Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

lördag 16 februari 2013

Vår i luften

Det är sant även om marken fortfarande är vit och temperaturen ligger runt 0an så känner man verkligen våren precis under ytan. Sov ovanligt länge och åkte sen upp till stallet som alla lördagar. Det är något väldigt rogivande med att veta vad man ska göra varje dag. Inte massa motstridiga tankar. Det är stallet som gäller om inget annat mycket speciellt står på agendan.
Idag ska jag åka till Emma på middag så hela lördagen är klar.

Fåglarna sjunger mer och mer utanför fönstret och i paddocken är det ett himla liv till och från. Jag längtar tills snön har smält bort så man kan rida på riktigt. Volten vi skottat och saltat är helt ok att både trava och galoppera på så jag måste säga att det var väl investerade pengar att lägga salt.
Första dressyrpasset på en vecka gick bra. Först var det lite motigt som vanligt men efter 20 minuters uppvärmning började det släppa. I slutet var han så himla trevlig att man får lite tårar i ögonen. Tänk att han kan vår lilla pålle! Skummet yr ur munnen när han slappnar av och jobbar, det frustas och han tar i allt vad han kan...själv får man ju arbeta med hela kroppen också och i dag blev det 1 timme och 20 minuter aktiv ridtid. Det känns kan jag meddela:)

Nu ska jag försöka göra mig lite representabel innan jag går bort. Kanske lägger jag mig en stund på sängen och läser...har bara ett kapitel kvar i Torgny Lindgrens bok Minnen. Den är så väldigt bra och handlar inte om något alls. Jag älskar verkligen den författaren, han skriver om livet som jag upplever det, en lång sträcka av händelser i vardagen utan speciellt mycket betydelse för något alls... Och så får han det att framstå som värt att leva ändå...det är härligt :)

Några som vet hur man gör för att njuta är dessa godingar. Jg tror jag ska följa deras exempel.


fredag 15 februari 2013

Inga rosor

Man kan inte dansa på rosor. Vem kom på ett så otroligt dumt uttryck "ingen dans på rosor" vad betyder det? Jag förutsätter dock barfotadans och vresrosor av någon anledning och jag tror inte alls att det har något samband med min personlighet...

Det är väldigt lugnt på fredagar, nästan för lugnt. Det var 10 barn på jobbet idag, tre personal och dessutom planering. Jag fick gjort hur mycket som helst. Pigg och glad hela dagen vilket kan ha samband med att jag vågade mig ut för stupet. Om några månader vet jag vart jag landar och det känns så väldigt spännande och bra.

Överlag är jag nöjd med att inte behöva dansa på rosor utan att jag kan ligga här i soffan och känna lukten av steken i köket som sköter sig själv och låta kissekatten massera magen med sina tassar.

Dessutom bestämde jag och Nathalie oss för att vi tänker behålla vår Fabian nästa år också. Alla saluhästar vi kollar på ser ändå ut som honom eller är för dyra att köpa. Tävlandet ligger i framtiden, det är både dyrt och ansträngande och visst är Fabian den sötaste hästen i världen?
Och vem ska ta hand om honom om han inte bor hos oss? Så nu kan jag bara njuta av att veta vad jag vill ett litet tag...

torsdag 14 februari 2013

torsdag

Hade sovmorgon idag för jag började med möte klockan 9.00. Mycket skönt faktiskt och ett väldigt bra möte. Jag kan dock inte räkna med att få utökat min IT-tjänst efter sommaren eftersom ekonomin är risig för barn och utbildning...hade visst att göra med att lönerna blev så bra i år 4% men att påslaget för ökande löner bara var 2%. Konstigt att det inte känns mer i plånboken...

Fast jag kan räkna med att fortsätta som nu i varje fall och det kändes ju bra. Vi gjorde också en bra överenskommelse kring det nya uppdraget. Jag ska sammankalla/leda ett nätverk i förskolan kring IT. Det ska ju då på något magiskt sätt rymmas inom mina 15%. Fast det var vi ju ganska överens om att det inte skulle göra så istället för att jobba gratis (vilket jag inte fick lov att göra) Kan jag skriva upp det som komp timmar vilken han krasst konstaterade att han nog åkte på att betala ändå i slutändan. Det kändes i varje fall som om mötet gav bra klarhet för mig så nu vet jag vad min plan är. Får bara hoppas att det blir som jag önskar. Kanske mitt nyårslöfte går i uppfyllelse för en gångs skull.

Fast det spelar väl ingen större roll för ingen kommer ihåg vad det var så här ett par månader senare. Ett löfte uttalat med en hel del bubbel i kroppen...mottaget av folk med bubbel i kroppen. Helt enkelt väldigt smart.

