Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

torsdag 20 december 2012

ledig

ledig betydde idag att hoppa upp klockan åtta och åka till stallet. Jag satt länge och funderade på vad jag skulle göra med Fabian. Tömköra? Rida ut igen? Vila? Väl där hade jag stallet så jag fick jobba på med mockning av sex boxar= 3 fulla skottkärror, fylla hönät med 6x8 kg hösilage, lunch fodra 15 kg och sen fixa morgondagens frukost och lunch påsar med 30 kg och fylla på vatten i hinkarna....Någonstans i mitten av arbetet tog jag en paus och skrittade ut en timme drygt med Cool och Rececka. En helt underbar vintertur och mina skor håller värmen! Jag hade räknat med att vara tre timmar i stallet men det tog fyra och ryggen hade lite att klaga på...kan det vara alla kilon man släpar?

Jag sitter nu och väntar på att klockan ska bli fem så jag kan åka upp och ta in hästarna och byta alla täcken  och kvällsfodra. Nej fortsättningsvis blir det Nattis som får rida för det är inte hållbart att lägga över fem timmar på stallet. Inte så här innan jul. Jag var och köpte en julklapp också och väntar på att vår nya soffa ska dyka upp. Den skulle komma mellan två och sex. Det blir säkert närmre sex som det brukar. Jag som ville sätta in granen innan världen går under i morgon...

HerrMan och Fabian

onsdag 19 december 2012

julledigt!

Äntligen! Så underbart skönt att det inte går att beskriva. Klockan 13.20 gick jag hem efter en riktigt trevlig jullunchs dag ( Kalla köttbullar, kallt potatismos, kalla prinskorvar, skinka och en god ris alá Malta.) Jag berättade en saga för barnen som satt alldeles tysta och medryckta trots att de var 25 stycken i ringen...Tomten kom på besök och alla barn var så glada och snälla hela dagen. Fast bäst av allt var att få gå hem. Och nu är det två veckor tills jag börjar jobba igen och det ska bli så skönt att få vila.

Idag var första ridturen på Fabbe på över en vecka. Nu har han fått snösulor så det går att rida. Fast då är snön nästan borta över allt och marken är genom fryst så det blir inte mycket till ridning trots allt. Jag red ut och vi var så fina så fina idag. alla djuren hörde oss. Jag hade sällskap av två trevliga små ponnyryttare så jag behövde inte skämmas jättemycket...





Vist är det Rudolf och Tomten?
Nåväl. Det blir sköna uteritter ett tag här för jag är både lat och tycker att det är underbart att få lite träningsvila och Fabian håller med även om han inte verkar helt nöjd med renhornen. Bjällrorna går bra även om han skakar på huvudet lite extra.


tisdag 18 december 2012

julstök

Vilken fantastiskt trevlig överraskning vi fick till frukost idag! Föräldrarna hade gjort en insamling och köpt helt underbara julkorgar till förmån för barncanserfonden. Massor av godsaker i min smak som salami och oliver och kex och glögg....man blir så glad ända in i hjärteroten över en sån god present. Imorgon är sista dagen innan jullovet så det var en bra avslutning.

det var en bra dag på jobbet även om jag tror att vi alla behöver lite vila nu, det märks för vi är lite snabba att vara griniga mot varandra för småsaker i arbetslaget och det är verkligen inte vanligt. Och så får man då en sån här överraskning och så håller man näsan över vattenlinjen ända in i mål. Inte en sjukfrånvaro på hela terminen för mig så nu förtjänar jag vila.

Idag har jag inte vilat utan verkligen ansträngt mig. Direkt efter jobbet klockan fyra hämtade jag Nattis och åkte till ICA i Lerum för att handla julgodis -ingredienser. Snurrade runt med en slarvigt skriven lapp bland bakartiklarna där en man i sina bästa år hade exakt samma baklista och vi diskuterade skillnaden mellan puffat ris och rice crisp. Haha snacka om vilse i pannkakan båda två. Sen dök det upp ett par till lika förvirrade själar bland chokladen och marsipanen. Gissa hur många som var kvinnor?

Så efter middag blev det julgodis i stora lass. Jag han dessutom lägga in sill till julafton i stora mängder så nu får alla verkligen älska sill!. Tips från en veteran är att kolla utgångsdatumet på inläggnings sillen innan man sätter i konservburksöppnaren. Det är intressant att se vad som händer med sill när den ligger i en burk ett år för länge. Mindre intressant att torka upp såskonsistens som skvätt över hela köket. Tur nog var Jonte på väg hem och kunde hoppa av bussen för att köpa ett par burkar till. Och sen blev det mer choklad...

Plötsligt högg det till i ryggen och ena benet bar inte längre. Men jag lyckades hålla mig stilla nog för att undvika ryggskott genom att lägga ig i trappan i tio minuter. Det gäller at tta det lite försiktigt ett par dagar nu så man håller ihop tills nya soffan och granen är på plats! Vi köpte en gran på ICA idag också faktiskt. Vi brukar åka till Min kära kompis Emma och hugga oss en men i år får vi inte till det innan jul. 300 kronor för en gran som inte kan mäta sig med de få fått av henne tidigare år men det luktar gott om den och det är det viktigaste...



måndag 17 december 2012

Stämning

Enklaste sättet att skaffa julstämning är att gå till ett shoppingmecka nära dig och prata med mammon eller vad han nu heter. Man kan också köpa färdiga pepparkakor och äta tills man mår lite illa. Fast bäst blir det ju om man bakar själv så idag köpte jag en liten sketen deg för att komplettera köptekakorna så nu har doften av nybakade pepparkakor spridit sig över huset och de är värda varje krona (24.90:-) även om man får minst dubbelt så många för det priset på rusta. Fast de doftar inte...

Så dricker jag också för mycket glögg så här års, varje år! Och mår lite illa snudd på hela tiden fast jag vet inte om det är glöggen eller julmusiken. I vart fall så anser jag att julen är överflödets tid. För mycket av allt rakt över. Jag är till och med generös och givmild i överflöd. Om ni visste hur många välgörenhets bössor som jag plötsligt fyller som jag aldrig skulle göra annars. (min sociala patos sträcker sig till allums faktumförsäljare de andra månaderna på året)

Igår var vi och köpte en ny soffa i Agnesberg, på möblera. Ett väldigt trevligt ställe och en fantastisk försäljare. Kan bara varmt rekommendera att åka dit om man vill ha bra pris, kvaliteten får jag återkomma med om 10 år för det är så länge vi behåller våra soffor i den här familjen minst. Vi köpte också en ny media bänk för att kunna spara lite plats i vårt överfyllda vardagsrum och som det ser ut just nu tror jag vi kommer ha plats för en gran i år!

Så just nu känns det lite roligt att julpyssla lite här hemma även om jag tar alla chanser till att fuska, även köpedeg!!!