Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

måndag 12 november 2012

nyfiken

Idag började jag dagen med ett intressant informationsmöte om kommunens utbyggnad. Kände för första gången på länge att det klack till i hjärtat av nyfikenhet... så spännande planer det finns för Partille. Kanske man får vara med? Om man frågar snällt?

Jag fick ganska bråttom efter det så det var väldigt bra att fabian skulle stretcha kroppen efter det ganska tuffa passet på tävlingen i går. Det blev tömkörning i 40 minuter innan jag skyndade hem och åt resterna från i går.

I morgon kommer äntligen Maken hem efter fem veckors semester! Jag längtar verkligen. Det jag saknar mest är någon att diskutera med vid maten, även om barnen har visat prov på nya förmågor vad gäller diskussionsämnen. Vi har hittills hunnit prata om knark, mänskliga rättigheter, pedofiler och polisbrutalitet. Dessutom han vi samtala om burkans vara eller icke vara, presidentvalet, demokrati, hemlöshet, människors utsatthet, gud, spöken och diverse data spel...

Barnen har väldigt goda värderingar i varje fall så vi har lyckats fostra barn som ställer upp på alla människors lika värde i alla sammanhang. Möjligen att de var tveksamma inför det där med burka...hur vet man om kvinnorna verkligen vill ha en på sig? Om de vill kan de väl få för alla får ju vara som de är...men hur vet man? Och måste man tycka att det är ok om man möter någon på bussen? Eller någon som jobbar i affären? Svåra frågor, inga svar...men så roligt att höra att de kan argumentera och fundera...

Själv funderar jag på vad vi ska äta till middag i morgon, om Maken hinner köpa pellets innan det tar slut i behållaren och om jag ska avslöja för honom hur mycket jobb han gör här hemma. Det förtjänar han nog att veta och med tanke på att jag överlevt att göra bådas sysslor under tiden, men knappt, så kanske vi ska diskutera arbetsfördelningen. Han kommer att bli väldigt glad!


söndag 11 november 2012

tävlingssöndag

Fin blank och ren var Fabian idag. Det blev en ganska lång dag eftersom vi samkörde med en tjej från stallet i skyttel trafik. Det fungerade så himla bra! Om jag ska säga vad jag var allra mest nöjd med idag så var det lastningen. Jag lastade Fabian helt själv utan medhjälpare och det gick över förväntan. Bara gå på och sätta fast och sen gick jag insidan bak i transporten och stängde bommen utan att han backade bak...lätt som en plätt. Jag kunde också lasta ut själv genom att dra i svansen så man kan säga att vi är färdig tränade nu.







Sen skötte Han sig som en prins. Nattis red på bra så han var väldigt svettig redan efter framridningen. Hon tar inte så många språng där utan försöker mest tagga i gång galoppen. Ett rejält bocksprång blev det där och ett inne på banan. Men det blev också två felfria rundor och två nya rosetter.

Sen var det att stå och vänta i regnet på att transporten skulle komma tillbaka. Det var lite trist och blött men eftersom lastningen gick så lysande så vägde det allt upp det mesta.

Nu är det stor städning som gäller och sen lite slapp soffhäng för i morgon börjar veckan igen och den här veckan kommer maken hem så det gäller att här är riktigt fint....