Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 27 januari 2012

Ljuvlig dag.

Det är fredag och jag är LEDIG. Inte riktigt ledig för på morgonen satt jag och jobbade klart lite med Movie Maker filmen jag började på igår. Egentligen jobbade jag med programmet eftersom jag ska lära ut det på kursen nästa vecka och jag har aldrig gjort film i Windows Live Movie Maker...bara den gamla och det ser ju inte alls lika dant ut. Jag var ganska nöjd med den nya versionen. Snygga övergångar och text animeringar. Och dessutom hängde sig inte datorn en enda gång! Jag blev väldigt nöjd tillslut och känner att jag kan stå och visa inför hela gruppen och ha lite koll. Jag gjorde en film om hur vi introducerat iPad och starboarden....ser snofsigt ut...

Sen gjorde jag uppgift två i kursen. Det tog lite tid att formulera sig trots allt. Man skulle noggrant beskriva sina förkunskaper...på en halv A4 minst...snarare en och en halv...och då var jag lite ödmjukt återhållsam ;)

Mina kollegor hade stängningsdag idag och vi brukar vara tvungna att vara med i utbyte mot komp tid när det inte behövs vikarier. Fast nu sa jag att jag vill ha min lediga dag samma vecka för att hinna plugga men det fick jag inte. SÅ när mina jobbarkompisar satt på jobbet åkte jag till stallet för att mysa...


Jag älskar vår Ponny extra mycket vissa dagar. Idag var en sådan. Jag red ut en sväng i skogen alldeles själv. Det var kallt och snöigt och Han är inte van vid att gå först och helt ensam. Det märks lite i att man får knacka  meed hälen lite när han vänder sig hemåt och inte vill gå fram men annars är han så trygg och stabil att man får en liten tår i ögat. Det är svårt att tro att det är samma tjej som sitter på. Alldeles lugnt och utan minsta oro i en timme. Sen en kort galopp på Karis Lycka i snön...då var vi glada!

onsdag 25 januari 2012

älskar att komma hem...

Bästa dagen i veckan är onsdag. När jag jobbar sent. Nej det är inte ett machosistiskt drag jag lovar. Bortsett från att onsdagar är mysiga på jobbet. Jag ansvarar för 7 fyraåringar hela förmiddagen inne och ute efter lunch (ganska lugnt och skönt...) Jag hinner både ha samling och aktiviteter, dokumentera och observera...tyvärr hinner jag inte dricka kaffe men jag får ju rast efter lunch...bortsett från att jobbet är roligt är det inte den huvudsakliga anledningen till att jag älskar onsdagar.

Att komma hem! Det är det som gör min dag. Efter 9,5 timmes arbete kommer man in genom dörren där middagen serveras alldeles strax och vinet är upp hällt. Maken är aldrig så fantastiskt snygg som när han lagat pasta med Italiens köttfärssås. Är barnen dessutom tillfälligtvis artiga och rumssäkrade är dagen perfekt. Sen är det ju faktumet att dagen är så förstörd att man inte kan göra något...

Det är så avslappnade på något sätt. Man kan lika gärna glo på TV och skriva blogginlägg. Och lägga sig tidigt förstås. I morgon ska jag jobba på kontoret hela dagen med de trevliga IT-folket. Mycket IT är det nu. Hela dagarna på jobbet iPad och starboard...hela tiden! Gissa vem som vinner popularitetstävlingen där just nu? Gissa vem som säger Nej det är inte din tur än hela dagarna? Gissa vem som har roligt?

tisdag 24 januari 2012

vackert vinter väder

Iskallt visserligen men ändå! Vilket underbart väder. Jag jobbade kort dag idag och var ute en liten stund på förmiddagen. Jag han göra lite roliga saker med barnen först och fick mitt humör boostat av en underbar förälder som bara ville berätta att barnet på morgonen efter en veckas sjukfrånvaro "verkligen hoppades att Annkin var där" eftersom allt var så roligt på Dagis då...och så undrar man ibland varför man envisas med att gå till jobbet i ur och skur.

Egentligen undrar jag inte alls, jag skulle önska att det fanns två dagar varje dag så man kunde hinna att vara på alla jobb hela tiden och ändå hinna vara i stallet varje dag. Fisiken att det är så snålt med tid...



Nattis ville ta med en kompis till stallet och det passade väldigt bra idag eftersom Fabian tappat en sko och hovis inte kommer förrän i morgon. Idag hade vi inte något stalljobb heller utan kuinde borsta och mysa innan det blev en nybörjartur i paddocken och ett varv runt Karis lycka. Nattis han trava lite och ta en liten galopp i pudersnön. Det såg så härligt ut! Jag har hört att det ska snöa på fredag igen så kanske att jag kan få en härlig snögalopp på lilla Fabbe också. Sen kan snöhellvetat faktisk försvinna för jag vill köra transport!

måndag 23 januari 2012

i natt kommer jag sova gott...

