Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 28 september 2013

Hoppsan

Jo men så vill man ju göra rätt för sig och googlar miljötänkande i Kina. Man skriver till WWF och till miljövårdsverket och frågar. Funderar på klimatkompensation och dricker ett glas vin. Och får svar att undvika flyg och åka tåg i Kina. (försent biljetten är bokad) och att äta vegetariskt då all köttproduktion är miljöfarligt där och dessutom behandlas djuren uruselt. Undvik onödiga inköp och njut av alla fantastiska sevärdheter och upplevelser, trevlig resa...

Så man dricker lite vin och bestämmer sig för att räkna ut co utsläppen för resan och betala för det i träd. Förresten något jag tycker man kan göra litet till mans då och då för att kompensera sitt biologiska fotspår på jordklotet. Viskogen planterar träd i Afrika som ger arbetstillfällen, skugga, mat och tar upp koldioxiden.  Så jag beställer tio träd och klickar köp. 

Det tar väl någon minut innan det plingar till i telefonen. Och sen igen och igen och igen. Visar sig att jag tryckt på köpknappen inte mindre än sju gånger innan den sa tack för ditt köp. Och varje gång blev visst ett köp så nu har jag köpt 70 träd i Afrika. En hel liten skog alltså. Massa syre till folket. Nåväl när jag kollade på en sida vad flygresan skulle kosta att miljökompensera tog de stora bolagen ca 1600kr (även om själva beräkningen för utsläppet per person och resa på en annan site kostade 17€ )

Min skog kostar mig 1580 kronor. Det får det vara värt och hej vad jag kan shoppa med gott samvete. Och snälla mamma betalar en del så har vi kompenserat för USA resan i jul också!

Idag var det dessutom en underbar höst dag. Det blev grävt i växthuset och det mesta är skördat. Tog upp sista potatisarna och rensade ogräs högt och lågt. Flyttade en ros för mamma och åt lunch innan jag kom hem för att avsluta trädgårdsjobbet. Sket i det och förberedde lite för onsdagens kurs. Det var bra för då kan jag ägna morgondagen åt att vara i stallet.

fredag 27 september 2013

Äntligen fredag!

Vissa veckor tar på krafterna. Den här gjorde det verkligen. Torsdagen var tuff på jobbet med vikarier och trötta barn. Kanske att även en och annan fröken var lite slut också? Själv trillade jag raklång på magen när jag sprang jage med ett litet barn. Slog sönder byxor och knä och sträckte något i bröstkorgen och knäckte till nacken ( så klart).. Och typ rugbytacklade den lille stackaren som tack och lov inte slog sig utan mest var häpen över frökens snabbhet och smidighet:)  Jaja, numer kallast man blixten och känner sig ganska cool (men klumpig)

Vi hade planering på kvällen så det blev att åka till stallet, fixa maten, åka till jobbet och sen till stallet och ta in hästar... Tur nattis kunde mocka och rida.

Efter jobbet i dag åkte jag till kulle och hälsade på gamla barn och fröknar. Saknar alla  vänner där vissa dagar och när en  liten pojk på snart fyra undrar om jag ska jobba där igen för jag saknar dig och älskar dig oändligt som en liggande åtta blev jag lite tårögd. Tur att man får ett sånt varmt välkomnande varje dag man kommer till jobbet...
Fick i varje fall tag på cd skivan jag saknade i veckan så förhoppningsvis funkar kursen på onsdag. 

Väl hemma drog jag på trädgårdskläderna och grävde rent i köksträdgården och tände grillen. Vill bara nämna att det är 27:e september. Om nån glömt det. Så eftermiddagen blev som en skön sommarkväll framför grillen. Maken slog ängen med en elektrisk häcksax och höet är hässjat på torkställningen för underkläder... Som en helt vanlig familj alltså;)



onsdag 25 september 2013

Det närmar sig...

Den här veckan har allt verkligen bara flimrat förbi. Helgens goa känsla satt i och sitter fortfarande i så det var nog väl investerade pengar. Och den där förkylningen som ligger och lurar, lurar fortfarande men kallbad skrämde inte fram den. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen för det. Nu är det bar en och en halv vecka kvar tills jag åker till Kina med tjejkompisarna. Jag hämtade mitt pass, som nu är visumstämplat, på lunchen. Det tog mindre än en vecka och de var så trevliga även idag.  "And here is your lovely passport mám. Have a very nice journey" YES I WILL :) hoppas jag.

Har börjat fundera på det där med att packa. Jag känner mig själv lite för bra och vet att resultatet brukar vara ganska torftigt. Midnattspackning med lätt panik brukar göra att det blir det. Så den här gången tänker jag att jag ska packa denna helgen. Eller kanske ta fram en väska och titta på väderleksraporten. Vad har man på sig i Kina? Regnar det hela tiden eller är det sommarvarmt? Jag har ingen aning. Inte heller vet jag vad jag behöver utöver kläder. Hade en tanke med att läsa på lite inför besöket så man får ut det mesta. Jag försöker ta reda på vad man kan handla och så utan att göra för stor åverkan på miljön och samvetet. Det är näst intill omöjligt att hitta information om det. När jag googlar Kina+Shopping och miljö får jag upp tips på vackra fakemarknader i fin miljö...Tror kanske jag får köpa en skog i Afrika eller så för att klimatkompensera för både flygresa och shopping.

Veckan har för övrigt varit mycket jobb och stall som vanligt. I måndagskväll var det APT och en riktigt trevlig diskussionsgrupp men spännande innehåll. Jag han precis till stallet, sadla och rida. Fick springa upp till hagen och släppa ut Fabian och dra med ett paket nudlar att slänga i mig under mötet. Mycket stressat men det var underbart väder. På tisdagen red Natta ut och jag promenerade. Vi gick genom bostadsområdet och förbi förskolan jag jobbar på. Barnen kom springande så det tog sin lilla tid för alla ville klappa. Jättemysigt och Fabian visar upp den där fina sidan han har. Nosar på alla barn och njuter av uppmärksamheten. Han fick massor av äpplen vid äppleträdet efter:) Även idag kom jag till området men den här gången för att hjälpa en kompis vars häst bara brallade och vägrade gå. Fabian fick följa med som framskrittning och gick det bra bortsett från en liten brall på vägen tillbaka från Cools sida.

Och även idag sken solen på oss och hösten visar sin finaste sida. Jag hoppas inte jag missar hela mysiga hösten när vi åker bort två veckor i Oktober, det kan väl vara så att man kommer hem och hör att det varit Brittsommar och nu är den slut och November bara regnar bort. TÄNKA POSITIVT TÄNKA POSITIVT...




söndag 22 september 2013

Smögens havfsbad

Mycket trevlig dag och kväll i Smögen med Frida. Tog in på spa hotell som var fint men gud vad tråkigt det är med spa bassänger utan vin eller bubbelbad. En kallbassäng liksom...Nej behållningen från den här dagen är klippor, skaldjur och kallbad efter bastun nere vid stranden! Maten var inte fyskam den heller men som alltid med fin mat snålt tilltagen. Det finns inte mycket att berätta. Goa samtal är så där mitt i nuet och tål inte att återberättas...Bilder säger dock mer än tusen ord så idag kommer det bara massa bilder.