Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 4 april 2014

Äntligen fredag

Idag hade jag min första öppning på jobbet det här läsåret. Jag fick ställa klockan på fem och tackade stillsamt mitt schema som ger hyfsade morgontider i vanliga fall. Jag är onekligen inte någon morgon peson. Men när man väl druckit sitt kaffe och kommer iväg är det ju uthärdligt. Det dröjde innan barnen kom och sen var det planeringsdag så hela förmiddagen var jag ute och njöt i solen. Jag kan inte minnas att jag varit med om en sån tidig vår! Det är bara fjärde april och redan har hasseln gjort mig allergisk och sälgen lycklig (för vem kan motstå videung?)  Tack vare att jag började tidigt slutade jag också tidigt. Efter jobbet åkte jag till stallet och städade ur skåp och fixade så boxen är fin och i ordning för Manolito. Tänk vad smutsigt det blir i krubba och vattenkopp... Det blir en väldigt massa saker att hålla reda på men vi får ha Manolitos saker i skåpet och Fabians på logen för vi har redan fått hem massor av saker som ska sorteras på plats. Ett drygt jobb faktiskt... 

Skönt nog kommer Fabian att kunna gå ute snart hela dygnet så vi slipper åka till vallda för att träffa vår pålle på helgen. Idag tog det nästan en timme ner för det var så mycket trafik. Men det är det värt.  

Efter stallet gick kvällen väldigt fort. Vi kom hem fixade det sista i stallet och lagade lite mat. Sen såg vi gamle of thrones och surade lite över avsnittets vändning. Sov gott alla.

onsdag 2 april 2014

Sista hoppträningen med Fabbe

Om två veckor räknar vi med att kunna ta med Manolito på hoppträning i Alingsås. Så idag var sista gången vi tog med Fabian. Lastningen på hemmaplan gick förträffligt och de första kilometrarna verkade även transporten fungera. Fast sen talade bilen om att blinkers ett slutat fungera och väl framme i Alingsås funkade blinkers men inte bromsljuset. Inte heller innebelysningen verkade vilja vara med, då. Sen när vi åkte hem började den dock fungera när Fabian var halvvägs på transporten vilket inte gjorde det lättare att lasta ombord honom...discobelysning ger visst inte trygga hästar. Alltså lite besviken. Och sen fick Sanna lasta honom för oss vilket tog en kvart för plötsligt hade han glömt hur man gjorde. 

Själva hoppträningen gick onekligen bättre vilket var riktigt roligt med tanke på att det nog blev nån sorts hoppfinal för dem. Fabian var framåt och hoppvillig och tog några riktigt fina språng på hela 80cm. Inte jätte svåra linjer idag men en utmanande studsserie och några s-svängar utmanade. Fabian är verkligen trevlig när man är ute sådär. Lugn och fin och trygg... Idag lät dottern  mig skritta av medan hon bar hinder! Mycket uppskattat på sett och vis men att sitta i hoppsadel med kortkorta läder, utan ridskor i jeans...och så vill ungen att man ska öva på att stå o tvåpunkt. Det brännde i låren efter fem minuter så nu är jag än mer imponerad av ungarna som fixar 1.5 timmes lektion.

För övrigt var dagen väldigt trevlig. Jag jobbade på kontoret med Anette och fick gjort en hel del. Tex fixat en diplombeställning och diskuterat framtiden och beställt lunch. Det lät inte så mycket när man skrev det men det tog sin lilla tid. Nej nu ska jag släcka lampan tror jag och försöka ta igen lite förlorad sömn. Jag är väldigt trött och misstänker att det är årets pollen allergi som slagit till för jag är lite tät och kliig i ögonen också. Så nu provar jag lite allergimedicin på inrådan av en god vän. Hoppas det hjälper...


måndag 31 mars 2014

Nästan sommarvärme...

Ganska skönt är det att njuta av vädret såna här dagar. Jag tog med mig fem barn på jakt efter vårtecken. Vi fotade blommor, sol och barn som hoppar hage. Min tanke var ju att benämna vårblommorna men vem är jag att avgöra vad som är ett vårtecken? In i skogen kom vi och när vi gick förbi stallet frågade ett barn var hästarna var så då gick vi bort till hagen och matade Fabian med morötter och de modigaste vågade borsta lite på honom också. Snällare ponny får man leta efter! Nosade lite på den men stod alldeles stilla och lät sig klappas. Och han är världens sötaste också med sin fina långa man... Undrar om Manolito kommer kunna konkurrera om mitt hjärta? 

