ens Amy kunde riktigt mjuka upp honom fast hon tog tyglarna. Det är kanske inte så konstigt för han har ju bara skrittat ut i skogen och vilat i två veckor nästan. Det märktes inte i bjudningen för han kändes frammåt och gjorde jättefina fattningar i slutet. Inga problem med vare sig skänkelvikningar eller galoppvolter på 10 meter för oss. Kanske att man kunde önska sig lite mer avslappnad form men i slutet tyckte jag vi hade vissa ögonblick av lösgjordhet!

Jättenöjd 

svettig ponny

Fabian var dock VÄLDIGT svettig efter. Jag har faktiskt aldrig sett en så svettig häst i hela mitt liv. Det rann liksom svett i droppar från skägget och hela kroppen var blöt som om jag duschat honom med slangen...jag hoppas att det mest var att vinterpälsen var så tjock och att han inte är van att gå i ridhus...

Tack och lov gick det bättre att lasta på hemvägen och urlastning och transportparkering gick på en halvtimme. Vi var hemma 20:50 så det var faktiskt inte så farligt. Jag tror absolut att jag kan tänka mig att göra om det fler gånger:)




tisdag 1 januari 2013

Nytt år då...

2013. Jaha? Vad kan man säga, det verkar komma ett nytt varje år utan att man egentligen behöver göra så mycket åt det. även om vissa ritualer kanske hjälper till...Minns en nyårs afton när jag och min lillasyster spelade upp en fantastisk teaterscen med en dockvagn och ett lösskägg. Jag stod för regi, såklart ( kan Cia ha varit tre?) och jag tror verkligen det måste ha varit den mest pretentiösa uppsättning genom tiderna trots sin korta speltid. Farväl du gamla år...välkommen du nya (applåder applåder)

Gårdagen bjöd inte på fullt så pinsamma ritualer tack och lov. God mat och lite för mycket att dricka kanske och lite för sent i säng...Vi hade väldigt trevliga samtal om livet med de andra i soffan. Och pratade om nyårslöften  Jag ger inte löften om att förbättra mig själv eftersom det jag tycker är viktigt antingen redan är prioriterat i livet eller omöjligt för mig att uppnå ändå. Men i stundens hetta när alla andra lyckas komma med kloka och riktigt från hjärtat menat självreflektioner sitter man där då och lovar sig själv något...

Alltså under 2013 ska jag prova något nytt och inte vara så rädd för förändring.

Jag är bättre på att fundera så där i backspegeln över vad som varit och ska försöka att lista de tio mest viktiga händelserna under 2012. Inte de bästa alltså utan det som påverkat mig mest.

Alltså:


  1. Morfar gick bort
  2. Fabian
  3. Jag åkte till USA
  4. Körde hästtransport
  5. Var i Köpenhamn med "tjejligan"
  6. Red nordsvensk på Kinnekulle
  7. Bodde på bondgård med familjen i Skåne
  8. Lovisa var på besök
  9. Firade midsommar med Cia och Brad
  10. Fixade i trädgården och på altanen
Efter lite eftertanke gör man kanske bäst i att inte titta i backspegeln...Inte mycket av en "best off" lista när man tänker efter. USA resan var ju stort förstås och att morfar gick bort fast det kan ju inte räknas som Best off i varje fall hur man än tänker. Jag inser att det är väldigt mycket vardag i mitt liv. Nästan alla bilder jag tittar på är antingen tagna i solsken på semester eller i stallet. Det jag ser när jag tittar lite närmre på livet är att min familj, mina vänner och mina djur är viktigast för mig och att de liksom bara är där i en vardag som känns trist, grå och vardaglig...vad annars gör den till vardag? Inte glam och glitter så långt ögat når...MEN jag är så himla nöjd och glad över det! Att livet är fullt av vardag som känns meningsfull och fantastisk i all sin enkelhet och vanlighet.

How ever, som man säger så finns det vissa saker jag skulle behöva göra för att piffa till 2013. Tex skulle jag behöva prova ett nytt jobb. Inte för att det inte är bra det jag har utanför att det är samma samma hela tiden och för att man måste våga göra något annat än det man alltid gör. (hjälp vad läskigt att ens skriva det så att alla kan läsa...) Jag skulle också behöva träffa mer folk och göra roliga saker tillsammans med andra tex med min MAN! (ja herre min skapare vad jag borde prioritera den stackaren nån gång mellan ridning och stalltjänster) Mina vänner ser jag ju regelbundet men att bjuda på middag eller gå ut och äta med andra eller till och med gå på fest Kanske? ( hoppas man blir bjuden på fest nån gång så man kan tacka ja då...) Jag vill också ha ett nytt hus men kanske inte 2013 utan mer 2015 så det är ganska lugnt läge där...vad mer? 

JA vad mer?



måndag 31 december 2012

grymt trevlig lördag!

Oj vad vi hade trevligt i lördags. Vi fixade en liten drink till förrätten och sen blev maten riktigt lyckad trots att det var första gången jag använde den nya ugnen. Varmluftsugn...så jag bjöd på rostade potatisar och morötter på en plåt och marinerad kyckling filé på en annan...grymt gott recept faktiskt så jag får dela med mig...


  1. kycklingfilé i portionsbitar
  1. olivolja, 
  2. balsam vinäger 
  3. salt peppar
  4. soltorkade tomater
  5. 1/2 kruka timjan
  6. hela pärllökar
in i ugnen och stek klart När man plockar ut den, täck med babyspenat, oliver och feta ost...massa italienskt rödvin att dricka till...

Och gott sällskap hade vi. Karl gillade Mats och Anki lika mycket som jag så jag tror absolut att det kommer bli fler tillfällen.

Idag fick vi gå upp kvart i sju för att Nattis skulle rida först på PRK och sen fick hon rida Fabbe för min hosta är bara så jobbig. Han bockade bara lite och gick faktiskt riktigt bra till och från. Jag fick klartecken från stallchefen att jag kan få rida med på enstaka strölektioner om jag är medlem i klubben så på onsdag ska jag försöka rida lektion på Partille igen för första gången på jättelänge! Sist var med Scarlet innan hon skämde ut oss och vi inte fick vara med mer....Vi får bara vara med om vi visar upp ett intyg och att jag garanterar att han är skötsam och inte brallar runt och skrämmer de andra ridskolehästarna. 
Hehe jag valde att inte berätta om julaftons bocksprång...och så små som han gjorde idag det kommer hon inte ens att se... De ska blir väldigt kul att rida i grupp igen och funkar det bra kanske det kan bli regelbundet om det finns plats i gruppen:)

Nu ska jag försöka hitta lite motivation att fira nyår...jag ska ägna några minuter åt att fundera på 10 bra saker som hände under 2012. Jag åter kommer på det nya året...

Så ett gott slut och ett gott nytt till alla där ute...