Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 22 september 2012

Arbetsdag

Fast i stallet idag. Britt har ett spännande koncept varje år där stadsfolk (läs grannar, vänner och stallfolk) får leka bonde för en dag. Det är inte alls så spännande som det låter men lika trevligt som alltid:) Vi var på stallet klockan halv tio och kom hem blöta trötta och slitna klockan fyra på eftermiddagen. Vi har röjt gammalt bröte i hagen vilket var välbehövligt nu när det blir fler hästar i stallet. Därefter blev vi serverade en fantastiskt god chilli med tortillachips och sallad. Vi han fixa ordning och sladda i paddocken också men sen var kroppen slut. Nattis hade ponnyridning för några yngre flickor på Fabbe. Han har haft två lugna pass nu för att vara i form för den stora klubbtävlingen i morgon.







När jag kom hem var det lika bra att gå in i växthuset direkt för att skörda lita av det sista som växer. Jag lämnade ett par tomat plantor och hoppas att de sista tomaterna ska hinna mogna innan frosten kommer. Det känns som om hösten både är blötare och kallare än normalt. I fjol hade vi strålande väder ända in i början av oktober. i år är det inte mycket som har hunnit mogna. Kanske att purkjolöken är årets succé? jag ska göra soppa på dem en dag. Idag blir det köttgryta med lammkorv och rödvin. Jag tog de sista vaxbönorna också så det ska jag koka till... Mums!


fredag 21 september 2012

Fredag

Fredagar är verkligen bästa dagen att jobba! Barnen är färre och man hinner verkligen prata med alla. Man hinner också göra lite annat, tex starta upp nya iPads:) det är fredags fika också så man måste vara artig och äta lite godsaker.

Jag är så glad för mina extra kilon från sommarens slappedagar är borta... Det betyder att jag kan knäppa mina fina Gardengirl byxor igen och att mina jeans sitter som de ska utan gummiband mellan knappen och knapphålet! Jag har använt mig av en kaloriräknare i telefonen som
heter shape up till min mors stora förskräckelse, men jag lovar jag är inte anorektisk! Nu sa appen glatt till mig att grattis hörru... Nu ska du äta
1800 kalorier om dagen för att hålla vikten. Det blir en utmaning, och alla som vet hur jag brukar tappa vikt allt eftersom vintern går vet varför..det är fasen vad man måste äta hela tiden för att få i sig tillräckligt!!! förstår precis hur Sonen känner det, han ska äta nästan 3000 om dagen...

Men mina ridbyxor sitter bra så jag behöver inte köp nya:) Direkt efter jobbet åkte jag till stallet för att rida ut med kajsa vilket vi bestämde i går...det regnade en hel del och Fabian var VÄLDIGT blöt när jag hämtade in honom.. Hade vissa gamla störar sett mig lägga sadel på en blöt häst hade deras hår stått rakt upp. Fabian bryr sig inte alls.
Vi skrittade ut runt berget i en timme. Kanske lite tufft för Piccolina och Kajsa som inte är direkt vana vid ojämnt underlag. Fabian är dock en riktig terräng ponny med fyrhjulsdrift. Han går fram ÖVERALLT utan att tveka. Vi såg en älg som vi stannade och glodde på ett tag, jag satt snabbt av och promenerade åt andra hållet, helt i onödan för Fabbe glodde bara lite inget mer.
Det var en helt perfekt avslutning på dagen trotts att vi var ganska blöta när vi kom tillbaka. Vi red lite vilse också på nåt märkligt sätt. Kom fram på stigen 200 meter helt för långt bort och fick terränga genom ett träsk och massa ris. Det var tur för hade vi gått rätt väg hade vi kommit precis där älgen stod... Jag är lite älg rädd men vid det här laget börjar jag vänja mig vid olika sorters vilddjur.

Kvällen avslutades ned ett välförtjänt glas rött, kamben och chokladmuffins.

Mamsen åkte till USA i dag så det dröjer tre veckor tills vi ses. Åh vad roligt för henne att få hänga med syster och bara umgås. Jag är lite avundsjuk faktiskt men som det ser ut har jag ingen semester att ta ut på ett tag. Kusinen ska ju gifta sig i påsk och det tänker jag inte missa för allt i världen. Då ser jag ju Cia i varje fall då. Herregud vad det är länge tills dess, tur man har stallet att hänga i.

