Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 14 september 2013

Fredag den 13:e

Jag hade tänkt skriva om en mysig eftermiddag på småbarnsavdelningen idag. Ryckte in som extra pedagog där under planeringarna och myste med små ettåriga ungar i två timmar. Barnen var söta, glada och fick nya blöjor i någon sorts turordning. Missade tyvärr en viktig sak så nu känner jag mig som mest misslyckade typen i manna minne. Ska inte gå in på detaljer här men har nog gjort bort mig lite grann ;) tur allt löste sig och Inge fara skedd som man säger. Och lite nya lärdomar kan man ju alltid dra. 

Sonen var  så nöjd med flickvännens 18 års present som kom lite tidigt! 20 km i Lamborghini. Även där slog oturen till lite gran men det löste sig till det bästa.  Tror han avverkad sina 20 km på kanske 15-20 minuter medan jag och Malin stod och småpratade om viktiga saker i solen. Vi han också dricka kaffe på Nääs fabriker och njuta lite innan.  Vansinnigt glad pojk efter. Jag och Malin var nog lika exalterade faktiskt. 

Lite sen blev  jag ju till kvällens afterwork som var väldigt trevlig!  Lite trött är man ju dock på fredagskväll så nu är det dags att nana...









fredag 13 september 2013

Idag skrev jag långt fintninlägg om mina stackars lår. Och om en utmaning som jag inte kommer orka följa, framför allt inte när man ska rida också.... Nej skit i sladderrompa!! 

Inre orkar jag skriva om Allt heller. Kortfattat ridning baracka roligt men ont i magmuskler och lår...här kommer ett par bilder i stället...





onsdag 11 september 2013

Jättelång och innehållsrik dag

Började med ett cytologtest. Inte det roligaste man kan göra men väldigt nödvändigt och viktigt. Det var en sån gullig barnmorska som "bjöd" på både blodtryck och livmodersundersökning...så där på köpet liksom. Ja allt såg ju bra ut och nu dröjer det flera år innan man behöver göra sig besväret i stolen igen. 

Sen hade jag så mycket att göra på kontoret att jag jobbade över lunchen. Tur att Anette lockade med mig till Max för att köpa kaffe och mjukglass till förmiddagsfika. Jag fick gjort det jag var tvungen att hinna och lite till så det var bra. Jag hade bjudit på en helt ny sadelbock för halva priset och åkte ner till Kungsbacka för att hämta den och stanna till på Börjes. Jag köpte bara en sadelfilt och ett extra westernbett så jag bara behöver byta tyglarna för att slippa det där jobbiga stångbettet...under 200kr totalt.
När jag ändå var på väg stannade jag till i Kållered och köpte ett par sköna fodrade gummistövlar med innerstrumpa till. Eftersom jag och dottern har samma storlek tyckte jag det var en bra affär, det är ju sällan vi är där samtidigt i lerhagen.

Klockan gick så det blev till att äta middag i sin ensamhet på mc Donald. Inte jättegott men Parmaskinkan i salladen var bättre än väntat. Stannade också till på lager 157 som öppnat bredvid. Alltså jag förstår inte hajpen. Det var ju som vilken tråkig klädaffär som helst. Nåt är det jag inte begriper...åker folk långväga för att köpa vanliga kläder???

Jag begrep helt klart kvällens höjdpunkt. Förskolekväll på universum med Beppe. Så himla bra. Jag vill ta med Beppe hem och plocka fram honom när jag behöver lite inspiration! Riktigt kul också att så många kollegor hakade på! Vi blev sex på huset som gick för tyvärr var platserna slut, det hade säker kommit ännu fler annars. Och alla tyckte det var jättebra också! Världens mest engagerade gäng tror jag. Och min närmsta kollega och jag fick precis samma idé samtidigt så nu är jag super laddad!




tisdag 10 september 2013

Magisk höst

Det är höst, det tror jag. Magisk känns den...idag regnade det lite på oss men på eftermiddagen släppte vi ut barnen i kortbyxor igen. Att det kan vara så här!
 

Efter jobbet satt jag på altanen och läste en stund innan jag åkte till sofia för middag, the och samtal. Det var underbart så klart och rättsom det var såg vi en bil som stannade och två personer som klev ut och tittade på något. När vi kikade ut genom fönstret såg vi den mest fantastiska regnbåge vi sett. Tre bågar och så klara att de gick att ta på. Bilder gör det inte rättvisa men tack vare en panorama app jag har fick jag plats med hela på en bild...


måndag 9 september 2013

Segt i kroppen...

