Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 23 augusti 2013

Härligt

Solen strålade från blå himmel och jag fick njuta av uteverksamhet hela förmiddagen bland alla goa barn. Idag var verkligen en bra arbetsdag och jag börjar komma in i jobbet lite. Slutade tre idag, annars kommer jag sluta halv tre på fredagar. Även måndagar faktiskt...tisdag och torsdag är längsta dagarna med fyra som längsta dagen. Verkligen ett guldschema. Ända nackdelen är ju att det är verkligt intensivt hela dagen, inga lugna pauser...

Idag var första dagen sen Fabian kom som vi inte var i stallet. Istället tog jag en promenad när jag kom hem för att rensa ut veckan inför helgen. Kom på att jag skulle åkt till Allum och köpt födelsedagspresent till mamsen i veckan men inte hunnit så det var bara att sticka en sväng dit tillsammans med nattis och handla. Visste vad jag skulle ha men det får du veta i morgon mamma.

Ser för övrigt fram emot att promenera med hästarna och barnen till kåsjön och bada i morgon. Då ska vi vuxna fika och sola och prata skit...tänk att sommaren fortfarande dröjer sig kvar...

torsdag 22 augusti 2013

Jösses

Idag uppgraderar jag styrkeorden med ett Ö. Imorgon får jag kanske gå över på rena svordomar? 

Det är fortfarande sommar i Sverige. Vill bara nämna det för det är så mycket enklare när det är skönt ute. Idag var vi på en promenad i när området och fotade barnens hus i en app som heter everytrail. Man ser precis på en karta vart man gått och kan ta foton utefter vägen. Jag ska prova det när jag är ute och rider nån gång. Man får reda på precis hur långt man gått och vart. 

Torsdagar är min längsta dag och idag var jag dessutom iväg på en föreläsning om att lära sig läsa genom att skriva. Den var inte så förskolevänlig utan mer inriktad på skolan. Satt i varje fall av två timmar och tog med mig ett par intressanta saker och lite som fick mitt förskolehjärta att banka lite extra av stolthet. 

Det blev några timmars jobb innan jag skyndade mig direkt till stallet. Tjejerna hade byggt bana och skrittat fram redan när jag kom så det var bara att sätta igång med bomarbete  och banhoppning. Nattis har verkligen ett helt annat tryck i galoppen. Undrar om det är för att hon rider på på ett annat sätt eller om det är utrustningen? Jag får väl prova att rida lite vildare nästa gång... Felix verkar jätte duktig och båda hoppade ca 70 cm idag. Tror Fabian tyckte det var jättekul.

Stallet var ju lättgjort idag med tanke på att alla hästar är ute dygnet runt ett par veckor. Det är bara att sopa och fylla 24 kg lunch. Och just det 350 kg hösilage som skulle rullas av balen och luftas och kastas i en hög för att det ska hålla lite bättre. Där av uppgraderingen av styrkeord.... Fy vad trött jag är i kroppen. Nacken gör faktiskt lite ont nu ikväll och även min underarm... Man behöver inget gymkort. Och inte heller oroa sig över att man missar att promenera och yoga i samma utsträckning som under sommarledigheten. 

                                               Gäsp... Är vi klara snart?



onsdag 21 augusti 2013

Jisses

Efter ca 50 minuter i sadeln känns hela kroppen som om den blivit asfaltsvältrad! Jag som hållit mig i "toppform" hela sommaren för att slippa detta i år. Men det är klart jag orkade bära sadel och allt upp och ner för trappan utan att nacken gick sönder. Alltid ett tecken på att några muskler är ok. Det är mest höft och bäckenben som strular lite tror jag? Nåväl det var så himla roligt i varje fall! Jag red i westernsadeln och det nya westerntränset. Så himla fint. Det var betydligt svårare att rida på en hand än jag trodde. Och svårare för Fabian att komma ihåg. Det fick ju ganska bra i slutet men första halvtimmen var så svår! Han hade inte alls lust att böja sig eller flytta undan. Knappt gå framåt alls om jag ska var riktigt ärlig. Jag blev lite besviken för jag har sett Nattis rida ett par dagar och då går det undan. Man har ju intet spö i western utan använder sin ena tygel....det är lite svårt med koordinationen så det är väl därför. Men tillslut släppte det och vi fick lite skritt och trav i form. Men galoppen är urusel! Nattis provade Theas ponny Felix. Hon ska rida honom på onsdagar när jag rider Fabian. Från början var tanken att jag kanske skulle rida men jag inser att det inte är så lyckat om jag går ner till 55kg. Det är två kilo bara men jag ser nog bra mager ut då. Fast jag har haft fasligt svårt att äta på nya jobbet så det kanske är en icke fråga om några veckor?  Ridningen gick bra och Felix verkar vara en jätte trevlig liten ponny.

Idag fick jag gjort massor på planeringen inför kursen! Skönt. Jag har några sista saker jag behöver ordna till starten men inte så att jag behöver var stressad. Jag hade ett möte med en tjej från GR som har gett mig ett kort uppdrag att hålla i en workshop på Tjörn. Det ska bli jätte kul och gör jag bra i från mig kanske de vill anlita mig igen för kortare uppdrag. Det hade varit väldigt roligt faktiskt och jag har ju några procent att ge utöver jobbet.

