Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

måndag 25 mars 2013

Packad igen

Det är värst vad man är packad hela tiden nu för tiden. Den här gången lite i sista minuten. Fast det är ju som vanligt med mig. Vart är resväskan? Vad behöver man ha med sig. Om man tar den lilla Resväskan och inte handlar går det bra. Annars inte. Bröllop ska man på i Manchester ungefär. Det ska bli väldigt trevligt både att gå på fest och klä upp sig lite och att kusinen äntligen ska få till det men en perfekt fru. Och så kommer syster dit också så det blir fest på alla sätt.

Jag borde ha förberett mig tidigare men i morse skulle Fabian skos. Och Mats fick en kurs i lastning under tiden för Nattis och Thea ska tävla på fredag när jag är bortrest. Det gick fint, han var en naturbegåvning i transport hackning om det nu inte var nybörjar tur. Fabian fick ett pass NH i paddocken innan Nina kom och hon var väldigt nöjd. Fabian stod nämligen helt still utan att vara otålig hela skoningen idag vilket han inte brukar göra. Så det är nya planen...

Jag jobbade naturligtvis sent också så när klockan var en bit efter sju började jag packa för England. Stor risk att man glömmer det mesta. En dag kvar innan ledigheten nu då. Det är härligt med vår!

söndag 24 mars 2013

livet é gott...

Slutet på veckan har varit något utöver det vanliga. I torsdags var det sista kursträffen för årets digitalare. Det var en bra men intensiv träff för jag hade så mycket spännande att visa. Nu har jag bara nätverken kvar att ansvara för och två examinations tillfällen. I år har jag haft ett avhopp det är allt. Jag tror det är bästa resultatet hittills. Jag träffade oväntat min chef efter kursen som pratade en stund och plötsligt gav rejält med cred för mitt arbete med att sprida IT kompetensen i vårt område! Det värmde hela hjärtat och gjorde min helg. Det är verkligen inte ofta jag får positiv feedback från någon annan än mig själv. Det är tur att jag är ganska bra på att vara generös mot mig själv och faktiskt vågar säga till mig att det där gjorde du bra Annkin.

På fredag hade jag tagit kompledigt och klockan halv elva kom Lovisa hit. Vi åt lite frukost innan vi åkte in på stan och lyxade till det. Först shoppade vi lite smått men efter en timme var vi sugna på lunch. Det blev Chevré sallad och rödvin på SOHO. En hel flaska till lunch faktiskt och vi satt och tittade på folk och bara njöt. Lite senare kom Miriam och Karin och vi fortsatte in i restaurangdelen efter en öl i baren. God middag och mer dryck innan vi tog oss hem till mig och fortsatte kvällen. På morgonen satt vi länge och åt frukost innan Lovisa fick åka vidare. Jag skulle också vidare.

Lördagen ägnades först i FÖRENINGSLIVETS baksida. Vi hade ansvar för ridklubbens kafféverksamhet och sålde mackor och fika till alla lördagsryttare. Utöver att vi skulle stå där och göra mackor och vara glada fick jag också storstäda köket för det var så grisigt att jag aldrig sett något liknande. Fyra timmar blev det totalt innan jag åkte och handlade mat.

Vi firade Earth Hour som vanligt men i år var inte Maken hemma. Istället hade jag bjudit hit Mamsen, Sonen och hans gulliga Flickvän. Allt mat var ekologisk men eftersom Flickvännen är lite matkräsen fick det bli Ekologiskt (svindyrt) kött från gröna gårdar. Till detta rostade rotfrukter och kokt ekologisk potatis (ej King Edvard) Ekologiskt vin så klart och till efterätt Jordgubbar och vaniljglass. Det var inte helt gratis kan jag säga för allt från steksmör till grädde och smågodiset var kravmärkt. Men kul är det att göra lite miljökoncept av det hela. Och även om jag fattar att världen inte räddas för att jag släcker lampan en timme om året så tycker jag att det är viktigt att ta ställning. Framför allt att visa barnen att man inte bara kan blunda och hoppas!

Idag har jag hunnit göra ett Bröllopskort, plantera tomatfrön och åka till stallet i solskenet. vi träffade Camilla, Jonathan och Tyra för en och en halvtimmes promenad i skogen. Eller mer rättvisande på grusvägen...som går att galoppera på till Dotterns och Fabians stora lycka. Det var nog härligt att få stäcka ut i vårens första galopp! Och inte helt onyttigt för Mamman att promenera i ganska hög hastighet bakom för det har ju blivit lite vin mat och sång i helgen!




Så skönt när livet é gott!