Jo det förstår jag ju varför om jag tänker efter. Jag har inte direkt ont faktiskt men det känns liksom i musklerna och kanske att korsryggen känner grävandet lite väl mycket. Det var skönt att ha lite sovmorgon i morse och börja nio. Jag han ta en dusch i lugn och ro och sen äta frukost innan jobbet. Jag ska träffa Sofia i morgon så idag kallade jag mina kollegor för Sofia hela dagen. Vi hade en skön dag i sommarvärmen och var ute mycket. Det är väl en av de saker jag gillar allra mest med mitt jobb. Och mina fritidssysselsättningar, att man får vara ute mycket. När solen skiner njuter man och när det regnar är jag tacksam att jag tvingas vara ute för det är så mycket skönare att komma in.

Jag gick och längtade till ridningen hela dagen för nu kände jag på mig att det skulle bli så bra. Inget är så förödande som höga förväntningar. T.ex såg vi "silverlining playbooks" i går och mina förväntningar var skyhöga. Tyvärr levererade den max en svag fyra vilket inte är dåligt men jag hade förväntat mig femma plus...Ja ni förstår vad jag menar?

Jag förväntade mig att jag skulle rida på stångbett, enhandsfattning och allt skulle bli som jag tänkt. Ca. femma plus alltså. Idag saknades dock bjudning helt och hållet. Fabian ville bara skritta och vägrade ett fatta högergalopp. Det blev bara vänster hela tiden hur jag än gjorde. Igår var det inga problem men idag gav jag till slut upp och galopperade således bara vänster i uppvärmningen. Fick en fin höger galopp på slutet men det var allt. Ingen form heller. Red en timme mest trav och vi var helt genomsvettiga båda två efter. Det som funkade idag var väl halterna även om jag ser för jäkla rolig ut när jag ska träna det där med fotboll i magen och utflytande stjärt. Inte vackert.



söndag 8 september 2013

Skönt slut i kroppen.

Idag har jag hårdtränat hela dagen. Det började med ridlektion kl 10:00. Första lektionen av tio. Idag var det fokus på min kropp. Jag fick rida skritt, trav och galopp på volten hela tiden nästan. Med Fokus på att svänga utan att röra händerna och att driva utan att klämma hela tiden. Det var jätteroligt att komma igång och vi fick massor av beröm. Fabian för att han var framåt och glad och väldigt lyhörd. Och för att han inte var så fet och i dåligt skick som hon förväntat sig efter sommaruppehållet. Kanske att det där med ridskola på sommaren inte är så dumt ändå. Jag fick beröm för att jag inte viker mig i sidan och för att jag balanserar huvudet mellan axlarna. Och lite för att jag fattar vad hon säger och försöker behålla min kroppskontroll. Därifrån är meningen att vi ska ta oss framåt...

Långsiktigt mål för mig är att rida ett horsemanship mönster på en träningstävling i vår. Den ska innehålla alla gångarter och lite kluriga banor...På stångbett och enhandsfattning!

För att nå dit ska jag rida noggrant och prydligt. Vända för högeraxel istället för att styra och sitta stilla med överlivet och bara driva vart fjärde steg. Låter lättare när man skriver det än det känns att genomföra.

Fabian ska våga möta bettet och gå i avslappnad form. Lite kvickare i benen och med mer energi så att vi har användning för träningen även i dressyren. För att komma dit ska vi träna rollbacks och kvicka övergångar.

Nästa lektion blir redan nästa söndag så det blir till att hårdträna i veckan. Jag ska rida på stångbettet och jobba på att göra halt genom att låta stjärten flyta ut i sadeln. Hihi. Det måste ha varit väldigt roligt att se på den träningen idag.





När jag kom hem var det dags för lunch och sen trädgårdsarbete. Bytte om till mina fina gardengirl byxor för att "jobba" bättre. Eller framför allt vara snygg när jag jobbar... Det blev en hel del gjort faktiskt. Halva köksträdgården är genomgrävd och det som inte var fräscht längre tog jag bort. Jag skördade flera kilo rosenbönor varav några smakar fantastiskt men en hel del har suttit för länge och är bara trådar och bark. Trist... Man kan ju öppna och koka bönan som ligger på insidan som smakar supergott men jag har fått för mig att de är giftiga. Säkert bara nån skröna för med tanke på att jag äter dem varje år och inte dött av det så är de nog tjänlig föda. I varje fall blev det prydligt i landen. Jag åkte upp till stallet och plockade hem lite hästbajs som jag la på bäddarna för att få lite bättre struktur till vårsådden. Det blev lite ogräsrensning här och var så efter fyra timmar är kroppen ganska mör. jag kommer ha träningsvärk i morgon det kan jag lova!