Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 17 mars 2012

Mountaintrip

Äntligen!!!

En bild på bergen! Som jag försökt att fånga dem på bild den här veckan...I går åkte jag och Cia till Evergreen, en liten liten stad långt uppe i bergen. Vi hade hyrt en stuga vid Bear creek och på vägen åkte vi först förbi Redrock som dels har namn efter de röda klipporna men eftersom det dessutom är en amfieteater där man ger rock konserter tror jag att det kan finnas en viss tvetydighet i det namnet . Det var verkligen en upplevelse. Det är svårt att beskriva och bilder ger inte någon rättvisa alls. Vi gick runt en stund och sen åt vi lunch med massor av vatten för höjdskillnaden är ganska stor. Jag hade tur tror jag för det enda jag märkte av var att konditionen var något sämre än vanligt och att hjärtat arbetar även i vila. Vi fortsatte mot Evergreen genom bergsmassiven, äntligen fick jag alltså uppleva dem...De är större än man tror. Det var en väldigt läcker tur faktiskt, jag tog massor av bilder genom bilrutan för vägen var smal och väldigt slingrande så det var inte riktigt läge att stanna.
Väl framme i Bear creek var vi glatt överraskade! Solen låg på så det var ungefär 20 grader vilket känns betydligt varmare. Trots detta låg isen kvar runt forsen och i skogen! Vi tog ett par öl i godan ro och satt och njöt av att bara sitta i vildmarken. Fast sen promenerade vi in till staden Evergreen på en stor väg så då var det inte så mycket vildmark trots allt. På Hem vägen i kolmörktet då vi fick använda mobiltelefonen som ficklampa för att se vägen hade den onekligen återfått sitt skimmer av vildmark! Tänk om det kommit en björn? 




Innan dess hade vi dock fått i oss en picher av fat tire, god hamburgare och ytterligare någon öl (det fanns alltså ett skäl till att vi valde att promenera hem i nattsvarta mörkret)
Dagen ägnades först åt Buffalo Bill och utsikten från hans grav. Efter som Cias gps visade oss en något annorlunda väg dit har vi också haft världens äventyr på vägen...grusväg med branta stup rakt över berget. Liiite läskigt att titta ner och att inte få köra. Efter lite foto ops på berget blev det tillslut Golden med Pizza på Woodys och öl på Goldens näst största bryggeri (coors är störst) som i stort sett var ett liten hus på en sidogata med en lucka att köpa öl ur!
Bortsett från att jag inte kunde sova överhuvudtaget i vår stuga i natt har det varit en perfekt lillsemester. Jag har inte haft problem med höjden mer än när jag skulle sova. Hjärtat måste arbeta lite hårdare efter som syre halten är så låg. vi var ändå bara på drygt 7500 feet så jag kan bara tänka hur jobbigt det är om man kommer högre upp. Först när jag la mig och insåg att jag skulle ha hög puls hela natten började jag inse problemet...försöka sova när man är ute och joggar? Tillslut somnade jag väl framåt femtiden...och vid sex vaknade Cia och började röra sig i huset...Gissa vem som sover gott inatt?







torsdag 15 mars 2012

bara en liten vecka

Tiden går fort när man har roligt. Det stämmer verkligen...nu är det bara en liten vecka tills jag är hemma igen och jag kan inte säga att jag direkt längtar. Det har varit grymt skönt att vara ledig från jobbet, har inte ens kollat min mail en enda gång (det kan bli väldigt spännande) Funderar på om jag ska skicka iväg att mail så jag kan få tag på en vikarie tills begravningen.

Stackars syster har fått ännu en begravning att gå på här i USA då en av familjens goda vänner gick bort härrom dagen. Det går betydligt fortare att bli begravd här så redan på lördag ska de dit. Jag har fått en playdate med en av Cias vänner här som jag inte har träffat ännu. Vi ska gå och köpa underkläder tillsammans...väldigt bra:)

Nu ska vi iväg till Evergreen för en systerövernattning. Hoppas på att få se en hel del berg och kanske till och med få ett kort på dem Det har jag försökt nu i en vecka men inte alls lyckats med. Det närmsta jag har kommit var genom ett bilfönster i farten...Detta trots tappra försök att hitta ställen att stanna på:)

I går var vi ute en heldag med Cias svärföräldrar och extra farfar. Vi var i Boulder, eller rättare sagt på ett museum och på en the fabrik i staden, vi var aldrig inne i själva stadskärnan. Lite som i Fort Collins fast nyktert.

       Celestial Teafactory                                                        Leanin tree museum

tisdag 13 mars 2012

Håller ställningarna

Vi jobbar på ganska bra med att hålla ställningarna. Cia bokade en biljett  så hon kommer hem till begravningen. Begravning? Helt overkligt på något vis att det är det jag kommer komma hem till om en och en halv vecka. Men just nu finns det inte mycket annat att göra än att fortsätta semestra.

I går var vi på Cias fovorit shopping center Orchad. Kanske att det är pubben som lockar? Cheky Munk...mmm goda burgare och väldigt god öl. Som tur var shoppade vi kläder på Ross innan för där hade jag kunnat köpa med mig väl mycket kläder annars. Nu landade jag på 80 dollar för fina jeans, och fyra tröjor och ett Ipad fodral.( nej jag har ingen ipad men när jag skaffar en ska jag ha den i det)  Efter lunchen blev det ett kort stopp i en klädaffär till och sen till charming charlie...och liite shopping till:) kom hem ganska så rik trots allt.

Idag har Farfar Wayne visat mig runt på seniorcenter där vi åt lunch innan vi skulle ut en sväng och se på området.


Det blev lite sightseeing i staden och alla hus han och familjen bott i (förutom the farm Som han växte upp på) Vi tittade på bondgårdsdjuren som ser lite annorlunda ut än hemma i svedala...

