Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 17 december 2011

Härliga hästdagar

Idag red jag alltså sista lektionen på Råda. Kanske kommer jag tillbaka i vår när nacken inte gör så ont. Jag fick Ned som jag bett om och red så satans bra att jag nästan fick lite hybris...Nåväl det krävs inte så mycket för det...man är ju inte bortskämd med det perfekta ridpasset direkt;) Men jag var så nöjd och glad och har faktiskt inte ridit så bra på väldigt länge och det kändes verkligen som att komma hem när jag satt upp....de andra hästarna brallade runt en hel del men inte vi...vi jobbade bara perfekt hela tiden. Lite sorgligt var det men kul att sista gången blev så bra.


Efter Råda fick jag övertala Dottern om att åka och rida. jag vet inte om hon bara är trött eller om hon blev lite skrämd i går. Hon var i varje fall inte sugen på att rida...När vi kom till stallet hängde jag upp lite julpynt ovanför boxen och Pysslade lite med en kopp glögg i handen. Vi blev erbjudna att följa med på en liten utflykt vilket vi tackade ja till. Idag har vi alltså lastat Fabian ensam i transporten för första gången och åkt till delsjön. Kebbis åkte med Cool innan så det var tre ponnys och fyra ryttare. Jag gick med fabbe i grimskaft och Dottern red först. Sen ville vi trava lite så då fick jag raca uppför branta backar med en pigg och mysig ponny. Det var så härligt!!! Vi var ute och red runt Bertillsons stuga och det var så perfekt ridväder...även om Dottern satt och frös en del för vi var ju inte helt välklädda för ändamålet...

fredag 16 december 2011

iPad lek hela dagen...

Jag måste säga att jag är väldigt impad av iPad...just nu sitter jag alltså och skriver på lånepaddan. Jag har mest lekt hela dagen. inte riktigt om jag ska vara helt ärlig. Jag valde att gå upp tidigt och åka upp till Fabbe eftersom jag lyckats med att boka in ett möte mitt på dagen och Dottern skulle rida lite tidigare...det är inte lätt att få till det i live i bland.

Jag var väldigt nöjd med detta kan jag avslöja. Inte klockan halv åtta när klockan ringde kanske för då var jag allt annat än nöjd. Men när jag tittade ut och såg att mörkret gav med sig såg jag också att både regn och vind var borta! Och när kaffet var urdrucket känndes planen att rida tidigt som en bra plan.Det var det, bortsett från att jag hade lite brottom både före och efter. Fabbe var helt lysande trevlig idag och det kändes som om vi var ett team helt och hållet. Jag börjar luta åt att Edet kanske trotts allt maktlös var ok att hyra honom ett år till om inte rätt ponny mirakulöst uppenbarar sig till rätt pris? Dottern vill ju absolut ha en egen ponny men det får hon kanske vänta på?

Jag satt och lekte medd en app som jag glömt namnet på. Man gör kollats super enkelt men kan inte skriva text till. Kanske kan man använda det till något?

Kollade precis hur det ser ut och inser att stavprogrammet inte direkt hjälper;)
Men det är verkligen för många fel för att jag ska orka kväsa om...och inte kom min bild med heller...

Dottern skulle hoppa i stora ridhuset idag. Jag skulle titta på hade jag tänkt med innan jag satte mig hjälpte jag till med stallets nya söta ponny som skulle tömköras. När jag väl kom in hade hon ramlat av tre gånger och skulle precis byts ponny. Hon red nästan hela passet innan hon fick yrsel och satt av. Trodde hon fått hjärnskakning men troligen var det en kombination av spänning och att hon skippat lunchen i skolan och åkt direkt till stallets....skönt att slippa sjukhus besök. Överraskande ringde hennes tidmätare lite senare för att höra hur det gått! Fantastiskt måste jag säga som minns hur det var att åka av och skada nacken för några år sedan...ny era på ridklubben har definitivt börjat

torsdag 15 december 2011

Ohh så det går

Hejsan hoppsan vilken rolig dag det blev idag. Jag hade tänkt att rida lektion men så öppnade jag ögonen och såg att det regnade och blåste ute...Va? En sån överraskning. Det blev inget stallbesök alls idag för tiden tog liksom slut.