Jag satt på jobbet och jobbade i stället för kontoret för alla hade sportlov. Jag hade tänkt att jag skulle smita lite tidigare men i stället blev det lite senare. Typiskt mig men jag han köpa ett par böcker till familjen i valentinpresent innan vi åkte till stallet.

valentines day 2013
Idag var det nästan lite vår i luften trots att det var mulet. 0 gradigt och fågelsång i snön. Vi tog en riktigt lång promenad, provade lite nya vägar och småpratade. Det känns i kroppen att jag promenerat idag och att jag tömkört ett par dagar. Jag filmade en snutt igår och jag förstår varför. Det är verkligen powerwalking när man promenerar bakom en häst i trav och galopp! Ser nästan ut som om någon snabbspolar, lite lustigt på något sätt men det är ju ingen som ser en. Det är tur att det är så för så här gulliga är vi i skogen.

Maken hade köpt laktrispipor till mig. Den perfekta presenten. Han vet hur en kvinna ska tas:)




onsdag 13 februari 2013

lite bättre idag

Oj vad jag var arg igår! Jag lovade min gosiga son att hjälpa honom beställa ett par skor på rean på nätet. Men lat som jag är orkade jag inte just då utan skulle göra det strax innan jag gick och lade mig, alldeles efter ett melatonin intag. Jag var så sömnig och så strulade allt. Kortet var inte anmält till säker internethandel så köpet gick inte igenom. När jag ska göra om så är storleken slut. Gaaah! Hade jag kunnat spränga banken just då hade jag gjort det. Istället slog jag igen datorlocket och gick och lade mig.

I morse var jag faktiskt betydligt piggare trots att jag gick upp fem. Inte sunt att gå upp så tidigt men vad ska man göra? Dagen på jobbet var lite lugnare och framför allt roligare. Gunhild gjorde kanske inte någon kassasuccé men i en halvtimme lyckades barnen hålla sig koncentrerade. Bästa kommentaren kom vid påklädningen några timmar senare." men Annkin...Vem uppfannde vantarna egentligen då?" ja du det undrar jag med för de flesta barnvantar åker av eller tar in snö i ärmslutet... skulle inte någon kunna uppfinna bättre sådana? Vi kan ju fråga Gunhild...

Direkt efter jobbet åkte jag till stallet. Det var tömkörning på schemat som en del i veckoprojekt få Fabian i form. Varannan dag tömkörning varannan dag skritt i skogen. Idag var det tungt tyckte jag. Vi lyckades ganska bra med traven, till och med början till samling och fina halvhalter. Han bjöd väldigt bra framåt och var minsann lite busig till och från. Galoppen går bra ibland. Idag tyckte jag att han var väldigt framtung och helt utan svävmoment. Kanske att det är lite träningsvärk? Hade varit bra med lite bommar att lyfta benen över. Men imorgon är det skritt i skogen och på fredag vila. Han var väldigt taggad i slutet och helt svettig. Jag fick inviga nya ulltäcket och mirakulöst nog sög det upp all svett och efter en kvart var han helt torr så jag kunde släppa ut i hagen utan täcke igen! Bra köp alltså. Jag släppte Fabian lös i paddocken medan jag plockade undan bajset och då drog han runt och brallade och släppte sig samtidigt med ett brak...haha en sån tokponny:)

fet och  pälsig men sötast ändå!


tisdag 12 februari 2013

Ja jösses

Vissa dagar är värre än andra. Motivationen var inte riktigt på topp idag och inte ens kaffe funkade... Vi har skruvat sönder hela dagen, det var kul i varje fall. Men alla var så trötta så när jag gick hem sved ögonen och huvudet var en Storlek för litet.

Mamma var hos tandläkaren så jag frågade om hon ville ha skjuts hem. Jag vet ju hur man mår efter några stesolid. Det kanske är det jag skulle ta i stället för morgonkaffet? Jag köpte lite kattmat och lite marsvinsvitaminer innan vi åkte till Lerum.

Mamma hade sett en klänning hon tyckte jag skulle ha till bröllopet. Den var snygg men det var helt fel kropp i den. Men i affären bredvid hittade vi en ljust lillagrå sak på rea och en underklänning till som var mer än lovligt snygg till och med när min kropp var på insidan. Jag skulle förresten uppskatta om någon kunde förklara varför kläder alltid är snygga på provdockorna men så fort det är levande kött inuti så ser de konstiga ut? Och varför har de inte dämpat ljus och mörka speglar i provrummet på vintern? Va?

Ett par skor blev de och jag kanske ska prova det ihop en dag men det blir inte idag...

För när jag kom hem rasslade jag ihop lammfärsbiffar med fetaost och hällde upp ett glas vin. Det hade kunnat passar som "instagram moment " Om jag orkar bry mig. Jag var mest nöjd med att proppa magen full och prata med sonen och hans kompis. Och sen en semla, nummer två idag. Därför ska jag inte prova kläder. Det och kombon vita och håriga ben kan var det som skickar mig över gränsen till total galenskap. Faktiskt.

måndag 11 februari 2013

Effektivitet

Egentligen gillar jag inte att vara effektiv. Inte så att det är fel på att gjort saker, jag är mest principiellt emot ordet och företeelsen. Alla ska vara så jäkla effektiva och lyckliga hela tiden. Vem kom på det? Att lycka ska vara någon sorts grundkänsla som man möjligen då och då kan avvika från. Eufori kallas det då. Om man mot förmodan skulle avvika åt andra hållet, om så ens för ett kort tag kan man äta lyckopiller eller renovera huset, alternativt byta man/hustru.

