Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 22 november 2013

Processen

Ja det var det det...processen startad och omöjlig att överblicka. Lämnade jobbet tidigt för att åka hem och ställa bilen innan jag åkte iväg till Lindholmen och lin education. Jag har varit där förr och är så väldigt imponerad av de kreativa miljöerna som finns där... Önskar att jag kunde ta med mig hälften av all kreativitet och klokskap kring skolutveckling jag möts av där men det är väl lite mycket att hoppas på. Men som sagt vi startade något som kommer sätta spår det tror jag. Vi hade alltså process utvecklings handledning med Ewan McIntosh från scotland i en och en halv timme. Berätta något som du är stolt över som du ser i ditt arbete i kommunen...och vad är din största huvudvärk...ja det låter lättare än det är. Att dessutom kommunicera det på engelska inför någon som man beundrar och har hört på storföreläsningar i England...ja pressen gör en lite nervös, lite starstruck helt enkelt. Och jo det startade en hel del tankar och antagligen en bra start på kommande processer precis som var avsikten. Ser fram emot cikts heldag i januari då kommer det hända grejjer!


Sen satt vi med på Ewans föreläsning om att dela sitt kunnande med andra på olika sätt för att leda skolutvecklingen framåt. Väldigt bra så klart som sist jag hörde honom... Sen var det god mat EKOLOGOSK och ETISK från ett ställe nära Järntorget. Gott som bara den och så lite vin så var den fredagen avklarad. Nu ska man bara försöka landa och samla sina tankar framåt och uppåt. Vad går att genomföra på central nivå. Vad skulle gå att genomföra på förskolan har och nu? Många frågor inga svar...undrar om det är det som är utveckling?



torsdag 21 november 2013

Hästar är ett otyg!

                                                 Fint hästsmycke till Fabian

Varför håller man på det är ju fullständigt livsfarligt att vara i stallet. Nej det är sällan hästarna som sådana som jag skadar mig på. Det är ju snart sju år sedan jag gjorde det sist. Nej det är det där andra farliga runt omkring...som hal ramp till gödselstan... Den provade jag idag...hade man haft en filmkamera tror jag det skulle kallas en klassisk Chaplin eller likanande. Två ben i luften och en sopskyffel som flög genom luften. Det var inte en stumfilm det hörde jag själv. Tänk vad förvånad man låter när man ramlar. Och ja det gör ganska ont typ över allt. Förra veckan i stallet slog jag ju huvudet i bildörren och skadade nacken när jag skulle åka hem. Ja jag förstår att det inte är hästarna men om jag inte var i stallet skulle det ju inte ha hänt eller hur?

Nattis red barbacka och lockade även mig att rida lite. Jag tror det blev bättre i ryggen en stund men sen blev det sämre igen. Tur att alla hästarna följde med snällt när de skulle in, i varje fall inga busponnyn idag;)

Jobbet var ganska mysigt trots vädret. På förmiddagen var jag inne med 10 barn och fortsatte jobba med appen som mina chalmerister vill ha lite hjälp att testa på barn. Idag gick det riktigt riktigt bra och jag tror de har nåt bra på spåret. Eftermiddagen var jag ute och lekte med samma barn och vi hade tillräckligt roligt för att glömma bort att det var rått och vått. 

Imorgon ska jag på prosesshandledning och föreläsning på lin och sen blir det AW. 


onsdag 20 november 2013

Förberedelser


Jag var mer än väl förberedd på dagens nätverksträff. Fyra timmar för att leta efter bra filmklipp på youtube och för att författa bra frågor att diskutera kring. Gjorde dessutom en presentation om digitala lärmiljöer på ipaden. Hade räknat med att de är ca 20 deltagare och i dag kom åtta. Så räknat med de som lämnat årerbud är de kanske 15 bara. Men det går ju bra ändå. Mitt i träffen gick brandlarmet och vi fick utrymma kommu huset i en kvart. Så blev det lite. Mindre tid för diskussionenerna som egentligen var det viktigaste. Och nu i efterhand kan jag inte riktigt komma ihåg vad vi gjorde...eller om Innehållet fungerade. Är lite trött på min hjärna just nu.

Skönt var det att kunna sluta jobba redan halv tolv och ändå ha gjort veckans timmar. Egentligen kommer jag väl göra lite för mycket för jag tror att föreläsningen på lin på fredag kommer dra över min arbetstid nån timme eller två. 

Det var lite kallt och i morse var jag faktiskt pigg och laddad för en tur till stallet. Jag kom dit strax efter tolv och stod en stund och valde mellan att rida som vanligt eller ta fram den gamla dressyr utrustningen...men det är för roligt att rida western. Men jag god i varje fall fram ett par bommar som jag galopperade över och tycker att det gick bättre överhuvudtaget med galoppen i dag. Kändes om om jag kunde sitta i vart fall. Väldigt nöjd bar jag när jag var klar.

Bortsett från att kroppen inte riktigt orkar. Det gör ont över allt. Handleden och tummen på vänsterhand. Båda höfterna men mest vänster utsida ner mot låret. Nacken så klart men det är ju inget nytt...till och med magmusklerna smärtar till och från och vill inte riktigt räta ut sig. Jag slog i pannan på  jobbet också i veckan så jag har en liten men väldigt öm bula i pannan. Är det så att jag börjar bli gammal? Min största rädsla (nej kanske inte det finns nog större när jag tänker efter men det vill jag inte göra...) är att kroppen helt enkelt ska ge upp för tidigt så jag inte kan fortsätta rida och gräva i trädgården.

Halva veckan har gått och deg är bara en månad kvar tills vi ska träffa syrran! Längtar efter att ses och få lite ledigt från jobbet trots att jag redan haft lite semester...men så är det den här märka kalla årstiden. Bara att härda ut i sidär 5 månader till.


måndag 18 november 2013

Lite trötter

Av någon mysko anledning är jag inte på topp fysiskt. Visserligen vaknade jag i morse och kände mig ovanligt pigg och glad men det gick över så fort jag öppnade rullgardinen och såg att November återgått till att vara November. Gårdagens respit var över och Göteborgsfukten trängde åter igen igenom kläder, märg och ben. Och så gick jag ur sängen och tog mig till jobbet. Det var väl bra som vanligt. Gillar när det blir lek tillsammans och utevistelsen flyter på snabbt trots vädret. Det var i varje fall uppehåll och jag passade på att göra en sjörövartrailer i iMovie när vi lekte sjörövare. Så fick jag lite kul Innehåll till nästa digital kompetens.

I morgon kommer två tjejer som håller på att utveckla appar i sin utbildning på Chalmers. Vi träffades förra året och nu kommer de tillbaka igen. Så imorgon blir också en bra dag.

Igår var jag så nöjd min ridning och framför allt med vädret. Så jag var mer än lovligt laddad för att ta vid och rätta till det som jag såg var lite tokigt på filmen igår. Men när jag väl kom till stallet var motivation totalt borta. Så jag tömkörde och red lite barbacka eftersom dottern hävdar att det är därför hon har så bra balans. Jag vet inte jag... jag tycker mest det känns som om jag ska glida av. Så länge hästen är snäll och inte skuttar runt sitter man kvar men tänk OM??? Intet hände så klart och det var ganska mysigt trots allt.

Men nu i väntan på middag är jag så trött att jag inte förstår hur jag ska orka vara vaken tills jag somnar. Kanske är det middag som saknas? Funderar på om det kan vara så att man dragit på sig lite magkatarr eller något liknande? Dålig aptit, illamående och en tendens att glömma vad jag sysslar med? Kan vara stress symptom även om jag inte känner mig särskilt stressad. Men vad vet jag...