Imorgon är det ny dag och först jobb och sen ska jag gå på en föreläsning på kvällen. Och sen ska jag bygga bana för Nattis och Thea. Det är mycket som händer och egentligen skulle jag vilja ligga still och bara vara lite snuvig. Men jag tror inte den bryter ut den här gången heller...håller tummarna för det.
 

tisdag 20 augusti 2013

Livet e ganska gott


Så överlevde man ännu en dag där hjärnan är mer i kaos än vanligt. Idag kan man säga att det varit både toppar och dalar. Har tex haft sämsta barnaktiviteten sen jag blev färdig... Ja 18 år och lite till. Nej den där vilan var kanske inte ett lysande exempel på gott pedagogiskt ledarskap... Men vafan man får ju misslyckas ibland. Gjorde väl ett par tabbar till under dagen kanske men det går ju bra med barnen i varjefall.

Det var mer än fantastiskt skönt att åka till stallet och titta på Fabian och Nattis. Jag masserade Fabbes nacke med linimentet och sen resten av kroppen med utan liniment..Han tyckte det var sååå skönt! I slutet stod han och gäspade ohämmat vilket är ett tecken på att de slappnat av och fått såna där oxinånting hormoner.  Jag slappnade också av för efter nästan två timmar i stallet var jag redo för att åka tillbaka till jobbet för kvällsplanering.

Det kändes väldigt bra att få prata färdigt med kollegorna utan barn runt om. Nu känns det mycket bättre och som om vi har en plan ut ur det jobbiga "lära känna sin arbetsplats" fas. 

Det blev alltså sen middag i ensamhet. Maken och dottern tittar på film och jag njuter av en god whisky i skymningen, igen... Men sommaren är kort så det är bäst att njuta!


My vecka


Startar veckan med extra lång dag. Väldigt spännande med första planeringsdagen på nya stället. Vi påbörjade teamplaner och försöker lära känna varandra. Arbetet ligger helt i min linje och många verkar intresserade av genusfrågor så det kan ju bli spännande. 

Man blir lite trött av att försöka lyssna in alla, minnas namnen på alla och framför allt att komma ihåg vem som jobbar med vem. Imorgon kommer de sista barnen på plats och vi kör en kvällsplanering direkt för att komma igång. Även om allt känns väldigt bra saknar jag mina gamla kollegor och det där självklart bekväma som finns när man känner alla och alla känner ens gods och dåliga sidor.
Pratade en timme med Sofia på kvällen och tankade lite kärlek.

Det var skönt att komma till stallet för att hämta Nattis. De var i skogen redan så jag promenerade dem till mötes vilket gav en välbehövlig hjärnrensare på en halvtimme. Hästarna hade skött sig fint. De galopperade lite i paddocken och Fabian såg pigg och framåt ut. Kanske han inte är i så dålig form som vi först trodde? Fast lite rund är han. Nu har vi i varje fall bokat några lektioner, hovslagare och vaccination så man kan slappna av lite. Nattis var på Hööks och köpte liniment till halsmuskelknutan. Kanske ska smörja mina höfter med den också? Just nu ligger jag lite lågt med träningen för jag är nog lite förkyld också...eländigt nu när man vill bara sitt bästa jag.

Tur man har världens bästa fritidssyssla.




söndag 18 augusti 2013

Fart och fläkt igen.

Nu är det igång igen, stall-livet!  Jag har ännu inte fått förmånen att rida men väl fixa boxar och foder och städa skåp. Jag försöker sälja diverse hästutrustning för att få ihop till ny utrustning. Har nog fått in ca 1000 kr men saknar ytterligare 1500. Har lagt upp på alla köp och säljsidor jag vet på Facebook men jag får väl anstränga mig och lägga ut på blocket också trots att man får betala lite. 

Idag åkte vi upp i regn till stallet. Hästarna fick komma in och äta lite innan vi sadlade och gick till paddocken. Igår red Natta baracka och idag provade vi sadeln. Den är obekväm säger hon men efter att ha paddat upp ordentligt verkade inte Fabian misstycka helt i varje fall. En får duga ett tag.

Fabian verkar pigg och framåt och väldig glad att vara hemma! Vi får göra något åt hans hals bara, den är hu helt fyrkantig:) 

Det blev lite bärande av bommar fram och tillbaka och flyttande av hinderstöd från en sida till en annan.
Så dagens motion blev en kvart yoga till frukost för att mjuka upp ryggen och höfterna som är märkligt stela. Sen blev det ju bara det där vanliga stallgörat men jag tror att framåt och bakåt i paddocken blir som en promenad också. I varje fall tänker jag inte träna mer i dag. Solen stack fram en stund så vi hade riktigt trevligt. Kul också att Mats var med Thea i stallet för att lära sig lite om vardagssyslorma i stallet. Väldigt mysigt att ha nån vuxen att småsnacka med. Och kul för flickorna att vara där samtidigt. I morgon ska de åka till hööks och handla lite medan jag är på jobbet.

Det är stängningsdag i morgon så förhoppningsvis får vi planerat lite vad vi ska göra i höst. Hittills känns det verkligen bra och roligt med nya jobbet. 

Klart ett lyft att det är så nära stallet också.