Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 17 mars 2012

Mountaintrip

Äntligen!!!

En bild på bergen! Som jag försökt att fånga dem på bild den här veckan...I går åkte jag och Cia till Evergreen, en liten liten stad långt uppe i bergen. Vi hade hyrt en stuga vid Bear creek och på vägen åkte vi först förbi Redrock som dels har namn efter de röda klipporna men eftersom det dessutom är en amfieteater där man ger rock konserter tror jag att det kan finnas en viss tvetydighet i det namnet . Det var verkligen en upplevelse. Det är svårt att beskriva och bilder ger inte någon rättvisa alls. Vi gick runt en stund och sen åt vi lunch med massor av vatten för höjdskillnaden är ganska stor. Jag hade tur tror jag för det enda jag märkte av var att konditionen var något sämre än vanligt och att hjärtat arbetar även i vila. Vi fortsatte mot Evergreen genom bergsmassiven, äntligen fick jag alltså uppleva dem...De är större än man tror. Det var en väldigt läcker tur faktiskt, jag tog massor av bilder genom bilrutan för vägen var smal och väldigt slingrande så det var inte riktigt läge att stanna.
Väl framme i Bear creek var vi glatt överraskade! Solen låg på så det var ungefär 20 grader vilket känns betydligt varmare. Trots detta låg isen kvar runt forsen och i skogen! Vi tog ett par öl i godan ro och satt och njöt av att bara sitta i vildmarken. Fast sen promenerade vi in till staden Evergreen på en stor väg så då var det inte så mycket vildmark trots allt. På Hem vägen i kolmörktet då vi fick använda mobiltelefonen som ficklampa för att se vägen hade den onekligen återfått sitt skimmer av vildmark! Tänk om det kommit en björn? 




Innan dess hade vi dock fått i oss en picher av fat tire, god hamburgare och ytterligare någon öl (det fanns alltså ett skäl till att vi valde att promenera hem i nattsvarta mörkret)
Dagen ägnades först åt Buffalo Bill och utsikten från hans grav. Efter som Cias gps visade oss en något annorlunda väg dit har vi också haft världens äventyr på vägen...grusväg med branta stup rakt över berget. Liiite läskigt att titta ner och att inte få köra. Efter lite foto ops på berget blev det tillslut Golden med Pizza på Woodys och öl på Goldens näst största bryggeri (coors är störst) som i stort sett var ett liten hus på en sidogata med en lucka att köpa öl ur!
Bortsett från att jag inte kunde sova överhuvudtaget i vår stuga i natt har det varit en perfekt lillsemester. Jag har inte haft problem med höjden mer än när jag skulle sova. Hjärtat måste arbeta lite hårdare efter som syre halten är så låg. vi var ändå bara på drygt 7500 feet så jag kan bara tänka hur jobbigt det är om man kommer högre upp. Först när jag la mig och insåg att jag skulle ha hög puls hela natten började jag inse problemet...försöka sova när man är ute och joggar? Tillslut somnade jag väl framåt femtiden...och vid sex vaknade Cia och började röra sig i huset...Gissa vem som sover gott inatt?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar