Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

söndag 8 december 2013

Juljuljul





December är verkligen en månad full med massor av saker. Julsaker främst för det är ingen hejd på hur mycket prylar det finns med julanknytning. Jag älskar julen. Det finns folk som blir lite stressade och uppjagade bara man säger ordet jul och genast börjar de tala om Kanarieöarna. Jag har aldrig förstått den kopplingen men så är jag kanske inte alltid den skarpaste kniven i lådan. Fast jag förstår ju precis vad de menar, jag bara vägrar ta in innebörden. 

Riktig jul kräver absolut ingenting mer än förmåga att sitta stilla, tända ett ljus och dricka glögg. Därutöver kan man om man vill piffa till lite i livet. Tex öppna en ask pepparkakor och en tub ädelost. Själv Gillar jag ju själva piffet...glitter, dofter, pyssel. Vackert inslagna paket, innehållet är av underordnad betydelse...julmusik såklart och snö. Finns det ingen snö kan man kompensera med att se på snörika julfilmer. Jag gillar däremot INTE att städa huset innan man hänger upp pyntet och i ärlighetens namn händer det att jag mest sopar undan smutsen som syns. Fönster putsas aldrig i vårt hus och när jag säger aldrig menar jag det...eller lite i varje fall.

Sen kan jag alla knep som finns för att lura folk att tro att man lagt så mycket tid på att piffa! Jag avslöjar mig alltid mest för att jag tänker att en del människor skulle bli lite lyckligare om de vågade sänka kraven lite på sig själva och bara lita på att ingen jävel bryr sig om lite skit i hörnen (hellre det än ett rent helvete!) 

Men det finns ett par saker som måste göras fullt ut och med äkta inlevelse. Stallpynt till exempel. Idag gjorde vi stallet riktigt julfint. Det enda som saknades var julmusiken. Nästan alla i stallet var med och pyntade och drack glögg. Det var lika trevligt som vanligt och det finns nog inte ett ställe jag trivs bättre än i stallet i Öjersjö. Människor och hästar och allt däremellan.  Det är varmt och kärleksfullt.

Jag var väldigt nöjd med resultatet men Fabian tycker nog mest att han borde få ÄTA nu när godiset är på plats. Och själva utstyrseln han får på sig i december är inte helt till hans belåtenhet men jag vill tänka att det mer är regnet än renhornen som gör att han ser så ledsen ut.

Jag följde med flickorna på en skritt tur i skogen för att fota lite men det var regnigt och tungt. Fabian tog sig en yster galopp och alla var mer än nöjda med dagen.

Nu väntas harrypotter och laktrispipor för det förtjänar jag...