Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

fredag 4 mars 2011

lite smartare...

Det var jag idag! Smart alltså...sov till halv nio, åt frukost och åkte till stallet. Där tittade jag på när Camilla mockade alla boxarna (jag krattade bara liiite) och sen stod jag och tittade på när hon sopade och ryktade och myste...lite avundsjuk blev jag. Sen stod jag i padocken när hon red, han blev lite rädd och galopperade iväg med henne så det var ju tur att det inte var jag som red. Fast eftersom ryggen känns mycket bättre (...läs kändes)så ville jag sitta upp för att känna om det möjligen är så att jag kan rida i morgon. De kan jag inte...inte ens i långsam skritt, det var som knivar i ryggen. Jag är alltså inte återställd men väl bedövad av tabletterna. Så planen i morgon är att sova ut, alltså inget Råda, och sen åka upp och låta dottern mocka och bära vatten innan hon får rida Putte och jag tömköra. Jag är mycket mycket glad att jag köpte egna grejjer för annars hade ju Tabasco fått stå igen.

Dottern ska på Disco i kväll så jag får försöka ta in hästarna själv. Tänk att hon väljer att dansa över att rida? Glad för hennes skull, att hon trivs så bra i klassen att hon vill umgås utanför skol tid...så har det inte alltid varit..Maken tycker förstås att det är för hemskt att Dottern inte ska vara hemma på fredagsmyset, nu när vi hyrt det regnar köttbullar ( nej av någon anledning passar den inte som lördagsfilm...)själv är jag nöjd om jag får dricka vin och äta chokladmuffins, då är det fredag!

torsdag 3 mars 2011

neee

Det var kanske inte så smart egentligen...men nu är veckan över och jag får slappa ett par dar.I morse vaknade jag nästan helt utan smärta så jag tror att det går över snart. Men efter 9 timmars arbetsdag är jag inte riktigt lik övertygad. Och de trevliga tabletterna hade ju väldigt kort tillvänjning...idag var jag bara lite trött, ingen kul bieffekt alls. Så där var min knarkar karriär slut, man kan ju lika gärna lägga sig menar jag!

Nej imorgon ska jag sova tills jag vaknar, sen ska jag åka till stallet och titta på när Camilla mockar och sopar och kratsar hovar...jag ska sitta på en pall och dricka kaffe och pussa på hästen. Hon får rida också, det var väl snällt av mig? Godheten självt helt klart...kanske kan jag få ett berg uppkallat efter mig i framtiden.
Mount St. Annkin...blir antagligen kullen vid björndammens skola, eller kulle och kulle...mer en sten! Fast som barn besteg jag faktiskt densamma, föll (utan säkerhetslina) och slog ut en tandflisa så det är väl ett lämplig helgon utnämningsobjekt (står absolut i proportion till min eventuella godhet)

Kanske ska jag inte skriva inlägg av den här digniteten? Kanske borde jag inte ha druckit vin till maten? Kanske borde jag gå och sova en stund...kanske!

onsdag 2 mars 2011

Det funkar...

Kära Doktorns tabletter funkar. Bortsett från en viss slöhet och lite virrighet mår jag alldeles lysande! Jo det gör fortfarande ont men det bryr jag mig inte om på samma sätt. Undrar om det är det som är meningen med dem? De ska ju vara inflammationshämmande så på ett par dar borde det ge med sig på riktigt. Och de är betydligt mer smärtlindrande än andra tabletter jag provat. Alltså ipren och treo och kanske en panodil nån gång. Eftersom jag ytterst sällan tar tabletter verkar de snabbt och effektivt. Fick säga till kollegerna att be mig gå hem om jag inte sköter mig...jag fick stanna hela dagen. den var kort och det var tur.

Jag har ordnat med lite stallhjälp i veckan så jag ska kunna vila ryggen i sängläge när jag inte jobbar. Jag skulle hämta lite mer medicin och handla på vägen hem men jag blev så trött och snurrig att jag glömde vad jag skulle ha. Köpte ett par ljuslyktor till sovrummet, undrar om jag kan mörka det för Maken??? Jag har verkligen lovat att inte köpa fler fleeceplädar eller ljuslyktor i utbyte mot att han inte köper fler förvaringslådor som inte matchar...kanske ska jag ge honom en låda?...Det gjorde jag ju! en korg att lägga små saker i bredvid sängen...alla glada!


Glada katten njuter i sängen...

tisdag 1 mars 2011

hmmm

Jag och doktorn är ganska överens om att det gör ont att ha ont. Alltid något. Och så skrev han ut lite tabletter som kan hjälpa...eller inte, man kan inte så noga veta med onda ryggar, de är ju som de är, och en är inte lik en annan. Kanske lite väl filosofiskt sagt av herr Doktor som också frågade om det inte vore bra att ligga ner eller stå upp på dagarna. Inte sitta alls helst...jotack det är ju lätt på förskolan och hästryggen! vi kom faktiskt överens om att jag åtminstonne ska skippa ridingen ett tag och sen bara rida lätt några veckor. Jobbet kan jag bara göra en sak åt, eller två egentligen. Antingen jobbar man eller så är man sjukskriven. Kanske damet skulle vara lite hård och tänka på sig själv? frågade Herr Doktor. Jotack det ska jag göra...snart. men först ska vi se om det inte går över utav sig självt och lite tabletter...har det inte blivit bättre i morgon eftermiddag ska jag absolut sjukskriva mig! En dag eller två...