torsdag 20 september 2012

kontorstid

Det var alldeles tyst och stilla på kontoret idag. Jag fick gjort så grymt mycket. Bland annat tömma mitt google fotoalbum på massa back-upade bilder helt utan att tänka på sammankopplingen mellan bloggen och google. Med resultat att alla bilder på bloggen innan årsskiftet försvann, för alltid. Det var ju synd för någon stans tänker jag att bloggen är en fin dagbok att bläddra tillbaka i om några år. Men, men.... Jag fick gjort en del vettigt också och till lunch var jag färdig med förberedelserna inför nästa torsdag. Därför åkte jag till Kulle för att äta och passade på att hjälpa till lite. (att jag sparade 69 kr jämfört med en lunch på Briggen i ensamhet var avgörande för det beslutet)

Sen fortsatte jag med kursförberedelsen där och insåg att jag nog inte var så klar som jag trodde.
Det var tur att jag fick ett sms om att ridläraren var sjuk för jag behövde stanna kvar betydligt längre än jag borde.

Nattis fick rida istället Hon och Kajsa hoppade lite hinder i paddocken. Vi gjorde en liten övning med upphöjda bommar på marken i trav och sen ett rätt uppstående på medel linjen bara för att höja självförtroendet inför klubbtävlingen. Hon hoppade nog 65 idag så det blir nog ok på söndag med 60 bana.

Dagens mest intressanta händelse var att vi träffa de räven. Den är sjukt orädd och väldigt söt. Hästarna är inte ett dugg rädda heller. Jag fick en liten film snutt på den. Väldigt häftigt att komma så nära. tyvärr hade jag bara mobilen så kvaliteten blev inte 100.



onsdag 19 september 2012

små bekymmer

Ok. Jag är nöjd med min dator...Den startar upp på ett kick och internet startar direkt utan några problem som det var tidigare...Jag trodde det var vårt modem så vi uppdaterade det till högsta hastighet i går. Kanske onödigt men vi är många som surfar samtidigt. Jag upptäckte ett litet problem bara när jag kom hem idag. Alla förskolans iPads är synkade till den datorn...när jag stoppade in kontakten i den nya fick jag lägga till den som en behörig dator. När jag sen lägger till min jobb iPad kan jag välja på att inte synka eller radera och synka om...Gaaah! Det är INTE bra.

Dessutom har jag blivit ombedd att låna ut mina projektfilmer som jag gjorde för kursen förra terminen och de finns naturligtvis inte kvar men kanske att jag hade hittat dem i den gamla datorn. Om jag inte tömt den igår. Skit eller vad man ska säga.

Det var en bättre dag på jobbet idag men det kan eventuellt bero på att jag slutade klockan 12. Jag stannade på apoteket och blev 2000 kronor fattigare på mediciner igen. Tur man har högkostnadsskydd i det här landet annars hade sonen fått klara sig utan kryckor. Jag hade tänkt att åka direkt till stallet men jag fick plötsligt och akut ont i magen och fick skynda hem (jag går inte in på varför). Fick peta i mig en ipren igen för huvudvärk. Det var nog tredje gången på väldigt kort tid, jag som aldrig brukar ta tabletter. Fast jag skulle ju till stallet och då måste man ju vara i form.

Ridningen gick ju inte fantastiskt till en början. Men efter ett tag släppte det ordentligt. Red ett lätt C:1 program som avslutning med Fabian i god form nästan hela tiden. Vi fick till och med till en travökning som var värd namnet, i form...Jag tog med kameran och filmade en snutt men det fanns ju inte plats för mer än en kvart på minneskortet. Naturligtvis slutade kameran filma en bra stund innan det gick riktigt bra. ... Men jag ser i  varje fall vissa förbättringsområden om man säger så. Nåväl han rör sig helt ok för att vara första halvtimmen av  ridpasset, det brukar vara betydligt mer katastrof. De sista minuterna gick han i så låg form att jag trodde vi skulle göra en bakvänd slidestop (Med pannan i marken istället för haserna.)och när jag satt av var han väldigt andfådd . Han orkade knappt skritta tillbaka ut i hagen så jag hoppas han inte har alltför mycket träningsvärk imorgon. Jag kommer nog ha det, känner jag nu.
I morgon blir det lektion i centreradridning. Hoppas jag lär mig något...gud vet att jag behöver det:)


tisdag 18 september 2012

ny dator

Äntligen fick jag den nya datorn. Inte lika liten och smidig eller snygg som den förra. Och det var ett nästan tårfyllt farväl faktiskt. Detta trotts att jag gjort en gedigen backup på allt...När DataDan kom var det väldigt svårt att släppa taget ändå. Först när jag kastat alla mina dokument och bytt bakgrundsbild gick det. Och tömt papperskorgen... Jag inser att det finns en viss fixering där kanske. Nu sitter jag med en helt tom dator. Inga programvaror förutom de förinställda, inga bilder eller dokument. Jag har börjat lägga tillbaka sånt jag tror jag behöver från hårddisken. Oj så mycket skit och dubbletter det finns! Behöver jag till exempel alla hästbilder? Jag kommer ju med största sannolikhet ta nya nästan exakt likadana.

