Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 8 juni 2013

Ännu en lördag

                          
Vi skulle pratat med polisen idag men det blev inget av det...satt och väntade en timme och pratade om lite av varje med maken. Hans mamma har skadat sin höftled igen och måste opereras. Det måste vara väldigt jobbigt att bo så långt bort från sin föräldrar när de blir gamla och kanske sjuka. Inte direkt att hoppa in i ett privatflyg och dra till Texas så där utan att blinka... Så vi satt och pratade om det och hur det kommer sig att allt måste vara så jobbigt i livet på en gång. Och väntade...men sen orkade vi inte vänta längre. Karl skulle grilla med fotoklubben i Lerum och jag ska på tjejträff om en stund.

Det blev sista trail passet i paddocken den här terminen. Jag gjorde en blandad bana och red alla övningar vi lärt oss plus att jag hittade på en egen. Den egna går ut på att lägga i från sig något (telefonen)  en sockerbit, ca 50 cm hög och sen rida ett varv och så plocka upp den igen. Det är ganska långt ner till sockerbiten så hästen måste stå precis rätt och stå still medan man hänger ner på sidan och tar det man ska hämta. Fabian var ju jätteduktig förstås;) 
Det var lite varmt idag och jag är hemskt nöjd med att äntligen ha plockat av mig skyddsvästen. Om inte annat tycker jag att min sits plötsligt är riktigt bra! Kanske att sadeln gör sitt och kanske att Jill skulle säga att det är lite för dressyrkorrekt men jag tycker det ser bra ut... Och Fabian gick ju i jättebra form på slutet som vanligt men det fick jag inga bra bilder på. Snart kommer det bli annat på kort här för efter nästa lördag är det två månaders hästfritt.

Nu njuter jag av att det är lördag kväll och att solen fortfarande lyser. Hela maj och hittills i juni har vädret varit helt otroligt bra. Jag hävdar att även vintern var fin. De sista veckorna tärde dock och den kalla våren men det var ju torrt och soligt även om det var kallt... Men nu är det alltså varmt och väldigt skönt. Min äng är otroligt fin. Maken gillar inte blommorna i men jag tycker de har en speciell charm eller vad tycker ni?







fredag 7 juni 2013

fredagsfredag

En riktig fredag. Faktiskt en klämfredag som ägnats åt att utföra arbete. Först åt jag frukost innan jag rensade ogräs i köksträdgården. Jag hade bytt skift så jag började inte jobba förrän halv tio. Dagen blev långsam. 8 barn på plats och mest sortering av bilder i datorn inför avslutning av terminen. Massor som ska i papperskorgen och lite som ska sparas i molnet. När jag kom hem rensade jag sista landet så nu ser köksträdgården ut som ett skolexempel. Känns bra...

I går var det stalldag och hjälpa mamma dag. Det blev riktigt trevligt allt ihop. Vi köpte blommor till mamma och Jonte rensade hennes häck. Sen åkte jag och Nattis till stallet. Hon skulle hoppa för Sanna igen, den här gången på Fabian. Jag skulle mocka och fixa mat. Nu bestämde vi att hästarna skulle få gå ute så förhoppningsvis var det sista mockningsdagen för mig:)

Hoppningen var nog den bästa det här året. Kanske kan man säga att dottern har viss talang för det där och modern totalt talanglös? för skillnaden på gårdagens hoppning för Sanna var enorm... Tror jag ska vara väldigt nöjd med att ha bytt "ryttarkarriär". Efter hoppningen grillade vi och vi lyckades till och med locka dit Maken för lite grill och socialt samspel. Han hade nog inte jätteroligt men vi är glada att han kom med:)

Nu är det bara ett par riddagar kvar för nästa vecka ska Fabian få semester innan han ska hem till Ranchen och jobba hela sommaren. Det förtjänar han efter gårdagens insats...







Stallgänget på Brase


onsdag 5 juni 2013

Hejsan onsdagsfredag...