Jag är nästan säker på det i varje fall. Jag jobbade över en timme idag eftersom det var sjuk personal på jobbbet. Jag hade ett samtal som jag visste skulle ställa krav på förmåga att "mötas" och kände att det blev så bra man kan förvänta sig. Sen hade jag stallet och åkte direkt dit för att mocka och fixa maten till alla hästarna innan jag tog in dem från hagen. Det var riktigt härligt att få stå där och kasta hästskit och tänka på ingenting ett tag. Sen kom lite folk så då fick jag "kasta lite skit" med dem också och det är ju alltid trevligt. När jag kom hem stod middagen på bordet, Dottern bubblade som en flaska champagne eftersom hon åkt bob hela eftermiddagen med sin kompis och de har sååå barnsligt kul hela tiden. det går inte annat än att vara nöjd då.

Min kurs började idag klockan 10.00. Det gjorde inte jag för jag hade fullt upp med att jobba just då. Sen på rasten när jag började skriva första uppgiften raderade jag mitt inlägg tre gånger innan jag gav upp och gick och lekte mad barnen i stället. Nu på kvällen gick det betydligt bättre. Skriv en A4 om dina förväntningar, din efterenhet av teknik och pedagogisk utveckling...det var ju inte så svårt. Nästa uppgift är att beskriva sina förkunskaper i de olika områdena utförligt...när ska man lära sig något tänker jag...som läste hela första boken i går. Vilka böcker ska man läsa? Får man välja eller måste man läsa alla? Vad ska det hela gå ut på?

Hoppas det blir en spännande kurs:)

söndag 22 januari 2012

ett år sedan...

Mormor dog för ett år sedan, imorgon om jag minns rätt. Igår var vi hos Morfar på Näset och firade hans 97 års dag. Om en vecka flyttar han till Bjöla med utsikt över hamnen, kanske att det kan vara trevligt fram i vår när båtarna kommer i sjön? Fast flytta vill han inte..."Tänk om mormor vetat vad som händer med vårt hem efter alla år..." Jo men tur då att hon slapp detta! Att flytta en sista gång i livet. Det kan inte vara lätt att se det som ett sista äventyr, det förstår man nog. Fast han förstår att han måste för allas skull och mest sin egen även om det känns som om han ska låsas in på livstid. Lite sanning ligger ju i det men inte är man mer inlåst där än han varit i sin stol på näset efter att kroppen sagt sitt? Kanske ser han det så om ett par veckor.

Men Mormors saker är omhändertagna, åtminstone blommorna. Och i trädgården blommar en av hennes favoriter, julrosen...det sista jag pratade med henne om innan hon gick bort. Älskad och saknad...

sover inte...

De sista veckorna har jag kommit in i ett sova oroligt stim. Och jag tycker det blir värre och värre. Det börjar alltid med att jag drömmer mer och mer detaljerade drömmar. Den här gången har det varit Zombieteman. Inte mardrömmar egentligen men det är så tydligt att de vill säga något viktigt och jag kan bara inte förstå...

Jag har ju alltid drömt massor och till och med gått drömtydar kurser och annat. Vissa teman känner jag igen och behöver inte tänka så mycket på. Affärdrömmar tex, då jag går i stora köpcentrum eller småbutiker med massor av saker att välja på och bara plockar och plockar alldeles för mycket saker...Då vet jag att det är dags att välja inriktning och att det är förändringar på gång. Men zombies? hallå?! (jag vet att hjärnan hämtar inspiration till drömmarna i saker man ser eller upplever och att "walking dead" serien är en källa att ösa ur men vad vill hjärnas säga?)

Efter att ha legat vaken i timmar och funderat på lastning och transportkörning i snö, föräldrasamtal på måndag, grönakortet kursen jag inte kommer hinna gå och vilka böcker jag måste hinna läsa under kursen som börjar på måndag...och sen tillbaka till banhoppningen Nattis ska göra nästa söndag OM jag vågar köra transporten...så somnade jag tillslut.

Och drömde att jag kastade mig i havet naken och simmade ut, fram och tillbaka i en basäng innan jag gick ombord på en gammal träskuta...och låste in mig på toaletten...inte direkt sammanhängande på något sätt:)

Jag skulle vilja ha en knapp att stänga av hjärnan på. Jag är inte dummare än att jag förstår att jag är lite stressad över att jag tagit på mig lite för mycket den här terminen, att 135% arbetstid inte är riktigt normalt att hinna med och samtidigt vara avslappnad.

Idag ska jag börja läsa en av böckerna som verkar väldigt spännande, "varför pedagogisk dokumentation" och sen ta en promenad i snön. Hoppas hjärnan slappnar av när den får komma igång. För jag blir lite stressad av att kursplatsen öppnar i morgon klockan 10.00 när jag egentligen bara har tid att plugga på helgerna.