Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 14 april 2012

En regnig förmiddag

Jag vaknade tidigt, innan klockan ringde faktiskt och gick upp och gjorde frukost...Hela familjen var vakna vid halv tio och åt frukost samtidigt...kors i taket! Det regnade tyvärr ganska i härdigt så vi bestämde att åka till stallet senare på eftermiddagen. Jag passade på att skriva uppsats.

Jag har nu skrivit halva. Det har tagit lite tid, mycket med att fixa layout och annat...lite innehåll...Nej det är inte riktigt sant men det är svårt att sammanfatta tre böcker, läroplan och mina egna tankar på ca 3 A4 sidor framför allt när jag har tänkt så alldeles väldigt på det här med pedagogisk dokumentation i flera år nu...
Det blir väldigt snyggt i publisher det måste jag säga. det är därför extra svårt att vara säker på att innehållet är relevant. Och sen ska man ju följa uppgiftens riktlinjer också. Men jag vet inte jag, hoppas man får vara personlig när man skriver en artikel.

När jag väl kommit igång med att skriva så är det svårt att slita sig. Tillslut kom solen fram och det var dags att åka till stallet. Hoppning stod på schemat idag. Nattis behöver träna sitt självförtroende och sin balans. Jag hade läst om en gymnastik övning som hjälper hästen att komma rätt. Först la jag ut fyra bommar på marken med 5 meters mellanrum. Efter att ha sett att avståndet var perfekt både i trav och galopp höjde vi upp dem först varannan, sen alla på liggande sockerbitar Ca 20 cm. Efter att ha galopperat flera gånger på olika sätt tog jag bort en bom och höjde den sista i serien, först till 40 och sen 50. Han hoppade perfekt så Nattis ville höja. Sista språnget blev ett perfekt språng på 60 cm:) Hon var väldigt nöjd med dagen så det är jag med.

Sen kom man hem sent och ska laga mat och egentligen fortsätta skriva. Fast nu kommer jag in på avsnitt två, om portfoliometodik och just nu kommer jag inte i håg vad det stod i boken som jag förövrigt läste på flygplanet och på Frankfurts flygplats något jetlaggad. Tror jag måste ta och friska upp minnet innan jag ger mig i kast med detta. Jag har ju en hel vecka kvar...

fredag 13 april 2012

Fredag den 13:e

Överlag en helt vanlig dag alltså fast jag är ledig hela dagen. Härligt. I förmiddags var jag först hos Frissan och blev väldigt nöjd. Därefter åkte vi till Kungälv för att få fixat mina sommar däck till transporten, jag hade nämligen fått två olika storlekar på dem och fick vänta ända tills idag för att de skulle fixa detta. (Otur) Det kostade mig inget mer än resan och för att göra resan värd att åka tog jag med Nattis till tre hästar.

Min plan var att se om det fanns ett begagnat täcke storlek 135 i bra kvalitet och köpa cavaletti stöd. De har varit slut varje gång jag tittat efter dem tyvärr. När vi kom dit såg jag att de hade kvar och bra pris var det också. Vi tog en sväng och kollade men inga täcken. En fin Jacka för 50 kronor hittade vi men den var väl orsaken till att cavaletti stöden var slut när vi skulle betala. Kunden innan tog dem framför näsan och det var de sista! Oj vad snopet.

Men så är det ibland. Vi käkade lunch på Mc Donalds innan vi gick till coop för att åtminstone köpa förvaringsboxar och tillhörande burkar för att ha kraftfodret i. Naturligtvis var vår storlek slut...På Claes Olson hittade jag en annan sort som jag köpte, gick tillbaka in i coop med för att se om burkarna passade i...Det gjorde de inte (så klart) utan tillbaka till Claes och lämna tillbaka...

Det är fredag den 13:e säger Nattis då...vi borde åka hem för det är ingen idé. Vi åker hem (utan incidenter)
Vi klär om och åker till var sitt stall...solen skiner så jag tar mina vår ridbyxor, de andra är lite varma nu...Nattis säger att det börjar nog regna när du rider mamma...Jag borde ha lyssnat. Men inte...jag vill ta fram bommar och koner och göra en liten bana och Fabbe blir så glad så glad att slippa dressyren. Vi travar och galopperar. Till och med byten över bommar sätter vi idag:) Men lyckan är kort....himlen öppnar sig och släpper ut regn och hagelskurar och innan jag har suttit av och plockat undan alla bommar är vi båda genom dränkta. Har jag extra kläder att byta om till? Nej de ligger hemma i tvätten (så klart) Får låna ett par gamla regnbyxor för att inte frysa ihjäl när jag ska till PRK.

När jag ska släppa ut Fabbe går jag förbi Cool som helt oprovocerat lyfter ett bakben och kickar till mig på knät!!! Men va fan! Tur i oturen har jag för han träffar strax under så jag tror jag klarar mig med ett litet blåmärke...Mindre tur var det på PRK där en liten två åring blir sparkad av Nibell (en korv som bits där fram och sparkar där bak) Det har bara varit en tidsfråga innan den olyckan inträffade för hon sparkar nästan alltid om någon är bakom...Två ambulanser kom berättade Nattis. Pojken hade gråtit så jag hoppas verkligen att det inte blev några allvarliga skador. När jag hörde detta tog jag mig hem och har beslutat att inte göra något av allvarlig karaktär resten av dagen... Inte för att jag tror på otursdagar men varför utmana ödet?

torsdag 12 april 2012

magmuskler?

Vart är de när man behöver dem? Musklerna alltså. De sista gångerna jag har ridit har magmusklerna blivit alldeles matta av ansträngning. Kanske har jag plötsligt börjat rida på ett annat sätt? Hoppas i varje fall att det blir ett synligt resultat av de ansträngningarna innan bikinin åker på. Idag var vädret underbart igen så jag åkte till stallet direkt efter jobbet. Naturligtvis var Fabbe smutsig men det går förvånansvärt fort att borsta ändå.

Jag tyckte att ridningen gick jätte bra idag. Pigg och framåt och glad. Jag tycker till och med att han går lite gran i form rätt som det är och idag var det mer i form än ur...fast sen inbillar jag mig kanske? Jag får ringa Amy och fråga om hon kan komma snart...

Det var härligt oavsett men sen kom jag på att jag hade lite mer att göra av jobb grejor...Det värsta med att kumna styra sin tid är att jag plötsligt har suttit till klockan tio på kvällen med saker som visserligen måste göras men hade jag haft en tid att gå hem så hade jag avslutat dem och gått hem.... Nu har jag i varje fall skickat ut sista inbjudan till kursen, en lunch anmälan för examinations dagen, och en anmälningsblankett för nästa års digital kompetens. Det känns bra. Kvar att göra till nästa vecka är en enkät för utvärdering och möjligen att skriva färdigt en uppsats. Idag började jag mentalt skriva på en projekt rapport för IT projektet i sävedalen också....jag borde gå och sova varför gör jag inte det?

onsdag 11 april 2012

pusselbitar

Idag föll några på plats. Pusselbitar alltså. Inte tillräckligt för att man ska se hela bilden men så många att jag känner ett visst mått lycka.

Det regnade och regnade men när jag klev ut från jobbet halv nio på kvällen luktade det VÅR. Regnvåt asfalt, blommor och något annat odefinierbart som bara gör mig lycklig. Jag var tvungen att stå en stund och lyssna på kvällsfåglarna och lukta innan jag kunde gå in.
Då föll min blick på några blommor jag försökte gräva upp i mormors trädgård i söndags men inte hunnit/orkat plantera ännu. Hyacinten fick jag inte med löken upp på så jag tog in den och satte den i en vas så nu sprids det vår/juldoft i huset. Den lilla ängeln som står och luktar på den var också mormors och jag fylls av tacksamhet över allt fint jag har i livet och har haft som nu finns kvar i hjärtat.

Så det där var väl ett nästan lite nyandligt inlägg? Det är det första och kanske sista....känner mig inte sådär fin på insidan egentligen att jag har massa fina visdoms ord att dela med mig av :)

Idag fick jag ett par riktigt bra stunder i livet så kanske är det ren och skär gudomlig inspiration? (eller inte)

Kvällen avslutades med workshop i iPad. Endast fyra deltagare i dag och utöver att vi delade erfarenheter och jag tipsade om appar blev det ett informellt och mycket givande pedagogiskt möte av nästan överkvalitet! Känner mig riktigt upp rymd över att den typen av möte kan ge alla så mycket i så olika karaktär. Allt från pedagogisk dokumentation till förhållningssätt om IT och vardagsarbete i allmänhet...GRYMT roligt och trist att jag nog inte får in sådant i de % jag har att jobba med nästa termin. Fick också ett nytt avtal att skriva på för resten av terminen där det står att jag jobbar 25% av en 85% tjänst men jag gör 60% + 25%= 85 inte samma sak eller hur? Min tjänst är 100% men jag är tjänstledig 15...tänker jag konstigt nu kanske men jag tror att 25% är 10 timmar i veckan och att 25% av en 85% är mindre och alltså får jag för lite betalt? Matte är som sagt inte min starkaste sida..

