Om mig

Mitt foto
Sweden
Tänk om man kunde göra allt det man ville? Tänk om det fanns tid? Livet mitt i livet kan ibland trava på så man glömmer att det är just detta ögonblick som är livet...Jag vill försöka fånga drömmarna i livet och hålla dem levande, om inte annat bara för idag...

onsdag 7 augusti 2013

Oj vad trött jag blev!

Inte ens en halv vecka klarade man av innan man blev trötter. Jag tror det beror på att jag vaknade mitt i en dröm i morse. Den var en gammal tant och en stor man som ville slå henne...väldigt jobbigt för jag bar runt på tanten på något sätt i drömmen och eftersom jag inte fick sätta ner henne innan jag vaknade har jag väl burit runt på henne hela dagen...

Det var första Cikt dagen och naturligtvis satt jag ensam på kontoret. De andra i gruppen har ju sånt där sommarlov i evigheter... Fördelen är att jag får gjort väldigt mycket mer på en dag och eftersom hästen inte kommit ännu och jag inte hade bråttom iväg jobbade jag på i över åtta timmar! Det är bra för i bland kan jag behöva gå tidigare av nån anledning. Nästa onsdag ska jag förbereda ett kort föredrag om appar i förskolan. Jag har en hel del men jag insåg att det mesta ligger på förra förskolans iPad så jag får göra nya saker. Lite extra jobb så innan dess har jag nog behövt jobba en hel dag extra! Kanske är det därför jag är trött?

Jag lagade god mat från trädgården igen och börjar smått fundera på att göra en receptsamling på trädgårdens godsaker, i bloggform tänkte jag. Men när jag satte mig och började pyssla med det efter att ha suttit vid datorn hela dagen kändes det helt hopplöst. Jag ser framför mig hur set ska se ut och tänkte prova ett nytt bloggverktyg, typ wordpress som jag hört så mycket om. Men det var betydligt svårare och de layouter jag vill ha kostar så klart pengar... Så jag gjorde en ny blogg på blogger men då står samma information om mig på båda bloggarna och det vill jag inte. Snacka om problem, allt jag vill är ju att komma ihåg vad jag gjorde med allt jag odlat...

Imorgon jobbar jag lång dag på nya jobbet. Hoppas det blir lika roligt som de första två dagarna. Jag var uppe en sväng på kulle idag för att hälsa på mina gamla kollegor. De hade börjat möblera om och det såg så fint ut. Men ändå, bortsett från hur mycket jag tycker om alla som jobbar där kändes det inte som om jag längtar tillbaka just dit. Skönt!!!

Nu kryper jag till säng och hoppas att tröttheten inte är ett första tecken på kommande infektion utan bara vanlig trötthet.
                                  
        

tisdag 6 augusti 2013

Nytt jobb!

Och ny energi! Det är lite svårt att tänka sig att det kommer nu energi direkt när jobbet kommer igång. Kanske är det för att sommaren varit så fantastiskt fin och solig? Kroppen är full med Goa vitaminer och har fått vila upp sig ordentligt. 

Igår kom jag alltså in på mitt nya jobb. Jag skriver inte här vart det är men de som känner mig väl vet ju redan så det är ju inte så viktigt. Vad som känns viktigare är hur trevligt mottagande jag fick första dagen! Mycket imponerad faktiskt och undrar om det är så det är på detta ställe eller om jag har haft tur som kanske redan har ett rykte där. I varje fall så fanns det tre kända ansikten på plats vars ägare gav mig en stor kram och önskade välkommen... Inte illa, jag älskar att kramas. Sen fortsatte dagen med massor av nya namn och ansikten som ska memoreras och rutiner som ska förstås och relationer till barn som ska byggas. Jag var ganska trött igår kväll. Maken lagade mat medan jag snabbpromenerade av mig det värsta surret i huvudet och sen njöt jag av kvällen och ett avsnitt Sherlock. Båda barnen ringde under programmet i turordning så det drog ut lite på tiden...kom i säng efter elva och ställde klockan på fem! Fy...men dagen förflöt trots att jag var trött och lagom tills det var dags att gå hem hade jag glömt bort det där med att hålla låg profil första månaderna och redan börjat tagga igång på allt kul man kan göra på det här stället. Stämningen inbjuder verkligen till utvecklande arbetssätt och lustfyllt lärande för mig och förhoppningsvis alla andra och barnen med...
Jag är mycket nöjd med mitt byte av jobb. Fast sen får jag ju erkänna att jag ringde två gamla kollegor när jag kom hem bara för att jag saknade dem.

Hemma har jag hunnit sitta med sonen och hans sommarläxa och sen yoga lite lätt för att hålla sig i trim. Efter maten städade jag ut marsvinsburen och dammsög dotterns rum. Jag borde få massor av pluspoäng och utmärkelsen årets mamma! Jag skördade också två gigantiska squash, fem tomater och en gurka. Vi svälter inte ihjäl här hemma...

söndag 4 augusti 2013

Nu är det verkligen slut..

Jag har försökt att dölja det för mig själv så gott jag kunnat. Tyvärr kollade jag in Facebook för ett litet tag sedan och statusarna pekade allihop på ett och samma faktum, semestern är slut för i år.

Så idag var planen att göra det jag absolut inte hinner göra när jag jobbar. Ingenting alltså...

Började med att ställa klockan på åtta för att överhuvudtaget komma ur sängen i morgon. Efter frukost åkte jag och sa hejdå till syster och svåger, de lämnar Sverige tidigt tisdag morgon. Vi ses till jul igen, vilket inte känns så avlägset även om jag kommer sakna henne:)

Sen åkte jag och köpte en kalender för stallet och fyra nya pocket, nu när man får så mycket tid över menar jag. Jag passade också på att bränna magen  lobsterröd som en smärtfull påminnelse om att sommaren inte alls är slut bara ledigheten. Jag låg och läste i flera timmar innan jag vattnade, gosade med smådjuren och plockade ätbart till middagen.

För att fira åt vi väl åldrad oxfilé, näst intill... Väldigt mör och saftigt grillad med peppar och färsk timjan. Till det färska potatis i ugnen, grillad squash och kokta blomsterbönor och ett glas rödvin.

Benen är nu rakade, magen smörjd med aloevera, yogan avklarad och kvällen avslutas under en filt med sleepytime te och frökex med morotsmarmelad, god och ekologisk... Allt som allt en fullkomligt perfekt semester.

Laddar alltså om för att börja mitt nya jobb i Öjersjö. Spännande och lite läskigt. Framför allt att inte kunna skapa sig en bild av vad som ska göras. Hoppas någon förbarmar sig och visar mig tillrätta när jag kommer. Man har ju ingen rutin på att byta jobb liksom...

Nu kura skymning innan sängen.