Efter utflykten gjorde vi allsång ett iPad memory och sen var dagen slut. Jag åkte tillbaka till stallet och sadlade för lite lösgörande arbete. Omgående gick han i fin form och jobbade på trots att han blir svett i sin långa päls. Örjan som lagar nin transport ringde och sa att den var klar så jag avrundade passet efter 40 minuter för att hinna hämta den innan han stängde. 2000 kronor fattigare börjar jag undra hur det ska gå med ekonomin. Dessutom insåg jag art min ponny är jätteförvånad så det är ytterligare 7150 om året som ska betalas och då är självrisken nästan 3000! Det blir nudlar framöver tror jag.

Nej man ska inte klaga. Jo lite. Jag har ett skavsår på häcken precis där trosan slutar. Kanske lite mer info än de flesta vill ha men ni som rider vet hur illa det är! Man ska vara noga i val av underkläder när man sitter till häst och funktion är klart avgörande. Inte för att min byrålåda har då mycket annat att erbjuda. Men det är skönt att inte rida på några dagar.

söndag 30 mars 2014

Långsamt farväl...


I snart tre år har Fabian varit vår ponny. I alla väder och alla tillfällen har han varit en pålitlig kompis som alltid ställer upp. Mnja...kanske inta alltid, man får ju driva en hel del under protest ibland. Men ändå. Vad vi älskar denna ponny. Igår skickade jag tillslut och mycket motvilligt iväg ett brev till Björn och tackade för den här tiden. Fick tillbaka ett jättefint meddelande som värmer i hjärtat, han skrev:

Tack för Din återkoppling.

Fabian har haft en bra tillvaro hos Er - inte bara att stallet var fint - utan han har alltid kommit tillbaka i mycket gott skick
och jag kan bara återgälda med ett tack för den tid som varit.

Lycka till med den nya hästen! 

Vad glad man blir av sådan återkoppling från en hästuthyrare. Jag hoppas att någon snäll människa ska ta hand om vår pärla framöver på allra bästa sätt så han får ett fortsatt njutbart liv. Försöker övertala min tränare att hyra honom till sin verksamhet där han hade haft det perfekt! Men som sagt det ligger utanför mina händer tyvärr. 

Jag red ett jättekul trailpass i morse med en box, fyra slalommarkörer och två hinderstöd att försöka  backa  och ta sig igenom som en grind...börjar utan lina för att få in rörelsen... Fabian var fantastiskt go och trevlig, gick i fin form och lyssnade riktigt riktigt bra. Jag är så stolt över den gamle kraken.

Vi åkte sen direkt ner till Vallda  och Nattis red Manolito. Första gången på sin alldeles egenägda ponny i hela livet. Det är lite svårt att känna att jag äger den när den inte står i mitt stall men vi är mycket tacksamma att den får stå kvar tills gräset börjat gro så Fabian kan få gå på lösdrift och Manolito komma hem. 

Manne kallas han men jag vet inte jag om det är vacker nog för vår ponny. Fast Fabbe är ju inte så fint det heller. Nåväl han hade inte gått på ett par dagar så vi var lite oroliga att han skulle vara jätte laddad men det var han inte. Vi hämtade in från hagen och borstade länge. Jag hade tagit med min westernsadel för att prova hur den satt. Föreställ dig en fyraåring i pappas kostym. Så ungefär...lite stor alltså så det blir att sälja världens finaste och bekvämaste sadel och köpa ny. Nån som behöver en westernsadel för bred häst med lite manke? Prisidé 4500kr vilket är vad jag gav för den...

Ridningen gick bra. Det tar ett tag för Nattis att hitta knapparna men hon får honom i fin form och ganska så stabil efter en liten stund. Med lite lektioner kommer det bli toppen tror jag. Är lite mer orolig för hur det blir med min ridning för jag har helt glömt hur man gör. Han var faktiskt inte så på trots vilan, kanske att det strålande sommarvädret gör sitt till? Det känns som en väldigt trygg och stabil liten ponny i varje fall så det är jag glad för. Det där som jag sa om att det kan gå fort såg vi inte till i dag.

Vi fick med oss massor av utrustning hem idag så nu är altanen full med smutsiga hästtäcken av olika sorter och annat smått och gott! 

Gårdagen ägnades också i stall och den en mycket trevlig övernattningsmiddag hos Emma. Vi satt ute en stund med lite bubbel och njöt av vårkvällen. Det är inte klokt att det bara är slutet av mars! 

Här kommer lite bilder på vår fina  Manolito, såklart...vi måste ju dela underverket!