Jag var på en väldigt trevlig förskola på morgonen och såg massa små, små barn och massor av fantastiska  småbarns pedagoger! Jag tror faktiskt aldrig jag sett så trevliga samtal med små barn... Det var ju faktiskt väldigt inspirerande.

Sen var jag förbi pressbyrån och köpte ett iTunes presentkort till mig själv. Sen var det bara att starta upp sitt lilla konto och ladda Appar. Så nu är man då en av de där andra...Ipad användare alltså. Sonen har fått i läxa att leta pedagogiska appar till barnen, gissa om det var en uppgift han tog på största allvar...Nyss såg jag honom springa runt och samla pengar i nåt spel som inte alls kvalar in under pedagogiska appar...Nu kan jag alltså leka hela julen och sätta upp det på arbetstid! Så roligt.

Jag var förbi mitt jobb också hela eftermiddagen för att installera vår nya starboard och sätta in laddarna till datorerna i datorkassaskåpet. Jag kom som sagt inte hem förrän det var sent och det kommer vara väldigt svårt att inte jobba i kväll:)

onsdag 14 december 2011

nya utmaningar...

Så nu är det snart ledigt. Det är väldigt bra för jag måste verkligen vila upp mig lite.Och ladda inför vårterminens utmaningar. Jag ska verkligen satsa stenhårt på egen utveckling, eller som min chef sa "se till att hålla mig anställningsbar" Bra ord verkligen. Jag ska se till att jag får lite verifierad kunskap på det jag egentligen redan kan. Och kanske lära mig något nytt när jag ändå håller på.

1.Jag har kommit in och tackat ja till en kurs vid Umeå universitet på 15 Poäng. Studie takt är halvfart. Låt mig se det blir 85+50= 135% arbetstakt under våren. Jo nu får man ju prioritera tänker jag...och sa till Chefen att jag inte ska jobba över och ta några uppdrag som går utanför min arbetstid. Inte gå på de Teampilot möten som ligger på torsdagar och fredagar utan plugga då.

2.Sen var det ju den där gruppen som jag ville vara med i om pedagogisk dokumentation via Unikum eller någon annan resurs. Ja det är ju inte så många möten.

3.Och Idag frågade hon om jag ville gå en kurs med henne. IT i utbildningen för chefer och nyckelpersoner. Det måste jag tänka på sa jag och tänkte i 30 sekunder innan jag kom fram till att det går nog...fast då får jag helt vara utan teampilot uppdraget under våren. Det blir nog jättebra!

4.Sen ska jag ju bara vara projektledare för ett litet litet "många nollor" projekt under 2012 också...jo men se där...nya utmaningar

Igår kom min favorit "man som inte är min Make" till förskolan med en IPAD i lånejulklapp. Idag kom en annan ny favorit man med en stor Starboard...Julafton tidigt helt enkelt. Barnen är eld och lågor och fröken kommer nog inte vara ledig hela julen som hon tänkt...hihi det är kul att jobba ibland :)

tisdag 13 december 2011

ännu blötare...

Det är inte möjligt!  Men alldeles sant...Om möjligt är det blötare i dag än i går...eller också är det jag som blev blötare. Hur man än vänder och vrider på det kan jag inte säga att jag lyckades med att få jul/Lucia stämning under dagen. Kanske ett kort tag i morse när vi serverade skinksmörgås till barn och föräldrar och njöt av barnens skönsång. Det blev en riktigt trevlig start på dagen och allt flöt på som man hoppas att det ska. Klockan nio var föräldrarna ur dörren och efter viss diskussion med Kollegorna som helst ville gå ut när det var uppehåll för att slippa barnens våta kläder på eftermiddagen beslöt vi (jag) att det skulle bli julpysssel inne som planerat...Vad är lite regn menar jag? Så det innebar ju att jag frivilligt och med stort leende stod ute i ösregnet en timme innan jag åkte till stallet.

 Väl på plats insåg jag att det fortfarande regnade och vår leråker/hage inte inbjuder till någonting...inte vill man stövla igenom och hämta Ponnys i varje fall...fast det gör man ju.
Sen var det ju Lucia och har man bestämt sig för att fira detta så har man! Så Ponnyn ikäddes hela julstassen, på med regnkläder tomteluva och allt...och så vada upp genom hagen och simma in i paddocken. naturligtvis måste det storma också. Lite regn känns ju riktigt lockande men när det dessutom är orkanbyar från söder...(eller väster eller vart det nu kommer i från). Vi uthärdade nästan 25 minuter skritt- och travuppvärmning innan vi gav upp... Fabbe hade i varje fall inte svårt för att ta lite stöd på tygeln och böja in nacken....typ mellan fram knäna för att slippa undan vinden i öronen...Snälla rara Ponny som tappert kämpar på. Vi hittade en liten 20 meters sträcka där jag kunde rida i lite lä....på en liten åtta. Men kom man utanför lyfte vi nästan från marken. Nej inte det bästa ridväder...Jag hade dessutom glömt min säkerhets väst. Tänk vilken tur att ponnyn inte är rädd eller busig!

På den goda sidan är att jag kunde sjunga alla julsånger så högt jag kunde.Det var ju knappast någon ute som kunde höra...Och väl tillbaka i stallet var det väldigt mysigt att putsa sadel och dricka varm choklad. Jag är ganska så nöjd med dagen trots vädret men nu är det skönt att vara inne och dricka glögg så man blir riktigt varm igen.

måndag 12 december 2011

blött...

Det är så otroligt blött överallt. Nu ska ni inte missförstå, jag vill inte alls att det ska frysa på just än....det är väldigt skönt att det går att gå i sanden.Men idag var det en sjö in i padocken och regnet hällde ner utan "mercy".  Dottern hade åkt till stallet själv och mockat alla boxar innan jag kom, sopat och tagit fram allt som behövdes utan Ponnyn som vägrade gå in...han vägrade det mesta idag faktiskt men hon jobbade på bra. Jag stod i regnet och tittade på och tyckte väldigt synd om mig själv. Ja ja det är ju min hobby som Maken säger när jag gnyr...

Idag har vi ägnat hela dagen åt att färdigställa Lucia firandet som vi ska ha på jobbet i morgon...skinka och vörtbröd och frukost kaffe...tio sånger och tomteluvor. Efter att ha klarat av den årliga strapatsen tänker jag ligga på soffan och gulla med barnen resten av tiden innan jag ska vara julledig.

I går lovade jag Dottern att jag skulle rida på tisdag så hon kunde fira Lucia med en kompis. Det är ju ok. Fast jag såg på vädret att det ska bli storm och regn igen. Jag saknar snön trots allt, det trodde jag inte att jag skulle säga efter fjolårets snövinter.  Fast när jag såg Dottern kämpa på på Fabian som gick med huvudet tjurigt mot vind och regn tyckte jag synd om henne...klart Mamma ska ta hand om ponnyn imorgon...och fundera på varför i hela fridens namn man sysslar emd sådant här? Kallas det friskvård? Galet är vad det är...

söndag 11 december 2011

snart snart...

Det är snart JUL...och det ända som saknas är en gran. Och kanske någon liten julklapp. Och kanske julgodis...skinka. köttbullar, ett besök på nån trevlig julmarknad, mer julshopping, pynt av stall, fest på jobbet, födelsedagsfirande och en himla massa tomtar...sen är det klart!

Igår hade jag ett litet selektivt utbud av damer här. Det blev heminlagd sill och julsnaps ( herre gud vad stor flaskan är....den kommer hålla minst till nästa jul och midsommar 2013...) Måste säga att receptet på julkyckling blev mer än godkänt. Hittade det på nätet när jag sökte på jul+kyckling. Vi hade väldigt trevligt ända fram till efter ett då alla bara var tvungna att sova.

Jag var ju inte på Råda på morgonen utan sov fram till 11! Kanske tur för jag hade ovanligt trevligt en lördag kväll. Massör Maggan fick misshandla rygg slutet och lasra nacken extra länge i fredags och vi kom överens om att låta ryggen vila ett par dar för att se om det kunde hjälpa. Jag vet inte jag men det var skönt med sovmorgon.

Nu ska jag iväg med lilla Mamsen och gå på julmarknad och köra henne till diverse affärer för inköp till syster lilla. Mamsens ögon är inte vad de borde så bilkörning ligger nere tills hon kollat upp varför. Och då får jag ju en bra anledning att komma ut ur huset. Maken håller just nu på att slå in en julklapp till syster som ska med i kappsäcken och jag börjar bli liiite stressad. Varför ska han alltid göra saker i sista sekund? Som Sonen? Och Dottern...ocjh Kanske undertecknad...lite familjesymptonomt? Hahaha