Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 6 december 2013

Kalltkalltkallt

Brrr.... Snö, isgata och blåst. En mysig kombination att vara ute i. Jag var så nöjd att jag rotade fram mina icebugg ur garderoben i går och ännu mer nöjd med min ner prutade fakejacka. 360kr för en varm vinterjacka med äkta råttpäls eller vad det nu kan vara lu an är trimmad med. Skäms lite över att den är full med dun som säkert är plockade från nån stackars gås levande. Fy! Jag önskar jag tänkt på det innan men det gjorde jag inte för jag stod på marknad och prutade. Som om det blor bättre av att det är billigt liksom. Men idag var jag varm och kunde vara ute hela passet med barnen på gården, ca 2 timmar utan att frysa alls.

Solen sken när jag lämnade jobbet och jag tänkte att jag kanske skulle stanna till på stallet eftersom det inte fick att rida i går. Men sen kom jag på att jag var tvungen att brodda om jag skulle rida och jag ska ju ut på after work med kollegorna i kväll. Så jag åkte hem i stället för att gör mig vacker. 

Först kanelkaffe och ostknäckemacka och tända några ljus i soffan. Sen ringa kompis och babbla ett tag innan jag inser att jag måste göra mig i ordning NU...och sen inte orka klä av mig för att duscha utan kör en raggare dusch och håruppsättning. Och nu inse att jag missade bussen så skiter i vinet och tar med lite nonalcoholic och köra bilen. Vid vad skönt!

Imorgon skulle vi ha åkt och ridit lektion med Fabian för Amy och kollat lite på en ponny som verkar trevlig. Fast som inte passar in på ett enda av våra 10 kriterier...fast Amy är övertygad om att det är en bra ponny för oss...hoppas det och samtidigt inte...hade varit skönt om vi hittade rätt ponny i mitten av mars i stället så vi kanske kan dra ut på att hämta hem den nån månad till eller så och sen ställa upp där den kan stå över sommaren också så man inte behöver ha dubbla stallhyror allt för länge! Nåväl vi får se när vi ser den... I morgon blir det inte för jag kommer inte upp för backen med transporten när det är halt. Dessutom ska jag och maken ut i morgon. Han har jobbat 25 år på Volvo och ska nu bli bjuden på fest med andra jubilarer. Så det blir till att klä upp sig och försöka vara lite representativt trevlig. Tror jag kör i morgon också....

torsdag 5 december 2013

Stormvarning

Igen kommer en stormvarning...kanske blir det en sån där vinter?  Vi fick hålla oss inne på eftermiddagen idag och när vi var ute på förmiddagen höll vi på att blåsa bort. Var lite oroligt för hästarna i hagen när vi igen fick utegångsförbud på förskolan. Men efter att ha rådgjort beslöt vi att lämna dem ute och att Sanna skulle ta in om det blåste förfärligt när hon kom tills stallet. Det var skönt att slippa stressa bort på rasten.

Jag hade lite huvudvärk som säkert har med väderomslaget att göra och var så trött. Såg helt sjuk ut också tyckte jag, bara för att upptäcka att jag utöver att jag inte han tvätta håret i morse också glömde sminka mig. Ja så därför såg jag helt sjuk ut...men det förklarar ju inte huvudvärken kanske.

Så gissa om jag var extra glad när jag kom till stallet och Sanna hade tagit in tre hästar och börjat mocka några boxar! Vi tog in de sista tillsammans och sen mockade hon färdigt medan jag och Natta fixade foder och hängde upp blöta täcken. Det blev en riktigt mysig eftermiddag. Hästarna var sugna på att komma in men det var inte oroligt direkt även om det blåste rejält just då. Sen när vi gick hem vara det helt vindstilla. Så då ångrade jag att vi tagit in dem tidigare för att inte riskera att träden runt hagen ska falla på dem. Såg en läskig bild från förra stormen när en älg blivit dödad av ett fallande träd och har den bilden framför mig och jag tänker på hur det skulle vara att hitta en häst som fått ett träd över sig. Hua!!

Tack rara underbara Sanna för all hjälpen i stallet, vi kom hem tidigt och åt för ovanlighetens skull VARM middag på en torsdag. Det var gott.

Nu ska jag läggas mig på soffan bredvid de gosungarna.


onsdag 4 december 2013

Väntar

Jag startade dagen med ett spännande möte med mina chalmerister. Hoppas det blir en fantastisk app av de här träffarna för jag tror det behövs bättre innehåll på många ställen. Sen var det dags för planering av nästa termins workshops. Det är svårt att veta vilka jag ska satsa på, nybörjarrräffar eller uppföljning? Det finns väldigt mycket att pyssla med framöver.

Sen när arbetsdagen var slut har jag väntat. Nattis och jag rider tillsammans på onsdagar men hon slutar inte förrän nu halv fyra så jag har haft två timmar att fördriva på Allum. Har shoppat lite ljus och halstabletter till syrran och medicin på Apoteket. Gick med i deras kundklubb och gick i gång på att de ville att jag skulle fylla i om jag hade barn och om det var tjej eller kille! Frågade artigt men de viste inte orsak. Sa att jag av princip inte vill uppge detta... Sen gick jag därifrån och retade mig kopiöst på att ett seriöst företag har så dåligt genusperspektiv! Så då skrev jag till kundtjänst...
Hej.