Jag skulle vilja jobba lite mer med barnen på jobbet och datorn så att man har lite bra saker att ta med sig till kursen. Men tiden räcker inte riktigt till trots att jag jobbar mer i barngrupp än jag gjort tidigare. Tror det beror på att jag inte jobbar sent längre utan går hem när det fortfarande är fullt ös.

Hemma är det inte ett problem. Att jobba med datorn alltså. Så här ser det ut en tisdag kväll hos oss med alla skoldatorer och extra pryttlar. Vi jobbar allihop faktiskt får jag säga, läxor och dator sorterande som jag inte borde göra klockan tio på kvällen utan på abetstid. Gissa vem som slutar kl 14 på torsdag och inte 15?

Den stora datorn är min då... sneglar lite på sonens MAC och är lätt avis. Men bortsett från storleken måste jag säga att jag är positivt överraskad. Den är snabb och har betydligt större minne. Det kan ju behövas, jag har ju faktiskt tvingats att tömma den gamla datorn regelbundet. SÅ här fint har det nog aldrig varit i min hård disk:) Fast för en timme sedan var det bara ett litet, litet blått streck i början...Ups!

söndag 16 september 2012

höst i stallet...

 Jag börjar få lite rutin på det här med att åka runt med hästar nu...Idag körde jag först Gino till PRK  innan jag hämtade Fabbe som var på sitt istadiga humör och först vägrade gå in i stallet och sen vägrade gå på transporten. Nu räckte det med att ta fram linan så gick han på så det tog ju inte mer är fyra minuter allt som allt ändå men jag börjar vänja mig vid att det går så lätt att lasta hästar. Det var annat förr när vi bara hade galna svårlastade hästar att leka med...

Vi har försökt få till en träff med Camilla och Jonathan på stallet flera gånger och idag äntligen lyckades vi. Det blev en fantastiskt skön tur till Kalle Gran och Sture Björk. Massor av trav och galopp för Fabian och Dancerman som gick väldigt lugnt och fint bakom, inte alls stressad eller så.  Det är kul att få se Fabbe galoppera på grusvägarna. I Öjersjö stallet är det mer paddock och skogsstigar som gäller. Nattis tyckte vi skulle göra det till en vana att åka varje helg för minst en dag i veckan ska man ju ändå rida ut och det är ju sant.

Ungdomarna verkade ha det trevligt tillsammans och satt och diskuterade skoldatorer och lärare då de plötsligt går på samma skola. Jag fick en väldigt rask promenad på en timme lite drygt. Jag körde hem Gino först och sen hängde vi kvar en stund på Partille och pratade. Solen var faktiskt framme ett tag men lagom tills transporten var parkerad och städad började det regna. 

Nu är jag mer eller mindre trött i hela kroppen efter att ha lyft baklämmen och donat flera gånger. Snart får man väl starta firma eller så...Annkins hästtransporttjänst (endast snälla hästar)...men gratis motion och styrketräning får jag ju... eller kanske inte gratis, ett dyrt gymkort är det! Men roligt...

Nästa helg är det klubbtävling så då ska vi åka igen med två hästar. Nattis startar två klasser, vi får se vilka. Jag hoppas att jag ska få en lektion i centrerad ridning på torsdag så då blir det till att åka till Lexby. Fabbe verkar gilla att komma ut och är väldigt pigg.

Det finns en liten bäck att vada i som kallas Mississippi. Där stannade vi på väg hem. Nästa gång ska Jonathan visa Klippiga bergen också, så blir vi väldigt beresta.

Jag har precis slagit in årets första julklappar och väntar nu på en pizza som ska levereras av maken för jag har absolut ingen lust att laga mat idag.






morgon inlägg

Helt kort uppdatering innan det är dags att åka till stallet igen:) Merlin mår bra.Tack och lov....
Hans broblem satt inte i urinen utan i avföringen. Eftersom han är en gammal katt med autros i ryggen orkade han inte bajsa ut en förstoppning själv. Efter en smärtstillande spruta gick det bra dock så det blev en dyr tur för ett toalett besök.... 3500:-

Han ska få lite smärtstillande ett par dagar, det fanns så att säga kvar lite bekymmer i tarmarna;) Kanske att man behöver fundera på kosten för honom framöver (hon tyckte han behövde banta lite...)men förövrigt var det ingen fara...stelhet i ryggen är ok så länge de springer och leker har de inte ont...FIna kissen är med ett litet tag till med andra ord.