Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 8 april 2015

Vårkänslor

Det finns inget som ger vårkänslor så mycket som att sitta inne i ett rum framför en dator och höra barn leka på skolgården utanför. Man längtar ut. Jag tänker alltid på en dag, ett tillfälle när jag inte var så gammal, den dagen är själv essensen av vårkänsla. Vi bodde i Björndammen jag gick hos dagmamma och vi hoppade twist varje dag. Och en dag var gruset bortsopat. Det luktade hundbajs och snön hade precis smält bort, vissa fläckar  kvar här och där....jag hade en stickad vit ylletröja och vi TOG av oss jackorna fast mammorna sa att vi skulle få lunginflammation! Det är den känslan dom kommer tillbaka vid riktiga vårdagar. Varför jag kommer och tänka på detta nu vet jag inte.

Idag skulle man kunna säga att man fick lite försmak på sommaren för solen värmde riktigt ordentligt. Efter min Workshop åkte jag till stallet och allt var klart för uteritt... Senan var finare än igår och blev ännu bätte efter ridning. Vi var ute i nästan 50 minuter och Manne var lika lugn som igår. Eftersom vi skulle ta in hästarna fick Nattis beta lite med Manne på gårdsplan och jag gick och småplockade lite och inväntade att tiden skulle gå. Jag vill helst inte ta in för tidigt när vädret är fint. Men eftersom vi kommer direkt från jobb och middagen väntar hemma får det bli en kompromiss mellan hästarnas njutning och min hunger. Halv sju vann magen.

Jag plockade lite till i trädgården efter jag ätit. Växthuset blir bra, nu ska det bara fyllas mer jord för de där 24 påsarna räckte inte långt...


tisdag 7 april 2015

Vägrar...

Inse mig besegrad av förkylning och eftersom den förpassat sig till ena bihålan och som ett ludd i hjärnan kommer jag låtsas som om den inte finns. Så länge jag inte hostar den där hostan....bara inte den! 

Fast jag ska erkänna att ludd i hjärnan ställer stora krav på att man biter ihop och är trevlig. Det är tålamodsprövande att vara med 19 små barn som ätit påskägg hela helgen...det var tur jag slutade tidigt för ju längre dagen gick destom mindre trevlig kände jag mig. Jag tror inte barnen på jobbet märker av det men mina egna stackars små änglar. Ojoj...för att inte låta Dottern ta hela smällen landade jag ett kort tag hemma vid köksbordet med en mugg varm alkaselstzer mot influensa symptom. Jag har ju inte influensa, märk väl, men kan man slå ut såna symptom hjälper det mot allt. 

Sen åkte vi till stallet. Jag kunde köra bil även om det kändes lite jobbigt att Dottern visslar hela tiden när bihålan håller på att explodera. Vill inte tänka på hur det skulle kunna se ut?! Jag mockade, hon fixade häst. Vi lastade och skulle precis åka iväg när jag hörde ett okänt ljud bakom bilen...hmmm bäst att kolla. Och det var en väldans tur jag gjorde det! Kulhandsken hade inte låst sig på dragkroken utan stannat i olåst läge utan att jag uppmärksammat det (hjärnludd) och när Manne gick på hade den liksom lossat till hälften så när jag kom bak satt den helt ovanpå kulan! Jag fick hoppa lite på transporten så åkte den ner och låste som den skulle. Sen var jag nojjig hela trippen till Ryggebol och tänkte på vad som hänt om den inte lossnat på stallplan utan i en brant backe! Inte helt smart. Jag ägnade resan åt att flodsvettas också vilket skulle kunna betyda att medicinen kickade in för när vi kom fram hade jag glömt att jag var risig. 

Manne var väldigt lugn idag med. Duvorna har han vant sig vid såpass att en nästan kunde landa på rumpan på honom utan att han reagerade. Jag som precis beställt nytt lugnande för flera hundra kronor och så går han och är lugn utan? Skönt på sätt och vis men det irriterar mig att jag inte avvaktade ett par dagar till eller beställde tidigare så jag inte sett honom lugn utan. Fast det håller ju länge så det går kanske åt ändå. Innan ridningen var Manne rejält svullen och svampig i benet. Efter skritt och sex minuter trav var benet mycket finare. Efter ytterligare två minuters trav lite lite svullen igen...vi fortsätter med att skritta varannan dag och trava i ridhuset men ökar inte på tiden på några gånger. Om två veckor ska vi ta ett nytt ultraljud för att se om det läkt klart. Och då kanske vi kan få lite klarhet i den här svullnaden som kommer och går. Kanske ska vi avvakta med att släppa honom på gräshage tills dess? Fast å andra sidan är han mest svullen när han stått i grushagen länge så vem vet. 

Det var skönt att komma hem lite tidigare än vanligt och efter middagen gick jag ut och fortsatte städa i växthuset. Jag menar nu när man känner sig så frisk gäller det att passa på. Jag har bestämt mig för att inte låta det här med stallet ta hela våren och upp uppmärksamheten i anspråk. Inte för att jag kan avstå från att åka till stallet men jag behöver ju inte gå in förän det blir mörkt. Idag jobbade jag till åtta med att  putsa växthus fönster med såpa och handgno med svamp. Spolade grus och krattade ut i växthuset så imorgon ska jag fylla jord i bäddarna och ställa in sakerna igen. "No rest for the wicked"


måndag 6 april 2015

Påskledigheten är redan slut...