Nej fram för lite vanlig jäkla vardagsmisär! Jag är övertygad om att vi inte är gjorda för att vara konstant lyckliga. Själv mår jag ganska bra av att vara lite lagom liknöjd mesta dels av tiden. Ibland kan det pirra till lite, framför allt om sommaren, när daggen fastnat i ett spindelväv och man liksom stannar upp ett tag och betraktar solens reflexer i vattendropparna. Det är väldigt ineffektivt att göra det.

Jag vill därför också passa på att slå ett slag för det ineffektiva samhället. Där kan vi få filosofera över livets oviktiga saker utan att förvänta oss svar eller stordåd. Tänk er en arbetsplats där man får gjort precis lagom mycket. Och för att alla ska vara nöjda får man anställa fler, kanske till och med människor som behöver tid att tänka! Utan att stressa upp sig...

Idag har jag tyvärr varit en svikare för mina egna ideal. Det är jag nästan alltid, det finns ju ingen anledning att leva upp till dem.

Jag vaknade tidigt. Låg kvar och lyssnade på fåglarna utanför fönstret. Jag funderade på om det var blåmesar eller talgoxar. Sen drack jag kaffe och åt en smörgås. Väldigt intressant eller hur? Jag kunde ha tagit ett kort på den men antagligen hade kattens tass hamnat i fokus precis som han snodde skinkan. Inte direkt ett "instagram moment" om man säger. Inte mycket i livet är det, på riktigt, men har man ett filter kan till och med en sunkig måndagsfrukost framstå som spännande.

Jag tömkörde. Fabian vara jättefin som vanligt och just då med solen på väg upp över träden, snön som gnistrar i buskarna och en häst som lufsar på i tömmarna. Då är jag lycklig. Fick besök av tre rådjur som hoppade förbi, vi stod och tittade efter dem innan vi fortsatte. Hovslagaren har sagt att vi måste ha boots på i hagen men jag måste ha slängt den trasiga kvarvarande efter Tabasco så efter passet skyndade jag mig till hööks. Jag tog exakt 20 minuter på mig dit och 20 hem och 10 minuter på mig i affären. Då han jag välja boots och prova ett par nya ridbyxor som jag impulsköpte trots att jag har massor av ridbyxor hemma, visserligen inte så bekväma eller snygga men ändå. Och visserligen på halva reapriset men ändå...det var dumt för det hade jag inte råd med....men effektivt var det. Det är just det jag menar! Vem har sagt att man spar pengar genom att effektivisera? Dumheter! både inom vård,skola och min privatekonomi!

Sen tillbaka till stallet, släppa ut pålle i hagen med boots, hem, värma maten medan jag duschar, äta och läsa mailen innan jag släppte dottern hos tandläkaren och åkte till jobbet. Väl där han jag mysa, äta mellis ute i snön, leka och planera...jag är verkligen en skamfläck! Imorgon ska jag verkligen inte få gjort något alls!



söndag 10 februari 2013

Sköna söndag

Det är vinter i Sverige. Det är snö överallt. Det är bra för det betyder att hästarna är rena när man kommer till stallet. Nina kom och skodde idag. Priset har gått upp ganska rejält sen sist men hon är duktig så det får ju gå. Idag skodde hon den ena hoven lite annorlunda för att stimulera den att växa bättre. Så nu måste vi skaffa boots till hagen för att hindra den att bli avtrampad. Har jag tur hittar jag en gammal boots i nån påse i källaren annars får jag väl åka och handla imorgon.

Jag fick låna HerrMan idag så direkt efter hovis åkte skrittade vi ut tillsammans jag Nattis och Kajsa. HerrMan var ganska lugn men onekligen med mer nerv än Fabian. Jag red i mitten för att hålla honom extra lugn. Jag har allt sett Ronja flyga i backen minst en gång och brallar gör han nästan jämt...fast när vi ridit ut har han alltid varit lugn så jag kände mig inte så orolig. Det blev en kort tur på 40 minuter i skritt och var så himla mysigt att rida tillsammans igen.

Jag har en plan för veckan i stallet. Jag tänker att jag ska tömköra och rida ut hela veckan. Jag hoppas på att bygga lite muskler och få honom genomsläpplig så att dressyren blir bättre. Det är inte så stor ide att rida dressyr i snön och när tjälen släpper är det svårt att komma ut förrän det torkar upp. Vi får se.

Efter stallet åkte jag till mamsen och tog en halvtimmes promenad och en kopp kaffe. Vi satt och pratade en stund innan jag åkte hem. Stannade på även och köpte lite tulpaner vilket tvingade mig att dammsuga i vardagsrummet. Sen städade jag lite i köket också av bara farten...

Absolut ett skönt avslut på helgen. Hoppas man får låna HerrMan igen för det är verkligen roligt att rida tillsammans med sitt barn...