Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 1 juli 2011

fredagsmys

Vaknade i morse och insåg att även Maken hade ledigt idag...på riktigt. Barnen var inte närvarande den ena sov borta den andra är tonåring. Det innebar att vi hade en trevlig frukost i köket helt för oss själva innan vi väckte Sonen. Därefter åkte vi till Bäckebol för att titta runt. Jag hittade en perfekt men helt oromantisk bröllopspresent till Älskade Maken som ska överlämnas under något mer romantiska former på söndag. Hade små funderingar på att dyka upp ur en tårta men inser att ingen av oss är särskilt intresserade av grädde så här års. Vi hade riktigt trevligt och hamnade så småning om på lärjeåns trädgårdar för lunch i deras växthus. Köpte torsk, vitt vin och blåmusslor på vägen hem vilka nu ligger och skumpar lite i magen. Vi åt musselsoppa som var fantastiskt god, även om jag alltid är rädd att äta musslor som jag lagat själv... detta trotts att jag slänger alla som har sprickor i skalet och som inte öppnar sig när de är kokta. Gott var det i varje fall. Därefter blev det kokt torsk med riven pepparrot och smörsås, färskpotatis och socker ärtor...Herre Gud vad gott det var!

Fast nu mår jag då lite lätt illa...så gör även Maken men inget av barnen så frågan är om det är musslorna eller om det bara är ett hjärnspöke. Den som lever får se som de så glatt säger... Varför säger man det så glatt föresten? det måste ju betyda att man räknar med att leva...eller hur? Vinet? Det var också gott och förhoppningsvis lagom lagrat.

torsdag 30 juni 2011

samkväm

I morse hade jag sovmorgon och när jag tassade ner för trappan kände jag redan att solen hade börjat värma. Det blev långfrukost på altanen men GP kaffe, rostmackor och en stor skål solvarma jordgubbar från trädgårdslandet. Barnen som har blivit riktiga natt ugglor (de har det efter Far sin) sov och jag ville inte väcka dem...jag menar vem vill dela sina jordgubbar? Innan jobbet började han jag  dessutom vattna i trädgården och lukta på blommorna. Jag läste i tidningen att det ska bli ostadigt hela Juli, som vanligt, så jag njöt med ett visst paniskt "herre gud tänk om det regnar resten av sommaren" i bröstet...

Tänk vad lite man får gjort på jobbet när man ska försöka städa och hålla ordning på fyra barn hela eftermiddagen! Eller om det kan ha berott på att vi tackade av en kollega och en annan kom på besök med nyfödd liten bebis? De hade fika med ...kanske var det att vi fikade för länge för plötsligt skulle jag stänga igen och gå på arbetssamkväm i delsjön. En rask promenad först och sen en supergod sallad och rosa saft...Jag låtsades att det var rosé för arbetskamraterna hade verkligen bunkrat upp med bubbel och annat men de bor ju i närområdet allihop nästan. En väldigt trevlig kväll blev det även om man kanske borde ha planerat för mygg och kvällskyla...Och i morgon är jag alltså ledig...på riktigt.

onsdag 29 juni 2011

Låtsasledig

Jag fick lite för mycket timmar under terminen som jag "kompar" ut lite lagom nu när vi endast har ett fåtal barn på avdelningen, Idag var vi 4 barn på 4 personal. Jag gick hem redan kl 11 och åkte förbi hemköp för att köpa pikniKmat. Jag och Barnen hade bestämt att vi skulle göra något tillsammans idag när solen skulle lysa och det var sommar varmt. Det är inte längre lätt att hitta på något med Barnen. En vill bada, en vill gå på bio eller möjligen handla filmer...Men en liten piknik kunde de alltså tänka sig, om vi åkte nån stans som var folktomt. Det är verkligen en utmaning att vara förälder.

Nu ska man ju vara tacksam att utmaningen inte ligger i att förhindra en eventuell "Farmor titel"  eller hålla lådorna rena från hemkört utan i att hitta lagom intressanta upplevelser för en tonåring i sina bästa år och en Tweenie. Mat är alltid rätt. Därför packades korgen med grillade kyckling klubbor, brie, nybakta frallor, tapenade, annanas och vindruvor. Dottern hade packat finkorgen (naturligt vis den tunga) och så bar det av. Eftersom barnen inte kunde komma på  nåt ställe att åka till bad de mig överraska. Det blev Gunnebo slott i Mölndal. Dit kan jag åka flerea gånger per år för deras köks trädgård är så fin, nästan som ett konstverk. Och där finns alltid en trädgårdsmästare att prata med...

Vi hittade det perfekta stället att sitta på, I skuggan under en stor ek. Utsikt över gröna hagar mend betande hästar och en glittrande sjö gjorde ju inte saken sämre. Maten var god och vi blev liggande i sirlande sol med en god bok i ett par timmar innan vi tog vägen genom slottsparken förbi en liten butik och köksträdgården på väg till bilen. Jag unnade mig en fin ogräshacka, handgjord...Dyr, fin...det är lyx det!

tisdag 28 juni 2011

Så otroligt roligt!