Jag känner mig inte ett dugg utvilad, en sån besvikelse...jag skulle ju ligga i soffan och äta påskgodis och  bli lagom småfet...nej den planen sprack. Istället glädjer jag mig åt att jag faktiskt inte ligger sjuk idag. Antingen har jag fått ett skov i förkylningen eller så har jag världens bästa immunförsvar! Igår var jag så under isen att jag trodde jag skulle vara sjuk en vecka minst men när jag vaknade i morse var hostan borta och nästan snuvan med. 

Idag har vi haft en skön produktiv dag faktiskt. Nina skulle sko på onsdag men skickade ett sms i morse och frågade om hon kunde komma idag i stället för sonen var sjuk. Det passade ju jättebra, då slapp jag ta ledigt på onsdag. Medan Manne fick nya fina skor krattade jag upp ensilage som blåst ur sjukhagen och lagt sig över gårdsplanen. Det tog lite tid men solen lyste skönt och Nattis mockade i boxen och fixade näten i stallet. Efter allt var klart tog vi en långpromenad på nästan en timme. 



Provade de nya dyra riddamaskerna från back on track och de satt perfekt! Hurvida de är bra för senan återstår att se men de kan inte vara sämre än lindorna vi använt hitills. Vi beställde nya örter också då de lugnande tagit slut. Idag märkets ingen större skillnad men väderförhållandena var ju också optomala. Dyrt blev det så det sved till imagen för jag föll för frestelsen att beställa något som förebygger eksem för att se om det kan lindra. Behöver lite tillskott I kassan snart... 

Nå väl, jag gjorde istället av med massa pengar på blomsterlandet då jag köpte pallkragar i överflöd för att fixa i växthuset. Tröttnar på att ogräset och sniglarna tränger sig på. Jag tror jag blir nöjd med resultatet i varje fall. I veckan ska jag tvätta och sätta upp de bortflugna takpanelerna. Även gruset ska tas ut och spolas så det återfår sin fina yta. Hela veckan ska vara fint väder så jag hoppas att det fortsätter kännas bra på alla fronter. Klockan halv nio gick jag in för kvällen och då var både kropp och själ ganska trötta och nöjda med dagen. 




söndag 5 april 2015

Kanske inte allergisk?

Kanske lite pollenallergi men tyvärr har mina luftrör gjort allt för att övertyga mig om motsatsen hela dagen. Motsatsen till pollenallergi är ju förkylning som alla vet. Alla som känner mig väl vet att jag i säkert tio år hävdade att jag är förkyld i mars och april varje år, ända tills jag övertygades att prova allergimedicin i fjol... Och då insåg att jag nog är allergisk. Men nu då när jag klokt nog köpt allergimedicin i tid (strax efter jag tiggt ett par av min kollega) och fick lite lindring kom hostan som river sönder hela lungorna. Och snuva, halsont huvudvärk och allmän risighet (och en blåsa i munnen) jag är förkyld! 

Men inte får man bädda ner sig i sängen och dricka the?! Nej då i fredags han jag med både ridhusbesök, stall och trädgårdsarbete innan vi fick gäster. Väldigt trevligt och väl värt att klä upp sig för. Och värt att må lite risigt för på lördagen. Som ägnades i trädgård och i stall. Långsamt promenerandes med pållarna då allt över flanering ger hostattacker. Vi har haft Manolito i ett år i går faktiskt och Nattis ville fira med ett påskägg till hästen. Och fotografera och mysa så klart. Vi hade intaget så var inte hemma förän efter sju. Somnade nog innan nio och i morse skulle vi släppa ut hästarna så det var bara att sätta klockan på sex. 



Vi har haft en toppendag i stallet faktiskt. Började tidigt då med fodring och utsläpp. Sen fixade vi mockning och annat innan Klara kom för en biolight behandling. Efter det var jag helt slut så vi åkte ner till GULF och köpte kaffe och nybakat Wiener bröd som vi smaskade i oss i morgonsolen och satt och småpratade. Sen åkte vi en sväng till ridhuset och utmanade senan med 8 minuters trav och lite skrittarbete. Ingen större förändring vad jag kan se. Vi har köpt back on track damasker nu när det börjar bli lite längre travpass, hoppas de är värda priset. 



Mamma ville åka till Ikea så vi lunchade hos henne på väg hem och sen åkte vi dit för att handla lite av varje. Mysigt men jag vár lite trött när jag kom hem. Skulle bjuda på påsk middag och den blev helt ok trots brist på finess. Jag har ingen smak eller luktsinne alls så jag tyckte det var lite meningslös smak men mätt blev jag som tur var. 
Jag orkade givetvis inte  göra något i trädgården då jag bara hostar och hostar och snörvlar...ynk. Men ett stort glas cider unnade jag mig i solen innan middagen vilket gjorde mig betydligt bättre till mods. 
Nu är jag så trött att jag ligger till sängs för länge sedan, cocilana, nässpray och nightquill gör susen så förhoppningsvis vaknar jag frisk och hostfri i morgon för jag orkar inte både vara sjuk och fixa stallet...