Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 30 mars 2014

Långsamt farväl...


I snart tre år har Fabian varit vår ponny. I alla väder och alla tillfällen har han varit en pålitlig kompis som alltid ställer upp. Mnja...kanske inta alltid, man får ju driva en hel del under protest ibland. Men ändå. Vad vi älskar denna ponny. Igår skickade jag tillslut och mycket motvilligt iväg ett brev till Björn och tackade för den här tiden. Fick tillbaka ett jättefint meddelande som värmer i hjärtat, han skrev:

Tack för Din återkoppling.

Fabian har haft en bra tillvaro hos Er - inte bara att stallet var fint - utan han har alltid kommit tillbaka i mycket gott skick
och jag kan bara återgälda med ett tack för den tid som varit.

Lycka till med den nya hästen! 

Vad glad man blir av sådan återkoppling från en hästuthyrare. Jag hoppas att någon snäll människa ska ta hand om vår pärla framöver på allra bästa sätt så han får ett fortsatt njutbart liv. Försöker övertala min tränare att hyra honom till sin verksamhet där han hade haft det perfekt! Men som sagt det ligger utanför mina händer tyvärr. 

Jag red ett jättekul trailpass i morse med en box, fyra slalommarkörer och två hinderstöd att försöka  backa  och ta sig igenom som en grind...börjar utan lina för att få in rörelsen... Fabian var fantastiskt go och trevlig, gick i fin form och lyssnade riktigt riktigt bra. Jag är så stolt över den gamle kraken.

Vi åkte sen direkt ner till Vallda  och Nattis red Manolito. Första gången på sin alldeles egenägda ponny i hela livet. Det är lite svårt att känna att jag äger den när den inte står i mitt stall men vi är mycket tacksamma att den får stå kvar tills gräset börjat gro så Fabian kan få gå på lösdrift och Manolito komma hem. 

Manne kallas han men jag vet inte jag om det är vacker nog för vår ponny. Fast Fabbe är ju inte så fint det heller. Nåväl han hade inte gått på ett par dagar så vi var lite oroliga att han skulle vara jätte laddad men det var han inte. Vi hämtade in från hagen och borstade länge. Jag hade tagit med min westernsadel för att prova hur den satt. Föreställ dig en fyraåring i pappas kostym. Så ungefär...lite stor alltså så det blir att sälja världens finaste och bekvämaste sadel och köpa ny. Nån som behöver en westernsadel för bred häst med lite manke? Prisidé 4500kr vilket är vad jag gav för den...

Ridningen gick bra. Det tar ett tag för Nattis att hitta knapparna men hon får honom i fin form och ganska så stabil efter en liten stund. Med lite lektioner kommer det bli toppen tror jag. Är lite mer orolig för hur det blir med min ridning för jag har helt glömt hur man gör. Han var faktiskt inte så på trots vilan, kanske att det strålande sommarvädret gör sitt till? Det känns som en väldigt trygg och stabil liten ponny i varje fall så det är jag glad för. Det där som jag sa om att det kan gå fort såg vi inte till i dag.

Vi fick med oss massor av utrustning hem idag så nu är altanen full med smutsiga hästtäcken av olika sorter och annat smått och gott! 

Gårdagen ägnades också i stall och den en mycket trevlig övernattningsmiddag hos Emma. Vi satt ute en stund med lite bubbel och njöt av vårkvällen. Det är inte klokt att det bara är slutet av mars! 

Här kommer lite bilder på vår fina  Manolito, såklart...vi måste ju dela underverket!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar