Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

tisdag 28 april 2015

Nöjd

Det är en underskattad känsla att få vara nöjd. Inte överväldigande  bäst och lyckligast men nöjd...idag känner jag mig nöjd på flera områden, framför allt arbetsmässigt. I går hade vi planering och lyckades få till en välstrukturerad planering kring naturtemat och dessutom få in det i nya digitala systemet, UNIKUM för förskolan. Det fungerade lätt och smidigt och idag kopplade vi ihop den med dagens aktivitet och länkade till de enskilda barnen som var med. Kommer bli fantastiskt att kunna planera och utvärdera processerna här tror jag. Vi fick också direkt återkoppling från chefen vilket gjorde oss glada och ännu mer taggade att dokumentera.

Igår gjorde vi också en mycket lyckad sak med barnen. De hade önskat ett nytt utelekställe. De fick planera och gjorde en ritning som innehöll ett kök och en målarhörna. Vi bad föräldrar om kökstillbehör och lastpallar och fick en diskbänk från någon som vi förvandlade till ett kaffe. Barnen tyckte till och med att det var bättre än de tänkt sig och var väldigt nöjda. Obeskrivligt roligt att se dem leka där idag. Och väldigt roligt att få uppskattning från kollegor och andra på Facebook. Även dagens myrpyssel fick massor av uppskattning på sociala medier när jag delade ett par bilder på vårt arbete. Över 100 likes! Vilket aldrig hänt mig förr och egentligen inte är viktigt men det är kul att sprida goda idéer till andra.

Jag hade en kort stund över idag som jag använde till att så lite blommor i mina årstiderna lådor. Förhoppningsvis kommer de vara översållade om några månader. Jag tror det blev en timme innan jag hämtade upp Nattis och åkte till stallet. Vädret var fint idag men vi åkte till ridhus ändå. Vi har köpt tio gånger i ett fint ridhus bara 7 minuter från stallet. Både Manne och Nattis verkade uppskatta det väldigt. Stort, ljust och väldoftande. Manne var kanske lite väl "under the influence" faktiskt. Eftersom vi inte riktigt litar på honom i dagsläget fick han maxdosen av valeriana idag med. Jag tror inte vi ska ge honom det i fortsättningen...idag tyckte jag han gick och snubblade och var allmänt långsam. Tyvärr inte särskilt bra form heller men sommar sagt lugnt och fint. Nattis var bara glad över att få rida i ett så fint ridhus men jag tror hon också tyckte det var lite väl lojt. Jag tyckte till en början Manne såg snudd på halt ut i traven då han inte riktigt ville arbeta. Det blev bättre i slutet men kanske att underlagen vár annorlunda och lite mjukare? De jobbade ändå på med nästan en kvarts trav och i slutet var han nästan på väg att fatta galopp ett par gånger... Det får vänta ytterligare två veckor ungefär. Över lag var jag även nöjd med stalldagen. 





Nöjda efter ridpasset trots allt!


måndag 27 april 2015

Trött kropp nöjd själ

I kväll känns det att kroppen jobbat ordentligt sista veckan. I morse hjälpte jag Camilla och Jonathan med en lektion i tömkörning. Jonathan ska lära sig först på lilla figgo som var jätte duktig och sen får han lära sin andra ponny. Det var riktigt roligt. Ska fortsätta nästa vecka igen.

 Eftersom vi hade intag på kvällen idag fick jag några timmar i trädgården. Nu har potatisen hamnat i pallkragarna. Sallad och rödbetor är sått och allt är färdigt för tillväxt. Bara att tålmodigt vänta och vakta. Inne växer fröerna långsamt och dessutom gick min växtbelysning sönder. Det finns massor att göra kvar, bl.a. Två stora rabatter som ska grävas om och rensas ur. Det är ett problem med kers...

Jonte körde bilen till stallet, han behöver tid bakom ratten och plugga teori. Han hjälpte mig att riva sjukhagen och ställa in snyggt i förrådet. Han krattade och skottade i ordning gårdsplanen så gått det fick men vår notoriska ponny har verkligen lyckats gräva djupa hålor. Susanna kom och hälsade på och promenerade med en sväng. Manne var jättesnäll och nattis avslutade med att trava lite i paddocken. Snart vågar jag släppa henne att rida själv tror jag. 

Gårdagens ridning känns i magmuskler och lår. Det gav lite mersmak också, kanske ger jag mig på det igen i veckan...