Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 6 maj 2015

Om mitt jobb...

Nu ska jag skriva en halv sida om mitt jobb bara för att dottern säger att hon bara tycker jag ska skriva om hästar. Jag älskar ju nu mitt jobb lite mer än jag älskar hästar, vilket för vissa familjemedlemmar låter helt absurt. Idag var jag tex tvungen att stanna på jobbet på väg till kontoret och då bankar en liten sötnos på fönstret och hoppar upp och ner och skriker mitt namn! Alltså hur många möts av stående ovationer när de kommer till jobbet? Helt klart värt...

Jag hade hunnit till tandläkaren innan jag började jobba så jag var verkligen uppe i ottan. Tänderna fick fina omdömen tack och lov så jag behöver inte komma tillbaka på ett år. (djup suck av lättnad) dessutom har jag bokat lunch för examinationsdagen på slottet och hjälpt en tjej få igång sin starboard. Allt innan lunch. Efter lunch förberedda jag dagens workshop i iPad som var den sista jag ska hålla. Nästa vecka ska jag avsluta mitt uppdrag som utvecklingsledare i kommunen, göra nån form av utvärdering och sammanfattning av fem års uppdrag. Onsdagen där efter är sista dagen då de sista deltagarna får sina diplom och därefter kommer jag gå in i barngrupp och som lite stöd utanför fram till sommaren. Nu känns det ganska skönt, när man ska sluta me något är det lika bra att sluta på nåt sätt.

Det var ungefär en halv sida. Stallet idag blev överraskande roligt faktiskt. Äntligen kan jag skriva något positiv och berätta om nåt som inte är samma som dagen innan. Maria skulle rida lektion i paddocken för någon som hette Lisa. Vi har hört talas om henne och spontant skickade vi i väg ett sms och frågade om hon kunde ta en halvlektion extra och det kunde hon.

Vädret gick snabbt från uppehåll till ösregn och blåst, de absolut sämsta förutsättningarna för att rida Manolito i vanliga fall och nu när det busats mer än lovligt till och från var det ju otur. Osannolikt nog tog batteriet slut i min telefon och Nattis minne var fullt så det finns bara en kort snutt från framridnignen. Fast det blir väl sådär bra att filma i spöregn ändå. 

Nu var Manne bara lite busig och bara ibland. Han skötte sig så fint att man blir alldeles förvånad. Och Lisa tycker Manne var en jättetrevlig ponny! Han fick så mycket beröm både för sin bjudning, arbetsvillighet och personlighet. Dessutom hade han fina gångarter med kvicka bakben, rakriktad och med takt och schvung...och när Nattis hittade honom efter lite övningar var jan faktiskt otroligt fin. Tror aldrig jag sett henne rida honom så bra förut faktiskt. Hon fick också mycket beröm för sin hand och fina sits. Lisa undrade lite var hon lärt sig rida om detta var vår första ponny eftersom det syntes att hon kunde rida, på riktigt...Manne kan gå riktigt långt i dressyren sa hon också så nu dansar dottern fram på moln och är inte alls längre ledsen om det inte blir en hoppkarriär.

Jag var mest förvånad över att han skötte sig utan att busa trots att han blev lämnad två gånger i paddocken och vädret var som det var. Det blev ganska mycket trav och bra övningar men ET var först i slutet det syntes att han var trött. I morgon får det bli en stilla skritt tur ut på hårt underlag och sen vil på fredag. Nu känns det ändå som om han är på gång tillbaka och för första gången på ett halvår kände jag att vi gjort ett bra hästköp. Konvalescenstiden har gjort gott för både honom och Nattis i varje fall.







söndag 3 maj 2015

Aktiv helg

Ja den här helgen kan jag inte säga att jag inte gjort nåt i alla fall. Jag har dessutom gjort saker som inte nödvändigtvis haft med hästar att göra, bara...och det som haft med hästar att göra har varit trevligt och mysigt och inte alls jobbigt. Det var första maj i fredags då och jag kände inte att mina protester alls skulle ge frukt och dessutom vill jag mest förändra tidsstrukturen på dygnet så jag avstod förstamajtåget, i år igen...istället lyckades jag ha en skön dag i stallet och fick en liten skogspromenad med hästarna. Längre än vi gått tidigare och lite backigt. På kvällen träffade jag några kollegor och tog en bit mat och några öl innan jag åkte hem i precis lagom tid. Somnade tungt och vaknade yr. Yrseln Ville inte ge sig på hela dagen faktiskt så jag misstänker att det kanske är bihålorna som spökar. Har galet ont i ryggen också och drabbats härom dagen av rossel i lungsäckarna så jag har säkert även lunginflammation. 

Men lördagen blev fin ändå. Först upp till Manne och provade att tömköra honom. Vi har gjort det fyra gånger innan och han har haft lite svårt att förstå vad jag vill att han ska göra. Vi har inte vågat prova igen sen han blev skadad då jag varit rädd att han ska busa iväg och skada sig igen. Nu när han får busa lite om han vill tyckte vi det var läge att prova. Manne var jätteduktig och skötte sig fint hela tiden både i trav och skritt. Kanske lite spänd i formen och småbusig i övergångarna men jag var väldigt nöjd efter. Jag var också och hjälpe Camilla och Jonathan med att lära sig tömköra. Det gick också jättebra. 

Avslutade den dagen med att träffa mina goa alpkollegor från senaste uppdraget för att utvärdera och gå igenom uppdragen över en öl eller fyra och pizza på Safir. Vi hade verkligen vansinnigt trevligt och när jag promenerade hem på kvällen och njöt av kylig vårluft och dimma kände jag mig riktigt galet upprymd och lycklig. Stannade och tittade på kalvarna som precis kommit ut på grönbete och de galopperade runt i hagen i mörkret. Våren är löftesrik och full av hopp och längtan... 

Idag har jag hunnit både trädgårdera, handla växter i Mölnlycke, fika med mamma och plantera föregående plantor. I stallet fixade jag hagen medan Nattis red fram i paddocken, första gången helt ensam och på en pålitligt pålle. Hagen blev något större men inte så stor den kan bli. Manne skötte sig och skrittade över lite bommar och travade över en också. Efter skrittade hon av på grusvägen och betade lite innan vi tog in hästarna och åkte hem. 

Faktiskt en helt underbar och aktiv helg med många goda möten som förgyller livet lite extra.