Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 28 december 2013

Lugnet lägger sig...

Tillfälligt i varje fall. Julafton var toppen, juldagsmiddag hos Cias svärföräldrar blev väldigt lyckad. God mat och väldigt trevliga familjemedlemmar. Det känns som om man känt hela bunten i åtminstone halvs livet trots att man träffas för första gången. Det är inte alla människor som lyckas med det. Vi åkte hem ganska tidigt så vi han vila i soffan med en julfilm och lite the. 

Annandag jul var det fest här hos Cia och Brad. Vår lilla familj blev körda på porten ett par timmar så att huset kunde städas och mat kunde lagas utan att vi var i vägen. Vi åkte till Stapelton shoppingmall och hade riktigt trevligt. Jag hittade ett par gympadojor för 35 dollar. Nattis hittade tillslut det enda hon behövde i klädväg(enligt henne själv) ett par mjukisbyxor och fleece pyjamas. Jag köpte en till mig själv med för priset var oemotståndligt. Det kändes som om vi var helt ensamma där. Julpyntat och så stämningsfullt. Där promenerade vi runt i solskenet och ca 14 plusgrader och bara njöt. Jag och nattis gick sen till den mest fantastiska affär vi varit i! Outdoor Word. Wow räcker inte för att beskriva stället. Så stort och bara snygga och praktiska saker för allt vildmarksliv. Inklusive sitta framför brasan i fjällstugan och dricka glüvine på björnfällen. Vi tittade lite på kläder, jag köpte en snygg vår jacka. Mest tittade vi på alla uppstoppade djur och levande fiskar och ankor som simmade omkring i aqvarium och dammar. Så himla coolt att vi måste tillbaka om vi hinner och har råd efter att ha köpt alla hästprylar vi behöver...



Sen var det alltså fest på kvällen. Svensk julfest delux. Alla drack glögg och snaps och åt massor av god svensk julmat.  Det var över 30 pers i huset allt från tremånaders till nittioåring! Herregud vad varmt och trevligt det var och så mycket skratt. Sonen vart lite i gasen för första gången i livet. Nu har han ju fyllt 18 så åtminstone enligt svensk lag är det ok att ta ett par öl. Han skippade snapsen vilket nog bar tur för framemot tiotiden var han väldigt social glad och pratsam med alla på festen inklusive sin mamma som fick så väldigt många kramar och kärleksförklaringar. (Kanske man skulle supa sonen under bordet regelbundet?) hehe nej det ska jag inte göra, vi är ganska så restriktiva med alkohol intaget i familjen så det hoppas vi sonen också kommer vara. Men ett jäkla kul party blev det och ingen mådde dåligt i morse så för mycket blev det inte i varje fall.

Idag tog vi det lugnt. Vädret var om möjligt ännu finare. Jag och Brad tog en promenad med hundarna efter frukost för att hålla igång konditionen. Hemma satt vi en stund i kortärmat på altan och solade innan lunch och sen en tur till Nobels and Barnes, en jätte trevlig bokhandel Mede. Starbucks coffe i samma lokal. Köpte en bok och drack lite choklad kaffe. Hemma tvättade. I lite kläder åt kines mat och tittade på en film. 



Karl har åkt ner till Huston för att träffa sina föräldrar. Jag har inte hört något från honom så jag hoppas verkligen att allt är bra. Jag vet att han inte har något nätverk att tala om i huset men jag hade verkligen hoppats på ett litet mail. Nu kom vi inte överens om att han skulle höra av sig så jag räknar inte riktigt med att han skulle tänka på det själv. Men jag saknar honom redan vilket är konstigt för hemma kan vi gå en vecka utan att egentligen ses...

onsdag 25 december 2013

Julafton

Japp så var årets stora dag här och nu är den slut. Började dagen med en lång härlig promenad med Brad och hundarna medan Cia fixade med mat och annat. Det var väldigt uppfriskande och förvånansvärt att inte höjden har påverkat mig alls den här gången. Vädret är fantastiskt här i Colorado. Fastän det är vinter värmer solen och är det vindstilla är det underbart. 

Vi njöt lite extra av vädret innan gästerna, brands föräldrar Kathy och Rog, kom på jullunch. Inte så att man direkt får julstämning av att sitta på altan och dricka bubbelvin I solen...

Jullunchen var fantastiskt god! Cia hade fixat massor av sill och lax och gjort en skinka som inte alls smakar som julskinka utan mycket bättre. Riktig julskinka finns inte här...köttbullarna var hemmagjorda och prinskorvarna Ikea inköpta och snapsen Direkt från en flygplats nära dig.

Efter maten var vi lite dästa och drack lite kaffe innan vi fixade i ordning dvd för att först titta på lite Kalles julfavoriter för att sen streama Kalles jul på youtube. Därefter blev det julklappsutdelning i två halvlekar med fantastisk skinkstek och potatis gratäng emellan. Alla uppskattade sina julklappar och det kändes som om allt var lagom. Väldig nöjd och glad med min julafton och så verkar alla andra också vara...



tisdag 24 december 2013

Outing


Idag lämnade vi barnen till syrrans svärföräldrar och åkte på utflykt till först Redrocks och sen Golden. Redrocks måste vara ett av världens underverk. Kanske inte riktigt men ett av världens intressantaste naturområden åtminstone. Uppe i bergen där klimatet och erosion format jorden står vackra stenformationer upp ur marken. Där brukar hållas utomhuskonserter varje år som är världsberömda. Vi tittade mest på utsikten. Jag har varit där förr och då tänkte jag att karl nog skulle gilla det stället så det var riktigt riktigt roligt att att åka dit med honom. Solen sken idag med. Det är svinkallt i skuggan men i solen värmer den som en vårdag hemma. 


Efter redrocks åkte vi ner till Golden och åt lunch på Woods pizza, lika gott som jag mindes det. Vi hade lite ont om tid för vi var inbokade på en VIP tour på Coors bryggeri. Mycket trevligt att gå runt och smaka på olika öl. Var faktiskt överraskad av hur gott några av dem var. De flesta jag smakade på var dock inte riktigt i min smak...veteöl med koriander? Pizzasmakande öl med basilika? Ja den var ganska god...bäst var dock ett litet smakprov vi fick i början. En helt nybyggd öl, "det färskaste man druckit" som hon sa. Vanlig Coors banquete mmm... Och batch 19 gottgottigottgott. Resten kunde jag varit utan. 


Tanken var att vi skulle promenera runt i Golden men klockan han bli så mycket att solen började gå ner. Vi bestämde oss för att Åke hem och kommat tillbaka tillsammans med barnen en annan dag, jag tror de skulle uppskatta staden för den är verkligen väldigt mysig och speciell där den ligger vid bergsfoten.





Nu ska vi försöka komma i julstämning med lite god mat och kanske lite glögg efter maten och julmusik. Klapparna är inslagna. Vi firar med lunch på dagen och sen traditionell julklappsutdelning på julafton och sen traditionell juldag hos svärföräldrarna den 25:e. En julfest är planerad den 26:e så vi kommer nog få mer jul än vanligt trots allt.  



söndag 22 december 2013

Solsken


Idag är det footballsunday. Det är så otroligt ointressant för mig att det inte går att beskriva! Egentligen är all sport lika ointressant utöver hästsporten som jag uppskattar att titta på. Kanske mest för att man inte behöver bry sig så mycket om vem som vinner?  Varje eqipage som gör en fin runda förtjänar applåder. Men i football ska man skrika och hoppa och vara på dåligt humör om ens lag förlorar och gott humör om de vinner. Jag skippade alltså eventet fullständigt och tackade nej till en kall öl i ett mörkt rum. 

I stället tog jag och barnen en härligt lång promenad runt området. Solen lyste och det var ganska varmt trots att snön fortfarande låg kvar på marken. Vi promenerade i över en och en halv timme och småpratade om både det ena och det andra. Helt klart en väldigt skön förmiddag. 

Vi förväntade oss att huset skulle vara fullt av folk som drack öl och skrek när vi kom tillbaka men gästerna hade inte dykt upp. Det gick  ganska vilt till ändå...Jag satte mig på altanen men ett glas apelsin och grapefruktsjuice. Här har jag suttit sen dess med ett avbrott från hälsolunch bestående av små korvar i mördeg och chips... Hade säkert matchar ölen om jag nu hade druckit någon. Men med tanke på hur mycket tabletter jag stoppat i mig för att hantera förkylningen ligger jag lågt med alkoholen idag. Vädret är som en varm dag i mars när snön smälter bort och man sitter vindstilla mot en husvägg. Igår frös vi nästan häcken av oss idag njuter vi av att sola. Jag har lånat lite solskyddsfaktor 35 men har en känsla av att jag är illröd i ansiktet ändå. Trots det vägrar jag att lämna min plats i solen, där jag för övrigt plockat av mig intill ullunderkläderna och ändå är varm. Temperaturen är dock bara 4 plus vilket är svårt att tro, känns som 15 i Göteborg....

Det är precis vad jag behöver efter mörkret i Sverige och den långa regniga hösten. Att byta jobb har varit väldigt spännande ,stimulerande och utvecklande men också väldigt ansträngande. Jag hoppas verkligen att det här långa jullovet med bara nöjen och inga måsten kommer fylla på energinivåerna så man orkar hela vårterminen.

Bortsett från förkylningen mår jag väldigt gott här i solen. Imorgon ska vi på heldagsutflykt till Golden och en VIP runda i Coors bryggeri. Då ska det drickas öl och förhoppningsvis njutas av vackert väder närmare bergen.







Hipphurra det är min födelsedag,

Som vi firade lite igår och lite idag...började med frukost och fina presenter från mor och syster från garden girl. Väldigt Väldrigt fina...sen tog vi en tur till praire shopping center där vi köpte sista julklapparna, åt lunch på subway innan vi åkte hem för att klä granen. Drack lite mimosas i väntan  middagen och sen firade jag lite till..

Tyvärr är förkylningen inte bättre utan snarare lite värre idag så jag sitter just nu och längtar efter att få sova en helgnatt utan att vakna me huvudvärk. Snacka om otur men det är bättre att ta elendet direkt medans vi mest njuter av att ta det lugnt hemma. Vovarna leker och busar och leker och är ett gott substitut för katter kanin och ponny. Räknar inte marsvinen för de brukar jag inte gosa med. Men en god päls under handen ett par gånger om dagen är väldigt bra...

Nu behöver vi bara tomten för att allt ska bli perfekt...