Tabasco fick lite motion idag. Jag fick inte lite motion...jag stod still i mitten och han gick runt mig först åt ena hållet sen åt andra. Jag orkade tömköra i skritt och trav men det blev korta travövergångar och ingen galopp...Efter så skritta de han av sig sjålv på fyrkantspåret...Snäll häst

helt färdig:(

Det är dagens underdrift faktiskt. Ryggslutet är slut kan man också skoja till det med...om det nu går att skoja om det. Riktigt ont gör det efter att jag suttit en stund men nu har jag fått tidhos doktorn som ska ge mig lite tabletter. Fast när man läser biverkningspacksedeln till tabletterna inser jag att jag inte alls vill stoppa i mig sådant...blödningsrisk, tjocktarms inflammation...hua. Man kan ju få hypokondri för mindre! Just hypokondri är annars en av de sjukdomstillstånd som är mest svårbotat, åtminstone hos mig. Jag minns när jag hade blodproppar i benen efter varje träningspass som ung. ( ja jag insåg att det fanns ett samband med träningsvärk)

Jag har insett att det inte blir nån ridning denna veckan, jag får vara glad om jag kan tömköra lite försiktigt. En sån tur att jag köpt nya tömmar då, eller hur? förhoppningsvis mår jag bättre på fredag för då ska både mockas och fodras och jobbas lite lagom i stallet. Och jag vill verkligen inte missa lördagens ridning, eller jobbet heller för den delen så nåde lilla doktorn om han sjukskriver...

Jag lyckades jobba hela dagen igår, utan vikarie dessutom. Det gjorde så ont när jag kom hem men jag ficklåna Mors spikmatta och faktiskt kändes det lättare efter 15 minuter självplågeri. Och när jag vaknade i morse kändes det mycket bättre,fast det räckte tyvärr med att vara på benen en halvtimme innan det började smärta igen. Jag funderar nu på om jag inte borde kunna utföra barn gruppsarbetet liggande i soffan. Kom alla barn så ska jag berätta en saga...det borde funka!

söndag 27 februari 2011

färdigt!

Äntligen färdigt! Maken fick göra en stor insats idag och fixa den minsta biten...Det var bara den lilla 4.5 cm strimman utefter väggen kvar men ryggen gjorde det omöjligt att böja sig. Då är det tur man har en stark man.
Och tänka sig, listerna kom på plats på en gång och han skruvade ihop vår nya säng i ett nafs...Nåja han har lagt hela dagen i rummet så ett nafs var kanske att förminska insatsen lite. Jag är glad att det är klart men lite besviken att det blev maken som la sista handen vid det hela...jag kan ju inte hävda att jag lagt golvet själv då ;)

Och sängen är nybäddad och ser bara så bekväm ut. Nu ska vi bara få in bokhyllor och sortera bort all skit som ligger där efter arbetet. Snart kommer en bild på resultatet. 

Det är viktigt att få dit den bilden för min erfarenhet säger mig att det bara är fråga om dagar innan det är fullt med tidningar och viktig post på fel ställe. Man kan ju undra om det var värt det? Och om inte ryggen snabbt bättrar på sig är det risk för att golvet blir riktigt dyrt, en karensdag är som sagt inte gratis!

Det är heller inte gratis att hålla på med Hästar. Vi hade en riktigt trevlig kväll med ridgruppen på Råda igår. Vi var först på Tara och åt middag och sen var det tävlingar hela kvällen. Riktigt bra och spännande och svenskarna tog hem både 2 och 4 plats i hoppning och 2.a i dressyren! KUL...




Dyrast blev det ändå på MÄSSAN...jag har ju nästan fått till min tömkörnings-utrustning för minipris. Men när jag låg och tänkte på kvällen funderade jag på om jag inte skulle köpa något mer.Kanske ett nytt täcke till hästen?...Eller varför inte ett par proffstömmar? nu när jag ändå sparat så mycket pengar på att handla rea saker och satt ihop dem till en perfekt gjord! Sagt och gjort...12 meter lädertömm, mjuk och följsam inhandlades för 500 spänn...Det var nog det dyraste jag investerat i till hästen än så länge...(jag snålar på de onödiga sakerna...) Och så tänkte jag att man blir ju rik nån gång kanske så jag borde hitta något fint till mig själv också...Men det blev Dottern som blev den lyckliga vinnaren...En styck mountain horse jacka för halva priset...jummy...fast jag borde inte handla till Dottern varje gång jag vill ha nåt för mig själv...Det är klart, jackan jag ville ha kostade 900 på rea så på sätt och vis kan man säga att jag fick mycket för de pengarna ändå. Och visst är den snygg!