Vi körde förbi ett stort hus med sadelmakare och hästmat, varför inte stanna en kort sväng? Jag tror vi var där inne i en timme eller till och med mer. Farfar Wayne kände visst hela affären så medan de stod och pratade hittade jag massor av spännande saker. Engels ridning är TRÅKIGT!!! jag tror jag ska börja med western i stället. Sadlarna är som soffor med fotstöd. tränsen är handarbetade med mönster i skinnet, till och med betten är smycken. Och då ska vi inte tala om hur mycket blingbling ryttarna har på sig!!! Snacka om att det smutsiga stall livet lyser med sin frånvaro. Jo jag syndade förstås och köpte mig ett par riktigt mjuka handarbetade tyglar i läder två ska man ha en i varje hand. Inte alls dyrt om man tänker på handarbetet i dem men inte riktigt Hööks pris om man säger :)

Efter den lilla shoppingrundan åkte vi hem och jag fick en liten stund i solen med en öl, eller om det var två? Det var nästan 20 grader i skuggan idag. Alltså väldigt väldigt varmt. Här kan man ju gå i T-shirt när det är åtta grader så 20 år som en stekhet juli dag hemma. Jag tror det är luft fuktigheten som gör det eller bristen på den.

Vi avslutade kvällen på en trevlig western restaurang, Dubbel Tree. God mat och väldigt unik inredning...
I morgon ska vi till Golden. Jag hoppas det är vacker där och mycket att titta på. Lite öl blir det nog tror jag för vi ska till second largest brewery:)

söndag 11 mars 2012

Tråkiga nyheter

Helt plötsligt och oväntat tog Morfar sitt sista andetag i förrgår. Kära Morfar, så får man inte göra. Jag och Cia skulle ju köpa nåt roligt till Dig när jag var här och nu finns DU inte mer. Jag är så otroligt glad och tacksam att jag han komma och hälsa på i nya lägenheten innan jag åkte. Det var fint där, nästan som hemma på Näset och Morfar verkade trivas... Det enda jag kan känna viss tacksamhet för just nu är att det gick så fort. Ena sekunden där, nästa borta kanske är Du hos Mormor?? Jag låtsas att jag tror det nu.

Cia, jag och Brad var i Forth Collins över natten och hade väldigt trevligt. Vi stannade på ett antal öl bryggerier på vägen. Jag hade ätit två frukostar vilket antagligen var räddningen Först var vi på Budwieser för att titta på hästarna men de var inte hemma den här veckan. Ölen är ju verkligen inte särskilt god heller men det var ett väldigt vackert ställe. Och två öl senare var det ännu finare. Därefter blev det två bryggeri stop till. Ett riktigt äckligt smakprov av vete öl med citrus och koriander på Belgian innan vi faktiskt hamnade på ett ställe med god öl.
Ölprovning på Odels.

Efter det här kan jag säga att nykterheten inte riktigt längre styrde kvällens beslut. Lunch blev ett par påsar pretsels :) Vi åkte in till Centrala stan och skulle ta en drink på Riogrande innan maten. Här mötte vi upp med vänner till Cia och Brad, bla Eric som var med på bröllopet i sverige. Det var väldigt kul att träffa honom igen. Även en jobbar kompis till Brad och ett härligt par som jag inte alls kommer ihåg vad de heter var med. (faktum är att det är rätt mycket av den kvällen som ligger i dimma) Brad ville att jag skulle få möjlighet att prova den bästa margaritan i staterna så det var anledningen till att vi var där. Jag älskar margaritas men eftersom det var minst 7- år sedan jag drack en sist så hade jag helt glömt bort effekten av dem...hej och hå  som man säger men gott var det. ForthCollins ska vist vara en väldigt vacker stad men det vet jag inget om:)

Så kort fattat kan man säga att vi därefter åt middag och åkte till ett hotell nånstans sov som grisar innan vi vaknade och fick det tråkiga beskedet från sverige. Det var väldigt skönt att kunna gråta en skvätt med Syster men sen var det bara att ta sig i kragen och försöka fundera vad man ska göra? Vi beslöt att fortsätta följa vårt reseschema för ingen blir ju gladare eller med levande för att vi går och lägger oss...

Det blev således Denver Horse Expo på dagen. Det var spännande på många sätt. Mest mässa och lite hästar att klappa på. Det var väldigt mysigt för jag saknar Fabbe och häst doften alldeles offantligt. Jag hade kunnat köpa med mig hur mycket fräcka saker som helst men med tanke på packning höll jag mig till två små presenter till barnen (ÄVEN sonen får en present från horseexpo....det är sant!) och ett väldigt snyggt koppar armbande med hästar på till mig själv. Det var inga uppvisnigar på dagtid så de hästar vi såg var på framridning. Såg en imponerande Join up i en round pen utanför på en parkeringsplats...Kvinnan hade två hästar,en som var helt cool och en riktigt fin skimmel med nerverna utanför. Den här fina hästen hade jag kunnat ta med hem tror jag! Helt cool bara stod han i trafiken och tittade nyfiket på oss...Årets bästa hästbild blev det också!



Vi skulle ha gått ut i Denver efter men där räckte inte längre ett tappert försök...Vi åkte hem och drack appelsinjos på altanen i solskenet. Det är otroligt varmt när solen ligger på. Kanske sju åtta grader men man sitter i linne! Cias svärföräldrar kom och hämtade oss i Denver och körde hem oss. Sen kom de och lämnade mat på kvällen och masssa tröstekramar. Det är väldigt skönt att ha fått lära känna Kathy och Rog. nu vet jag att Syster har det bra vad som än händer. Stort tack till Dem