Idag var det varmt på jobbet men jag slutade tidigt och kom hem för an skön eftermiddag med massor av vatten i en solstol bredvid dammen. Fick nya numret av equipage i brevlådan och man kan ju alltid låtsas som om de där övningarna de skriver om kommer kunna hjälpa min ridnig...framför allt när man ska skumpa rund på lilla tinker Fabbe. För att göra en varm och solig dag ännu bättre hade jag bokat in en privat lektion på Råda på eftermiddagen. Hur tänkte jag då? nu viste jag ju inte att det skulle vara 26 grader varmt och stekande sol...Som tur var hade de vattnat inne i ridhuset så det var ett par grader svalare där.


Jag valde en häst jag aldrig suttit på och som ser riktigt svår ut. MAN ska ju utmana sig själv då och då. Jag hade verkligen glömt hur det känns att sitta på en riktig häst! Hög och långbent. Det kommer kännas i hela kroppen i morgon det kan jag lova. Riktigt rolig och utvecklande lektion var det, men hon var verkligen så svår som jag föreställt mig. Så mycket rörelser, stora steg och väldigt vinglig. Jag lyckades få till en bra trav och galoppfattningar men jag vet inte om formen var lysande. Det kunde varit betydligt sämre, jag har sett henne med andra ryttare och i slutet var hon riktigt lösgjord och stabil. Fabbiene heter hon om någon undrar och står nu som önskemål nummer ett till lägret i augusti. Några halvkassa bilder tog Dottern på oss och som synes är det en stor häst... Jag känner redan träningsvärken mellan skulderbladen. Jag har avstått från hästar med stor gång på grund av ryggen men det känns faktiskt inte alls i ryggslutet! Det är nog det bästa med dagen:)

måndag 27 juni 2011

Vet i varje fall vad jag inte vill!

Det är i varje fall något att glädja sig åt om jag börjar fundera på vad jag vill med livet. Jag fick en fråga idag som  kom plötsligt och sköt över målet. Jag lovade att tänka på saken och det har jag gjort i ungefär 10 minuter... Det är skönt att kunna tacka nej utan att oroa sig för konsekvenserna. Kul erbjudande men inte det jag väntat på. Nu väntar jag dock inte på något erbjudande och det blev jag klar över ganska omgående. Jag har inga planer på att göra något annat i livet för tillfället även om jag glömmer det när det är termins slut varje år. Då är det roligt när någon ställer frågan så man får tänka till lite och besluta sig för vad man vill, eller i det här fallet inte vill...

Nej det var ingen som ville ge mig en Ponny. Idag heller...

Vi var på ett intressant studiebesök i en angränsande kommun för att titta på ett digitalt dokumentations verktyg för förskolan. Det var inte en IUP så mycket förklarar de, fast jag förstod i ärlighetens namn inte riktigt skillnaden på en IUP och en individuell utvecklings plan som det alltså inte var även om det såg ut så.
Jag hade egentligen tänkt att sätta mig och lägga in alla adresser i min nya mail och skicka ut till alla som sökt kursen digital kompetens att de har kommit med, men just när jag var lite arbetsmotiverad kommer jag inte längre in på min Jobb mail för de har ändrat mina inställningar. Det ändrade snabbt min inställning också, alltså min arbetsinställning, nu har jag ingen lust, utan ska kasta mig över min Sommar bok istället, mycket mycket mer sommar över det....

söndag 26 juni 2011

Njuter

Av att det är sommar och att inte ha något att göra. Idag var jag duktig. Det ska man visst akta sig för att säga i offentliga sammanhang har jag hört. Det kan väcka avundsjuka och livsångest hos mindre duktiga medmänniskor. Det tar jag ingen hänsyn till alls nu, för jag är mycket nöjd. Stordådet som blivit utfört är visserligen bara en liten stenkant runt en gammal rabatt som behövde ansiktslyftning, men med tanke på hur skröplig man blir efter en midsommar helg känner jag mig mycket duktig. Det tog ganska lång tid för bredvid rabatten hade jag ställt en solstol, ett glas kall cider och en god bok.

Boken fick jag i sommar present på jobbet och heter Gargoylen av Andrew Davidson. Har skulle jag kunna skriva ett längre inpass om handlingen men det tänker jag inte göra. Vi hade en stor bok hög att välja på, mest svenska deckare av olika kvalitet men jag föll för den här, inte för att jag visste något om den men för att framsidan var så fin med en liten djävuls svans och med svart målade bladsidor. Den överraskar med ett riktigt spännande, romantiskt och humoristiskt innehåll...därför är jag extra duktig som fick färdigt min rabatt.

Jag har läst på YR.no att det ska bli sommar hela veckan. Man får förbereda sig och gå på mental semester. Man vet ju aldrig hur vädret blir när man väl är ledig. Tyvärr har sol och värme och stilla kvällar en bieffekt runt magen. I morgon ska jag absolut pumpa upp min pilatesboll och ta fram yoga mattan!