Imorgon är det ledigt. Tack och lov för antingen är jag på väg att bli rejält dålig eller så håller mitt psyke på att kollapsa. Jag vet inte vad jag föredrar...eventuellt kan ju magproblemen bero på inre stress, sån har jag ju känt av senaste tiden. Jag glömmer av saker jag borde göra, ringa min nya chef och kolla ett par datum jag blivit tillfrågad om jag kan workshoppa iPad tex. Hade varit kul men jag kan inte ens tänka att det kommer en augusti, just nu tänker jag bara på om vi kommer överleva sommaren utan att få stryk alternativt bryta ihop mentalt av oro för ovanstående stryk som aldrig kommer.

I måndags skulle jag varit och gjort ett cytologtest på gyn men det glömde jag helt bort. Får be om ursäkt och be dem ta ett prov nästa preventivmedelbesök. Jag har en känsla av att jag bokat en och annan sak så om jag inte dyker upp till ett möte med just dig så ha lite förståelse för den här kvinnan är inte helt på banan just nu.

Dessutom skulle Nattis rida på prk idag så jag hade två hästar att rida. Började med ett pass trail med Fabian på en dryg timme. Gick sådär idag bara. Det blåste så konorna flög runt i paddocken och sanden kom i ögonen. Litet spänt men hästen hoppade inte en enda gång även om han spanade på träden som anfaller ovanifrån vid sidan om paddocken. Direkt efter det var det bara att slänga in Fabian och ge betfor och sen hämta HerrMan för en skritttur i skogen. Övertalade Rebecka om att följa med. Polle är lite tittig ibland och jag tänkte att rida ut själv i storm kanske är att utmana ödet. Det gick bra trots blåsten men man märker att de blir spända. Idag tog vi ett antal mindre frivilliga galoppsteg och sidohopp, om i fall att golfare kan vara farliga eller om knakande grenar under hovarna är ormar som bitts. Han är ju hyfsat lydig i varje fall och stannar utan att man behöver ta tag i honom. Skönt med sällskap var det i varje fall och Cool är alltid cool...

Efter två timmar i sadeln borde det kännas i musklerna men det är mest i halsen och magen. Tror inte det är träningsvärk tyvärr.

I morgon är det fullspäckat schema. Först mamsens trädgård, sen mocka och fodra stallet innan Nattis ska hoppträna kl 16. Har lovat att försöka mig på ett par hinder bara för att visa mig på styva linan igen. Sen är det vårfest i stallet, grillning med stallgänget på Tuva,nej Brase ska det stå.

Naturligtvis jobbar jag på fredag och åkte på sena passet. Lördag är det tjejträff och söndag är det kompis med till stallet. Jag är inte säker att jag håller till sommaren om jag dessutom ska ha koll på vart barnen är 100% av tiden och misstänka alla bilar som kör på vår gata... Tur man har jobbet att gå till så man får vila lite ibland...

Någon vet hur man tar det lugnt i trädgården i varje fall...
      

måndag 3 juni 2013

Njut av sommaren nu!

Jag försöker...i morse var det lätt. Fick sovmorgon till åtta och var i stallet vid nio. Vi tränade vidare på att hitta en bra form och att Fabian ska acceptera bettet. Lite kul övningar i värmen. Det måste ha varit över 20 grader redan då. Halva paddocken ligger i skugga så jag skrittar fram och tillbaka och gör mycket där. Idag gjorde vi en labyrint, vända runt inom fyrkanten, rollbacks i alla gångarter. Massor av galopp, skänkelvikningar mm. Sista stunden stod vi stilla i halt och väntade på den perfekta eftergiften. Den kom och gick kan man säga men vid flera tillfällen stod han alldeles avslappnad med nacken i rätt position. Sen var han ju tvungen att kasta lite emellan men jag var väldigt nöjd med ridpasset.

Lunchen var inte fel den heller. På altanen, grillad (uppvärms) sirlion från i lördags...inget vin dock vilken kanske var tur för i veckan har jag nog överskridit min ranson, lite bara...men snart kommer slappedagarna så då är det väl bäst att redan nu börja dra in på inkomsterna så att de rättas efter utkomsten eller vad man nu ska säga. Annars får det bli som min kära vän Miriam brukar hota  med, att jag får stå i vassen hela sommaren. Fast nu har jag köpt ny bikini! På Ullared. Har inte provat den än men tar liksom föregivet att jag kommer vara skitsnygg i den. Förra året gjorde jag samma sak men insåg vid första provtillfället (som kom i början av sommaren och väldigt plötsligt) att den var av väldigt lite tyg, och väldigt väldigt orange och rosa. Inget fel på det, men kanske hade passad bäst på en lätt sommarbrun, slät och ohårig kropp? Av någon mysko anledning har jag långa hårstrån långt ner på lårens insida. Men de som sitter där strax ovanför knäna måste ju vara benbehåring och inte det där andra? Skriver inte det ordet här då man inte vet vem som söker på såna ord därute i världen... Tänk om någon skriver K....hår och så dyker min blogg upp? Ja inte för att kopplingen inte är relevant men kanske inte så smickrande.

Årets bikini är motsatsen tror jag. Svart med ben och blommig överdel. Kan inte misslyckas tror jag. Förhoppningsvis för när det väl är dags att prova den är det säkert bara tio minuter innan jag behöver kasta mig i vattnet och då hinns varken brunutansol eller stubbfräsning med.

Ja nu vet ni hur jag ser ut. Synd att jag inte riktigt har den självinsikten utan på allvar tror att jag är 25 och färgad. Och nej det kommer inte komma någon bild på dagens outfit som ungdomarna säger...

Vi ska hjälpa Thea att hitta en ponny att hyra! Jättekul, då kommer Nattis och Thea att vara i stallet tillsammans varje vecka. Jag och Nattis kommer kanske att kunna rida ut tillsammans och kanske Thea och hennes mamma kan rida tillsammans. Eller jag och Anki ? Gud vad roligt! Och roligast är att de har bett mig hjälpa till och provrida...jag älskar att provrida det är så grymt roligt att rida olika hästar.
      

söndag 2 juni 2013

trött på tråkigheter!

Så nu får det vara nog med att skriva om elände och hur jäkligt allt är. Nu ska jag försöka formulera ett positivt inlägg. Snart kommer min älskade syster hem! D är bara tre veckor kvar och de första dagarna kommer hon inte att få slita sig i första taget! Alla andra som vill umgås, ställ er på KÖ!!! Som jag längtar just nu. Och framför allt när det är som jobb...nej just det POSITIV....Vi åt god mat idag....till exempel.

Det händer ju massa roliga saker i livet också men det är svårt att riktigt ta till sig och njuta av det. Jag har till exempel pratat med massa kompisar som jag inte talar så ofta med under senaste veckan. Det är kul och man behöver ju älta lite. Jag är inte helt bekväm med att skriva här så en hel del utelämnar jag. Tex var min son bor för tillfället och hur länge han ska vara där till exempel. Eller om polisen hör av sig eller inte...såna saker tänker jag att jag kanske inte vågar skriva om. Inte för att jag tror att idioterna kan läsa eller för den delen orkar bry sig om en tantblogg...nu är jag där igen och skriver om det tråkiga! Sluta nu Annkin berätta något kul istället.

Fina fina Fabian
Hästar det är kul. Red min andra westernlektion idag och hade verkligen lika kul idag som sist. Man ser ju inte bättre ut i sadeln för att man byter utrustning men LEENDET det ser jag inte så ofta på mig själv. Jill tyckte vi hade tränat på bra och jag får behålla sadeln tills jag lämnar Fabian om två veckor för ryggen var så mycket bättre. Kanske kan jag köpa den eller så hittar jag en annan. Här kommer i varje fall bildbevis på att jag fortfarande kan skratta och ha roligt trots alla tråkigheter sista veckan! Jag är lyckligt lottad som har en sån här bästa kompis att tanka lycka hos när det behövs...