Idag blev jag medlem i er kundklubb på Apoteket i Allum. Jag fyllde i en talong där jag fick frågan om jag hade barn och om det var en tjej eller kille. Jag frågade expediten varför ni vill ha den informationen men hon visste inte. Jag fyllde av princip inte i frågan då jag upplevde den som orelevant. Förklara för mig varför jag behöver sätta könsetikett på barnen för att vara medlem i klubben är ni snälla. Om det har med specifikt riktad reklam till barnen utifrån att tjejer behöver rosa tandborstar ber jag er fundera igenom genusperspektivet.

Med vänlig hälsning, Annkin Marchiafava 

Skickat från min iPhone

Undrar om de bryr sig om att svara?

Nåväl nu har jag kunnat släppa den irritationen. Trött är jag och vill egentligen inte alls rida bara åka hem och lägga mig under en filt...

tisdag 3 december 2013

kilar på

Veckorna rusar fram och för ovanlighetens skull är det bra! Jag längtar efter att träffa syrran och nu är det bara ett par veckor kvar. Jag har pysslat julklappar och köpt några också. Funderar på om man ska börja packa lite smått snart men jag misstänker att jag som vanligt kommer dröja in i det sista.

Vi har börjat fira lite advent på jobbet också och har eventuellt mysigaste julkalendern. Varje dag kommer en liten tomte och så drar vi ett namn på ett barn som får göra ett litet hus till en tomteby...Det låter kanske inte så kul men det är det. Sen får man ju lyssna på julmusik på dagarna och när man kom ut i fikarummet i måndags så hade Gittan, vår kokerska och personliga PEPPARE fixat en liten adventskalender till oss också. Sånt blir man lite glad av.







Idag var jag hos frissan och gjorde mig lite julfin. Sonen tittade länge innan han väste, NICE...jag tror det var ett godkännande. åtminstone kan man säga ett det syntes lite för han brukar inte direkt uppfatta en ny frisyr eller annat.  Och jag är jättenöjd med att vara lite rödhårig här och där, ja på huvudet menar jag alltså.

Så mycket annat spännande händer inte. Kanske att det är kul med samarbetet med Chalmerstjejerna på jobbet med apputveckling som fokus är värt att nämna? Det ska bli en spännande app med förskolefokus och barnen får vara med och utforma och testa. Mycket spännande även för mig att hänga med på. Hänga med är kanske fel. De skickar uppgifterna och vad aktiviteten ska innehålla. Sen leder jag aktiviteterna och de observerar och antecknar...Tänk om man ändå hade gett sig på den där forskar utbildningen? Det hade varit så spännande och kul att forska direkt i förskolan. Men det tar lite för mycket energi att studera och ger för lite ut efteråt. De där extra 50 högskolepoängen man skaffat har ju inte direkt kommit till lönekuvertet eller praktisk användning. Lite kanske om man räknar dold kompetens som det finns gott om i min bransch.

söndag 1 december 2013

Första advent


Om tiden ska gå så här fort förstår jag varför äldre människor får lite panik. Det var väldigt nyss tycker jag som jag satt ute i trädgården och njöt at de sista sommarkvällarna. Egentligen är det ju inte så länge sen för det var långt in i september. Och nu är det december. Helt otroligt...

Det gäller nu då att inte få panik. Men igår tog jag och städade lite i huset hängde upp julgardiner och ställde fram en stjärna. Så det var årets julpynt. I fredags var jag en stund på stan. Jag skulle ut och äta med mina underbara kusiner som adopterat mig till syskonskaran nu när Cia flyttat. Vi var på tranquilo och sen en sväng på dubliners. Mycket trevligt får jag säga. Men jag gick också en stund på stan i julkomersen där jag tänkte att jag skulle få lite stämning. Stod länge vid NK och tittade på julskyltningen i duggregnet och tänkte på Nisse, den lilla tomten morfar övertalade någon om att få köpa ur julskylten 1971. Och på morfar och mormor stannade tanken ett tag. Jag köpte några julklappar och kände mig mer och mer nedstämd faktiskt. Det här med jul handlar så vansinnigt mycket om att KÖPA. Och så skyndar folk stressade runt och bär på stora påsar med saker. Och snubblar över en och annan romsk tiggare utan att märka det. Och då funderar jag på julens riktiga anda. I år igen som varje år men det blir starkare för vart år...

Det slutade med att jag köpte en bok  och sen lite pysselmaterial på panduro som ska förvandlas till julklappar under några veckor. Och om jag så dricker lite glögg och lyssnar på julmusik och sen ser riktigt långa julfilmer som A Christmas caroll så kanske kanske jag kan få den där riktigt Goa julstämningen. Och julklappar är ju kul men det blir inget övershoppande i år utan en liten klapp per man och sen hemmagjorda små klappar till alla. Nattis har också suttit och pysslat så det blev en mysig kväll...

I går var det tjejmiddag i Karins nya hus. Jättetrevligt, gott och lite mycket vin, som vanligt. Inte värre än att jag orkade ta mig upp på morgonen och köra till stallet. Jag skulle sopa logen och städa fikarummet. Dessutom var det krattning av spåret i paddocken så att Britt kunde sladda den fin. En tjej som heter Ida ska hjälpa oss ta hand om stallet när jag och Natta inte är hemma några veckor så idag fick hon provrida för andra gången. Första var en spontan grej så idag gick vi igenom utrustningen och annat. Jag lämnade henne och åkte hem och allt verkar ha gott bra. Det är skönt att inte ha nån som står och tittar när man rider för man känner sig så kontrollerad då. 

Denna vecka har jag alltså bara ridit en gång och det var i skogen i måndags. Tycker att den där träningsvärken i höfterna faktiskt är lite bättre så kanske lite vila då och då är till kroppens fördel. Och imorgon får vi se om Fabian också gillat lite ledigt.