Jag hade ett jättetrevligt möte med Chefen idag och insåg varför jag inte känner mig så sugen på de jobb jag tittat på. Vi hade verkligen roligt och jag är så sugen på att fortsätta med de frågor vi arbetat med i området...inget annat gör mig lika sugen faktiskt. Grymt bra stöd från Henne kände jag i dag vilket gjorde att jag bestämde mig för att åtminstone jobba kvar till januari då vår gemensamma kurs är slut och kanske längre beroende på om jag kan få lite andra uppdrag vid sidan även framöver, det hade ju varit kul om jag kunde få åtminstone 25% Digitalutveckling igen i framtiden... Det känns grymt skönt att den pusselbiten föll på plats, nu känner jag att jag kan ta i tu med den där artikeln och kanske skriva den riktigt bra. Nu vet jag nämligen vad jag ska göra med den och har fått ett syfte...Hurra

tisdag 10 april 2012

regn och rusk...

Hela tiden bara regnar det både ute och inne. I huvudet regnar tankarna som spöregn...och utomhus är det riktigt aprilväder. Inte kunde man tro att veckan skulle bli sån här. Visst är det typiskt. Den här veckan då vi har Fabian hela veckan för oss själva. I lördags var det ju verkligen härligt även om det var lite kallt men efter det! 

Söndagen var i och för sig väldigt fin men d¨å red Nattis ensam med en kompis för jag körde släp-kärra till Näset och till Lerum. Det var min uppgift för dagen. Eftersom Nacken omöjliggör tunga lyft får man bidra med det man har, en drag krok. Vi skulle ha tagit transporten egentligen och den hade nog gått lika bra utrymmesmässigt i varje fall. Men så bestämde vi att det var skönt att få gjort hustömningarna så snart det gick. Köra släp är ingen konst...backa släp är desto klurigare men eftersom jag är en jämställd kvinna får maken sitta bredvid när jag kör.  Det är mest för att jag vill använda varje tillfälle till att träna jag kan hitta. Det är ju inte riktigt samma sak som en transport men när jag backade 20-30 meter rakt bak på en smal gångväg för att sedan svänga 90 grader med endast en liten incident att "vad fan gör jag" så kände jag mig hyfsat stolt över mig själv... Det går inte perfekt men jag är i varje fall inte rädd för att försöka!

Dagen efter kom alltså regnet så jag var ganska glad att vi flyttat dagen innan för det hade varit betydligt jobbigare att göra det i hällregn. I stället fick jag rida i stormbyar och regn....55 minuter dressyr i paddocken. Man kan ju säga att förväntningarna från oss båda var låga. Jag tänkte att mitt enda krav var att han skulle gå fram och inte backa och gå i sidled för att komma undan blåsten. Det gick riktigt bra och efter ett tag var vi i riktigt fin form så regn kanske inte är så dumt trots allt, han får lite extra motor då. Han vill väll komma hem den stackaren;) Idag fortsatte regnet men jag slapp rida. I stället fick jag promenera...vet inte om det var jag som van den dealen. Fast en timme och en kvart i blöt terräng, upp och ner för backar, över stockar i forsar, genom blåbärsris och vilse in i vattendränkt mossa ger väldigt mycket motion. I skogen regnar det dessutom inte lika hårt och vinden kommer inte åt...Såg en prins också men den ville inte kyssas.

Jag kämpar på med min artikel om pedagogisk dokumentation. Idag har jag fixat layout och lagt in ett par bilder, samma som sist med andra ord. Jag skrev väl ytterligare ett stycke också men framför allt skrev jag om de jag skrivit innan. Det blir inte bra, jag är inte nöjd och jag är verkligen inte fokuserad. I morgon ska jag sitta och arbeta med en annan IT-uppgift med Chefen som skulle ha varit klar för länge sedan och jag borde börja fixa med en bra presentation av IT-projektet i Sävedalen...Nej jag kan lugnt säga att jag tagit mig vatten över huvudet och får simma som fan i år.

Mitt upp i detta ska man då fundera på om man ska byta jobb eller inte. Chefen tipsade om ett jobb som verkar kul men krävande och jag har inte ens hälften av de kvalifikationer som efterfrågas. Hade det varit för fem år sedan hade jag bara gått dit och gjort utan att tänka på det och kommit undan med det. Nu funderar jag på om jag överhuvudtaget har energi över att skriva en ansökan? Skriva CV? skojar du jag kan inte ens författa en enkel artikel på 2000 ord. Ta sig i kragen är lättare sagt än gjort...