Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 20 mars 2013

Tråkig förlust

Idag när jag kom hem låg den ena kaninen död i sin bur. Stackaren...det var han kaninen Knutte som var den tama gosigaste kaninen vi haft tyvärr. Han var så himla fin den kaninen så det vare en väldigt tråkig förlust för oss. Visserligen är det ju så med kaniner som bor ute i bur hela året att på vintern får de lite mindre uppmärksamhet än på sommaren och det är lätt att missa om de mår dåligt. Kaninen är ju väldigt känsliga djur dessutom och kan plötsligt dö av rädsla eller storm tex. Jag tror dock tyvärr att vår kanin fått lite för lite mat kanske. Han har inte ätit lika bra som vanligt sista veckorna och när han varit ute har han tuggat i sig fjolårsgräs. Kanske det inte var så nyttigt? Eller också har barnen slarvat med kvällsfodringen en gång för mycket. Knutte var nog fem år kanske, han har bott hos oss i tre och hörde till grannen ett par år innan. Riktigt som han skulle vara har han aldrig varit, sitter och väver ofta och sover så tungt att vi trott han varit död flera gånger för vi har fått klappa på honom för att han ska vakna. Den här gången hjälpte det inte alltså.

Stackars barnen också. Hur säger man att deras kanin är död och att det kanske beror på att den inte fått tillräckligt med mat? (den andra kaninen har ju i och för sig fått lika mycket och är lite små fet så jag vet inte, det är bara en misstanke eftersom höet var slut i buren) dåligt samvete har vi i varje fall hela familjen för lite skyldiga är vi och yttersta ansvaret är ju mitt så det känns ju inte så kul just nu...

Det var riktigt skönt att komma upp till stallet och rida trots att det stormade och var väldigt kallt. Snöflingorna virvlade runt och marken var så hårt frusen att jag bara vågade trava litegrann. Fabian har tappat lite vikt i vinter och jag vet inte om det inte kan ha följt med lite muskelmassa på bakdelen också tyvärr. Så lite mer hösilage på menyn ett tag nu. Vill minnas att han tappade i slutet av förra vintern också trotts att han har fri tillgång. Det är ju synd om musklerna försvinner men fettet är ju bara bra om det försvinner lite till... Det var kallt att rida och inte det roligaste passet men han vare ju pigg och glad.

Nu vill jag titta på Gamle of Thrones och mysa innan det är sovdags.



tisdag 19 mars 2013

Halva veckan klar!

Jag tror jag kommer överleva hela veckan. Bara en dag kvar i grupp, en dag ,ed kurs och sen är jag kompledig en dag för att hänga med Lovisa och Miriam. Det ser jag väldigt fram emot...

Jobbet har varit kul denna veckan utöver två näsblödningar som jag ägnat min omvårdande omsorg både på måndag och tisdag...mycket Blod blir det... Jag är ganska duktig på att hantera krissituationer och blödande näsor är lite av en specialitet vid det här laget. Fast det är skillnad på en näsa som blöder utan anledning och en som blivit spräckt mot en bänk. Bara en detalj.

Vår medryttare Thea är och åker skidor så idag fick jag åka direkt till stallet efter jobbet. Jag lyckades snabbt dra på en varm overall och sela på tömkörningsutrustningen på mindre än 20 minuter. Tyckte det vAr läge att tömköra igen när jag får vara så mycket i stallet i veckan. Fabian tycker det är kul och jag sparar massor av tid. På mindre än två timmar var jag hemma till middag. Imorgon får kanske Nattis rida om hon vill eller också gör jag det om vädret är lite mindre isande blåsigt och kallt.

Når vi gick på promenad idag med barnen såg jag några begynnande små knoppar av snödroppar. Åh vad jag längtar efter våren nu! Imorgon ska jag åka och köpa lite så jord och plantera mina första små tomatfrön, det kliar i de små gröna nu...

måndag 18 mars 2013

energi

Mina underbara tjejer ger mig energi. Helgen ägnade vi tillsammans vid Lovisas sommarhus på Tjörn. Vi startade tidigt med att handla mat och godsaker innan vi åkte sista biten. Huset ligger jätte vackert och när vi kom fram sken solen från en klarblå himmel och våren kändes i kinderna. En flaska bubbel kändes också i kinderna och i båda benen :) vi satt och pratade ganska länge innan vi fördelade oss i arbetslag. Jag och Karin G skalade räkor och drack vitt vin. Lovisa och Karin E målade väggar och drack vitt vin. Så fortsatte sedan eftermiddagen och kvällen med vin, mat och fantastiska samtal. Sen kom Emma ganska sent och då gick vi och la oss...Inte riktigt kanske men vi var ganska små lulliga och trötta efter dagen.





Som tur var vaknade vi också väldigt tidigt. Kanske för att Lovisa hade lite Kina i kroppen eller också för att huset ännu inte utrustats med gardiner... Sju var vi ur sängen och åt en fantastisk frukost innan några målade väggar och jag fixade med skräp och arbetsledde. Jag hade av nån mysko anledning glömt packa extra kläder...Synd ;)

Vi tog en promenad till havet och njöt av vintervädret för under natten hade det fallit så mycket snö att gräs och vägar var vita igen. Det smälte tack och lov undan ganska fort. Efter promenaden åt vi lunch innan vi var tvungna att packa ihop och åka hem igen. Det finns inte mycket som ger energi på det sätt som goda vänner gör.



En dag i stallet ger också energi. åtminstone när vi kan njuta av vackert väder. Vintern var nästan borta när jag kom dit och Nattis ville rida ut. Vi gick och klättrade i skogen och Fabian blev faktiskt lite svettig. Efter en timmes promenad i branta backar och sen mockning av boxar och allmänt matfix hade jag nog förbränt hela helgens synder. Resten av kvällen åt vi middag och somnade tidigt. Överraskande nog var jag lite trött...




Idag blåste det lite kallt men annars var det finfint ridväder. Paddocken är mjuk här och var i varje fall och jag körde ett 50 minuters dressyr pass. Han gick riktigt bra även om vi hade flera små rädsle-skutt under passet. Fabian är lite mer vaken den här säsongen av någon anledning så när min jacka blåste ner reagerade han som om det var ett monster. Det tar ju inte lång tid att få stopp på honom och han är lättavledd så det är inget problem egentligen... Snarare kanske man ska se det som en positiv utveckling för han svarar ju också mycket mer vaket och snabbt på andra saker, tex skänklarna... Fin är han i varje fall och ger massor av energi till mig när jag är där.

Så nu är jag laddad för veckan på alla sätt, bara jag orkar hålla mig vaken efter all input.